קרוז בדרום אמריקה בין סנטיאגו לבואנוס אייריס
-
אני נוסעת לקרוז ב29 במרץ בין סנטיאגו בצ'ילה עד לבואנוס אייריס.
האם יש מישהו שמכיר והיה בנמלים הבאים:
פורט אוף מונט,
פונטו ארנאס,
קייפ הום,
פוארטו מדרין,
פוארטו דל אסט?
אם הייתם באחד מהם אנא צרו קשר. -
גם אנחנו!!! מחפשים עזרה בתכנון הימים שלפני ואחריהיי,
אתם שטים עם הרויאל קריביאן? על הראדיאנס? אם כן, גם אנחנו על אותו הקרוז, בקומה השישית...
כנסי לאתר של הרויאל (את גם צריכה לעשות צ'ק אין און ליין), ותראי שם, הם מציעים סיורים בכל האתרים. הבעיה היא המחירים של הסיורים, ולבחור ביניהם.
אני חושבת שבמרבית החופים יהיה קשה לעשות את הדברים האלו בעצמנו בגלל השעות המוגבלות, אבל אשמח לקבל עצות.
שימי לב שבקייפ הורן לא יורדים. רק שטים סביבה בשעות מאד מוקדמות בבוקר.
ומצטרפת בבקשה לעצות והתיעצות - אנחנו נוחתים בצ'ילה יומים לפני הקורז, מה שמותיר לנו יומים וחצי להסתובב. חשבנו ללון לילה אחד בסנטיאגו ולילה אחד בואלפראיסו.
בום הנחיתה (נוחים ב 8:35, נקווה שלא נהיה ממוטטים) לטייל בסנטיאגו, ולמחרת לנסוע לואלפראיסו.
איך הכי מומלץ הגיע לואלפראיסו? הבנתי שיש פארק ליד שכדאי לטייל בו, אבל אני לא מוצאת את שמו ואיך להגיע לשם.
ביום העליה לאוניה (בורדינג עד השעה 4), לטייל ברחובות ואלפראיסו.
נשמח לקבל עצות... -
גם אנחנו!!! מחפשים עזרה בתכנון הימים שלפני ואחריאנחנו שני זוגות בקרוז שלכם. רוצים לעשות כמה שיותר סיורים עצמאיים בגלל המחירים המטורפים שהם גובים.אם תרצו לשוחח אנא צרי קשר למייל שלי ואשמח ... -
גם אנחנו!!! מחפשים עזרה בתכנון הימים שלפני ואחריjust came back last sunday from this type of cruise with SUN of NCL. was great!!
contact my email and I will give you some tips.
anyway - take taxi tours in "port of call" as the boat prices are VERY high.
do not miss the penguins.
Ofer -
גם אנחנו!!! מחפשים עזרה בתכנון הימים שלפני ואחריהי עופר. מה המייל שלך? -
פינגוינים בפונטה ארנסגלי, שלחתי פרטי מייל וסקייפ למייל שלך.
בינתיים מצורפת תמונה - לפתוח תיאבון.
עפר
-
פינגוינים בפונטה ארנסלעופר שלום,
גם זוגתי ואני (בני 60) עושים את הקרוז הזה, אבל יוצאים ב 12/4/2009 מבואנוס איירס לואלפאראיסו(כלומר לאחר שהקרוז הקודם מסתיים בבואנוס איירס יוצא אותו קרוז בכיוון הנגדי)
הייתי שמח אם תוכל לחלוק גם איתי את העצות ו/או הערות והנסיון שצברת בקשר לקרוז זה.נראה לי כי הרבה קוראים נוספים יתעניינו ולכן כדאי כי תפרסם את העצות בפורום הזה או במדור 1001 טיפים
רמי אדלר -
לרמיהיי,
מה התכניות שלכם בבואנוס איירס ובואלפראיסו?
אם יש לך שאלות אלינו (יוצאים לקרוז ב29/3), שאל, ונשתף אותך במידע שכבר למדנו...
