ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה למומחי המגלשיים!

פורום סקי וסנובורד
    22
    128
    24962
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

פאודר - איך ההשואה של Rossi Z6 לעומת BlackEye?
      יש הבדל די מהותי בין ה Z6 ל BLACKEYE
      הבלקאיי "מכוון" יותר להתמודדות מול סקי כמו הבנדיט 80 של רוסיניול. הבלק איי נועד להיות יותר וורסטילי, בעוד שה Z6 נועד למסלול. הבלקאיי רחב יותר באמצע - 79 מ''מ מול 74. 79 מ''מ זה רוחב שכבר מקל על גלישה בשלג עמוק, בעוד ש 74 מ''מ נותן יותר יציבות על המסלולים.
      בנוסף, Z6 רחב יותר בקצה הקדמי 126 מ''מ מול 120. כלומר, רדיוס הסיבוב קטן הרבה יותר, אבל חיסרון בשלג עמוק (שם עדיף פרופיל יותר ישר).

סדרת הנומד בעלת מבנה קל, גמיש לאורך וקשיח לרוחב. ה Z6 בנוי יותר כבד, ועל פי מה שאני מכיר מרוסיניול נראה שזה סקי שעושה את הכל יעיל, אבל בלי שום תחושה מיוחדת, מאוד נייטרלי (בלי לגלוש עליו, מתוך ניסיון העבר שלי עם סקיס של רוסיניול הפונים לאותו פלח שוק).
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מסלול אדום
        מסלול אדום נערך לאחרונה על ידי

תודה פאודר!
        אתה אינציקלופדית סקי מהלכת. Smile
        וגם עונה בסבלנות לכולם.

- מ.א.
        • מסלול אדום

פאודר - מה מסדרת הנומד מתחרה ב- Z6?
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

פאודר - מה מסדרת הנומד מתחרה ב- Z6?
            שאלה קצת מורכבת. סדרת ה Z של רוסיניול נוצרה כתגובה לסדרת המטרון של אטומיק. לדעתי ה Z6 אמור להתחרות מול המטרון 9. בינתיים, אטומיק שינו את האסטרטגיה: בדגמים הרחבים יותר, קרי הנומד, הדגש הוא על וורסטיליות, מגלשיים קלים (המטרון היו כבדים) ועם פלקס רך יחסית לאורך (קשיחים צידית ועם הרבה אחיזה). מנגד, סדרת המסלול הדרייב בעלת פרופיל יחסית ישר, למעשה זו חזרה לפרופילים של לפני כ 10 שנים, וחשוב עוד יותר, הזנביחסית צר ומאפשר סיבובים "מרוחים".
            הדגם היחיד ששומר על דימיון לקו המטרון, הוא למעשה הקרימזון. בסופו של דבר, נראה לי שהם צודקים - גולשי INTERMEDIATE רוצים סקי יותר נוח וורסטילי, ולא כזה שידרוש הרבה הקפדה על טכניקה.

לסיכום - אם לענות לשאלתך המקורית, בכל זאת, הייתי אומר שה HIGHNOON TI- הגרסה הקשיחה יותר של ההיינון אמור להתחרות ב Z6.

דעתי האישית - לגולש שרוצה להתקדם טכנית, ומתכוון לקחת הדרכה, עדיף לרכוש סקי כמו ה Z10 של רוסי, HEAD MAGNUM SUPERSHAPE , כלומר סקי עם פרופיל מודגש יותר - קצה קדמי רחב מ 120 מ''מ חלק אמצעי בטווח של 68 -72 מ''מ.
            לעמות זאת, מי שרוצה סקי שיתן מענה לצרכיו כיום (נניח ברמה של קבוצת הדרכה 3 בקלאב מד) האטומיק דרייב (מסלול בלבד) או נומד (לא כולל קרימזון) הן קנייה עדיפה, יחד עם דגמים כמו דיינסטאר לג'נד 8000, רוסיניול SC80 למי שרוצה יותר עזרה בשלג טרי.

