שאלה לגבי ויזה לארה"ב
-
שלום לכולם.
ברשותי דרכון צרפתי בנוסף לדרכון הישראלי, אולם בגלל עיניינים בירוקרטיים בצרפת, שמות המשפחה על שני הדרכונים האלו הם שונים (ובצרפת זה כמעט בלתי אפשרי לשנות שם משפחה).
האם יכולים לעשות לי בעיות בכניסה לארה"ב אם אני אשתמש בדרכון הצרפתי כדי להכנס (באמצעות ה - VWP), בהתחשב בזה שאני צריך לצאת מהארץ עם הדרכון הישראלי. מישהו נתקל בבעיה הזאת?
תודה,
שחף. -
שאלה לגבי ויזה לארה"באף אחד בארה"ב לא יכול לדעת עם איזה דרכון יצאת ומאיפה. זה לא מעניין אותם. מה שמעניין אותם הוא הדרכון שאתה מראה להם שם. -
שאלה לגבי ויזה לארה"בהקטע הוא שכדי להכנס לארה"ב תחת ה - VWP, צריך להציג (לפחות ככה נאמר) כרטיס טיסה חזרה. השם על הכרטיס הוא כמובן השם לפי הדרכון הישראלי. ולכי תוכיחי שאין לך אחות
אני מניח שאני לא הראשון שנתקל בבעיה הזאת. אני תוהה איך אחרים התמודדו עם זה, או שיותר פשוט (ובטוח) להוציא ויזה בדרך הרגילה.
-
שאלה לגבי ויזה לארה"באתה בבעיה לא קטנה אם השם על כרטיס הטיסה אינו תואם את השם בדרכון. גם אם תצליח להכנס לארה"ב - תהיה לך בעיה גם לעשות צ'ק אין לטיסה חזרה.
הייתי מציע 2 דרכים להתמודד עם זה:
1. להוציא את כרטיס הטיסה על השם בדרכון הצרפתי ולוודא שבדרכון הישראלי יש איזכור לשם המשפחה הזה (בטח יש דרך לעשות את זה עם משרד הפנים).
2. להוציא ויזה רגילה בדרכון הישראלי.
-
שאלה לגבי ויזה לארה"בנראה לי שאני כבר אוציא ויזה. דיי התחבב עלי שם המשפחה
וחבל לי להחליף.
תודה על התשובה.
שחף. -
שאלה לגבי ויזה לארה"בלא התכוונתי להחליף שם משפחה בישראל. בטוח יש דרך לציין בדרכון הישראלי שם משפחה קודם. -
שאלה לגבי ויזה לארה"בבמקרה היום עשיתי שינוי כזה של איות שם המשפחה בלועזית בדרכון במשרד הפנים. עשו לי את זה במקום ב-5 דקות. נראה לי שכך זה לגבי הוספת שם וכו'. אם אפשר לחסוך כך את הפרוצדורה המתישה לויזה (וגם כסף...) אז כדאי -
שאלה לגבי ויזה לארה"באם ככה, נלך לבדוק מה יש למשרד הפנים להציע בנושא.
תודה,
שחף. -
שאלה לגבי ויזה לארה"בזאת בכלל לא בעיה. בצ'ק אין הוא יכול להציג את הדרכון הישראלי או את שניהם ביחד. -
שאלה לגבי ויזה לארה"בבצ'ק אין בארה"ב הוא מחוייב להציג את הדרכון הצרפתי כדי שירשמו לו יציאה מארה"ב. כשיציג לסוכן של חברת התעופה 2 דרכונים עם שני שמות שונים - אלוהים יודע איך זה יגיב ... בארץ עוד ניתן לשלוט בזה אבל בחו"ל אתה ממש לא יודע מה יקרה.
-
מנסיון אישי: אין כל בעייה, תציג את 2 הדרכוניםלי יש 3 דרכונים עם 3 שמות משפחה.