שייט באגמי תון וברינץ
-
שייט באגמי תון וברינץמסכימה מאד עם טריקו.
אנחנו שטנו ביום מעונן עד גשום, לא מתאים לפסגות ולטיולים מאד ארוכים ברגל. וגם התאים לנו לנוח קצת גם מהנהיגה.
דווקא הנוף באגמים ביום גשום הוא קסום למדי...
-
שייט באגמי תון וברינץככל שאני חושבת על זה יותר ובהמשך לדברי טריקו,
השיט בספינה הוא מאוד "תיירותי". לעומת זאת מה שכן זכורה לנו כחויה מוצלחת הוא דוקא שיט עצמאי בסירת מנוע. את הסירות ניתן לשכור לחצי שעה או שעה באותו מקום ממנו מפליגות הספינות הגדולות. ניתן גם לשכור סירות משוטים או פדלים אבל עם סירת מנוע הדיענו בצורנ עצמאית לחצי האגם וגם לתצפית קרובה מאוד למפלי הגיזבך.
נראה לי שווה הרבה יותר.
-
שייט באגמי תון וברינץ
הגר, ההצעה שלך בהחלט באה בחשבון. למה את מתכוונת "המקום שממנו יוצאות הספינות הגדולות", למעגן של אינטרלקן?
ואיך נוסעים ביום גשום בספינה גדולה, בקומה התחתונה הסגורה? זה נעים שם? -
שייט באגמי תון וברינץהי זיוה,
יום גשום באוגוסט לעומת הלחות המהבילה באותו הזמן בארץ הוא תמיד נעים וזה לא ממש משנה באיזו קומה את נמצאת
נראה לי שחל כאן אצלי בלבול קל אבל אני חשבתי על שיט שמתחיל בבריאנץ. במקרה כזה ליד המעגן של הספינות הגדולות יש גם אתר עם סירות להשכרה. אם יש גשם לא ניתן לשוט. נדמה לי שאפשר לשכור עד 17:00 לפחות , אולי גם יותר. סומכת עליך שתצליחי לחפש את המידע בגוגל.
Boat ride - Lake of Brienz - ride on the Brienz Rothorn Railway
Rowing, Pedalo and Motor boats - Lake of Brienz
By the Brienz train station and at Seestrasse
Rowing boats 0.5 h CHF 8.- / EUR 6.- and 1 h CHF 12.- / EUR 8.-
Pedalos 0.5 h CHF 10.- / EUR 7.- and 1 h CHF 16.- / EUR 11.-
Motor boats 0.5 h CHF 28.- / EUR 19.- and 1 h CHF 44.- / EUR 30.-
כמובן שפה כרטיסי ההנחה למיניהם לא תופסים
-
שייט באגמי תון וברינץתודה, הגר.
את סומכת עלי? נו, מצאת לך. אני מתביישת לומר שהקישור שנירית הביאה על אפשרויות השייט באגמים היה מול העיניים שלי. פתחתי את כל קבצי ה-pdf המרובים שיש שם ורק את זה, שנמצא מתחת לאף, לא פתחתי
אבל אני אבדוק את המידע שמסרת ואפשרויות אחרות. נדמה לי שגם באיזלטוולד יש מעגן סירות. בהחלט שמתי עין על הכפר הזה.
אני מודה שמאז השייט על גג העולם בספינה בסיין, השייט בסירות סגורות קצת מרתיע אותי. באמסטרדם, בזמנו, נרדמנו יפה (אבל אלה סירות אחרות).
הרהור נוסף:
אם מנצלים את השייט באגם לבקר באתרים, זה כמו כל יום טיול. השייט אמנם גוזל זמן, ובטיולים המשפחתיים הקצרים זו מגבלה שצריך להתמודד איתה.
שייט בסירה חשמלית נראה אמנם אפשרות חביבה ביותר. אם הגעתם מברינץ למפלי גייסבך, זה לא כל כך הרבה, לפחות לפי המפה. אבל מה זה חשוב. אני מוכנה גם להסתפק במראה של המפלים מהאגם. אני בטוחה שיפה להתקרב אליהם, אבל יש כל כך הרבה מה לראות וכל כך הרבה מפלים... אז אם נראה אותם מהסירה החשמלית, מה טוב.