דגם מעניין מאוד הוא הסלומון לורד - סקי חדש השנה, רחב יחסית, ועם טכנולוגיה שעד היום ראינו רק במגלשיים ייעודיים לשלג עמוק מאוד - מבנה שומה של הקצה הקדמי ROCKERED TIP. בלי להכנס להסברים מיותרים, החלק הקדמי צף טוב יותר ונשאר מעל השלג בשלג עמוק, בעוד שטח המגע עם השלג של הבסיס קטן - כך בשעל מסלול מתקבלת תחושה של סקי קצר הרבה יותר. לא ראיתי אצל האוסטרים, אם הייתי רואה, הייתי מנסה. חשוב לזכור שעדיין מדובר על סקי ברוחב 87 מ''מ, וכפי שנוכחתי השנה, זה כבר רוחב שלוקח זמן להתרגל עליו.
            • הראל
              הראל נערך לאחרונה על ידי

פאודר - מהיכן כל הידע הזה?
              האמת, מרוב כל מה שקראתי כאן, בא לי גם לרכוש מגלשיים אבל אני קצת מבולבל...
              אז אם אני בגובה 1.82, שוקל 82 ק"ג
              גולש ברמה בינונית+ לדעתי
              (שזה אומר בערך 7 שנים, קבוצה 3 בקלאב מד, יורד בקלות כחולים ואדומים, ושחורים יותר בזהירות, לא נופל בכלל, אבל בהחלט יש מה לשפר בטכניקה, בנוסף מעדיף מסלולים כבושים ופחות אוף פיסט)
              איזה מגלשיים היית ממליץ לי לרכוש?
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

תגובה קצת מאוחרת
                מצטער שלקח לי קצת יותר זמן לענות.
                אני רואה שנוצרה אווירת התלהבות וכולם רוצים לקנות סקיס. חשוב לזכור, שלא בכל מצב הדבר כדאי. אני אישית החלטתי לקנות בגלל שמצאתי מחיר ממש משתלם וגם משום שלרוב יש קושי לשכור סקי ברוחב העולה על 80 מ''מ, ואם יש, אז הם קצרים (שנה שעברה באישגיל הדגם הרחב ביותר בחנות היה סלומון ברוחב 75 מ''מ, וזה היה דגם בסיסי למדי). אם זאת, לקנות סקי שכמותו ניתן למצוא בקלות בכל אתר, במחיר של 500 אירו, ממש לא מצדיק עצמו (תוסיף תיק, מקלות, טיפולים, כל עניין הסחיבה). בטח לא משתלם למי שגולש שבוע בלבד.
                אם בכל זאת תרצה לקנות, חשוב לענות לשאלות הבאות:
                האם אתה מרוצה מרמת הגלישה שלך ומעוניין בסקי מתאים לה, או שמא אתה ממש רוצה להשקיע בשיפור?
                האם אתה מעדיף סיבובים קצרים או סיבובים ארוכים? כשקשה לך לבצע פניות האם אתה נוטה להאט מאוד או מעדיף לנסות פשוט לגלוש ישר?
                האם היו דגמים שממש אהבת?
                אתה אוהב באמפס?
                • מסלול אדום

שוב תודה על המידע המאלף - אבל...
                  יש אפשרות מעשית לנסות את כל הדגמים שהזכרת? בואל גרדנה היתה חנות אחת שהציעה מודלים של עונות 2008/2009 וגם בה המבחר היה מצומצם.
                  יש אתרים מומלצים לענין דגימת מגלשיים?

- מ.א.
                  • דודי חיימוב
                    דודי חיימוב נערך לאחרונה על ידי

מסלול נסחפת קצת לא כן ? ככה נדמה לי ... מצטער
                    ואם יש אתרים מומלצים לבחירת מגלשיים אז זה אומר לבחור אתר סקי לפי אפשרויות השכרת מגלשיים ? זה עוד לא היה לנו .

טוב כשתהיינה מסקנות מהשרשור אשמח לקרוא ולהחכים . Rolling Eyes

תחייך לא הכל ברצינות .

דודי
                    • מסלול אדום

למה לא דודי?
                      בהחלט בשיקולים בעד ונגד בחירת אתר הסקי הבא - ניתן להוסיף מקום המאפשר דמו מגלשיים רציני (אם יש כזה). השנה הלכתי על דגמים מתקדמים מהשכרה (מודלים 2009: רוסיניול Z6 ודינסטר גרוב) כדי לבדוק את ההבדלים. גיליתי שהבדלים קיימים והם משמעותיים. אני מאמין שאפשר לשדרג חופשה עם דגם טוב יותר. שווה גם לך לנסות.

אני רציני כדי שבסוף אוכל לחייך. Smile

- מ.א.
                      • דודי חיימוב
                        דודי חיימוב נערך לאחרונה על ידי

נו בסדר
                        • הראל
                          הראל נערך לאחרונה על ידי

תגובה קצת מאוחרת
                          אין בעיה עם התגובה המאוחרת ותודה על הסבלנות לענות לכל אחד.
                          לפני 3 שבועות הייתי בואל דיזר ודווקא בעיירה היוקרתית ניתן היה להתמקח בחנויות ולרכוש ציוד בזול יחסית (אני זוכר מגלשי רוסיניול דגם 2008 ב 420 אירו) ומכיוון שהשנה אני נוסע באופן חריג פעם נוספת, חשבתי שבמידה ותהיה הזדמנות אולי נצטייד במגלשיים חדשים למרות שאני עדיין מתלבט בעניין הסחיבה והסירבול.
                          ועכשיו נענה על השאלות:
                          מרוצה מרמת הגלישה אבל בהחלט חשוב לי להשתפר, ויש מה לשפר.
                          מעדיף סיבובים ארוכים, מאט עם קשה מידי
                          לא מת על באמפס אבל מסתדר אתם
                          ואף פעם לא ממש בחנתי את הדגמים שגלשתי עליהם.

תודה
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

שוב תודה על המידע המאלף - אבל...
                            האיטלקים והאוסטרים שמרנים וזה מתבטא גם במבחר הדגמים בהשכרה. מבחר מרשים ראיתי בסנט אנטון, וגם בואל דיזר, לדעתי זה מקרין גם על טין. בשמוני המבחר לקנייה היה עצום, אבל בהשכרה מצומצם הרבה יותר. לדעתי גם בואל טורן אמור להיות מבחר טוב.
                            כמובן, צריך לזכור שיש הבדלים משמעותיים בין החנויות ותמיד כדאי לנסות לברר את המבחר באינטרנט, במייל וגם לעשות סיבוב במספר חנויות, לראות מה המגוון שלהם ואז להחליט מאיפה להשכיר.
                            • מיכאל
                              מיכאל נערך לאחרונה על ידי

ובסוף מנסים, מנסים וקונים משהו אחר במקרה
                              ושוב תודה לפאודר (או לשלפוחית השתן שלו) שמצא לי מה שלא חשבתי עליו יותר מדי במחיר שפשוט היה בלתי אפשרי שלא לקנות - ובסופו של דבר גם לא התאכזבתי.
                              כפי שהיה אומר הלקוח שלי שמעון קפלן ז"ל - גם תרנגול עיוור מוצא מדי פעם גרגר.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

תגובה קצת מאוחרת
                                אני חושב שכדאי לך לנסות מגלשיים עם רוחב בין 70 - 80 מ''מ באמצע ועם זנב יחסית צר, בסביבות 100 מ''מ, ואם אפשר פחות. לא קשיחים מדי.
                                דגמים שמכוונים למסלול כמו :
                                NORDICA SPITFIRE, SALOMON AERO, ATOMIC DRIVE9, HEAD XENON 8
                                DYNASTAR CONTACT10
                                אני חושב שתוכל להנות גם מסקיס רחבים יותר, שמכוונים קצת יותר גם לאופ פיסט כמו:
                                DYNASTAR LEGEND 8000, VOLKL AC30, ROSSIGNOL BANDIT 80, ATOMIC NOMAD BLACKEYE.
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

ובסוף מנסים, מנסים וקונים משהו אחר במקרה
                                  זה לא בדיוק נכון שלא ניסית קודם. אהבת דגם דומה של אטומיק ואני בטוח שאם הייתי רואה דגם של נורדיקה נייטרוס באותו מחיר לא היית קונה.
                                  • הראל
                                    הראל נערך לאחרונה על ידי

שאלה לפאודר
                                    אני מרשה לעצמי לנצל את סלנותך....
                                    אתה יכול להיות קצת יותר ספציפי ובחור 2-4 דגמים נפוצים מתוך שלל הדגמים שציינת שכדאי לי לנסות?
                                    (אם זה יעזור אני יכול לשלוח לך למייל סרטון של 3 דקות גלישה שלי מלפני חודש...)
                                    שוב תודה
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

שאלה לפאודר
                                      סרטון יעזור
                                      • הרמינטור
                                        הרמינטור נערך לאחרונה על ידי

שאלה לפאודר
                                        ...אני היחיד שגולש על FISHER..? מרגיש מיוחד Rolling Eyes
                                        • הראל
                                          הראל נערך לאחרונה על ידי

לפאודר
                                          • סרט
                                          • moguls
                                            moguls נערך לאחרונה על ידי

I would not buy any ski right now
                                            keep renting and taking lessons

If you are serious about improving, the ski you buy today for your current skills will not be right for you after 1 or 2 years.

or you can make the mistake alot of people make in buying a ski that is 1 or 2 levels above their abilty. Which hurts your progression

I am not trying to put you down or anything but with a few good lessons your skiing abilty can improve a ton

Meaning you have a lot of up side and you can rent the right ski for your current and future abilty. I would recommend you wait a few more years and keep on improving your ski skills before you commit on buying your ski.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 3 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון