לוח זמנים רכבות יפן
-
אני בודק את הנסיעה מ-Kansai Airport ל- Takayama שאני אהיה באפריל, צריך להחליף 3 רכבות !!!! פרק זמן להחלפת הרכבת כ-7 דקות
אני מוטרד הכיצד אפשר בזמן קצר כל כך לעבור לרכבת אחרת!!!
האם החלפת הרכבת קרוב אחד לשני, בפרט שאני לא מכיר בכלל את הטרמניל
ועוד לרוץ עם המזוודות עם אישתי.....אנו לא בני 30 40 שנה!!!
האם זה אפשרי, אגב הנחיתה ב-KANSAI בשעה 08.45 בבוקר -
לוח זמנים רכבות יפןזו שאלה די מעניינת..
זה מאוד תלוי ב-א.כמה אתה פיקח, ב-ב.כמה יש לך ניסיון בטיולים במדינה אחרת, והכי חשוב -ג.בכמה ניסיון יש לך ברכבות ביפן.
לי הייתה פעם אחת החלפת רכבת של 5 דקות והייתי לחוץ ממנה כל הדרך.
בסופו של דבר הגעתי בזמן ואפילו יכלתי לנוח איזה דקה עד שהרכבת הגיעה. זה היה אחרי שהייתי ביפן כבר שבוע וחצי בערך.
אם אתה עושה את זה כבר ביום הראשון שלך ביפן, אני מאמין שהסיכויים שלך לא הכי גדולים
(פה נכנסים לפעולה סעיפים א,ב).
בעקרון יש סיכוי שתצליח , אבל תחנות הרכבת ביפן הן ע-נ-ק-י-ו-ת ויש לך מלא רציפים ולוקח זמן להבין את העניין.
אם זה היה קורה אחרי כמה ימים של טיול, אז הייתי אומר לך שתספיק, אבל זה יהיה לחוץ. בגלל שזה ישר מהשדה אני חושב שזה יכול להיות בעייתי קצת.
תבדוק בלוח זמנים אולי אתה יכול לסדר איזו חלופה נוחה יותר
-
לוח זמנים רכבות יפןשאלה ותשובה יפה.....גם אני בדיוק באותה סיטואציה ,גם אני צריך להגיע הישר מאוסקה לטקיאמה, באתר הרכבות מצויין מספרי רציף ,כך שאני לא רואה בעיה כלשהי...אפילו ששדה התעופה ענקי!!!
הלא כן....אגב האם מקדם של 1 שעה בין הנחיתה...לקיחת המזוודות החלפת שובר הפאס והגעה לרציף הרכבת היוצאת ,זה אפשרי..סביר -
לוח זמנים רכבות יפןאני הייתי מוסיפה לדבריו של OKSS עד כמה מהר אתה יכול ללכת עם המזוודות. אני החלפתי פעם רכבת בשינאוסקה ונאלצתי ליסוע עם המזוודות כי לא יכלתי לשלוח אותן בגלל סיבות טכניות. לקח לי משהו כמו 10 דקות לעבור משינקנסן אחת לשנייה כי המעלית הייתה בצד ולא מצאתי אותה והמזוודות היו לי כבדות בשביל לרוץ במדרגות.
את ההחלפות הספציפיות שאתה צריך לא עשיתי אבל מתוך ההחלפות שכן עשיתי, אם זה היה טיול שלי לא הייתי מהמרת על החלפה של 7 דקות אלא אם אתה מסתדר טוב עם ריצה או לפחות הליכה מהירה וסחיבת מזוודות.
רק לציין שאתה מחליף בין רכבת מהירה לשינקנסן ואז שוב לרכבת מהירה. תחנות השינקנסן מופרדות מהתחנות של התחנות הרגילות ולכן זה לוקח כמה דקות להגיע.
מצרפת מפות של תחנת שינאוסקה ונאגויה על מנת שתוכל להעריך טוב יותר את המרחק.לתחנת שינאוסקה מצאתי מפה ביפנית אבל למספרי הרציפים זה לא משנה...
http://www.jr-odekake.net/eki/premises.php?id=0610155
http://english.jr-central.co.jp/info/station/nagoya.html -
לוח זמנים רכבות יפןנראה שהתוספת נמחקה...
בדקתי לתאריך 14.04 לפסטיבל ושעת יציאה 09:45 כאשר לוקח כשעה לעבור את כל הפרוצדורות בשדה התעופה ואילו התוצאות שקיבלתי:
http://www.hyperdia.com/cgi-english/hyperWeb.cgi
-
שתי עצות1. שאתה מגיע לתחנה , תחפש קודם כל את השלט שינקנסן
SHINKANSENN , כמו שמילי ציינה החלק של השינקנסן הוא מעיין חלק נפרד מהתחנה עצמה. אם אתה לא מוצא שלט , תפנה לאחד העובדים ותגיד להם:
sumimasen, shinkansen wa, doko des ka?
שזה כמובן אומר, סליחה איפה זה השינקנסן.
אני לא יודע אם זו בדיוק השאלה הנכונה מבחינה תחבירית, אבל הם יבינו אותך והם ישמחו לעזור לך, בין אם בהצבעה או בין אם לקחת אותך בעצמם.
2.משהו קטן שיישמע טפשי אבל אם לא תעשה אותו זה יוסיף לך איזה דקה סה"כ, שאין לך אותה דרך אגב.. את הרייל פאס תמיד תחזיק ב"שלוף" כי צריך להציג אתו יותר מפעם אחת, זה לא כמו בארץ שאתה מעביר כרטיס , עובר ומחכה עד שתרד מהרכבת.
רק אחרי שתהייה על הרכבת עצמה, אתה יכול להחזיר אותו עמוק לפאוצ'ים.
רק אל תאבד אותו..
אם תחליט לקחת בסוף את הצ'אנס, כשתחזור תודיע איך היה, זה מעניין!
-
שתי עצותדרך אגב, אל תשכח שאתה צריך גם להחליף את השובר של הרייל פאס, בכרטיס עצמו.
את זה גם החשבת ב7 דקות??
כי אם כן,הסיכויים שלך ממש ממש קטנים... -
שתי עצותואיך הסיכויים נגיד בנסיעה מנאגאסקאי לקאגושימה.. כאשר זמן הטראנספר מרכבת אקספרס לשינקאסן בדרום קיושו הוא 3 דקות?
יש איזה... משפט קסם ביפנית שיכול לעזור לי במצב שכזה? (לשאול אנשים לעזרה, כמובן..)