שאלה למומחי המגלשיים!
-
ATOMIC NOMAD CRIMSON
ROSSI Z6
BLIZZARD IQ 74
BLIZZARD IQ 81
מחפש מגלש ל70/30 יתרון למסלול מעובד.
לצערי לא הצלחתי לגלוש עליהם אלא על אחרים.
הגובה שלי 188 ומשקל מעל 100 -
שאלה למומחי המגלשיים!זה מזכיר לי את הדיונים על אופניים , שכוך מלא או זנב קשיח , בולם מניטו או רוק שוק , בסופו של דבר צריך לדווש בשביל להתקדם , מסקנה מיומנות הרוכב .
אני לא רוצה להמעיט בחשיבות המגלש , אבל נכון להיום כשכמעט כל המגלשיים הסטנדרטיות הן במבנה פרבולי (קרווינג) כל שנשאר לך זה לשפר מיומנות טכנית , לתרגל ידע לרכוש בטחון עצמי וכך משתפרת הגלישה.
אני לא ממש מאמין שיש הבדל כזה גדול שאתה תוכל להרגיש בין מגלש כזה או אחר מתוך הרשימה שציינת .
זו התרשמותי הפרטית מבלי להכנס לניתוחים טכניים של כל מגלש ומגלש .
דודי -
לגבי ה- Nomad Crimsonפאודר יוכל לענות עם חזרתו מפלכאו...
- מ.א. -
לגבי ה- Nomad Crimsonבחופשתי זו גלשתי על סלומון STREETRACER עם רוחב 69 ועם סלומון אחר רוחב 73 כאשר במסלולים רגילים לא הרגשתי הבדל לעומת זאת כאשר היה שלג קצת יותר עמוק היה הבדל. השאלה אם במגלשיים רוחב 80 עדיין מתפקד טוב גם במסלולים מעובדים כי בשלג עמוק יותר נראה שיש לו יתרון. -
קשה קשהכמו שדודי כתב, עניין של מיומנות ואני אוסיף 'סגנון'. רוחב 80 יתן לך את הבטחון והשליטה בכל תנאי (על קרח לשום מגלש אין יתרון!) אבל על חשבון של מהירות וסטייל אל תצפה לנצח את החברה בסללום נגד השעון
נראה לי שהZ6 יתאים כ ALLMOUNTAIN ומסלול אדום כבר נתן סקירה טובה על המגלשיים. לא יכול להוסיף על האחרים ברשימה, לא ניסיתי!
אם אתה כבר מנסה מגלשיים רחבים, נסה את הבנדיט SC80...לא רק בגלל הביינדיגז המצויינים (אקסיום 120 ) שאגב ישנם גם בZ6, גם בגלל הSHARK NOSE שעוזר לייצב את המגלשיים במהירויות גבוהות ובמעברים חדים בין סוגי השלג, פאודר למהודק (והפוך)ועל מוגולס זו ממש חגיגה.
למרות שאתה מיתמר לגובה מעל 1.80 ה175 גם יתאימו
עכשיו, איפה הצ'ק שרוזי הבטיחו לי, כמה כבר אפשר לדחוף את המוצר שלהם בלי לראות תמורה כלשהי? קשה קשה!
-
לפי פאודר - אף אחד לא מתאים לךכשיחזור יסביר לך
אומר שהCS יכול להתאים
הוא לא יכול לכתוב עכשיו כי הוא רעב -
לגבי ה- Nomad CrimsonI am the same height as you but almost 30kg lighter. I ski on 85mm waisted skis, mainly off piste, but they carve very well on piste too and hold an edge (provided I did not forget to sharpen them) on icy pistes. You are a big skier and would definitely benefit from a wider (and longer) ski in deep powder which will give you much better float.
-
לגבי ה- Nomad Crimsonלגבי גלישה בפאודר אני מאמין שהרחבים אכן טובים יותר השאלה שלי מאחר והיחס גלישה הוא אצלי אולי 70/30 לטובת מסלולים מעובדים האם זה לא יפגע אחיזה על מסלולים קרחיים. -
The opposite is truewith a wider surfes width between the ski and the snow/ice/crud you will be more stable on your skis
The real issue will be how responsive you are on the fatter ski compared to a narrower ski and this is based on your skiing skills and how quickly you will adapt to the new gear.
-
Tsurאיזה מגלשיים להערכתך יתאימו יותרמאלה ששאלתי עליהם. -
It will be a little difficultfor me to recommend a specific ski for you without seeing you actually ski
but the way it sounds you may want to also look at the Nordica Nitrous as an option
http://www.nordica.com/site/ski.php?site=2&lang=1&id =30
Also I may actually have a pair of retired Salomon Scream Pilots 180cm skis of mine sitting in my garage that may be what you are looking - Charlie bought the same brand and he felt a major improvement over his old skis
They are not new skis, but in very good shape
I can bring them over next time when I come to Israel (summer 09) the cost will be a few beers
-
It will be a little difficultתודה!!!!!!!!
גלשתי באמת על כאלה בימים שהיה שלג על המסלולים ונהנתי.אך רציתי לקנות משהו חדיש יותר(בנוגע לבירה זה לא קשור אם גם לא תביא אותם תמיד אפשר להזמין אותך לבירה, שניים או ..........)