כפי שאתם אומרים, אשמור את האופציות פתוחות (אצרף לתיקייה ההולכת ומתעבה גם דף בנושא אפשרויות שייט למיניו) ונראה מה יזדמן
-
שייט באגמי תון וברינץאנחנו שטנו ביום גשום, אבל לא ירד גשם שוטף כל הזמן, אלא היו הפוגות, ופרקי גשם קלים . אחת מההפוגות ניצלנו לטיול למפלי הגייסבאך, למשל.
אפשר להיות בחלק הסגור של הספינה, ליד החלונות, ואפשר גם לצאת החוצה, עם מטריה או מתחת לגג. גם השנה יצא לנו לשוט לאיזולות באגם מג'יורה ביום גשום, ובדיעבד זה היה ניצול נכון של היום (עם כל החסרונות).
מסכימה שהשיט תיירותי, אבל מצד שני זה נחמד לראות את הנוף גם מהזוית הזו. ולפעמים טיול תיירים של עליה וירידה מהספינה דווקא מהווה שינוי מרענן עבורנו.
אני לא בטוחה שלא עדיף שיט באגם תון, אנחנו אהבנו את הנוף שלו יותר, בייחוד אם לא מתכננים טיול לאתר מיוחד.
אנחנו מעדיפים שיט בסירות קטנות באגמים הקטנים יותר, אבל זו כמובן העדפה אישית לחלוטין, אולי הנובעת קצת מהפחד שלי "לפגוש " את הסירות הגדולות...
-
שייט באגמי תון וברינץ
הי נירית,
כתמיד אני שמחה לקרוא את חוות דעתך, ואני שותפה לדעה שיש גם דברים תיירותיים שהם טובים ומהנים.
חשבתי שהנוף סביב אגם ברינץ טיפה יפה יותר, ההרים סביבו גבוהים יותר וצבע המים עמוק יותר. אל תצחקו עלי, פשוט נדמה לי שקראתי איזו התייחסות כזאת ב"וירטואלטוריסט", אבל אני לא בטוחה ותמיד שמחה לקרוא את המדדים של נירית.
בתכניות שלי מוקדש יום לאתרים הקרובים לכפר "שלנו", Habkern, ולאתרים נוספים בגדה הצפונית של אגם תון, ובינהם כאלה שיושבים טיפה בגובה ולא מגיעים אליהם מהסירה. לכן חשבתי על שייט באגם ברינץ. -
שייט באגמי תון וברינץהיי זיוה שוב
כמובן שהיופי בעיני המסתכל
.
באמת הצבע של אגם בריאנץ ירוק (ביום מעונן /גשום לא כל כך מורגש). לגבי ההרים, אולי כי האגם יותר צר, הוא נראה יותר מוקף הרים גבוהים, אבל לא בטוחה שזה משמעותי. גם מתון רואים מספיק הרים..
בקיצר, תערכו תצפיות על האגמים ותראו לפי המצב.
רוב האתרים והמדריכים שאני מכירה, ממליצים יותר על אגם תון (למשל, מישלין מדרג ב** את תון וב* את בריאנץ, וגם ראפגיידס כותב שתון הוא יפה וציורי יותר.
יכול להיות, שהיות שאגם תון גדול, ו"פתוח" יותר לנוף ומואר יותר, הוא יותר אטרקטיבי לאירופאים.
נראה לי שתהנו בכל מקרה , לא משנה איזה שיט תבחרו! -
שייט באגמי תון וברינץ
אז באותה חוות דעת שקראתי היה כתוב שהאמריקאים אוהבים אתם אגם תון והאירופאים את אגם ברינץ
.
מה שבטוח, שני האגמים האלה יהיו כל יום מול העיניים שלנו בירידה בבוקר מהבקרן, וניסע לאתרים השונים מכל הדרכים הסובבות אותם.