ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ביער, ביער, ביער נרקוד

פורום טיולי משפחות
    19
    74
    297732
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אמה
      אמה נערך לאחרונה על ידי

ביער, ביער, ביער נרקוד
      קצת צבע מיערות פולין
      IMG_0289.JPG IMG_0403.JPG
      IMG_0289.JPG(גודל:13.80KB)IMG_0403.JPG(גודל:19.47KB)

IMG_0403.JPGIMG_0289.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זיוה
        זיוה נערך לאחרונה על ידי

ביער, ביער, ביער נרקוד
        אמה, איזה יופי. כבר תכננתי פעם להגיע לבולגריה. אני רואה את התמונות שלך ויודעת שאכן שווה בהחלט להגיע לשם.

רציתי להתייחס גם לדברים של אורה ושל נעמי (שאני שמחה שאת פה ושמחה שאת נעמי Smile ). לפני שנה ומשהו, בטיול ללוקסמבורג, הילדה שלי שמעה על היער השחור והשם נורא הפחיד אותה. היינו צריכים להישבע באותות ובמופתים שלא ניסע לשם. דווקא "קפצנו" סוף הטיול לפארק אירופה, אבל ליער השחור לא ממש נכנסנו. זו לא הסיבה שלא נסענו לשם. אילו היינו בוחרים ביעד הזה בוודאי היינו חושבים על רעיונות להרגעה. רק רציתי לשתף שגם אצלנו הייתה בעיה ושלשם "יער שחור" יש קונוטציות שליליות אצל חלק מהילדים. אל תעמיסי על הנופש הזה גם את פטר והזאב. גם אצלי בבית היה פחד גדול מהזאב הזה, אצל כל השלוש. הגדולות אהבו דווקא לראות את הסרט של דיסני וגם לקרוא בספר כמן התגרות בפחד. הקטנה, הרגישה שלי, לא מוכנה עד היום לפתוח את הספר הזה. זה מעניין, כי הזאב הזה כפי הנראה הרבה יותר מפחיד מהזאב של כיפה אדומה. אולי הילדים מבדילים בלי דעת בין הג'אנרים, אולי המוזיקה הדרמטית של "פטר" עושה את זה. בכל מקרה, מי שפוחד לא מפחידים אותו (וזה היה בשביל שרבקה תישן בשקט בלילה ולא תחשוב שאני מפחידה ילדות חמודות Smile ).
        יער.JPG
        יער.JPG(גודל:26.12KB)

יער.JPG
        • אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

ביער, ביער, ביער נרקוד
          ובלי היער השחור אי אפשר....
          IMG_1156.jpg IMG_1165.jpg
          IMG_1156.jpg(גודל:12.96KB)IMG_1165.jpg(גודל:15.82KB)

IMG_1165.jpgIMG_1156.jpg
          • זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

ביער, ביער, ביער נרקוד

באמת תמונות יפות מהיער השחור. נכון נורא מעט אנשים מצלמים תמונות של יער ביער השחור?

איריס, עכשיו תתחילי לצלם גם יערות Very Happy .
            דווקא התמונה שלך מאוסטריה, זו של היער והעננים, מאוד יפה.
            • רבקה.ק.
              רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

ביער, ביער, ביער נרקוד
              מאוד מאוד יפות כל התמונות!!!!

זיוה, את יודעת שאני יודעת שאת לא מפחידה.......... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
              אין ספק שהמוסיקה היא השחקן הראשי בפטר והזאב, ובאופן דידדקטי יש מן טענה כזו שזו היצירה שהיא שער הכניסה לעולם המוסיקה הקלאסית... נו באמת...

עומר ואמה קצת על נייר - נייר ממוחזר אמיתי הוא יקר ביותר! אני כמעט ולא מכירה עבודות מודפסות על נייר ממוחזר אמיתי אלא כאלה שבאים מגרמניה (?) משום מה. אני שומרת עליהם כעל בבת עייני, כי היופי שלהם באמת מיוחד.

יש גם טרנד להשתמש בנייר "נטול עץ" וגם לו יופי מיוחד, למרות שגם בעייתיות מסויימת בהדפסה שגורמת לו להיראות אחר.
              אך מה לעשות, ומה שקובע בסופו של דבר זה המחיר, ולכן משתמשים אצלנו בעיקר בנייר שנקרא - כרומו והוא מכיל גם עץ, וגם דבקים שונים כמו שזיוה סיפרה, שיש הטוענים לרעילות וגם פלסטיק שגורם לו להיראות חלק - זה הנייר הזול ביותר!!!
              הנייר עליו הדפיסו לך את הזמנת הבר מצווה - אין לו שום קשר לאיכות הסביבה, כי הוא לא באמת ממחוזר. הבעיה העיקרית במיחזור היא עלות איסוף הנייר הישן, ועל זה אמה ודאי תוכל לספר יותר.

