ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ברצלונה בכריסמס

פורום טיולי משפחות
    20
    72
    22862
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נילי ר
      נילי ר נערך לאחרונה על ידי

אפילוג
      עלויות:

כרטיסים הוזמנו ע"ח נקודות הנוסע המתמיד של אל על בתוספת מיסים. סה"כ כולל המלון (450 יורו) היה 930$.
      הוצאות במזומן (אוכל, כניסה לאתרים, מתנות וכו') 400 יורו ו- 350 פאונד.

טיפים נוספים:

כל המחירים עלו. היה לנו ספר מסדרת לונלי פלנט משנת 2007, החוברת של אריק ועוד – כל המחירים עלו משמעותית בכ- 20-30%

בנוסף למע"מ יש מס 7%. לפעמים הוא כלול לפעמים לא, יש לשים לב.

החזרי מס נותנים רק בקניה מעל 90 יורו. המתנו זמן רב לטפסים וגילינו שעלינו לאסוף קבלות בשווי 90 יורו ומעלה. לא ידוע לנו האם ניתן למלא את הטפסים עבור חנות מסויימת בחנות אחרת. בסופו של דבר לא השקענו הפעם זמן בזה, למרות שקנינו ביותר מ- 90 יורו.

במסעדות – חישוב הלחם הוא לפי מס' האנשים המשתתפים בארוחה. בדרך כלל המחיר נע סביב 2.5 יורו. ז"א שיש לקחת בחשבון עוד 5 יורו על לחם.

עישון – אין חוק נגד עישון, המקומות אפופים במעשנים ורק לפעמים איזור ללא עישון. בכל מקרה שווה לשאול.

קפה הפוך – קפוצ'ינו. מגיע תמיד עם אבקת קקאו מפוזרת על קצף החלב. קפה אמריקנו זה כמו אספרסו גדול עם חלב בצד (לא תמיד מגיע אוטומטית. לפעמים צריך לבקש).

הקינוח... פלטת פירות הים
      הקינוח...(גודל:10.65KB)פלטת פירות הים(גודל:11.18KB)

פלטת פירות היםהקינוח...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ג'מוס
        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

כמו סם ממכר
        היי נילי
        נכנסתי בעקבות טיול לילה של מאור....
        הוא כבר נוחר בחזרה ואני לא הצלחתי להתנתק וקראתי כמעט הכל עד הסוף....
        התעכבתי בדרך על התמונה מארמון המוזיקה ולמזלי הגעתי גם לפלטת פירות הים ועכשיו אני הולך לישון שבע.מחר אקרא שוב כי היו חלקים שדילגתי.שומר אותם לאחר כך.כדי שבטוח אחזור....
        אחלה של בילוי וכמובן שזה עושה חשק גדול לנסוע - נראה כאילו המחיה לא זולה בכלל לתייר בברצלונה .אולי פספסתי אבל על מה היו ההוצאות בפאונדים?
        תודה על התמונות הנפלאות- הן באמת עושות חשק....

שיהיה יום שקט
        הג'מוס
        • איריס ס.
          איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

כמו סם ממכר
          נילי בוקר טוב

איזה יופי של תאור ושל תמונות.

מאד אהבתי את תמונות הקפוצינו שלכם על כל המגוון..
          אני יושבת עכשיו עם כוס נס הקפה הפשוטה שלי ומסתכלת בערגה..

לעניין המחייה - כבר לפני 6 שנים , כאשר אנחנו היינו, אני זוכרת מחירים יקרים מאד בבתי קפה ומסעדות. משהו בסדר גודל של פריז ואולי אף יותר.

בקשר לביתו של גאודי - בטיפ שלי התכוונתי לבית אחר. אולי לא היתי מספיק ברורה וחבל שלא צרפתי קישור. סמוך לרמבלה ישנו בית משפחה הגדול שבנה גאודי עבור משפחה עשירה - משפחת בטלו. הבית עם אורוות הסוסים למטה. הבית מרובה חדרים וקוים עגולים וכולו פנטזיה. כמו כן מעניין מאד לבקר במחצבה -לה פדררה.

איריס
          • קזה בטלו
          • la pedrera
          • ענת. 0
            ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

כמו סם ממכר
            נילי,

מקסים !
            קראתי הכל ובטח אחזור לקרוא שוב ושוב, ואשמור לעתיד לבוא.
            תודה על התמונות היפות ועל הסיפורים הנהדרים.
            הזדהיתי עם התחושות שליוו אתכם בנוגע לטיול נטול ילדים.

גם אני התלבטתי אם להעלות בעיתוי הנוכחי את הטיול, אבל החלטתי שכן בכל זאת אף על פי כן ולמרות הכל.

מקווה להשתמש בעתיד בכל התובנות שלך לגבי ברצלונה.

יום שקט לכולם

ענת
            • אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

כמו סם ממכר
              בקר טוב לכולם,
              גם אני חשבתי האם בכלל להכנס לפורומים? האם בכלל אפשר לקרוא/לכתוב על מקומות שלווים ורגועים,נופים יפים בזמן שבנופי ארצינו רע Crying or Very Sad
              אתמול הבן אפילו אמר לי איך את יכולה לכתוב על גרמניה "שלך" בזמן כזה.אבל הייתי חייבת "לברוח".חשתי לנכון לקרוא על זמנים טובים יותר.והוא בוודאי רצה את המחשב שהתפנה לבסוף Mad Mad
              ג'מוס תמיד יודע ראשון ,נראה לי על כל דבר.כשנכנס לפראג של ענת עם ידיעה על חדשות רעות מאזור הקרבות?פינתי מחשב וזפזפתי בכל הערוצים,הרוסים דיברו על זה שישראל לא מספרת לעורף הכל,שיש דיווחים שונים אך לא אישרה אותם.דרך אגב הם פחות נחרצים, ופחות תוקפים אותנו, מראים את העורף שלנו בלי סוף.
              ולקום לבוקר שכזה?זהו נגמר היום.מה מעניין עכשו הדוחות,הישיבות,יתרות חוב וסוף שנה??
              בתוכנית בוקר אתמול,לפני העבודה עוד הספקתי לראות,דיברו שאנו כנראה המדינה היחידה בה העורף יכול ומוכן "לחתוף" ולסבול בתנאי שלא יפגעו "הילדים"-החיילים.יא-יא אמר שאנו שוכחים שמדובר במלחמה ובלוחמים,המאומנים לכך,וזה תפקידם,והם יודעים לבצע את הנדרש.נכון.אבל זה גם הילדים שלנו.וכנראה הבטן הרכה של אמא יהודיה,גם אבא,רכה יותר מבטן העורף.אין ספק שלירות אנו יודעים.
              טעויות קורות,השאלה רק מי עושה אותן.לא תמיד אפשר לשים טיפקס או לעשות סטורנו על טעות....
              • רבקה.ק.
                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

כמו סם ממכר
                הי נילי

קראתי חצי ונהניתי מאוד מהחזרה לברצלונה.מקסים! אמשיך בהמשך היום, כי הכותרת מאוד נכונה.

תסבירו לי בבקשה מה עניין הפאונדים בספרד?

תודה
                רבקה
                • hאורי
                  hאורי נערך לאחרונה על ידי

לא כמו סם ממכר-כמו סם מרגיע
                  אחרי שעות מול המרקע, עם האש ותמרות העשן והנסיונות לנחש מה קרה שם
                  ממש בנקודה שהכתבים הראו, לא הצלחתי להרדם. אין ביכולתי וביכולת מרביתנו להואיל (ברוב המקרים והזמנים) יותר מאשר להחזיק אצבעות לחיילים ולהורים שלהם.אצלי השעות הקטנות של הלילה הן לרוב מתחת לשמיכה, אבל הלילה היה אחר ומלא עצבים.אחרי הזיפזופים,עברתי מחיפוש חדשות ברשת לפורום.קראתי וראיתי את התמונות והופ ברחתי לברצולונה.
                  תודה נילי. איין מקום אפילו להתלבט אם לכתוב או לא.
                  "החיים נמשכים" זו אומנם פראזה אבל לא שחוקה, זה כל העניין ובעבורו כל המלחמות האלו והכתיבה שלך מחזירה אותנו לשיווי המשקל.זו לא בריחה משום מציאות,זה חלק מהחיים, שע'פ נסיון חיי רווי המלחמות, חשוב מאוד שלא לנטוש אותו.

• נילי ר

לא כמו סם ממכר-כמו סם מרגיע
                    ג'מוס, איריס, ענת, אמה, רבקה ואורי -

תודה! Smile

ג'מוס ורבקה - לגבי הפאונדים: היו לנו פאונדים, זה לא שקנינו שם משהו בפאונדים. רצינו להחליף וגילינו שלא כדאי, שם שער הדולר גבוה מפאונד (לעומת הארץ). כתבתי כל הוצאה במטבע בו שילמנו - דולרים, יורו ופאונדים מכיוון שאיני זוכרת את כל שערי ההחלפה וכו'.

המחיה - נראה כי המחירים דיי דומים לארץ. סעודה במסעדה טובה הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה כולל שתיה וכוס יין, גם בארץ תעלה בין 200 ל- 300ש"ח.
                    בית מלון 4 כוכבים בת"א יעלה בקלות 800 ש"ח... המחיר ללילה בבית המלון היה כ- 580 ש"ח זה לא יקר בהשוואה לארץ.
                    כל כניסה לאתר, עולה סביב 10 יורו. מכיוון שיש הרבה אתרים, הכסף זורם... Sad

איריס, את קזה בטלו ראינו מבחוץ (ונזכרנו בבית "המשוגע" בת"א בירקון המזכיר אותו) אבל לא היה לנו זמן להגיע אליו.

אמה, אורי - מקום מפלט/החיים ממשיכים/בריחה... כל אחד יקח את המציאות הזו שלנו למקום המתאים לו. לי זה עוזר בהמשך היומיום... תודה על הפרגון. Smile

נילי

• נירית
                      נירית נערך לאחרונה על ידי

אפילוג
                      נילי,
                      תודה על שההחלטת לשתף אותנו בכל זאת. נדמה לי שבשביל לעשות משהו לשיפור המצב כאן צריך הרבה יותר מאשר להפסיק לכתוב או להשתתף בפורום....

שמרתי את הטיפים והתובנות שלך (כנראה נחזור לטיול קצר בברצלונה הקיץ). ידעתי שהמחירים עלו, לא חשבתי שכל כך הרבה. מעניין שהמטרו עולה בדיוק כמו לפני 3 שנים וקצת.

שמחה שאהבת את פארק גואל, ודווקא לעיניין העליה, יש טיפ ב1001 טיפים המציע להגיע באוטובוס (לא זוכרת כרגע איזה קו) כדי להימנע מהעלייה הזו (לנו היא לא היתה נוראית).
                      שמחתי גם לקרוא שאת ממליצה על הכניסה לכנסיית הסגרדה פמיליה. התכנון הוא לסיים את הבניה ב2026, מאה שנה למות גאודי. הבנייה החלה בשנת 1882. רוב המבינים טוענים, שלא יוכלו להשלים את הבניה עד אז..

ב2006 נכנס לתוקפו חוק לגבי העישון בכל ספרד. המסעדות, בארים וכו היו צריכים להקצות מקום למעשנים מופרד מזה של הלא מעשנים. מקומות קטנים היו צריכים להחליט האם הם יהיו מקומות בהם מותר לעשן או מקומות בהם חל איסור עישון. ממה שאת כותבת עולה שהספרדים והקאטאלנים לא מתייחסים כל כך ברצינות לחוקים . יש רשימה של עסקים משלושת הסוגים ברשת. לפיה במקום הופעת הפלמנקו שהייתם, אסור לעשן...

הלוואי יגיעו כבר ימים יותר טובים ושקטים!
                      • ע.ב.
                        ע.ב. נערך לאחרונה על ידי

כמו סם ממכר
                        נילי, איזה כיף לקרוא את חוויותיכם מברצלונה! נשמעת עיר מאוד כיפית! כל הכבוד על הסבלנות, אין זסה מובן מאליו!
                        אגב, כשרשמת 'הר היהודים' האם התכוונת למונטז'ואיק?
                        איזה סיפור מפחיד היה לכם בהתחלה! Shocked שמח שזה נפתר בקלות...

בכל אופן, תודה רבה!
                        עומר
                        • Jenny2
                          Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

ברצלונה בכריסמס
                          הי נילי,

תיאור נהדר-קראתי על מילה בשקיקה.

מזה כחודש שאני מגלגלת מחשבה על ברצלונה והפירינאים עם הילדים בקיץ - התחלתי ללמוד את מפת ברצלונה, לקרוא על האתרים בה, והינה דרך הכתיבה המקסימה שלך המקומות מקבלים צבע וצורה.

תודה על הטיפים, הן לחיוב והן לשלילה (לאחר קריאת הדברים נראה שאפשר לדלג על מוזיאון השוקולד בלב שקט). תודה גם על פירוט העלויות, ממנו אני לומדת שעם ילדים כדאי להתבסס על מגורים בדירה ובעיקר על אוכל מהסופר.

שיהי לוכלנו- עד כמה שאפשר - לילה שקט.

ג'ני
                          • נילי ר

ברצלונה בכריסמס
                            עומר,

תודה! Smile לדעתי אתה תאהב מאד את ברצלונה. יש בה קצב, שמחה וגם מבנים וכנסיות שציינת שאתה אוהב.

נירית,

בזכותך התחלתי בכלל לחשוב "אה, יש עיר כזו, נירית מזכירה אותה לא מעט... בטח לא סתם..." ואז התחלתי לפזול לכיוונה Smile
                            ההתלבטות האם לכתוב היתה - מהכיוון של איך אני יכולה לספר על טיולים כשבדרום סובלים ומס' האבדות בקרב החיילים שלנו עולה. ברור לי שזה שאכתוב/לא אכתוב לא ישנה כהוא זה את המצב הנורא הזה.

פארק גוואל - מקום מקסים. לגבי העלייה, לא מאד סבלנו, כתבתי את זה בהומור. לא ציפיתי לעליה הזו, היא הפתיעה אותי. את הטיפ על האוטובוס פיספסתי כמו עוד לא מעט טיפים. גם התכנון המוקדם היה שטחי יחסית ולא מוקפד - כמובן שיש לזה פלוסים ומינוסים.

סגרדה פמיליה - בוודאי שלהכנס.. לעמוד בשקט ולהסתכל. מדי פעם לעשות תרגילי שחרור לכתפיים ולצוואר ולהמשיך לחוות.

חוק העישון - ממש לא מורגש דבר כזה. כששאלנו על איזור ללא עישון בפאב שנכנסנו אליו הרימו גבה על הרעיון. במקום אחר, היה איזור ללא עישון. במופע פלמנקו לא עישנו. אולי בזמן הארוחה שם, אבל אנחנו נכנסנו ישירות למופע.

