טיול מחוף לחוף בארה"ב
-
שלום לכול חברי הפורום.
חברי ואני מתכננים טיול מחוף לחוף בארה"ב במשך 3.5-4 חודשים.
אנחנו מעוניים להתחיל את הטיול מערב ולסיים אותו במזרח.
את הטיול אנחנו נתחיל בס"פ או לחלופין בסיאטל יורדים דרומה לל"א עד לסן דיאגו וממשיכים את הטיול מזרחה ללאס וגאס לגראנד קניון, משם לטקסס, ניו אורילנס, פלורידה ומשם להתחיל צפונה עד לבוסטון ומשם למפלי הניאגרה עד לשיקאו ומשם חזרה לניו יורק ולסיים את טיול.
כפי שאתם רואים המסלול עדיין לא מסודר.
כמה שאלות?
1. מישהו יכול לומר איזה פארקים עדיף לראות מערב ארה"ב.
2. מה עדיף מכונית שכורה או מטוס ואוטובסים.
3. מה הפרוצדורה של לקנות רכב בארה"ב ואיך הם עושים, אולי זה הכי כדאי לנו.
4. ואם מישהו יש לו מסלולים מחוף לחוף בארה"ב שהוא יוכל לומר לי.
הטיול הוא בסגנון הרבה ערים חופים ברובו, אף גם טרקים בהרי הרוקי וכדומה.
אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד. -
ראשית המובן מאיליו - לדאוג לויזה2) עדיף מכונית שכורה וטיסות.
3) לקנות רכב לא מסובך, ביטוח כן מסובך.
4) נראה לי שאתם בשלב התחלתי. באופן כללי מחוף אל חוף הייתי מציע לטוס, לא לנסוע.
רק כדי לסבר את האוזן: טיסה מניו יורק לוגאס לוקחת יותר מ 5 שעות, כמו טיסה מתל אביב ללונדון. דרך אגב עולה הרבה הרבה פחות.
נראה לך הגיוני לנסוע מרחק כזה אם אין לך אטרקציות מאוד מעניינות לכל אורך הדרך? -
מצאתי דיון מלפני כמה ימים שיכול להתאים לך -
טיול מחוף לחוף בארה"באתחיל בהערה קצרה. מחד 4 חודשים הם תקופה ארוכה, אבל מצד שני, ארה"ב היא מדינה ענקית וכמות האתרים השווים ביקור בה גדול. לדעתי לא יספיקו לכם 4 חודשים כדי לראות את כולם.
המסלול שתיארת כולל חלקי נהיגה ארוכים באיזורים פחות מענינים תירותית כמו טקסס וחלק ממדינות הדרום. לעומת זאת, אתה מחמיץ איזורים יפהפיים במערב (במדינות יוטה, קולוראדו, דקוטה הדרומית, וויומינג, איידהו ומונטנה).
לכן המלצתי היא היא לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות:
1. אם אתה ממש רוצה טיול מחוף לחוף, עשה סיבוב מלא (מסלול דרומי ממערב למזרח, למשל ומסלול צפוני בכוון ההפוך).
2. אחרת, טיסות לאיזורים מסוימים וטיולים באותם איזורים.
בכל מקרה, ללא רכב יהיה לך קשה מאד לטייל מחוץ לערים הגדולות. גם בלוס אנג'לס ובחלק מהערים האחרות יש צורך ברכב. לעומת זאת, בסן פרנסיסקו, ניו יורק, בוסטון וושינגטון תסתדר טוב יותר עם תחבורה ציבורית מאשר עם רכב.
לגבי פארקים במערב ארה"ב - הרשימה ארוכה. ניתן למצוא את האינפורמציה המלאה באתר הגנים הלאומיים http://www.nps.gov, שם היא מחולקת לפי מדינות. שים לב שפארקים של המדינות לא כלולים ברשימה.
אני אזכיר חלק מהפארקים במערב. הרשימה איננה ממצה:
בוושינגטון - הר סיינט הלנה והר רייניר
באורגון - Crater Lake
בקליפורניה - Lassen Volcano, Yosemite, Sequoia and Kings Canyon, Joshua Tree
באריזונה - Grand Canyon, Canyons De Chelli, Petrified Forest וגם פארק של האינדיאנים - Antilope ליד אגם פאול
ביוטה - Bryce Canyon, Zion Canyon, Arches, Canyonlands, MOnument Valley,
בוויומינג - גרנד טטון וילוסטון וכן גם Devil's Tower
במונטנה - גליישר
בדקוטה הדרומית - איזור הגבעות השחורות, שם יש שתי מערות שהם גם פארקים, הר רשמור עם פסלי הנשיאים, ועוד. פארק Badlands.
בקולוראדו - Rocky Mountains NP, Great Sand Dunes, Black Canyon of the Gunnison
-
טיול מחוף לחוף בארה"במסכימה עם קודמי. לא יודעת מה הפרוצדורה לקניית רכב, אך בלי שום קשר - זהו סיכון מסוים, ושווה (אולי...) רק אם יש מישהו שיוכל לקנות לכם - ולמכור. (לפני 20 שנה קנינו רכב - שעשה לנו המון בעיות- ומאד שיבש לנו תוכניות).
הייתי משלבת השכרת רכב וטיסות. ניתן להתחיל מסיאטל, ולרדת למטה לקליפורניה, נבדה, הפארקים של אריזונה ויוטה ולעלות למעלה לוויומינג לילוסטון ומשם לרוקיס הקנדיים (אל תפספסו, כמונו...) וחזרה לסיאטל דרך ונקובר.
משם הייתי טסה מזרחה ועושה סבוב נוסף. איפה? נראה לי בצפון אך תלוי מאד במזג האוויר - ובכם. בכלל, התאריך מאד משמעותי לסבוב שלכם. בדרום (וגם בקליפורניה) ניתן לטייל כבר במרץ, אך לפארקים הצפוניים לא כדאי לפני מאי-יוני. אם הכוונה להתחיל בקיץ ממש - עדיף לעשות את הסבוב במערב בכיוון ההפוך. -
טיול מחוף לחוף בארה"בלפני שנתיים התחלתי לתכנן את הטיול שלי מחוף לחוף בארה"ב וככל שהתקדם התכנון הבנתי שזה לא כל כך קל וכדאי כמו שזה נשמע.
לגבי רכב, כמו שכבר ציינו לפני אי אפשר לעשות ביטוח אם אין לכם רישיון נהיגה אמריקאי. הדרך הכי טובה היא לשכור רכב. עם זאת, השכרה בצד אחד והחזרה בחוף השני תעלה המון כסף. בנוסף, לי זו היתה הפעם הראשונה בארה"ב ככה שרציתי לראות את כל האטרקציות המרכזיות, דבר שלא מתאפשר בסוג כזה של טיול. בסופו של דבר עשיתי טיול של חוף וחוף. שכרתי רכב בנפרד בכל חוף ועשיתי מעיין טיול מעגלי. 3 חודשים לא הספיקו בשביל לראות את כל מה שהיה ניתן רק באיזורים שהייתי (ואני בחוף המערבי לא הגעתי לוושינגטון ואורגון שהן בפני עצמן מדינות שופעות אטרקציות) ולכן אני מציעה לשקול את אופי הטיול שנית.
מלבד זאת, ההמלצות שקיבלתם פה נראות לי בהחלט מספקות. -
טיול מחוף לחוף בארה"בסתם אנקדוטה קצרה הקשורה לענין קנית רכב (גרוטאה) בטיול בחו"ל.
לפני מספר שנים ביקרתי בארגנטינה והגעתי לעירה El Calafate בדרום פטגוניה (באיזור הקרחונים).
בערב הסתובבתי בעירה וראיתי קבוצת צעירים ישראלים בחושך מתעסקת עם הרכב שלהם, שככל הנראה היתה בו תקלה.
נכון שארה"ב איננה ארגנטינה, אבל בדומה לארגנטינה, גם שם יש מקומות נידחים, וכמו שראיתם בהרבה סרטים, אם תהיה לכם תקלה באיזושהי עירה "נידחת", ותנסו לגשת למוסך, יש סיכויים רבים שהסיפור יקח מספר ימים, שכן על המוסכניק להזמין את החלק ולוקח זמן עד שהוא מגיע. כל זאת מבלי לדבר על המחיר. גם גרירה של המכונית יכולה להסתכם בסכומים אדירים (מבירור שעשיתי לפני שנה וחצי כאשר חשבתי שאזדקק לכך, נמסרו לי סכומים של $50 + כ- $3 למייל גרירה). שירות AAA (למנויי ממס"י) יכול להוריד את הסכומים הללו במידה מסוימת, אבל השירות שהם נותנים, למשל שירות גרירה, מוגבל בסכום הכיסוי שלו ואת השאר תצטרכו להשלים.
-
טיול מחוף לחוף בארה"בלגבי ההערה האחרונה. סיפור נוסף...
אנחנו קנינו בשנת 1989 רכב משנת 84, עם מעט קילומטראז'. בדיעבד הסתבר שבמוסך בו קנינו - "שיחקו" עם הקילומטראז' (ברור שהמוסכניק היה ישראלי....!), וכנראה שידעו שיש לו בעיה, אך עדין זה לא נקרא "גרוטאה". אבל.....
הרכב היה נכבה לנו ברמזורים, והייתה נדלקת לנו נורה, חדשות לבקרים, של "בדוק מנוע". ביקרנו בהמון מוסכים במשך הטיול (ודווקא לא חיכינו ימים, בכל פעם), אך לא מצאו מה הבעיה. המקום היחיד בו נתקענו הייתה בעיירה מקסימה באורגון, שם אירח אותנו זוג מבוגר מאד נחמד (שהתלהבו שאנחנו מישראל), טיפלו בנו מאד יפה והזמינו עבורנו מוסכניק שסידר (זמנית...) את הרכב.
אבל כל הטיול נסוב סביב הרכב. הוא מרט את עצבינו, כך שסיימנו את הטיול בוגאס - מכרנו את המכונית, וטסנו למזרח הרחוק - מבלי לטייל בכל הפארקים של יוטה ואריזונה, כמו שתיכננו.
מבחינה כספית - השתלם לנו. אבל הטיול לעיתים הוא "פעם בחיים" והכסף ממש לא שווה את הטרדה והלחץ (אבל בכל זאת התחתנו כשחזרנו ארצה...). -
טיול מחוף לחוף בארה"בהנה דיון בנושא קניית רכב
http://forum.lametayel.co.il/forum_rview/th-1029510
לפי נסיוני, רשיון אמריקאי אינו הכרחי לצרכי רכישה או ביטוח של רכב, אבל הוא עשוי להוזיל את הביטוח.
ובקשר למסלול - מה תאריך ההתחלה?