אורי - אוסף היערות שלך מרשים במיוחד, אבל בבקשה תכתוב להם כותרת, שנדע מאיפה הן, הרי האשכולות האלה, מלבד היותם יפים, גם מובילים אותנו למקומות חדשים!!!!

תודה, תודה
              רבקה
              • איריס ס.
                איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

מה בין יערות לכדורגל? ואיך לתרום בלי להוציא אגורה
                בכל מקרה אהבתי את החתימה שלך ואני אפילו חושבת לאמץ אותה.
                אני רק צריכה לחשוב על ניסוח שישמע טוב גם בעברית.. Smile
                למישהו רעיון ?
                • צביקה
                  צביקה נערך לאחרונה על ידי

כוכבי מישלן
                  עם הנסיון המצטבר למדתי להסתייג קצת מהדרוג של מישלן לאתרי תיירות (המדריכים הירוקים) ולמסעדות ובתי מלון (המדריכים האדומים).

המדריכים הירוקים של מישלן רואים את העולם, לפחות לטעמי, ב"עיניים צרפתיות קתוליות" וכך גם הדרוג בהתאם לענין שהם מוצאים באתרים. לזה עוד הייתי סולח, אבל כבר נתקלתי גם באתרי טבע, שאני הייתי מדרג אותם באופן שונה מאוד. הדוגמא הבולטת והקיצונית ביותר היתה דוקא בצרפת ! פעם השתכנו בפנסיון מזדמן ובפנים על הקיר היה פוסטר של מערת נטיפים, שבתמונה נראתה מדהימה. מאחר וכל האזור זרוע במערות נטיפים ומערות עם ציורי קיר קדמוניים, ולא התכוונתי לבקר בכל אחת מהן, רציתי לדעת כיצד מערה זו מדורגת ביחס לאחרות. פתחתי את המישלן הירוק וחיפשתי לראות מה כתוב על מערה זו ולהפתעתי היא לא זכתה אפילו להיות item בפני עצמו, שלא לדבר על כוכבים. היא אוזכרה רק כבדרך אגב כמשפט אחד, משהו כמו: תופעות גיאולוגיות מענינות. זהו !
                  הסתכלתי במפה וראיתי שהיא מצויה במרחק של כ-20 ק"מ מהפנסיון שבו לנו ולכן איכשהו בבוקר החלטנו בכל זאת לבקר בה. איזה מערה !!! זו מערת הנטיפים היפה ביותר בה ביקרתי אי פעם, כולל מערות אחרות בצרפת ! אפילו לא כוכב אחד ???!!! אני שלושה כוכבים הייתי מעניק לה !

המדריכים האדומים של מישלן זוכים גם הם לביקורת קשה. ראשית, מפורסמים בהם רק מסעדות ובתי מלון, שמשלמים למישלן עבור הזכות להיסקר ולהיות מדורגים. יכולה להיות מסעדה הכי נפלאה בעולם, אם היא לא תשלם היא לא תופיע במדריך ! זכורה גם הפאשלה הנוראית של מישלן בבלגיה, שהעמידה בספק את אמינות המדריכים. לכאורה, הסוקרים אמורים לבקר במסעדות ללא הודעה מראש וכאנשים אנונימיים והנה התפרסם לו המדריך האדום של מישלן לבלגיה ובו דרוג של מסעדה... שעוד לא פתחה את שעריה לקהל ! כיצד יכול היה הסוקר לבקר בה ללא הודעה מראש ומבלי שהמסעדה תדע, שהוא סוקר מטעם מישלן ? בעקבות אותו מקרה, מישלן אספו את המהדורה מהשוק, התנצלו על ה"טעות" ומאוחר יותר שיחררו מהדורה מתוקנת, אבל האמינות שלהם נפגעה קשה.
                  • hאורי
                    hאורי נערך לאחרונה על ידי

רבקה תודה ,ובוקר טוב.