-
לרמיל NITUSH שלום,
שמחתי לקרוא שיש עוד אנשים שעושים קרוז זה, ואני מקווה שאמצא עוד אנשים מהארץ שיהיו בתאריך ההפלגה שלנו. לפי חומר העזר הקרוז צריך להיות עוצר נשימה, בנופים ובמקומות של "פעם בחיים".
אנחנו נשהה 4 ימים בבואנוס איירס לפני הקרוז (8/4-12/4), - רק עכשיו לאחר בדיקות רבות הזמנתי את בית המלון הטוב בשבילנו - ועדיין לא התחלנו לתכנן את ימי השהיה שם היכן לבקר, היכן לאכול והיכן לבלות.
כמוכן, למרות שלא תכננתי עדיין מאומה, נראה לי שבבוקר הגיענו לואלפאראיסו , נצא מיד לסנטיאגו שם נשהה ונטייל 3 ימים ולאחר מכן חזרה לישראל באיבריה דרך מדריד.
מכיוון והייתי כבר בשנים עברו 3 פעמים בקרוזים ארוכים, צברתי לא מעט נסיון בסוג כזה של נופש, אבל אשמח תמיד לשמוע עוד דעות עצות וחוות דעת על הקרוז הקרוב.
רמי אדלר
נ.ב.
כמה ימים אתם מתכוונים לשהות בבואנוס איירס ובואלפאראיסו? האם תכננתם כבר ? אשמח לשמוע.
ואגב, הייתה לי מחשבה לנסוע לאיגואיסו ליומיים, אבל הורדתי את זה מהפרק. נשאיר את זה לפעם הבאה.
רמי אדלר
-
לרמיהי רמי,
אנחנו נשאר בבואנוס איירס 3 לילות, מתוכם לילה אחד כנראה במפלים. אנחנו עכשיו בודקים טיול ועלויות.
איזהמלון הזמנת לבואנוס איירס?
לגבי סנטיאגו, נשהה שם לילה אחד, ליל ההגעה, למחרת נעבור לואלראיסו (כנראה באוטובוס, אם יש לך רעיונות אחרים, יתקבלו בברכה), ונלון שם לילה אחד.
הנסיון שלי הוא עם קרוזים קצרים, בני שובע, וזו לי הפעם הראשונה בקרוז כה ארוך.
עלי לציין כי בקרוזים הקודמים מחירי הסיורים היו נמוכים משמעותית מהמחירים הפעם.
אנחנו עכשיו בדיוק בשלב של לבדוק אילו סיורים לקחת, ואם לקחת חלק האופן עצמאי (למשל באורוגוואי).
נדמה שבקרוז שלכם הלילה הראשון הוא כמלון צף בבואנוס איירס.
הבנתי שאין חובה לקחת סיורים דרך האניה, ויש מוניות תיירים שמחכות על החוף, אבל אני, מתוקף היותי פולניה, ומתוקף המחשבה שלא אגיע למקומות אלו בחזרה, לפחות בזמן הקרוב, מאד מתלבטת אם לסמוך על הגורל או להזמין מראש סיורים דרך האניה.
דרך אגב, שמת לב שיש המון ימי ים???
אשמח לשמוע את דעותיך, ותכנוניך גם לימי הקרוז, וגם ליעדים שלפני ואחרי.. -
לרמיל NITUSH שלום,
1 ) קודם כל לגבי המלון בבואנוס. לאחר חיפושים רבים ומייגעים ולאחר 2 הזמנות וביטולים שלהן, ננעלתי על 3 בתי מלון שהכי נראו לי, הן מבחינת המקום והפאסיליטיס והן מבחינת המחיר. (הדרישות שלנו הינן צנועות, כאשר מיקום המלון הינו חשוב ביותר, והמראה הכללי- כולל ובעיקר הלובי וחדר האוכל- הינו סביר. לגבי החדר : חדר נקי, "מריח" טוב - לא מעופש, לא מיושן ורמת האחזקה שלו. אנחנו מתפשרים על דברים אחרים כגון גודל החדר, רעש סביר, באיזה קומה הוא נמצא, מיטה אחת או שתיים ואפילו ארוחת הבוקר איננה מהוה לגבינו בעיה).לגבי המחיר תלוי כמובן במדינה, אבל תמיד אני מוצא את מה שקבעתי לעצמי כתיקרה.בכל מיקרה התיקרה שקבעתי לעצמי בבואנוס הייתה 100-120$.