ג'ני,

כשמטיילים בלי ילדים (יותר נכון כשאני מטיילת בלי הילדים) חושבים כל הזמן איך היו נהנים פה, וכיצד היו מגיבים למקום הזה... האם היו אוהבים, מתלהבים... לגבי ברצלונה, ברור לי שילדים מאד יהנו שם. לפחות הילדים שלי. השווקים, 2-3 כנסיות (ביקור בכנסיה יכול היות קצר ואז לא ממאיסים עליהם את הנושא), פארק גוואל, הרכבלים, הנמל, האקווריום. אוהבי כדורגל בטוח יחוו אותה בצורה חזקה עוד יותר בהקשר הזה.
                            לגבי העלויות - הבעיה היא שעלות הכניסה לכל מקום היא יקרה. המסעדות לא יקרות יותר מישראל, אנחנו לא חסכנו. אכלנו כל יום לפחות ארוחה אחת במסעדה. בסופר יש מבחר עצום, אפשר להכין סנדביצ'ים נהדרים.
                            דירות להשכרה יש טובות לפי מה ששמענו, בהחלט מתאים יותר למשפחה. אם הייתי נוסעת עם הילדים, הייתי שוכרת דירה ולא ישנה במלון. לטיול הזה היתה חשיבות גם של מנוחה ומלון זה חלק מהעניין... Smile

נילי

• נילי ר

ברצלונה בכריסמס
                              עומר,

שכחתי לענות לך לגבי הר היהודים -

אכן, מונז'ואיק (Montjuic)
                              • Jenny2
                                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

ברצלונה בכריסמס
                                הי נילי,

טוב לקבל חיזוק ממך לרושם שנוצר אצלי- בינתיים מקריאה בלבד - שמדבור ביעד שמתאים גם לילדים ויכול לספק עניין לכל בני המשפחה.
                                מהפירוט שלך אכן נראה שהמחירים במסעדות דומות למחירים כאן- רק שבארץ יוצא לנו לאכול מדי פעמ עם כל המשפחה במסעדה ובטיול מדובר בהוצאה יומ יומית.
                                ועדיין בנושא העלויות- האם במקרה שמתם לב (אף שהייתם בלי הילדים) האם בכניסה לאתרים השונים יש "כרטיסים משפחתיים" או הנחה לילדים?

תודה,

ג'ני
                                • מיכל א
                                  מיכל א נערך לאחרונה על ידי

אפילוג
                                  נהניתי מאד לקרוא ולראות את התמונות.
                                  עכשיו אני עוד יותר מקנאה בכם ומצטערת שלא יכולנו להצטרף.

יש לך את התיאור + התמונות בקובץ אחד? (לקראת הטיול שלנו לברצלונה מתי שהוא בעתיד Very Happy עכשיו נורא מתחשק לי לנסוע לשם).
                                  • ענת. 0
                                    ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

ברצלונה בכריסמס
                                    אחרי שהתרגלנו בארץ שלא מעשנים במסעדות ומקומות ציבוריים, ובאמת שמכבדים את החוק כאן, היה מוזר גם לנו לראות ולהרגיש שמעשנים חופשי חופשי במסעדות בפראג.
                                    לא יודעת אם יש שם חוק נגד עישון.

נילי,
                                    אהבתי לטייל איתכם, תודה.
                                    ונשמח לעוד תמונות...

ענת

• נורית ש
                                      נורית ש נערך לאחרונה על ידי

ברצלונה בכריסמס
                                      נילי,

תודה על התיאורים המקסימים והתמונות היפות! זה פשוט נראה טיול פנטסטי!

אהבתי במיוחד את תמונות הפלמנקו, ריקוד שאני מאוד אוהבת. למה התכוונת בנוגע לבעלך- הוא היה רקדן? מסקרן...

וטוב ששיתפת- אנו לא מתנתקים מהמציאות, קצת בורחים להנאה קצרה וחוזרים לחדשות. הרי אין לנו ארץ אחרת...

שיהיה לילה טוב ושקט!

