סובב מון בלאן
-
שלום.
אנחנו מעוניינים לעשות את טרק הסובב מון בלאן בחודש אוקטובר. האם זה אפשרי?
ראינו שהעונה האידיאלית היא יולי עד אמצע ספטמבר, אבל המועד היחיד בו אנחנו יכולים לצאת הוא בחודש אוקטובר.
מה דעתכם? אפשרי?
תודה,
אביעד. -
סובב מון בלאןאפשרי רק מתחילת יולי עד אמצע ספטמבר. -
סובב מון בלאןשלום
לפי הבנתי הלינק שצירפו בתגובה הקודמת הוא של חברה מסחרית המוציאה טרקים. בגלל תנאי מזג האויר שלא ידועים מראש הם יכולים להוציא טרקים רק מיולי ועד אמצע ספטמבר.
לא כתוב שם שהטרק סגור למטיילים מתאריך מסויים.
אני חושבת (לא מניסיון) שאולי זה פשוט תלוי במזג האויר ומטיילים עצמאיים יכולים לטייל גם במועדים אחרים.
כדאי לחפש אתר רישמי של הטרק או משהו בסגנון שיוכל לספק תשובה מוסמכת.
אפשר גם לשאול את Alpes שהיא משתתפת קבועה באתר (ניתן לחפש אותה במנוע החיפוש שבראש הדף ולשלוח לה אי-מייל)היא גרה לא רחוק משם ויש סיכויי טוב שהיא תדע את תשובה. -
סובב מון בלאן
תודה רבה לשניכם.
כולי תקווה, אם כן, שבכל זאת נזכה לראות את המון בלאן באוקטובר הקרוב
-
סובב מון בלאןהיי,
בנוסף למה שנאמר כבר.
היכולת לעשות את הטרק תלויה במזג האוויר, ובייחוד בשלגים (והבוץ על המסלול), ובמועדי פתיחת בקתות ההרים, שהן המקומות המומלצים לשינה. לכן ההמלצה לעשות את הטרק בקיץ. ה"עונה" נמתחת בהתאם לשלגים על המסלול. לא הייתי מסתכנת ועושה את הטרק אם הדרכים ההרריות חסומות בשלגים, או חלקות מבוץ, והבקתות סגורות.
כדאי לבדוק באתר
http://www.walkingthetmb.com/
וכמובן, לראות את המון בלן אפשר בלי קשר לטרק....ואפשר ללכת רק חלקים מהמסלול. -
סובב מון בלאןאוקטובר בהחלט לא מומלץ, ומבחינת הפתיחה של הפיוז'ים, זו בעיה אחת, הם בפרוש סוגרים ברובם באמצע ספטמבר, ללא קשר למזג האויר.
בנוסף כמובן באוקטובר כבר שלגים ודרכים כאלו אינן עבירות. יש סכנה שלהקלעות לסערות וסופות שלגים שלא תמיד צפויות מראש. אם הם סוגרים באמצע ספטמבר, תאמינו להם שיש להם סיבה טובה.
שנו כיוון או שנו עונה. אל תקחו סיכון.
טיול נעים -
סובב מון בלאןאני מתפלא האת מזלזלת בהחלטה של חברה בעלת נסיון שלא מוציאה טיולים בחודש אוקטובר. אנחנו הישראלים תמיד יותר החמים מהאירופאים הטיפשים. -
ל EnglandEngland יקרה.
אף אחד לא רמז ולא התייחס לחוכמה או חוסר חוכמה של אף אחד.
לחברות מסחריות יש נהלים משלהם ולעיתים עונת הטיולים שלהם מתוחמת בזמן שמוכתב ע"י מזג אויר בשנים ממוצעות בעוד אנחנו כמטיילים עצמאיים יכולים לצאת לטיולים לפי התנאים בשטח.
אם היית קוראת את התגובות הקודמות בדקדקנות היית קולטת שהן לא היו מזלזלות אלא היו עניניות לחלוטין. -
סובב מון בלאןהי אביעד,
אני גם מתכננת חלק מהמסלול (בספטמבר 2009) וכבר התחלתי לקרוא ולאסוף מידע. כך שאני יכולה להשיב מקריאה ולא מנסיון אישי.
אוקטובר נחשב מחוץ לעונה ב- TMB. זה אומר בעיקר סיכוי רב למזג אוויר חורפי (לא רק לא נוח - זה עשוי להיות ממש מסוכן, לחסרי נסיון אלפיני) ובנוסף רבות מהבקתות לאורך המסלול כבר תהינה סגורות (לינה, אוכל).
זה לא אומר שהטרק "סגור" (לא חושבת שיש דבר כזה). רק שצריך לשקול היטב ולהיות מוכנים לתנאים! (שוב - מדובר בבטחון, לא רק בנוחות).
אישית - הייתי נמנעת מלצאת בתקופה הנ"ל.
מה שכן - ממליצה מאוד על האתר המצוין: http://www.walkingthetmb.com/ - חומר רב, תמונות וכן - פורום בו תוכלו להייעץ עם ה"מומחים".
בהצלחה! -
סובב מון בלאןאתר מעולה. אבל אם אביעד יתעקש על אוקטובר, אולי יפגוש את כלב ההצלה סנט פרנרד.
-
יופי של תמונה! אתה כבר "אחרי" הטור? -
לצערי לא והתמונה אינה קשורה ל"טור". -
ומה לגבי עלות?ומה לגבי עלות? יש למישהו הערכה גסה מהן העלויות לסיבוב? פחות מחפש הערכה כללית (שתעזור מאוד, אם יש כזו) אלא עלויות בסיסיות - כמה עולה לינה בבקתות, כמה עולה ארוחה ממוצעת, כניסה ךפארק (אם נגבית כזו) ואי אלו עלויות אחרות שאיני יכול להעלות בראשי כרגע.
אשמח לכל מידע רלוונטי -
ומה לגבי עלות? צריך לחפור קצת באתרכדי למצוא נתונים.
עלות הלינה משתנה קצת מבקתה לבקתה, בגדול יוצא בערך 50 יורו ללילה לחצי פנסיון לבן אדם. יכול לרדת קצת אם לנים בחדרים משותפים להרבה אנשים (דורמס). לא בכל בקתה יש אפשרות לבשל, כך שצריך לקנות ארוחות.
מצד שני, יש כאלה שמביאים גזיה ומבשלים בשטח , אבל אז יש לקחת בחשבון את נשיאת הציוד....אם ישנים בקמפינגים או בשטח בעמקים כמובן אפשר להוזיל בהרבה.
באתרים המקושרים יש רשימת בקתות עם טלפונים ומיילים, אם רוצים מחירים מדוייקים כדאי להתקשר.
-
אבל עדיין יפה! -
סובב מון בלאן איפה הזלזול- נהפוך הואיש הרבה הגיון בסגירת המסלול באוקטובר והוא נובע מנסיון רב שנים בשטח. איפה בדיוק נשמע הזלזול? אני ממליצה להשמע לנסיון ולא להקל ראש, בעיקר כשמדובר במסלול באקלים לא קל.