ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות על גוגלס / משקפי שמש

פורום סקי וסנובורד
    9
    10
    5317
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עידו 79
      עידו 79 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אני נוסע בעוד 3 שבועות לחופשת סקי ראשונה. כמעט כל פרטי הביגוד כבר קיימים (בהשאלה), למעט גוגלס. ויש לי כמה התלבטויות.

בלמטייל עודפים יש משקפיים גדולים ב 450 שח בערך, והם ללא שכבה כפולה. יש שם גם כאלה שנראים כמו משקפי שחיה (משקף בודד על כל עין) שעולים באיזור ה 150

השאלה מה כדאי לקחת.
      אני לא מתכוון לגלוש במהירויות מטורפות כך שתיכנס לי אבקה לעיניים, לא בטוח שאני "אתמכר" כך שאעדיף להמנע מהוצאה גדולה על פריט שלא יהיה בו שימוש. ומצד שני אני כמו ערפד - חייב משקפי שמש שיכסו כמה שיותר כל עוד אין לילה מלא בחוץ..
      כמו כן הבנתי שאנשים גולשים עם משקפי שמש שמכסים את רוב שדה הראיה (משקפיים ספורטיביים , ראיתי ב 150 ואין לי בעיה לרכוש אותם אפילו במחיר מעט גבוה יותר כיוון שישמשו אותי גם ליום יום).
      ובנוסף - אני מתכון לשאול קסדה באתר, והבנתי שלא כדאי לרכוש גוגלס לפני שיודעים אם הקסדה תתאים.
      מה דעתכם ?

תודה מראש לכל העונים. Rolling Eyes
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיכאל
        מיכאל נערך לאחרונה על ידי

אני - באופן אישי - לא הייתי מוותר על גוגלס. הגוגלש לא נועדו למנוע חדרית שלג לעין, אלא למנוע חדירת קרני שמש. משקפי שמש לא מונעות סינוור מקרינה חוזרת מהשלג, אלא אם אתה משקיע בכאלה עם מרדעות מהצדדים שסוגרות הרמטית.
        לגבי קסדה - לכל קסדה הצורה שלה. אם אתה גולש פעם ראשונה - באמת אין צורך להתאים משקף לקסדה, כי לא בטוח שתקנה בכלל ציוד. התאמת משקף לקסדה היא יותר לנוחות כדי שלא תצטרך ללבוש דבר מתחת לקסדה. בשביל השבוע הראשון שלך די אם תשים כובע דק (ליינר) מתחת לקסדה.
        אם תחליט שזה הספורט בשבילך ותשקיע (כפי שאני דוגל) באביזרי בטיחות, אני חושב שעדיף לקנות קסדה וגוגלס ביחד, ובחו"ל - למרות שהמחיר יכול להיות יותר יקר - בגלל המגוון הרב שתמצא בחנויות גם של קסדות וגם של גוגלס.
        • rozmar
          rozmar נערך לאחרונה על ידי

בטיחות- חשוב לא פחות
          אחד היתרונות של גוגלס על משקפי שמש, הינו שמשקפי שמש עשויים מחומר שיכול להישבר. גוגלס (ותעשה ניסוי- תיקח גוגלס לדוגמא) עשויים מפלסטיק "מתקמט" שאינו נשבר, כך שאם נפלת "על הפנים", תרתי משמע, אין כאן סכנה של שבירה ופציעה מסוכנת. כמתחילה גמורה גם לי היו משקפי שמש, אבל לפני שנתיים קניתי גוגלס, וזה כ"כ שונה ממשקפי שמש רגילים (לטובה!- מדובר בשדרוג!). חשוב להשקיע בדגם עם פתחים שיוציא החוצה את הזיעה, כי אין דבר מעצבן יותר מגוגלס עם אדים....
          בהמשך לדבריו של מיכאל חשוב מאד גם להתאים קסדה. 50% מפציעות הסקי לפחות הינן פגיעות ראש (אני לא זוכרת איפה שמעתי את זה, אבל הבנתי שזה נכון). גם אם אתה אלוף העולם, עדיין יכול להיתקל בך מאחורנית "כוכב" שיגרום לך נזק. וחבל. מדריך סנובורד סיפר לי שהוא שבר רגל כי נכנס בו מישהו מאחורנית, והוא תותח על בסנובורד.. אז תחשוב על פציעות ראש אפשריות...
          בכל מקרה, בהצלחה!
          • דורון . 0
            דורון . 0 נערך לאחרונה על ידי

לא משקפי שמש. לי נשברו פעם במהלך גלישה.
            בד"כ אני גולש עם גוגלס, אבל פעם בחרמון התרשלתי והסתפקתי במשקפי שמש. במהלך התרסקות קלה, המגלש השתחרר, פגע איכשהו במשקפי השמש, הם נשברו, ואני זכיתי לחתך נחמד מתחת לגבה.
            לא צריך לרוץ לקנות. גוגלס זה משהו לא מתכלה, ולא צריכה להיות בעיה לשאול מחבר/שכן/מישהו מהעבודה למשך שבוע. את שלי כבר השאלתי כמה פעמים לאנשים שיצאו בפעם הראשונה.
            • עידו 79
              עידו 79 נערך לאחרונה על ידי