החורש בירידה ממעלה הגלבוע
                    החורש בירידה ממעלה הגלבוע(גודל:16.18KB)

• מדגם היערות עם כתוביות
                    החורש בירידה ממעלה הגלבוע
                    • ע.ב.
                      ע.ב. נערך לאחרונה על ידי

יערות הגשם
                      זיוה, זה לא שאני אוהב ניירות ממוחזרים בגלל העובדה שהם ממוחזרים... גם אם היה כתוב בפירוש שהם לא ממוחזרים, הייתי אוהב אותם, מבינה? כמובן שזה שהם ממוחזרים, לכאורה, היה תורם. אבל אני לא מצפה מנייר להיות ממוחזר 100%. נשמע לי בלתי אפשרי להשתמש בנייר כזה. אבל עצם העובדה שרואים שהנייר ממוחזר (שבבים, מרקם לא אחיד) כבר הופכת אותם לכמעט ממוחזרים. לא? Laughing
                      • נירית
                        נירית נערך לאחרונה על ידי

מחזור נייר
                        אתם לא יכולים לתאר לעצמכם את כמויות הנייר Razz שבזבזו על כתיבת מחקרים ודוחות על השאלה הזו-מה עדיף , למחזר נייר או להיפטר מפסולת הנייר בדרך אחרת (שריפה, הטמנה...).
                        הסיכום של כל המחקרים שאני מכירה הוא שבכל מקרה ההשפעה השלילית על הסביבה קטנה לייצור נייר ממוחזר בהשואה לאותה כמות נייר לא ממוחזר.
                        כלומר, מבחינה סביבתית, עדיף להשתמש בנייר ממוחזר.
                        וכמובן שעדיף להשתמש בנייר האפור (שעבר פחות תהליכי ניקוי בעייתיים, ושלטעמם של חלקנו פחות יפה) שהמחיר הסביבתי שלו הוא הקטן ביותר.
                        אנשי המקצוע השוו בין פרמטרים שונים (למשל -פליטת פחמן דו חמצני, שימוש באנרגיה ובמים, פליטת חומרים רעילים לסביבה) ובכולם היה יתרון לניייר ממוחזר.

כמובן שנייר ממוחזר חוסך עצים, אבל למעשה רוב הנייר היום מגיע מיערות "מלאכותיים" המנוהלים בצורה טובה, וניטעים בהם יותר עצים מהנכרתים. בהקשר הזה יש לציין, שאמנם היערות האלה כבודם במקומם מונח, והם תורמים חמצן וירוק לסביבה, שומרים מפני ארוזיית קרקע וכו', אבל תרומתם מבחינת מגוון מינים ביולוגיים די קטנה. אין מה להשוות בינם לבין יערות הגשם.

בכל מקרה, הכי טוב להיות כמו ג'מוס =שונא נייר הוא הכי ירוק שיש!!! אין כמו חיסכון בשימוש בנייר בכלל.

התמונה המצורפת לא קשורה לעיניין, אבל היא מענינת לדעתי, עבודה של
                        Hieronymus bosch
                        The Hearing Forest and the Seeing Field.jpg
                        The Hearing Forest and the Seeing Field.jpg(גודל:5.75KB)

The Hearing Forest and the Seeing Field.jpg
                        • אינטרמצו
                          אינטרמצו נערך לאחרונה על ידי

יער ירוק גם לירוק יש גוונים

יער ירוק.jpg
                          יער ירוק.jpg(גודל:9.65KB)

יער ירוק.jpg
                          • נורית ש
                            נורית ש נערך לאחרונה על ידי

יערות הגשם
                            היי

התמונות של כולם ממש מדהימות!

זיוה, גם אצלנו גיליתי להפתעתי שזה ממש נכון וביער השחור לא ממש מצלמים את היער. חיפשתי בתמונות משם ומצאתי מעט מאוד תמונות של עצים. בעיקר יש לי את כל המשפחה במרומי העצים של פארק האקסטרים, אבל לא רציתי למחזר שוב את התמונות משם.

רציתי לצרף תמונות ממפלי טריברג אבל לא הצלחתי- הן גדולות מדי. תיכף יבוא אילון ויקטין אותן.

בינתיים אני מצרפת תמונה מאי הפרחים מאינאו של עצי סקויה ענקיים,
                            וזוית משלנו במפלי גולינג.

