חפשה בצרפת - לא בווקאנס
-
שלום,
אני מתכנן חופשה משפחתית לצרפת בקייץ, אבל רוצה להימנע מלטייל בעומס של הווקאנס.
האם מישהו יודע מתי מתחיל ונגמר הווקאנס בצרפת?
תודה
עומר -
ווקאנס אחד גדול 07\01\-08\30בצרפת יש חלוקה לאיזורים ותקופות-שומר נפשו וכיסו יתרחק מהתאריכים 07\01 ו08\01 -כמובן שכל תקופת החופש עמוסה ויקרה-אבל צרפת ארץ גדולה אפשר למצוא גם מקומות שקטים יחסית. -
ווקאנס אחד גדול 07\01\-08\30לצרפתים יש הכי הרבה חופשה באירופה, ממוצע של 34 יום. הימים המפוצצים בכבישים הם 1/8 (בעיקר מכוון פריז)ו-31/8 (לכוון פריז).
אני נסעתי פעם ב-1/8 לכוון פריז והיו פקקים רק בכוון הנגדי אבל לא היתי בונה על זה. -
בהחלט ווקאנס אחד גדול 07\01\-08\30אבל בעיקר מה-15ביולי עד ה- 15 האוגוסט. בעיקרון- הייתי נמנעת מהגעה לחופים ביולי אוגוסט. התורים במסעדות, הצפיפות והמחירים בשיא, אם בכלל מוצאים מקום. שלא לדבר על החום.
הכי גרוע- פקקים בסופי השבוע!!! להמנע מנסיעה מפריס או אליה בימים ששי עד שני.
ציינתם שאתם רוצים לטייל בצרפת, באיזה איזור? להבדיל מאזורי החוף, אזורי ההר תוססים מאוד אבל ללא פקקים וללא עומסים רבים מאוד. צרפת היא מדינה ענקית ולכן רצוי להמנע מטיול ליד החופים בקיץ.
לעומת זאת- אין כמו האלפים הצרפתיים העונה זו. -
בהחלט ווקאנס אחד גדול 07\01\-08\30אני מודה לכם על המידע.
עזרתם לי מאוד.
בהזדמנות זו אשמח עם מישהו יכול להנחות אותי כיצד לתכנן טיול משפחתי (ילדים בני 11 ו- 15) של כ- 10 ימים בצרפת בחופשת הקיץ, המורכב משני מוקדים, שבכל אחד מהם תשהה המשפחה 5 ימים.
תודה מראש,
עומר -
בהחלט ווקאנס אחד גדול 07\01\-08\30עומר, אתה מוזמן לפורום השכן - טיולי משפחות, תמצא שם המון נסיון ועזרה בשאלות ששאלת.
רבקה -
בהחלט ווקאנס אחד גדול 07\01\-08\30
דווקא לגבי צרפת אין המון ניסיון בפורום המשפחות, להוציא את פריז, קצת עמק הלואר (איריס) או הפירנאים (נירית), אלזס וטיפונת מכל השאר, בעיקר מידע של גולשים מזדמנים ולא קבועים. יש הרבה עצות מועילות על איך לארגן חופשה וטיפים לטיול עם מתבגרים (במקרה שלך) ולכל גיל. אני מתה לטייל בצרפת, אולי פעם יהיה לי ניסיון
.
גם אני שמעתי כמה וכמה עדויות על כך שבמחצית השנייה של אוגוסט הלחץ כבר פחות גדול. נראה שגם בתחילת יולי כך.
אתה מתכוון בעצם לפריז וסביבתה או פריז ועמק הלואר, נורמנדי? או שהכוונה רק לחבלי ארץ שונים ללא קשר הכרח לראות את פריז עצמה?