טנריף מי מכיר
-
שלום לכולם
אנחנו נוסעים בחופשת סוכות ל 9 ימים נטו לטנריף עם 2 ילדים בני 13/17
התיכנון 3 לילות בצפון האי מחפש מקום לינה
ו 6 לילות בדרום האי יש לי יחדת נופש
חיפשתי בטיפים מסלולי טיולים אך כולם מלפני שנתיים .אם יש למישהו מסלולים או רעיונות היכן לטייל אשמח לקבל כאן או ישירות לאימייל
תודה מראש לכל העונים
אבי -
טנריף מי מכירהי אבי
אנחנו היינו בטנריף כזוג בירח דבש...
בחלק הצפוני ישנו במלון 4 כוכבים שהיה מצויין. שם המלון: פורטו פאלאס באיזור פורטו דה לה קרוז. אוכל מצויין, חדרים גדולים.
ממליצה לשכור רכב ולטייל. בפורטו דה לה קרוז טיילת גדולה. מכיוון שהאי פטור ממכס השכרת רכב זולה וכן המחייה.
עם ילדים חובה להגיע ללורו פארק. גן חיות ענק וירוק ובו מגוון חיות כולל פינגווינים ומופעים של חיות. יש תוכים שרוכבים על אופניים, מופע כלבי ים, מופע דולפינים ועוד.
יש את אי הפרפרים באיזור העץ המפורסם.
כדאי מאוד לטייל להר הגעש טיידה. הנופים ממנו מאוד יפים. נמצאים ממש מעל העננים! -
טנריף מי מכיראיזה זיכרונות העלתה בי עכשיו.
הינו בטנריף לפני 12 שנה (ממש בתקופה הזאת של השנה) בירח הדבש שלנו. הינו שבוע ומאוד נהננו. אנחנו ישנו ביחידת נופש (בהחלפה של rci) ממש בדרום האי. אין צורך לפצל לינה לצפון מכיוון שהאי קטנטן. נסיעה על האוטוסטרדה מדרום האי לעיר הבירה שנמצאת בצפון לקחה לנו כ-45 דקות.כדאי לשכור רכב ופשוט לחרוש את האי.
ממליצה כמו קודמי על לורו פארק. פארק ציפורים ענק ומקסים. בנוסף יש מופעים של דולפינים וכלבי ים. זהו בילוי ליום שלם. בנוסף הינו בעוד גן חיות מקסים, שאינני זוכרת את שמו (אני חושבת שאולי פארק אקולוגי או משהו כזה). ההתמחות שלו היא בעופות דורסים, אבל היו עוד הרבה בעלי חיים. העליה להר הגעש הטיידה, עוצרת נשימה. הנוף מדהים וההתחלפות של הצמחיה עם העליה לגובה מדהימה. כדאי לנסוע פעם אחת מהדרום לצפון (או הפוך), לא באוטוסטרדה, אלה דרך הצד השני של האי שם הדרך יפהפיה, מתפתלת דרך כפרים עם בתים לבנים ומטעי בננות קטנים.
עוד דבר שכדאי לעשות עם ילדים זה שייט בעקבות להקות של דולפינים ולויתנים. ממש נחמד לראות אותם שוחים חופשיים בים. עוד דבר שמאוד נהננו בו היה ערב של אבירים (משהו בסגנון של מה שאנשים מתארים שיש בצפון איטליה) שבו יש מאין מופע של מלחמת אבירים בטירה. הספסלים מסומנים לפי צבעים וכל אחד מעודד את האביר בצבע שלו. בוחרים נסיכה מהקהל שהולכת ויושבת עם המלך והמלכה במרפסת והאבירים מתחרים בעצם על ליבה. זה גם כלל ארוחת ערב של עוף צלוי ומרק עדשים, שאכלנו בידיים כמו פעם.
הייתי מעלה תמונות, אבל לצערי רוב התמונות נמחקו בתאונה מצערת והיתר לא צולמו במצלמה דיגיטלית. אז, לא ממליצה לך להסתמך על מה שאמרתי כי 12 שנה זה המון זמן, אבל הייתי חייבת לפרוק כאן זיכרונות במיוחד שעוד 3 ימים יש לנו יום נישואין. -
טנריף מי מכירמצאתי לך מס. קישורים לאטרקציות בטנריף.(בזמן של הטיול שלנו עוד לא היה אינטרנט וגם חומר כתוב בארץ לא היה).
כדאי שתמשיך לשאול שאלות כאן ולא באימייל הפרטי מכיוון שטנריף הוא יעד מקסים למשפחות עם ילדים, שמשום מה לא כ"כ תפס בארץ (אולי בגלל הטיסה היחסית ארוכה).
בטנריף יש מזג אויר אביבי כל השנה (20 ומשהו מעלות) ולכן הוא יעד אולטימטיבי לטיולי חורף.
כתבתי הכל כאן, אולי זה יתן לעוד מישהו חשק. -
טנריף מי מכירלא היתי בטנריף וגם אם זה יעד מטריף, זה סיפור להגיע לשם. א. יקר ב. שש שעות טיסה נטו. לזה יש להוסיף המתנות של כמעט יום במדריד.לכן, למשפחה עם ילדים כבר עדיף לטוס ישירות לתאיילאנד ולא לטנריף.אחרי כל הבדיקות מצאתי שהצעות הדילים של גוליבר נראות הכי טוב, אפילו מחירי הטיסה של יום הבחירות ביחד עם טיסת לואוקוסט יצאו לי יקרים יותר (בימים הקרובים).אבל בס'ה זו נראית חופשה מהסוג הטורקי. אז למה כדאי להתענות עם פי שניים מחיר?.זו אכן נראית חופשת חורף לא רעה, אבל עם החורף של השנה כנראה שלא פחות יפה בבית.
אולי סיבה טובה כן לטוס לשם, זה הקרנבל שבעוד כמה ימים.
-
לאוריזה ממש לא יעד בסיגנון של טורקיה. (אם אתה מתכוון לבטן גב, כי גם בטורקיה אפשר לעשות טיולים מטריפים). אנחנו הינו שם שבוע וכל הזמן רק טילנו. יש שם נופים מאוד יחודיים והיתרון הוא שבאי קטנטן יש תצורות נוף כל כך שונות. מדבר קקטוסים בדרום, יער גשם בצפון. במרכז הר געש בגובה מעל 3000 מטר עם צורות גאולוגיות שונות. בדרך להר יש יערות של אורן קנרי וכמובן החופים. אני לא מתוכחת לגבי מחירים, כי אני לא יודעת מה המחירים עכשיו. בזמנו החלפנו יחידת נופש דרך rci, כך שלא לקחנו שום דיל. טסנו בכלל דרך לונדון ולא דרך מדריד וכדי להמינע מקונקשנים ארוכים, שהינו יומיים בלונדון בהלוך ויומיים בחזור, כך שהרווחנו עוד יעד. אנחנו מאוד נהננו. למה לקטול אם לא היית שם? -
לנעמיהיי נעמי
אני חד משמעית לא קוטל לא את טורקיה ובטח שלא טיולים באיזה מקום הכי נידח בעולם שיש.אני רק מביא נימוקי נגד רציונליים המסבירים ,מדוע לא רבים עם משפחות מגיעים לשם מהארץ. בפורום פתוח, אנשים רוצים גם לדעת נתונים שליליים.אז אם שבוע במלון 5 כוכבים "הכל" כלול בטורקיה שיש בה גם לאן לטייל, עשוי לעלות מקסימום 500$ לטנריף לאותה רמת חיים נשלם כ1500$ לאדם. אז למה בדיוק את מגדירה עובדה כקטילה?
לענין נסיעה לאנגליה זה סיפור אחר מה גם שמאנגליה יש שפע עצום של אפשרויות ומבצעים לשם שאינם מגבילים אותך דוקא למלונות.אכן לא הייתי אבל אספתי מידע כלכלי והתיחסתי רק אליו. -
לאוריאת הקטילה יחסתי למישפט "אבל בס'ה זו נראית חופשה מהסוג הטורקי".
ןלא לענין העלויות. כבר אמרתי, שבענין העלויות אין לי מושג.בזמנו עלויות המחיה היו שם מאוד נמוכות. אני זוכרת שאפשר היה לאכול ארוחה מצוינת של סטיק או פאיאה עם שרימפיסים ב-20 שקל לבן אדם. גם עלויות שכירת הרכב והאתרים היו מאוד זולות. היום עם היורו אני מניחה שזה כבר לא כך. -
לנעמיהגיע הזמן, להתיחס לתוכן ולא לסגנון גם אם אינו מוצא חן בעינייך כאשר המטרה להביא לאנשים מידע תועלתי ברורה וחד משמעית.אני לא מלמד אותך לא מה לכתוב וביחוד לא אייך,אבל מכיון ש"ירדת עלי", אני מרשה לעצמי לספר לך, שלא אמליץ לאנשים לנסוע עם ילדים לפרו, כי יש להם מה ללמוד שם ויש, מבלי שאוסיף גם את המגבלות.לא שמתי לב שכך עשית ויש בזה מידה רבה של הטעיה.את הפרשנות לטיול בסגנון טורקיה את נתת, מבלי לשאול אותי למה התכונתי.כעת זה די ברור, שלך זה לא היה ברור.
קבלי תמונות מטורקיה.
-
לאוריאינני מבינה על מה אתה כ"כ מתראם. ואיך אתה יכול להמליץ או לא להמליץ על מקום שלא הייתה בו. כשאתה ממליץ על כל מיני מקומות שלא הייתי בהם אני יושבת בצד ושותקת בחיים לא אביע דיעה על משהו שאין לי מושג בו. מה קרה? סוף סוף יש איזה יעד שאחרים מבינים בו ואתה לא? -
סתם התנצחות.אני לא מתרעם לא מתלהם וגם לא מתנצח איתך, כי זה לא מביא תועלת לאף אחד.יש לך בעייה בהבנת הנקרא(ראי "סיגנון טורקיה") ואם תראי לי היכן המלצתי לא לנסוע לטנריף- נכניס הבהרה. -
סתם התנצחות.הי חברים!
לפני תשע שנים היו לטנריף טיסות סדירות והיה קל להגיע. קראתי שהשנה הולכים לחדש לשם את הטעסות הסדירות.
אנחנו היינו אז בדיל בצפון. לא דומה בכלל לטורקיה. האי משגע. ירוק, מיוחד, בעל צורות נוף משתנות. אווירה תוססת וצעירה ומזג אוויר נעים כל השנה. -
טנריף.לא התכוונתי למשוך לוייכוח שהיה כאן
כעקרון בטורקיה ההינו מספר פעמים ועכשיו זה בטח לא הזמן להגיע לטורכיה צריכים להחרים את כל טורקיה
מקצת חיפוש באינטרנט ובטיפים למטייל יש הרבה נופים ב טנריף ובכל מיני גבהים שונים מהר געש לא פעיל בגובה 3000 מטר ועד חוף הים
הפלוס שהכל במרחק נסיעה של שעה מהיכן שלא נישן
אני מתכון לעלות בשבוע הבא את מסלול הטיול ומקוה שתוכלו לבדוק ולהגיב על המסלול
-
טנריף.לא היתה שום כונה להתנצחות.
אני אהיה פה בשימחה לעזור (ממה שאני זוכרת). כמו שראית, באינטרנט הדברים שאני זוכרת קימים גם היום. -
איך מתחילים?גם אנחנו מתכננים טיול לאיים הקנרים. אבל בפסח הקרוב.
לנו יהיה בערך שבוע. נרצה לטייל בטנריף ובאיים אחרים מעניינים.
יש לי מספר שאלות ראשוניות
1. היכן מומלץ להזמין מקום לינה? האם רק בטנריף או שמומלץ גם באיים נוספים כדי למנוע נסיעות מיותרות?
2. האם צריך להזמין טיסות פנימיות בין האיים? או שהמעברים הם באמצעות מעבורות בעיקר?
3. האם יש סוכנות נסיעות שמתמחה באיזור?
תודה מראש על העזרה
-
איך מתחילים?אין לי מושג אנחנו בזמנו היינו שבוע שלם רק בטנריף ועדיין לא הספקנו לראות את הכל. בתוך טנריף עצמה איפה לישון זה ממש לא משנה מכיון שהמרחקים מאוד קצרים. כדאי לשכור רכב ואז ניתן להגיע לכל מקום תוך זמן קצר. -
איך מתחילים?אכן, בטנריף יש הרבה מה לראות ולעשות למשך שבוע שלם.
לא יודעת לגבי האיים האחרים. אנחנו היינו בדיל עם טיסה ישירה לטנריף לשבוע.
מומלץ ללון באיזור הצפון שהוא יותר מיוחד וירוק ויש בו המון מה לראות. הדרום פחות יפה. יותר חולות וחופים, אבל חיי לילה יותר תוססים. יש הרבה פאבים ודיסקוטקים. תלוי מה מחפשים. טיילת עם חנויות ומלונות יש בדרום וגם בצפון.
מומלץ לשכור רכב ולחרוש את האי. -
איך מתחילים?לפני שאת מתכננת טיולים ובתי מלון תבדקי קודם כל עלויות טיסה מאחר ואני הזמנתי לפני שבוע מצאתי עדיין ב 680 דולר שלשום עוד חברים שלי רצו להזמין ומאחר והטיסות מלאות המחירים קפצו לכמעט 1000 דולר לאחד
במחיר הזה כדאי לטוס לתאילנד -
איך מתחילים?לעניין סוכנויות:
אכן נראה שכדאי להתחיל מברורים טכניים ומחירים, כי ענין התוכן הוא די פשוט ויש גם הרבה אינפורמציה ברשת.
גולבר מוציאה לשם נופשונים כל השנה.בפסח זה משהו כמו 1000$ לאדם לשבוע.
שוחחתי גם עם אשת טורס וגם להם היו כל מיני הצעות. -
איך מתחילים?-תראו איזה בתים יפיפיים יש בלינק של נת