בטיחות- חשוב לא פחות
              תודה על התשובות

ברור לי הצורך בקסדה
              אבל מכיוון שאני מתכוון לשאול קסדה באתר, אם אני אקנה גוגלס אולי הם לא יתאימו לקסדה שיש שם

אגב גם משקפי שמש מפלסטיק לא מתאימים ?
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

דעתי מעט שונה
                לא לקנות גוגלס ללא עדשה כפולה. תחת שום תנאי. (אם כי לדעתי במחיר שציינת העדשה כן כפולה)

בטיחות - תלוי במשקפיים - אם מדובר על משקפי שמש שמיועדים לספורט, אזי אני לא רואה כל בעיה בטיחותית (דוגמת OAKLEY, BOLLE, CEBE, RUDY PROJECT). בימים חמים יותר אני גולש עם משקפי שמש - חם לי מדי עם גוגלס.
                אם מדובר על משקפיים זולים, או עם מסגרת מתכת, יש בעיה.

בנוסף, בגוגלס שלי יש עדשה שמתאימה לתנאי ראות לקויה, ואין לי גוגלס נוסף לימי שמש.

נוחות - יש לגוגלס יתרון בכך שהם נסגרים מעל לקסדה. לא תמיד נוח לדחוס לתוך הקסדה את זרועות המשקפיים.
                בקיצור, אם יש לך משקפי שמש מתאימות זו בהחלט אפשרות, או לחילופין, נראה לי שרכישת משקפי שמש ספורטיביות טובות בטווח של 500 - 700 ש''ח זו השקעה טובה יותר מקניית גוגלס ב500 ש''ח, בשלב הזה.
                • eduardox
                  eduardox נערך לאחרונה על ידי

נו, באמת...
                  אני דווקא מתפלא על מיכאל עם כל הניסיון של חברי הטוב.

גוגלס או משקפת נחוצים בראש ובראשונה לזמן שאין שמש, יש ערפל או יורד שלג. בזמנים אלה אין "קונטראסט" בין שמיים לקרקע וקשה מאד לראות את תנאי המידרון.

גוגלס עקב העדשה הכפולה משפרים את הקונטראסט הזה ומאפשרים המשך גלישה בתנאים של ראות נמוכה.

זאת הסיבה הראשונה. אם בחופשה שלך צפוי מזג אוויר עפור אז גוגלס הם בגדר של חובה, גם מבחינה בטיחותית, כי אם אתה לא רואה טוב, אתה מסתכן.

קסדות עולות 3 יורו ליום, ניתן לשכור וכל משקפת תתאים (פחות או יותר). תנסה להלוות משקפת מחבר ולקחת עמך.

סיבה נוספת אך לא עיקרית: בזמן סופה, אם אתה גולש עם משקפיים, הפתיתים יכנסו לך לעיניים ורפלקס מותנה יגרום לך לכווץ אותן, דבר שמפריע מאד בגלישה.

מהירות גלישה ביום שמש: אני גולש עם משקפי שמש UV, ואין כמו הדמעות שזולגות לי עקב הרוח, המהירות והקור, אך זה כיף, וזה לא מפריע לגלישה.

בהחלקה.
                  • znaim
                    znaim נערך לאחרונה על ידי

מצטרף לדעה שאין לקנות גוגלס ללא עדשה כפולה- ולראיה חנות שמכבדת את עצמה לא תמכור כלל מוצר כזה.
                    החשיבות הגדולה של גוגלס( מעבר להגנה על העין מקרינת השמש ביום בהיר )היא: הגנה בזמן שיורד שלג - פתיתי שלג לפנים בתוספת רוח קלה הופכים את הגלישה ממהנה למענה.
                    • מסלולכחול
                      מסלולכחול נערך לאחרונה על ידי

דעה נוספת!
                      העדשה הכפולה נועדה בעיקר לצורך הורדת כמות האדים (ההפרדה בין החלק הפנימי החם לחיצוני הקר הגורם לעיבוי) על העדשה ובדרך כלל מלווה בפתחי אוורור בזרימה מלמטה למעלה בזמן גלישה בין העדשות..
                      יש עדשות לא כפולות כמו שיש על משקפי שמש מסויימים שעוזרים בהפחתת אדים משמעותית.

כל השאר מה שמתאים לכל בן אדם.אני אישית נוחה לי יותר גלישה עם גוגלס מאחר ולא יכול לסבול את מה שלא מפריע לאדוארדו למשל,הקור על העין והדמעות המלווה את זה.
                      • liatmorgan צוות שלג
                        liatmorgan צוות שלג נערך לאחרונה על ידי

שלום רב , ישנם גוגלס רבים עם עדשה כפולה המונעת אדים ושריטות במחירים זולים יחסית , לדוגמא במרכז שלג גוגלס עם עדשה כפולה של חברת SPY העולמית בסביבות ה 260 ש"ח .
                        לגוגלס יש חשיבות רבה לימים בהם מזג האוויר לא אידיאלי וצבע העדשה של הגוגלס יכול "להאיר" את המסלולים עבורנו
                        למידע נוסף = מרכז שלג 0773334546
                        תודה
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון