תיק גב בסקי
-
אין לי מושג כמה הבעיה נפוצה אבל משום מה תיק גב בסקי אותי מטריד, הבעיה היא לא במהלך הגלישה אלא במעליות ששם הישיבה לא נוחה (אין אפשרות להישען) לא מעט פעמים כאשר אני מרים אותו קצת למעלה על מנת שיחליק מעבר למשענת הגב אני צריך לדאוג לפני הירידה לשחרר אותו אבל מצד שני אני מרגיש שזה חובה כי אין מספיק מקומות איכסון בכיסים.
עצה................ מישהו ??? -
תיק גב בסקיתקנה תיק גב קטן יחסית. אל תמלא אותו יותר מדיי- מים, חטיף, סנדביץ וזהו. אני מכניסה את הדברים הקריטיים לכיסי המעיל הפנימיים- דרכון, כסף, פלאפון, רשיונות, מפתחות הרכב, ולכן נראית קצת כמו דובון קוטב מזוויות מסויימות...גם במעליות הכי דפוקות עם הכסאות הכי מעפאנים היה סביר לשבת ולהשען על התיק, ברגע שהוא די קטן ושטוח. בגלישה מתרגלים מהר מאד לתיק, כמובן. בשנה הראשונה שלי בסקי במאיירהופן לא לקחתי תיק ונתקעתי שם על ההרים עם הוצאות שתיה/מזון מטורפות- איזה בזבוז כסף! ולכן, בוודאי שרצוי תיק.
אגב, טיפ- חטיף לא כדאי וופל, לדוגמא. מצאתי את עצמי עם פירורי וופל במקום וופל שלם, כיוון שעשיתי ממנו קווץ' בזמן שנשענתי על התיק, או נפלתי בסנובורד על הגב.... פירורי וופל זה עדיין טעים, אבל צריך להתאמץ... -
תיק גב בסקינכון, תיק קטן ושטוח הוא פתרון טוב. גם אני חששתי מהעניין. לקחתי איתי תיק די גדול לצערי והוא לא ממש היה נוח. חשוב לא לשים בו הרבה - בקבוק מים קטן, אותו אפשר למלא בדרך בבקתות, קצת פירות יבשים או חטיפי אנרגיה, קרם הגנה ומצלמה קטנה (אני שמתי בכיס את המצלמה). יש גם תיקי מים שנראים לי נוחים ושטוחים ואז מה שנשאר זה לשים את כל היתר בריצ'רצ'ים במעיל ובמכנס. בכל מקרה, לשים את התיק מאחורי משענת גב המושב נראה לי רעיון גרוע מאוד ולא כדאי לעשות זאת שוב
שיהיה הכי כיף בעולם!
-
אני גולש עם camelback די גדול בלי בעיהמכיל: מיכל מים של 3 ליטר, מצלמה, סנדביץ, חולצת פליס, משקפי שמש, כובע פליס, קרם הגנה, ארנק כסף קטן, ועוד (לא כולל הברזים מהסאונה, כמו ישראלי טוב). ומאחר ורוזמר התחילה - בפרפרזה על ויקטור חסון - בחמישים ושש סחבנו יותר על הגב (אפילו יותר מארבעים ושמונה).
נשען קדימה בצ'יירליפט ואין שום בעיה.
הפעם היחידה שהיתה לי בעיה - בצ'רויניה הורדתי את התרמיל מהגב ואחת מרצועות ההידוק נתפסה בכסא כשירדתי. מזל שמצאתי את האבזם שנתלש. מאז התיק מולחם לגב בכל מצב. -
תיק גב בסקיתנסה מנשא מים שיש אפשרות לאחסן מעט דברים. נראה לי פתרון אידאלי: גם מים זמינים בקשית, אפשר להשען במעליות ויש גם קצת מקום לאחסון. -
בלי תיק !!ואני מציע לכם להשאיר את התיק במלון ! מים לא לשתות אלא בהפסקה. להצטייד היטב אבל רק במה שצריך ולפי התנאים. אוכל גם מיותר מקסימום חטיף בכיס. מצלמה... קטנה בכיס. תיק גם מפריע גם מסוכן וגם מיותר. לשתות זה אומר לחפש שירותים כל הזמן. במקרה וממש מתייבשים או מקרה חירום אז תמיד אפשר לחפון קצת שלג ולהמיסו בפה. -
גם אני בלי תיק !!6 כיסים במכנסי רוסיניול ועוד 8 כיסים לפחות במעיל הספיידר שלי, מספיקים לכל הדברים שאני צריך למעט מים . תיק אני לוקח רק עם גולשים מאישגיל לעיירת הדיוטי פרי סמנאאון לעשות קצת שופינג... -
גם אני בלי תיק !!בחלק מהאתרים ישנם לוקרים וניתן להשתמש בהם כך שניתן להגיע לתיק לעיתים תכופות. -
גם אני בלי תיק !!נו בטח תמיד יש מישהו עם תיק (אני למשל) שאפשר לשתות ממנו. אני משתמש בתיק שתיה של שורש עם כיס פנימי קטן ועוד כיס שניתן להסרה.
נוח מאוד וגם במעליות חרמונית (המעליות הישנות שמגיעות במהירות ונותנות מכה למי שלא נזהר ) זה בסדר. -
תיק גב בסקילא ידעתי שהבסקים פיתחו תיק גב משלהם...
אני בחור די עבה וגולש עם תיק בלי בעיה. כן זה קצת לא נוח במעליות כיסא אבל לא מספיק בכדי שזה יהוה בעיה. אז מידי פעם אני נופל מהמעלית, לא נורא
סתם, אני יושב קצת על הצד ואם זו מעלית ארוכה אז אני שחרר כתפיה אחת ולקראת הסוף מחזיר אותה וזהו. יש גם תיקים שיש להם בצדדים מנשאים לבקבוקים. זה מאפשר להחזיק את המים באופן שלא נתקע בגב ובדרך כלל בקבוק המים זו ההפרעה העיקרית. כמובן שאם בחוץ הטמפ' מתחת ל0 אז יהיה לך בקבוק קרח במקום בקבוק מים אבל בשאר הזמן זה פיתרון לא רע. לא הייתי מוותר על נשיאת מים עלי. במיוחד בגלישה חשוב לשתות המון כל הזמן. בגלל הקור אנחנו לא מרגישים כמה אנחנו מזיעים וכשאנחנו מתייבשים הרבה יותר קל להיפצע וכשנפצעים החומרה של הפציעות יותר גדולה. -
תיק גב בסקיכמה הערות והארות:
א. אני שמח שאני לא העבה היחיד בפורום.
ב. למיכל המים על הגב יתרון גדול שאף אחד לא הזכיר - אם נופלים על הגב, יש ריכוך מסויים של המכה.
ג. יש חשיבות לשתיה רצופה ולא באופן חד-פעמי של כמות גדולה. כל מי שמספיק מבוגר ועשה טירונות חי"ר בטח זוכר את הסיוט לפני הירידה לאימונים ומיד לאחר החזרה מהאימונים שכל המחלקה עומדת בשורה וחייבים לרוקן מימיה שלמה. קראתי פעם, שניתחו מקרה של מוות בריצת מרתון והמסקנה היתה באותו מקרה שהסיבה היתה שתייה מופרזת של מים במכה, ששינתה את כל מאזן המלחים בגוף.
ד. מומלץ שהצינורית תהיה עטופה בשרוול מבודד. בנוסף, לאחר השתיה לנשוף את המים מהצינורית בחזרה לתוך המיכל. אחרת, צריך ללעוס גוש קרח ולשאוף הרבה זמן עד שהסתימה משתחררת. -
לכל סוחבי התיקים:אז זה בדיוק התיק שלך, זה שאני שם אצלו את מצלמת הוידאו... אבל לגבי המים ובכלל: תסתכלו מסביבכם תוך כדי גלישה ושימו לב שכמות נושאי התיקים ממש קטנה עד בודדים בלבד. אנחנו הרגילים למסעות בגולני ולמשמעת המים - סקי זה משהו אחר. אני באופן אישי נגד נשיאת תיקים בסקי ומסתדר הרבה הרבה שנים ללא כל תיק.. לא התייבשתי ולא הרגשתי שחסר לי משהו אף פעם ! להיפך אני הרבה יותר משוחרר ופחות מוגבל במעליות ובגלישה. -
למרות שלפעמים גם סוחב תיק מסיבות לא מובנותאני מסכים עם ססקי.
רוב הזמן זה מיותר,לפעמים מעצבן ותמיד אפשר להסתדר גם בלי. -
תיק גב בסקילמרות שבד"כ אני לא משתמש בשלושת רבעי או יותר מהדברים שיש בתיק, עדיין הפולניות מחייבת ויש לי תמיד כל מיניגוגלס ישנים, כפפות נוספות, צעיף וכו' העיקר שלא יחסר אם יהיה צורך ומשהו יאבד או יקרע או שמזג האוויר ישתנה.
נקודה שלדעתי כן חשוב לחשוב עליה כששמים דברים בכיסים היא מה עלול לקרות בנפילה. אחרי שחבר שבר/סדק צלע אחרי נפילה קדימה עם טלפון נייד בכיס קדמי ואני קיבלתי מכה חזקה בצלעות בנפילה צידית עם מצלמה בכיס צדדי, המלצתי החמה היא להשתדל לא לשים חפצים קשיחים מול עצמות ובעיקר צלעות. גם אזהרה זו היא מהצד הפולני, אבל בכל זאת כדאי לחשוב על כך. -
חפצים בכיסיםאכן די מסוכן להפגע ממצלמה ... האמת שהחפץ היחיד שאני חושב שמסכן אותי הוא ה"פלסק" שרק לא יתקע לי בצלעות. פשוט לא יכול לוותר על לקחת איתי 100cc של ליקר או אם אין ברירה אז "ייגרמייסטר" . זה עניין של תרבות גלישה (-: מים אני לא סוחב לסקי ! -
שתיית מים בסקינכון שנדיר בסקי להתייבש כמו במסע בצבא, אבל, צריך לזכור שעדיין מאבדים נוזלים, ובכמות די גדולה. מחקרים פיזיולוגיים מראים שהיכולות הגופניות (כמו למשל כוח מתפרץ, סיבולת שריר) יודות באופן ניכר, כשגוף יורד מרמת איזון במשק הנוזלים.
כלומר, בעברית - גם אתה לא מרגיש מיובש, כדאי מאוד לשתות כדי למנוע עייפות, לשמר כוחות ולשפר את ההתאוששות.
אישית, לא כל כך אוהב תיקים (לא בסקי ולא בכלל), אבל אני מרגיש שיש שיפור מרגע שהתלחלתי לגלוש עם מנשא מים.
תיקים - ניתן לקנות תיק של 20 ליטר ואף פחות, עם רצעות צימצום, כך שישב היטב על הגב ולא יבלוט מדי. בנוסף, כשמתישבים על הרכבל, ניתן להעביר את התיק קדימה.
אני גולש עם מנשא מים יחסית קטן, ובימים קרים אני לובש אותו מתחת למעיל העליון (אצלי זה רק SHELL לא מרופד). במנשא שלי (של נורס' פייס, אבל מערכת השתיה היא של NALGENE) יש בפיה מעין סוגר שמבטיח שהמים לא ינזלו, וגם עוזר למנוע הצטברות של מים קפואים בפיה.
יתרון נוסף - אין בו הרבה מקום, אז אין מצב שאמצא את עצמי סוחב חצי בית רק כי יש מקום. -
גם אני גולש עם מנשא מיםשל שורש בערך בגודל כמו של פאודר . יש לי עוד בתיק : חטיפים , קרם שיזוף , טישיו , משקפי שמש ליום יפה , צווארון כפפות וגופייה טרמית לאפשרות של ירירה בטמפרטורות .
התיק קל, קומפקטי. סביר לישיבה במעליות כסא , למעט המעליות הישנות והצרות .
לדעתי , עדיף מאשר למלא את הכיסים ולנפח אותם .