טיול לצפון הודו+נפאל
-
היי חברים,
נסיעה ראשונה למזרח
יש לנו חודש וחצי- חודש ושלושה שבועות, מאמצע אוגוסט ועד תחילת אוקטובר.
נחיתה בדלהי.
המקומות שאנו רוצים לטייל בהם: לדאק, הימצ'ל פרדש ולסיום נפאל(מאמצע ספטמבר).
טיול נופים, אבל לא טרקים ארוכים. (טרקים יותר בנפאל)
כפרים, מדיטציה וקצת יוגה.
כמה זמן מספיק בלדאק?
כמה זמן בהימצ'ל פרדש?
האם כדאי לדאק לפני הימצ'ל פרדש (מבחינת העונה ומבחינת זרימת הטיול- שכן בסופו של דבר אנחנו רוצים להגיע לנפאל)
איך כדאי להגיע לנפאל? טיסה? ומאיפה כדאי לקחת?
נשמח לכל תובנה ועיצה.
תודה תודה תודה - כל תשובה תעזור לנו להתחיל לקדם את הטיול. -
טיול לצפון הודו+נפאלהיי
לדעתי ממש כדאי לקחת טיסה לנפאל מהודו. אין לכם הרבה זמן, ועדיף טיסה של גג שעה וחצי מאשר נסיעה של כמעט יומיים. טיסות עולות עד 200 דולר ויש כל הזמן. -
טיול לצפון הודו+נפאלתודה רבה.
היום היינו בהרצאה בלמטייל, והמרצה יעץ שמוטב לוותר על נפאל מבחינת העונה.
האם הנופים בנפאל שונים משמעותית מצפון הודו?
(כשאנו מעדיפים נופים ירוקים+הרים)
חבל לי לוותר על נפאל..
-
טיול לצפון הודו+נפאללוותר על נפאל? הבנתי שאוקטובר זאת העונה.. להגיע שם קצת לפני זה ממש משמעותיולא סבבה?.. גם אני בונה על נפאל אחרי הודוקצת מבאס לשמוע...
-
טיול לצפון הודו+נפאללא טיילתי בנפאל, אבל בצפון הודו לא חסר ירוק ובטח שלא פסגות הרים.
בשבעה שבועות הייתי מתחילה בלדאק (שבועיים-שלושה) וממשיכה בהימאצ'ל פרדש ו/או אוטרנאצ'ל (בהתאם למזג האוויר).
אם אתם רוצים טראקים, תוכלו למצוא אותם בלדאק (מאתגרים) ובאוטרנאצ'ל (ארוכים). הנופים (והתרבות ואופי הטיול) שונים לחלוטין.
-
טיול לצפון הודו+נפאלהוא לא פסל את זה לגמרי. הוא אמר שכשהוא טייל שם בעונה הזו- כלומר מאמצע ספטמבר, היו לו כמה ימים גשומים וכמה ימים בסדר.
החסרון בגשם- מעבר לכך שרטוב וחלחלק, זה שלא רואים נוף.
הוא תיאר זאת כ"הליכה בתוך ענן".
בנוסף, מכיוון שיש מספיק מה לראות בצפון הודו ואנחנו נוסעים לתקופה קצרה, הוא המליץ לוותר.
תודה גלית. אנחנו מתכננים לטייל בדיוק שם.
פשוט כל התמונות שאני רואה של האזורים האלו הם של נופים צחיחים, ואנחנו מחפשים נוף יותר "אירופאי"- הרבה ירוק.
האם יש מסלול נחמד וירוק שניתן לטייל בו בטרק לא ארוך במיוחד?
בנוסף, התחלתי לקרוא על האזור וממה שהבנתי אין כ"כ גסטהאוסים לאורך טרקים בשונה מנפאל.
זה שיקול, כי אז ישנים באוהל וצריך לדאוג לאוכל.
האם זה אכן כך?
תודה ויום מקסים לכולכם
-
טיול לצפון הודו+נפאלשוב אני עם סיקים!!!
תחילת אוקטובר טרק מדהים = הסינגלילה= בין מערב בנגל לנפאל- נוף מדהים + אכסניות כל קטע של הדרך- בין 4 ל 5 ש, הליכה.
ירוק , הרי ההימליה, אם יש מזל- ובדרך כלל באוקטובר זה אפשרי - נותן לראות את האוורסט אפילו. -
טיול לצפון הודו+נפאלבתחילת אוקטובר 09' בסינגלילה עדיין היה מעונן. טראק יפיפה, מזג האוויר היה סביר (אם כי קר מאד בלילות), אבל מעונן. לא סיבה לוותר עליו, לדעתי, אבל כדאי להתאים את הציפיות (וכמובן שזה עניין של מזל. ביום שעזבתי את דרג'ילינג, פתאום השמיים היו נקיים).
gizmokaka, לדאק אכו מדברית. רוב האזורים בה"פ ובאוטרנאצ'ל, כמו שאפשר לראות בתמונות ששלחתי קודם, מלאים בירוק, מפלים, נהרות וכו'. בה"פ יש המון מסלולי יום נהדרים בעמקים (צ'אמבה, קולו, פארבטי, אזור דרמסלה) שנוח וקל לצאת אליהם ולא דרושה התארגנות מיוחדת.
באוטרנאצ'ל יצאתי לטראק אל קרחון פינדרי (חפשי מידע בפורום, התייחסתי אליו בעבר בהרחבה) שנמשך 8-10 ימים והנופים בו עוצרי נשימה. שמעתי דברים טובים על הטראק אל עמק הפרחים (3 ימים) שגם עבורו לא צריך אוהל ושק"ש ויש טראקים אל מקורות הגנגס שדיברו עליהם בפורום בעבר.
אני לא יוצאת לטראקים שדורשים ציוד כבד (שק"ש, אוהל, כלי בישול, ומעדיפה בלי פורטרים) ולא חסרים כאלה בצפון הודו. -
בהימצ'ל יש הרבה ירוק ....כל עמק פרוואטי ואיזור מנאלי זה ירוק שוויץ ... כפרים שהכל מסביב רק ירוק.
איזור לדאק אכן יותר צחיח
-
בהימצ'ל יש הרבה ירוק ....תודה רבה מקרב ליבי לכל תשובותיכם!
אקרא על כל המקומות שציינתם ואני מקווה שמזג האויר יהיה נחמד ונוכל לטייל שם.