להלן לינקים ל3 בתי המלון לפי סדר העדיפות שלי, כאשר הראשון נראה לי הטוב ביותר וזה גם מה שהזמנתי, כדלקמן:
http://www.splendia.com/pagehotel.php?searchlist_id=192& idaffiliate=&critereSort=&hotelid=30460&arrivee= 08/04/09&depart=12/04/09&nbnight=4&promoid=& lang=&dev=
http://www.splendia.com/pagehotel.php?searchlist_id=192& idaffiliate=&critereSort=&hotelid=33124&arrivee= 08/07/09&depart=09/07/09&nbnight=1&promoid=& lang=&dev=
http://www.splendia.com/pagehotel.php?searchlist_id=192& idaffiliate=&critereSort=&hotelid=36402&arrivee= 08/07/09&depart=09/07/09&nbnight=1&promoid=& lang=&dev=
2)לגבי איגואיסו: למרות כל דברי ההלל שכולם משמיעים, שמעתי גם דיעות שהם אינם עולים ביופיים בהרבה על מפלי הניאגרה וכל השאלה היא כמה אנרגיה זמן וכסף יש להשקיע. לפי הבדיקה שלי מחיר טיסה נע בין 300-500$ ריטרן תלוי ביום וגם בתי המלון שם יקרים.לא נראה לי מוצדק לערוך גיחה כזאת. עוד נגיע לשם בטיול הבא.
3) לגבי ואלפאריס -בואנס איירס עדיין לא בדקתי כלום.
4) לגבי טיולי חוף: שוב, מהנסיון שלי וממרום גילי אינני "קונה" כל מה שמנסים "למכור" לי, ואינני מתרשם אלא רק כאשר אני בודק בעצמי.
ולכן כל טיול אני בודק לגופו. מחירי הטיולים שמאורגנים על ידי האניה הינם גבוהים יחסית (ולפעמים "מייגעים" בגלל פטפטנות יתר של המדריכים וטרחנות של משתתפים לרגע בטיולים אלו)ולא תמיד מוצדקים.
הרבה פעמים עדיף לקחת מונית/יות או ואן עם נהג (ועדיף תמיד 2 זוגות או יותר)אשר יסתובבו באותם המקומות שהסיור מציע.הנהגים המחכים בחוף הינם מאומנים, יודעים את העבודה, יראו את המקום ולא יקרים מדי. לא זכור לי שהתאכזבתי.
הכלל שלי הוא כאשר מטרת הסיור הוא העיר/עיירה עצמה, תמיד אקח מונית. כאשר הסיור הינו לאתר מחוץ לעיר למשל שמורת טבע או יער גשם, אזי יתכן שאצטרף לטיול של האניה. תלוי באורך הטיול כדי שלא לאחר את החזרה לאניה.
טוב, זה הכל לכרגע מקווה שלא התייגעת מכל מה שכתבתי
רמי אדלר -
לרמיאהלן רמי,
כלל וכלל לא התיגעתי ממה שכתבת.
לגבי האיגואסו, הטיסה 320$ לאדם ואכן המלון יקר 165-465$, אבל נראה לי שנגיח לשם בכל זאת.נראה לי פינאלה נחמד.
לגבי המלונות, אני בראש שלך, קודם המיקום, ובתקרה שלי דומה. מחרר כנראה נזמין.
לגבי הסיורים, בררתי ובררתי ואכן אני בגישה שכאשר הולכים לראות את העיר נקח מונית, וכאשר נוסעים למקום רחוק אקח סיור. זאל על אחת כמה וכמה כשחלק מהמקומות הם איים ודורשים הגעה בסירה. איני יכולה לסמוך על נהגי סירות/מונית שימתינו לי בכליון עינים.
אני עכשיו בשלב הדוקטורט על הסיורים, כי הם מציעים מעט אופציות וקרה לי בעבר שלא היו מקומות לסיורים שרציתי.
