רג`סטן- דרך מומביי או דלהי?
-
שלום,
אני נוסעת להודו באמצע פברואר בטיסה למומביי ומשם טיסת המשך לדלהי.
התוכנית המקורית שלי הייתה לנחות בדלהי ומשם להמשיך לרג`סטן. ומשם לנסוע לוראנסי ולהצפין לנפאל.
תהיתי אולי יהיה יותר חכם אם אנחת במומביי ואעשה את רג'סטן מהדרום לצפון ומשם אגיע לדלהי ואז וראנסי. זה יחסוך ממני את הנסיעה הלוך וחזור (אני לא מתכננת להגיע לג`איסלמר)
מה לדעתכם יהיה יותר הגיוני? והאם יש רכבת שמקשרת בין מומביי לאודייפור (וכמה שעות היא לוקחת)?
תודה
סיון
-
רג`סטן- דרך מומביי או דלהי?כמובן שמבחינת זרימה עדיף אכן להתחיל מבומבי לכיוון אודאיפור והמשך צפונה דרך שאר ראג'יסטן לדלהי - ורנסי ונפאל .
יש רכבות בין אודאיפור לבומבי . לא בקיא בזמנים אך מצרף לך לינק של אתר הרכבות ההודיות . מה שכן מציע זה אם כבר תכננת טיסה פנימית בין בומבי לדלהי אולי תשני אותה למומבי-אודאיפור ? לשיקולך .
מקווה שמישהו שעשה את הנסיעה בין בומבי לאודאיפור יעזור מניסיונו.
בהצלחה .
-
עדיף להתחיל מבומביי...אבל בניגוד למה שאמר סיימון - אין רכבת ישירה מבומביי לאודאיפור
האפשרות הסבירה ביותר היא לנסוע מבומבי לאחמדבד ברכבת לילה, ובאחמדבד לקחת אוטובוס המשך לאודאיפור (5-6 שעות נסיעה). כמובן שאפשר גם (אם רוצים
) להתעכב עוד יום באחמדבד (ולדעתי יש מה לראות בעיר הזאת!). אפשרות אחרת היא לקחת רכבת ישירה מבומביי אל תחנת אבו רואד, שנמצאת כ 4-5 שעות ממערב לאודאיפור ומשם אפשר להמשיך באוטובוס או להתעכב קצת במאונט אבו (עוד מקום נחמד בדרום ראג'סטן) ואח"כ להמשיך לאודאיפור. וכמובן שכדאי לבדוק אם אפשר לשנות את טיסת ההמשך מבומביי לאודאיפור!
עדות אישית: לפני כשנתיים עשיתי את המסלול מאודאיפור לבומבי באמצעות אוטובוס מאודאיפור לאחמדבד והמשך לבומבי ברכבת לילה. יחד עמי היתה אימי בת ה +60 שהצטרפה אלי למספר שבועות של טיול. המסלול עבר באופן נוח וללא כל בעיות -
עדיף להתחיל מבומביישווה בדיקה . לפני שנתיים עליתי על רכבת מאגרה לכיוון דלהי . זאת היתה רכבת מהירה שנק' המוצא שלה היתה בומביי , נקודת הסיום היא דלהי והאנשים ברכבת ציינו בפני שאחת התחנות של הרכבת הזאת היא אודאיפור . אז שווה בדיקה .
-
עדיף להתחיל מבומבייבכל מקרה הרכבות לאודייפור הם על מסילות צרות ועדיף אוטבוס, רצוי מונית(עדיף טיסה)
-
ok - טעות - אכן יש קו רכבת חדש!!טעיתי, טועים, טעינו
בבדיקה באתר של הרכבות ההודיות אכן התגלה חידוש משמח
- רכבת חדשה מבומביי לאודאיפור!.
רכבת מס' 2995 - bandra terminous - udaipur exp עושה את המסלול מתחנת בנדרה שבצפון בומביי אל אודאיפור 3 פעמים בשבוע - בימים ראשון, רביעי ושישי. הרכבת יוצאת מבנדרה בשעה 15:45 אחה"צ ומגיעה לאודאיפור למחרת בשעה 8:50 בבוקר - כלומר נסיעה של 17 שעות. לדעתי זהו הפיתרון הטוב ביותר לנסיעה מבומביי לאודאיפור במידה ולא טסים, ולדעתי אכן עדיף בהרבה לעלות ישר מבומביי לאודאיפור מאשר לטוב לדלהי ולהתחיל משם -
תודה על התגובות המהירותומה אם אני בכל זאת אהיה בגיסלמר?
עדיף לי לעשות נסיעה מעגלית שיוצאת מדלהי
או שבכל מקרה עדיף להתחיל מבומביי ולעשות מין נסיעה הלוך-חזור לשם?
סיון -
תודה על התגובות המהירותההמלצה לטיסה בין מומבאי ואודייפור לא קשורה לנסיעה לג'איסלמר (כדאי מאד), ובשום מקרה רג'סטאן זה לא מסלול מעגלי. גם אם תתחילי בדלהי. המסלול המומלץ, אם את מגיעה ממומבאי הוא : אודייפור-רנקפור-ג'ודפור-ג'איסלמר- ג'ודפור -פושקאר-ג'איפור-דלהי.