מבחינת רמת גלישה הייתי מגדיר את עצמי כ INTERMIDIATE - TO ADVANCEאני עצמי אמנם מצליח לרדת כל הר בכל שיפוע, מקסימום לאט יותר.הבעיה שלי זה בדרך כלל עם מוגולס מעל גובה מסויים ופאודר עמוק שאין לי ניסיון וטכניקה אלא כל פעם מנסה משהוא לפי עצות של וידאו הדרכת גלישת פאודר. -
שאלה למומחי המגלשיים!מנסיון אישי לאחר שבדקתי מספר רב של סוגי מגלשיים הבחירה נפלה על volkl ac 30
דגם זה הוא אחד המוצלחים ביותר שיוצרו על ידי וולקל.
המגלש הוא allmountain ומיועד לגולשים מתקדמים או לגולשים בינוניים שששואפים להתקדם.
המגלש עשוי מקרבון ומחוזק משני צידיו בטיטניום שמשפרים באופן מדהים את האחיזה בסיבובים.
הביינדינג מושחלים לתוך המגלש ולא מחוברים מעליו כמו בשאר המגלשים ,כך שיש העברה מדויקת יותר מהנעל דרך הביינדינג למגלש.
זהו המגלש המתקדם ביותר בטכניקה חדשה.
המגלש במידות 118-76-105
לפני שבוע חזרתי מישגל והיתה חוויה בלתי רגילה ושיפור מדהים ברמת הגלישה .
ממליץ בחום.
-
I will would less concernon the type of ski you own right now and most concern on investing on lesson (even private) to deal with skiing moguls and powder.
No particular ski will help you unless you master the technic and after you have your current ski may be holding you back any how and than you will need to purchase another pair of skis.
-
לאיתן !ראיתי אותם.אך מאחרואמרו שהיום הולכים על רוחב רחב חשבתי על ה AC 50 הבעיה שבארץ לא ראיתי אותו, השנה את כל אלה שרציתי לבדוק לא מצאתי איפוא שהייתי. -
לאיתן !מתוך נסיון אישי ה ac 30 פחות תובעניות וניתן לגלוש איתם ברגליים צמודות כמעט, מה שלא ניתן לעשות עם ה ac50 שהם יותר תובעניות וקשיחות.כנס בגוגל ל volkl ac30 reviews -
lito אומר ש...בקרווינג לא חובה לגלוש עם רגלים צמודות...
-
בהנחה שעדיין לא קנית.....צור צודק לגבי השיעורים! דגם סקי מסויים יכול לעזור, אבל זה לא מחליף מיומנות, כמו שדודי כתב.
יש לך מספר צרכים מתנגשים:
אתה צריך סקי שיהיה יציב ועם אחיזה טובה לקרח גם למשקלך - כלומר סקי קשיח, ויחסית רחב.
אתה רוצה סקי טוב למוגולס - סקי צר, זריז ורך יחסית.
סקי לשלג עמוק - רחב אך רך, ורדיוס סיבוב יחסית גדול.
החוכמה זה למצוא את הפשרה הטובה ביותר, וזה תלוי גם ברמה הטכנית שלך.
במשקלך, לא תקבל "ציפה" ראויה בפאודר ממגלש שהוא פחות מ 85 - 90 מ''מ, על כן הייתי מציע להתעלם מדרישה זו.
מה שכן, סקי רחב יותר בטווח של 74 - 82 מ''מ יספק לך הרב יותר יציבות כשיש שלג רך על המסלולים ו "סלאש" של אביב. כמו שכתבת, לא ניתן לחוש בהבדל משמעותי בזריזות הין מגלש של 70מ''מ למגלש של 74 מ''מ ואף 76 או 80. למשל, מיכאל העדיף על המסלול את ה BLACKEYE שהוא 79 מ''מ על פני ה NORDICA OVERDRIVE שהוא בעל רוחב של 74 מ''מ.
מההמלצות שקיבלת כאן הוולקל AC30 הוא אופציה טובה (אבל יחסית קשיח, לא מדהים למוגולס), הרוסיניול CS80 גם. גם נייטרוס של נורדיקה, וכך גם ה DYNASTAR LEGEND 8000. מסדרת הנומד של אטומיק, אני (או שמע מיכאל) Nמליץ על ה BLACKEYE.
בקיצור, הייי ממליץ על מגלש ברוחב של 78 - 80 מ''מ, לא קשיח מדי ועם "זנב" יחסית צר (כמה שיותר קרוב ל 100 מ''מ), שיאפשר לך גם שימוש בטכניקה ישנה יותר.
ה AC50 הוא סקי אגרסיבי, עם מותן של 85 מ''מ, נראה לי סקי שדורש להקפיד על אגרסיביות וטכניקה טובה כל הזמן. -
עדיין לא קניתי.אולי לא הסברתי את עצמיכראוי.
אני בגילי כבר לא אהיה אלוף ולא אצליח לשפר את הטכניקה עוד הרבה.
אבל המעט שכן מיועד בעיקר למסלולים מסומנים /מעובדים ואולי 20-30%קצת באופ פיסטים קלים.
מוגולס היה רק דוגמא איפוא אני מתקשה זה עדיין לא אומר שאני לא עובר בלי ליפול.
לכן התלבטתי בין האטומיק כמו של מיכאל או הקרימסון לעומת הZ6 של רוסי בעיקר. -
מיכאל חושב שכדאי לך לנסות דוקא את הקרימזוןלמען הדיוק - אני נהניתי מהאטומיק יותר מאשר משני הדגמים של נורדיקה שניסיתי - גם אוברדרייב וגם ניטרוס