נורית Cool
                                      • שירלי
                                        שירלי נערך לאחרונה על ידי

ברצלונה בכריסמס
                                        הי נילוש
                                        נכנסתי רק עכשיו ושמחתי לראות שהחלטת סופסוף לשלוח את סיפור הטיול.
                                        הו ברצלונה, ברצלונה.................
                                        כ"כ תוססת, בחורף, בקיץ. תמיד יפה וכייף לבלות בה!
                                        התמונות מקסימות!
                                        במיוחד התמונה שלך ליד עץ חג המולד! יצאת שם משהו, משהו!
                                        נכון שאפשר לחזור שוב ושוב לרמבלה? בבוקר וגם בערב, היא תמיד תוססת!
                                        היה פתוח הכל עד אחת בלילה?
                                        המחיה בברצלונה לא זולה אבל גם לא מאוד יקרה. אפשר למצוא גם מסעדות זולות. בסך הכל מסכימה עם נילי שהמחירים כמו בארץ. לא יותר זול ולא יותר יקר. משלמים ביורו, למה בפאונד?
                                        איזה ירח דבש זה טיול בחו"ל בלי ילדים, נכון? שווה!
                                        יש עוד תמונות?

• נילי ר

ברצלונה בכריסמס
                                          ג'ני,

מצטערת - לא שמנו לב. יש הנחות למי שמשתמש באוטובוס תיירים למשל, אבל מכיוון שהיינו רק שנינו, לא בדקנו לגבי עלויות אחרות. שלפנו שטר והסתערנו קדימה... Smile
                                          אני חושבת שברצלונה היא יעד נפלא לטיול עם ילדים (הגילאים שלנו 13-5).

מיכל,

בפעם הבאה עם כולם? Smile באמת היה נחמד אילו הצטרפתם. יש שם יינות טובים..
                                          לגבי קבצים - יש את החוברת של לפני, ויש את כל מה שהעליתי עכשיו - אשלח לך כקבצים.

ענת,

כל כך התרגלנו להקפדה על החוק נגד עישון (לפחות בחיפה נראה שמקפידים), שזה צרם לנו. פתאום להכנס שוב לפאב או בית קפה מסריח מסיגריות.
                                          גם אני נהניתי לטייל "איתכם"... הפורום היה איתי הרבה בטיול - לכל דבר בטיול כמעט יש נגיעה לפורום, ומצחיק כמה הדיונים שלנו כאן השפיעו עלי. צורת הטיול שלי השתנה מאז שהתחלתי לגלוש כאן.

נורית,

תודה! Embarassed

לגבי בעלי, הוא הוסיף את התוספת - בצעירותו רקד בלהקה, לכן כתב שהוא כן "מבין" בריקודים (אבל הוא גיבור גדול... בהרקדות של ריקודי העם, כשהצטרף אלי, היה תלוי עליו שלט "נגרר"... Rolling Eyes ).
                                          לגבי מופע הפלמנקו - צילמנו בו גם סרטים, אולי בימים הקרובים אעלה אותם. זה באמת היה מופע מיוחד.

ענת, תמונות יש המון. היה לי קשה להחליט מה להעלות. אז קבלי עוד שתיים...

נילי

ברצלונה בלילה דוכן בשוק בוקריה
                                          ברצלונה בלילה(גודל:11.24KB)דוכן בשוק בוקריה(גודל:18.57KB)

דוכן בשוק בוקריהברצלונה בלילה
                                          • ע ע
                                            ע ע נערך לאחרונה על ידי

ברצלונה בכריסמס
                                            הי נילי,

קראתי בשקיקה את התיאורים המקסימים שלך.
                                            מכל מילה שכתבת הרגשתי כמה כיף היה לכם וכמה נהניתם.
                                            התמונות יפהפיות. אפשר עוד ????
                                            וואוו, החזרת אותי 16 שנים אחורה, לירח הדבש שלנו (ירח דבש לפני החתונה. אמרתי לעצמי שגם אם הוא יקבל "רגליים קרות" לפחות לירח דבש יצאתי.. Razz ).
                                            העלית בי זכרונות נהדרים.
                                            תודה רבה. Smile

עפרה
                                            9[1].gif
                                            9[1].gif(גודל:11.46KB)

9[1].gif
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4