אני לא מצליחה למצוא את מדיניות ביטולי הסיורים. האם אתה יודע מהי?
כעת אני מתלבטת היכן לפגוש את הפנ נגווינים, האם בפורטו מדרין לנסוע לפונטה טומבה, שם הפינגווינים או לולדז, או האם לפגוש את הפינגווינים באי מגדלנה.
אחד השיקולים הוא להסתובב ביניהם ולא להשקיף עליהם מרחוק.
באושאוויה ישנו סיור נחמד שכולל שיט סביב אי עם כלבי ים (או זאבי ים), הגעה למגדלור, סוף העולם, וכן הליכה בשמורה.
במונטוידאו ובפונטה דל אסטה כנראה שלא אקח טיול.
לגבי פורטו מונט, עוד מתלבטת. לא נראה לי שכדאי לנסוע למפלים עם מונית כי אני רוצה לטייל שם ביער ולא כל כך מתאים לי ללכת לאיבוד ולהפסיד את ארוחת הערב ו/או את המשך השיט.אנחנו כנראה נלון לילה אחד בואל פראיסו ולילה אחד בסנטיאגו.
דרך אגב, בערוץ הטיולים (47 בהוט) ישנה תכנית שנקראת "דרכון לאמריקה הלטינית" וכל השבוע היא מדברת על ארגנטינה, אורגוואי וכמה פרקים על צ'ילה.
אשמח לשמוע מה אתצה ממליץ לראות בכל יעד בהתאם לחומרים ולעצות שקיבלת.
זהו, מקוה שהפעם לא יגעתי אותך... -
לרמישלום NITUSH,
לגבי המלונות,
אם אתם בראש שלי נראה לי שאכן כדאי שתזמינו באחד מבתי המלון לפי הרשימה שהעליתי.
לגבי סיורי החוף,
האמת שעדיין לא ממש התחלתי לבדוק, ולכן גם אינני יודע כרגע את מדיניות הביטולים. לצערי גם לא התחלתי לבדוק את מהות הסיורים עצמם ולכן אינני "חכם" בשלב הזה, אבל אני מניח שבעוד כמה ימים אדע יותר. בכל מקרה לא בטוח שאזמין את סיורי החוף מראש אלא רק כשאהיה ON BOARD שאז אוכל לשאול ולקבל את מירב הפרטים על כל האפשרויות.(לדוגמא, אולי יש יותר מסיור אחד באותה ירידה אל החוף...)אינני חושש שמא "יגמרו" המקומות בסיורים, ואם הסיורים הם כל כך מבוקשים, אזי אני מניח שיהיו עוד מציעים (יחי הביקוש והיצע...) באותם המסלולים.
כל אשר כתבתי לעיל נכון במידה ומדיניות הביטולים נוקשה אבל אם תמצאי כי אפשר להזמין מראש ולבטל אח"כ ללא בעיה, אנא תיידעי אותי.
ושאלה (שאלתי גם בפורום ןמחכה לתשובה...)
האם כדאי לבלות יממה אחת בואלפאריסו ושתי יממות בסנטיאגו או להיפך?
אודה אם יש לך תשובה לכך.
לצערי אין לי הוט ולען אינני יכול לאות התכנית שציינת
רמי אדלר
-
לעופרהי,
מה הענינים?
תודה עך הסבךנות בשחתנו!!
היכן הית ממליץ ללון בסנטיאגו (מבחינת מיקום, באיזה אזור להזמין מלון)?
תודב -
לעופרל NITUSH שלום,
היום עשיתי את הזמנת בתי המלון כדלקמן:
בוינה דל מר, לילה אחד במלון BEST WESTEREN MARINA DEL RAY
ובסנטיאגו 2 לילות במלון BEST WESTERN MAJESTIC
בדקתי כל מה שיכולתי, ומצאתי אותם הכי מתאימים בשיקלול כל התכונות, מקווה שלא אתאכזב.
אני מבין שאתם אוטוטו יוצאים.