נורית Cool
                            היער במפלי גולינג מרוב עצים לא רואים יער
                            היער במפלי גולינג(גודל:20.34KB)מרוב עצים לא רואים יער(גודל:23.30KB)

היער במפלי גולינגמרוב עצים לא רואים יער
                            • נורית ש

יערות הגשם
                              והנה התמונות מהיער השחור ( הירוק מאוד)

טריברג 1.JPG טריברג 2.JPG
                              טריברג 1.JPG(גודל:19.31KB)טריברג 2.JPG(גודל:19.31KB)

טריברג 2.JPGטריברג 1.JPG
                              • hאורי

גם לירוק יש גוונים וגם מה שתחת לעצים מגווון.
                                אפשר למצוא בחורש שלנו הים תיכוני,יותר צבעוניות מביערות הרחוקים
                                ההם.
                                חורש ים תיכוני בהר חורשן חורשות על גבעת המורה
                                חורש ים תיכוני בהר חורשן(גודל:30.17KB)חורשות על גבעת המורה(גודל:15.77KB)

• טיול השבוע להר ויער חורשן
                                חורש ים תיכוני בהר חורשןחורשות על גבעת המורה
                                • נורית ש

ומהצד השני של העולם
                                  מתאילנד כמובן-

תמונה אחת משמורת דוי אינטנון בצפון תאילנד,

והשניה- פרשנות רחבה מעט למושג "יער"- בשמורת פנג נגה ( באיזור של האי של ג'ימס בונד) יער של מונגרובים.
                                  Picture 1174.jpg Picture 799.jpg
                                  Picture 1174.jpg(גודל:25.76KB)Picture 799.jpg(גודל:25.08KB)

Picture 799.jpgPicture 1174.jpg
                                  • Jenny2
                                    Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

יערות הגשם
                                    שתי תמונות מהגולן. תזכורת לכך שאך לפני שנים מעטות עוד היה כאן קצת חורף - השלולית צולמה במרץ!
                                    הגולן.JPG יער אודם.JPG
                                    הגולן.JPG(גודל:18.04KB)יער אודם.JPG(גודל:15.89KB)

הגולן.JPGיער אודם.JPG
                                    • נורית ש

ומהצד השני של העולם
                                      יער טרופי - פארק מנורה, ליד פנג נגה, דרום תאילנד.

Picture 1156.jpg Picture 1158.jpg
                                      Picture 1156.jpg(גודל:24.68KB)Picture 1158.jpg(גודל:27.72KB)

Picture 1158.jpgPicture 1156.jpg
                                      • נורית ש

ומארצנו היפה
                                        האחו הפורח ביער ראש העין,

ובעין טייסים בהרי ירושלים.
                                        אחו.JPG עין טייסים.JPG
                                        אחו.JPG(גודל:17.90KB)עין טייסים.JPG(גודל:18.26KB)

אחו.JPGעין טייסים.JPG
                                        • hאורי

ובארצנו היפה-"הגלבוע מתנשק עם התבור"

IMG_0073-2.JPG IMG_0076-2.JPG
                                          IMG_0073-2.JPG(גודל:14.14KB)IMG_0076-2.JPG(גודל:13.21KB)

IMG_0073-2.JPGIMG_0076-2.JPG
                                          • רבקה.ק.
                                            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

מחזור נייר
                                            נירית -

המידע הזה מדהים אותי. כי אנחנו לוקחים מכל מידע שאנחנו מקבלים רק את מה שנוח לנו. בביקורנו בשבדיה, וביער השחור עמדנו על העובדה שתחת כל עץ שנכרת שותלים עץ חדש , ועדיפים עצים מזן שמגיעים לבגרות מהר יותר וכו', וזה הניח את דעתי, וגורם לי להעדיף תוצרת ממקומות כאלה שדואגים לשתול עצים חדשים (ברהיטים למשל) והנה את מספרת שזה לא מספיק מבחינת איכות הסביבה - מדהים!!!

אין ספק שאני אוהבת את החיים העירוניים המודרניים, אך איך מגשרים על הפער???
                                            באתי היום לעבודה בקול תרועה גדולה, הודעתי שמהיום חוסכים בנייר הדפסה (וטונר שידוע כמסרטן), שלחשוב פעמיים וכו' וכו'. לא ממש עזר.. אני יכולה מקסימום לשלוט על עצמי, וגם זה לא תמיד...

בקשר לנייר האפור - ברגע שיקום מישהו מהמעצבים הידועים ויחליט שזה מספיק חשוב לו/ה, אין ספק שזה יהפוך לאופנה!

בתמונה עוד עץ שנתנו לו לחיות כמה מאות שנים, בקנדה.

רבקה

נ.ב. תודה לאורי על שמות המקומות ביערות המדהימים שלך.

פסיפיק רים
                                            פסיפיק רים(גודל:19.13KB)

פסיפיק רים
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון