ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איזה תיק לקחת לדרום אמריקה?

פורום דרום אמריקה
    6
    7
    6917
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שירן ס
      שירן ס נערך לאחרונה על ידי

שלום
      יש לי תיק שלקחתי לצבא של חגור אני חושבת בנפח של 90 ל'. בכל האתרים מציעים תיקים אחרים למכירה במחירים קצת גדולים... אני מוכרחה לרכוש תיק חדש או שאני אוכל להסתדר מצויין עם התיק שכבר יש לי?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לי
        לי נערך לאחרונה על ידי

אם את מתכוונת לטרק, אין ספק שתצטרכי תיק אמיתי, חזק ועם מערכת גב נורמאלית.
        אם אין לך כוונה כזו, או שכל הטרקים יתבססו על חמורים שיסחבו את הציוד, אז כל תיק אמור להספיק.
        • adimam
          adimam נערך לאחרונה על ידי

שירן!!!
          לדעתי קחי את התיק של הצבא!!! הוא הרבה יותר נוח כי הוא נפתח כמו מזוודה ולא תצטרכי לרוקן כל פעם את כל המוצ'ילה כדי למצוא משהו קטנטן! רוב האנשים מטרקים גם ככה עם תיק גב קטן- שאולי בו כדאי להשקיע את הכסף!!! (משהו בנפח של 30 ליטר)!!!
          אין צורך לקנות מוצילה באלפי שקלים רק כי כולנו- כל הישראלים עושים זאת!!! תהני!!!
          • chenchen1234
            chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

שירן,
            אם את מתכוונת לעשות טרקים עצמאיים של יומיים ומעלה (כמו הטרקים בארגנטינה וצ'ילה, כלומר טרקים שאין בהם ליווי וחמורים שלוקחים את הציוד), אז את צריכה שהתיק הגדול יהיה בעל מערכת גב נורמלית, כלומר התיק מהצבא לא מספיק טוב כאן.
            • לי
              לי נערך לאחרונה על ידי

הפוסל במומו?
              ההנחה שכולם קונים תיקים נורמאליים בגלל שכולם עושים את זה,
              תוך התעלמות מכמה סיבות ממש טובות לעשות את זה, מעידה על צורת מחשבה גרועה מאוד.
              זה טיעון דמגוגי מהמעלה הראשונה, שישכנע באחת כל מי שיש לו יצר טבעי של "לא לעשות מה שכולם" (ולוכלנו יש את זה).
              רק שהמשמעות של זה, היא שבמקרה והנערה הנחמדה תחליט שהיא רוצה לטרק ממש (ולא רק לצאת מההוסטל עם התיק הקטן ולקרוא לזה לטרק - מה שאולי אתה עשית), זה כנראה ימנע ממנה.
              אני לא מקנא בכתפיים ובגב של מי שינסה ללכת שלושה ימים ולילות (שלא לדבר על יותר) עם 10-15 קילו בתוך צימידן צבאי (שיכולותיו מסתכמות ב"נפח 90 ליטר").

מזל שכתבת "לדעתי" בהתחלה, מרוב סימני קריאה הייתי עשוי לחשוב שזו איזושהיא אמת מוחלטת.
              • adi150
                adi150 נערך לאחרונה על ידי

תלוי כמובן באופי הטיול.
                אך גם אם אינך מתככונת לטרק בהיסטריה,
                התיק צריך להכיל את כל מבוקשך לנוחיותך ולטיול מוצלח יותר.
                לכן, אני ממליצה בכל זאת להשקיע בתיק טוב
                (טוב= יקר!)
                תיק שיכיל את כל הציוד בלי קושי, אם נשאר מקום- מה טוב!
                תיק שאטום למים
                שניתן לסגור היטב- לכסות ולנעול
                חישבי על השעות הרבות שהתיק לא עליך- בנסיעות, בהוסטלים וכו'...

תיק הגב הקטן צריך להיות נח ושימושי, אך התיק הגדול הוא הארון שלך לחודשים הבאים, תיק העזרה הראשונה, קצת מטבח לפעמים...

מצרפת לך קישור לרשימת הציוד לטיול, ע"פ הטיול שלי והמסקנות ממנו...

תהני ושמרי על עצמך (גם על הציוד:)

• רשימת ציוד לטיול בדרום אמריקה
                • חתול-רובוט
                  חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

גם אם לא מתכוונים לטרק בכלל
                  רצוי שיהיה תרמיל טוב - תלוי, כמובן, באופן הטיול. כשמגיעים לעיר גדולה ביום קיץ לוהט, מגלים שכל המלונות תפוסים ומסתובבים שעתיים ברגל ברחבי העיר בחיפוש אחר מקום לינה - אז מודים לאל שהשקעתם קצת יותר בתרמיל טוב. בטיול הראשון שלי לא טירקתי בכלל, וגם בדרום אמריקה רוב הטרקים שלי היו עם תיק גב קטן, אבל יצא לי להסתובב עם התרמיל על הגב *המון*, ואני שמח שהשקעתי בתרמיל נהדר.

חוץ מזה, מאז שקניתי אותו כבר השתמשתי בו בשלושה טיולים גדולים, בעוד כמה בינוניים, השאלתי אותו לחברים וקרובי משפחה, ואם ירצה השם אשוב להשתמש בו גם בשנה הבאה. כאמור, זה קשור לאופי הטיול. באופן אישי, אני לא אוהב לנסוע במוניות, ומעדיף ללכת ברגל ממקום למקום. כך גם מכירים טוב יותר את המקום שבו מטיילים. אחרת, אפשר גם לקחת מזוודה, שיכולה להיות פיתרון לא רע בכלל.
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון