דלתות וחלונות
-
גם לסתם חלונות ודלתות בבית יש אמירה
-
על טעם ורייח אין להתוכח
-
דלתות וחלונות של אורי, סטייקים ודיסקים בליסבוןאורי,
סחתיין על הרעיון היפה והמקורי... בעיניי, דלתות וחלונות בבית הם לא "סתם" חלונות ודלתות, הם שלי (או שלך, במקרה הזה) עם כל המטען הרגשי שלהם (במיוחד כשאתה מצלם את דלת המקרר ואח"כ השירותים
..). לגבי דלת המקרר, היכן ומתי עוצבה? ויותר חשוב, מתי נסגרה לאחרונה?
שלא תגיד שאני לא חושב עליך, הנה מסעדה בשבילך בליסבון (אחלה מסעדה) ואם רעייתך שתחיה, תרצה לקבל מנת מחמאות כפולה (שתעלה לך 15 יורו), להלן תמונת הזמר במועדון הפאדו...
יום מקסים,
אורן
-
דלתות וחלונות של אורי, סטייקים ודיסקים בליסבוןהיי אורן
עכשיו שאני מקורקע חלקית אתה מסדר לי כזה תאבון?
איפה אבלה בעוד דקה, אתה כבר נחשת
ואחרי זה? גם כבר ראית תמונות.
ביממה האחרונה כל הסודות נחשפים.
-
דלתות וחלונות של אורי, סטייקים ודיסקים בליסבוןעזוב, למה לך לפתוח את המקרר?
אני אקפוץ ואביא לך סטייק בריא ועסיסי מפטאו 13 באלפמה, כמה זמן זה כבר ייקח? אני רק לא מתחייב שהשליחות תיקח 30 דקות בלבד... בסוף, גם טיפ לא ייצא לי מזה..
ובינתיים, שתי תמונות ממנזר ג'רונימו בליסבון
אורן
-
דלתות וחלונות של אורי, סטייקים ודיסקים בליסבון
ועוד שתי תמונות, ככה של יום חול, בין השמשות..
-
חלונות בליסבון
זהו, שתיים אחרונות.. הגיע הזמן לחזור לחיים ולצאת מהפורום..
תמונה אחת צולמה מחלון קסטלו דה סאו ג'ורג' (מבצר סנט ג'ורג') ברובע אלפמה בליסבון. יש משם תצפית מדהימה על העיר והנהר..
התמונה השניה צולמה במנזר ג'רונימו (הקלוייסטרים שם) ברובע בלם.
ביי, אורן
-
מחלונות ונציה לחלונות ליסבוןאורן זה פשוט בלתי אפשרי!!!!!!!!!
מילא סיפורים על דלתות, על חלונות, אבל ככה לעורר תיאבון תרתי משמע (גם לליסבון)????????? ועוד באמצע היום??????
וואי וואי, צריך להתחיל ללמוד חומר... זיוה מה את אומרת?
רבקה
-
דלתות וחלונות מארה"ב - חלק שנייוסי - דלתות מסתובבות???
תמונות מקסימות!!!
רבקה -
דלת וחלון מכרתים
-
"כמה טוב שבאת הביתה, כמה טוב לראות אותך שוב..."אחח.. כמה שהחלון הזה עושה לי טוב!
מזכיר את ההתרגשות הגדולה כל כך לפני הטיסה המשפחתית הראשונה...
זה היה לילה והיינו בקהות חושים. ידעתי שכך זה יהיה, וזה היה פשוט תענוג. לאחר ארבע שעות כבר ראינו את הקולוסיאום מואר באור קסום, עברנו על הטיבר וראינו את בזיליקת הוותיקן מנצנצת לה בחושך דרך חלון של מונית שנסעה במהירות מטורפת בסמטאות רומא...
אחחחחחחחחחחחחחחחחח.... סליחה שהצפתי בזכרונות
-
חלון שהוא כמו צמצם של מצלמהזיוה, תמונות נהדרות.
בהחלט אפשר להבין את הרעיון העומד מאחורי האנדרטה בפריז. -
וזה מוקדש לרבקה, יוצרת האשכול
אורן, זה כל כך נכון ואמיתי... במיוחד כשאתה עם ילדים (או ילד בעצמך...). מה, זה זה באמת מסקרן! -
חלונות יפים מסנט. גאלן שוויץ
-
מרפסות וחלונות בוורשה, פוליןתרומתי הצנועה מגיעה מטיול השורשים שלנו בפולין.
התמונה הראשונה היא של חלון מסעדה נהדרת בה סעדנו בערב האחרון שלנו בוורשה. הגישו שם אוכל פולני אמיתי, אגב היה מעולה.
התמונה השנייה היא מרפסות וחלונות בבניין המצוי בגטו היהודי בוורשה. הבניין שרד ושוקם. היום גרים בו ואפילו גדלים בעדניות פרחים.
נועה
-
עפרה: אהבתי את התמונות, גם ללא הדלתות והחלונותהיי אורן. גם אנחנו ראינו את גשר האנחות בוונציה. רק מבפנים... בדיוק מאחורי הגשר שאתם עמדתם עליו, עברה הספינה Queen Elizabeth האדירה, שנראתה לנו כמו בניין עצום זז...
הסיפור על ליסבון: עושה חשק (אם כי לא בא לי לשלם 15 יורו על דיסק!)
אורי: לא קצת מפחיד שדלת שמעניינת את הילד היא דווקא הדלת של האח? התמונות יפות מאוד, חוץ מזה.
קבלו עוד חלונות מונציה: הראשון בגטו היהודי, השני חלון ראווה... (אם מגדילים את התמונה אפשר לראות את ההשתקפות של אחותי בזכוכית ואת הנצנוץ הקטן הזה שיש לה בעיניים: "אמא, תקני לי!!!!"...
-
עפרה: אהבתי את התמונות, גם ללא הדלתות והחלונותועוד מרפסת אחת בוונציה (בא לי לגור בבית הזה!!!), והכניסה לגטו היהודי בוונציה. שימו לב כמה המעבר נמוך! פשוט מצמרר. אבל זה כל כך שובה את הלב - כשנכנסים לגטו, יש כיכר. עשרות ילדים על קורקינטים, אופניים ומה לא. הסבתות יושבות ומביטות בסיפוק בנכדיהן... ולחשוב שרק לפני שישים שנה היתה כאן אנטישמיות כל כך גדולה. מה שפשוט צמרר אותי: גדר התייל היתה עדיין על חומת הגטו, כפי שהיתה תמיד. עם כל הכאב שבגטו, פשוט יופי של מקום. תמונה של הגטו עצמו: בהודעה הבאה...
-
עפרה: אהבתי את התמונות, גם ללא הדלתות והחלונותכיכר הגטו היהודי:
וכיכר הגטו היהודי - ספרדי:
ועכשיו להסבר: הונציאנים, מסתבר, היו יותר גזענים מגזענים: הם אפילו חילקו את הגטו לגטו אשכנזי וגטו ספרדי. הגטו הספרדי קטן הרבה יותר, כפי שאתם רואים. יש בו גם בית כנסת ספרדי.
הגטו האשכנזי גדול. באמצע התמונה רואים את החומה ואת התיל מלמעלה. מימין לחומה (ולאנדרטה שעליה, רואים?) נמצא בית אבות. רואים את הבית האדום שמשמאל לאנדרטה? לידו יש המשך לגטו הספרדי.
-
קרואטיהשתי תמונות מהרובע העתיק בעיר טרוגיר , קרואטיה.
האחת מרפסת שצדה את עיננו והשניה של דלתות קטדרלת הקדוש לורנס.
התמונה לא מוצלחת במיוחד, אבל אני מקווה שניתן עדיין להבחין בדמויות הכפופות בתחתית העמודים הנושאים את שאר הדמויות על כתפיהם, שלגביהם יש סיפור מעניין:
The cathedral's most distinctive feature is its west portal, an astonishing piece of work carved in 1240 by the Slav master-mason Radovan. Radovan laid claim to his work in an immodest inscription above the door, calling himself "Most excellent in his art" – a justifiable claim given the doorway's intricate mix of Orthodox iconography with scenes from ordinary life and legend, showing figures of apostles and saints, centaurs and sirens, woodcutters and leather-workers jostling for position in a chaos of twisting decoration. Roughly speaking, there is a gradual movement upwards from Old Testament figures at the bottom to New Testament scenes on the arches and lunette. Adam and Eve frame the door and stand with anxious modesty on a pair of lions. On either side, a series of receding pillars sit upon the bent backs of the undesirables of the time – Jews and Turks – while above is a weird menagerie of creatures in writhing, bucking confusion, laced together with tendrilled carvings symbolizing the months and seasons.
-
עוד שתיים מקרואטיהבית ברובע רסטוק בעיריה סלוני שדרך דלתו זורם מפל.