חיסונים בהיותי חייל
-
שלום!
אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה (ברזיל, פרו ובוליביה) כיומיים לאחר יום שיחרורי ויש לי מספר שאלות -
- לפי מה שהבנתי את החיסונים ניתן לעשות רק במרפאה כללית, האם אני יכול לקבל את שירותיהם למרות היותי חייל?
- אין לי פנקס חיסונים, אבד מתישהו במרוצת השנים, איך אני יכול לשחזר את החיסונים שעשיתי והאם זה רלוונטי בכלל?
-
חיסונים בהיותי חייללטיול ממושך רצוי להיות מחוסן נגד צהבת B ,חיסון שנכנס לשיגרת חיסונים בארץ מילידי 92 ,הרבה רופאי ילדים המליצו לחסן ילדים גדולים יותר ואז החיסון נעשה במסגרת קופת חולים,חוסנו גם ילדי קיבוצים
וזה יופיע בפנקס חיסונים.
לטיול שאתה מתכנן עליך להיות מחוסן נגד צהבת A,B,טיפוס הבטן וקדחת צהובה.ניתן לחסן חיילים אבל אז לא תהיה לך הנחה שמקבלים הודות לביטוח מושלם שמגיע לחיילים משוחררים.תדחה את הטיסה לפחות לשבוע -
חיסונים בהיותי חייל
המון תודה - עוד מספר שאלות קטנות.
מצאתי את פנקס החיסונים שלי לבסוף וכתוב שם שקיבלתי בשנת 2000 שתי זריקות של HAVRIX JUNIOR ומחיפוש קצר גילתי שזה כנגד צהבת A, האם זה עדיין בתוקף או שצריך לחדש?
בנוסף גיליתי שבעת גיוסי לצבא חוסנתי נגד צהבתB כחלק מתהליך הגיוס (לפני שלוש שנים) האם החיסון הזה בתוקף?
ושאלה נוספת - האם חלק מהחיסונים הינם חיסונים שצריכים תקופת המתנה בין כמה זריקות או שאלו חיסונים שמקבלים בזריקה בודדת וחד פעמית?
המון תודה על העזרה
שחר.
-
חיסונים בהיותי חיילחיסון נגד צהבת A תקף במידה והיית חייל קרבי קיבלת עוד מנה
חיסון נגד צהבת B ניתן בצבא רק לחובשים ENGERIX ויש לקבל 3 זריקות בהפרש מומלץ של חודש ו6 חודשים,החיסון יעיל גם אם משלימים אותה בתאריך מאוחר יותר
שאר החיסונים שאתה צריך ניתנים בזריקה אחת.
תמיד עדיף לא לטוס מיד אחרי קבלת חיסונים מכיוון שלפעמים יש תופעות לוואי