בברכה,
רמי אדלר -
BEST WESTERN MAJESTICרמי, גלי,אבנית: עדיף לוותר על המלון הזה שנמצא במרכז העיר סנטיאגו, מקום רועש ולא תיירותי.קראו ב-tripadvisor תגובות של אורחים שהיו שם. מתאים לתרמילאים בעלי תקציב מצומצם.
נסו להשיג מלון באזור Providencia או Las Condes.
כשאתם ב-Valparaiso לא לוותר על ביקור ב- Viña del Mar ובחוף הנהדר ב- Renñaca.
עפר
-
BEST WESTERN MAJESTICלעופר שלום,
קודם כל תודה על העצה.
קראתי תגובות של קוראים רבים לגבי המלון בסנטיאגו ואכן יש כאלה שהתאכזבו ויש גם כאלה שנהנו. מכיוון ומדובר בס"הכ על יממה (2 לילות ויום)ומכיוון ולא נשהה כמעט במלון אלא ממש רק לשינה, לא מצדיק להוציא סכום כפול על מלון ברמה גבוהה יותר.ובכל זאת המלון איננו זול מאד ועולה בין 70-80 $ שזה קצת יותר ממה שתרמילאי ממוצע מוציא.מלונות בסט ווסטרן בכל העולם הינם בדרגה של 3 כוכבים, ולמרות שאינם "טובים " מדי הם נותנים את הרמה המינימלית הנדרשת. הכל תלוי כמובן בשקלול הרבה גורמים נוספים.ואני מקווה שלא נתאכזב
בכל אופן שוב - תודה רבה
רמי אדלר -
לעופר ורמיאהלן חבר'ה,
אני הזמנתי four points sheratonץ הוא עולה לי 116,$ והוא לא בעיר העתיקה, אלא במה שהם מכנים שאתר שלהם - המרכז המסחרי. בואלפראיסו הזמנתיאת מלון puerta de alcala.
גלי נוחתת ביום ההפלגה, אז היא לא זקוקה למלון.
בבואנוס איירס, אני לא זוכרת את שם המלון אבל הוא נמצא בפלורידה.
אנחנו אכן טסים עוד 4 ימים ומתרגשים מאד.
בסוף הזמנתי את הפינגווינים במגדלנה, ובפורטו מדרין את חצי האי ולדז, ושניהם דרך האניה.
גם יותר אמר שעדיף להזמין דרך האניה.
עופר, האם לחוף בויניה דל מאר להביא מסכות ושנורקלים או שאין צורך?
עופר, הייתם בפונטה דל אסטה באורוגוואי? היכן לטייל שם? להביא לשם שנורקלים ומסכות?
יום נעים
-
ביקור קצר בסנטיאגושלום קרוזרים, היום הגדול מתקרב...
בכל מקרה תזכורת למה שהצעתי בעל פה, בסנטיאגו אוטובוס התיירים שפעיל משעה 09:30 ועד 18:30, עובר בתחנות כל 30 דקות, תחנה מספר 9 בחזית של מלון שרתון. קישור מצורף למטה. העלות 18000$ שזה מקביל ל- USD30. לאותה החברה יש הצעה לטיול של יום שיוצא מסנטיאגו לוינייה+ואלפראיסו, נסו לברר , אולי תוכלו להצטרף לטיול הזה ולהשאר בסיום בולפראיסו?! ומשם ישר לספינה או לשהיית לילה בהתאם ללוח הזמנים שלכם.
שייט נעים ומהנה
עפר -
ביקור קצר בסנטיאגולעופר שלום,
אולי אתה יכול ליעץ, איזה מטבע במזומן לקחת (חוץ מדולרים ו/או יורו)
לשהיה בת 3 ימים בצילי ושהיה בת 4 ימים בבואנוס איירס. האם כדאי לקחת מהארץ פזו ארגנטיה בלבד(שיתאים גם לצילי), או פזו ציליאני בלבד(שיתאים גם לארגנטינה), או שצריך לקחת קצת מזה וקצת מזה? בהנחה שבתי המלון ישולמו בכרטיס אשראי, וגם התשלומים באניה ועבור סיורי החופים ישולמו בדולרים/יורו.
ושוב, תודה
רמי אדלר