צפון איטליה באוגוסט-עזרה!!!
-
ערב טוב לכל החברים הנכבדים,
אנו מתכננים את הטיול המשפחתי השנתי והיעד הנבחר השנה הוא צפון איטליה. יש לנו טיסה למילאנו ב-16 באוגוסט למשך כעשרה לילות.
אנו יוצאים זוג עם 3 ילדים בגילאי 11 ו-5.
מעונין לקבל מכל בעלי הניסיון ליעד זה מס' עצות:
1. רוצים לשלב בטיול גם סיורי טבע,קרי אגם גארדה ועוד,דולמיטים וגם
לשלב בטיול סיור בערים כמו ונציה,ורונה ומילאנו.
האם ישנו מסלול "אידיאלי" כלשהוא?
2. מנסיוננו,עדיף בטיול עם ילדים לינה בשיטת "כוכב", אולם לא ממש
ברור לי האם במקרה של צפון איטליה הדבר כדאי? אשמח לקבל רעיונות
לינה למקומות מומלצים. האם כדאי להזמין מראש?
מודה לכל מי שיתרום מנסיונו.
מעוז. -
צפון איטליה באוגוסט-עזרה!!!הי,
אנחנו טיילנו שנה שעברה בצפון איטליה עם שני ילדים. עשינו טיול כוכב מאזור ורונה. ספר מומלץ מאוד לעזרה בתיכנון הטיון הוא סיפרה של שלומית יפת-ביאליק - המשפחה המטיילת לצפון איטליה.
אזור הדולומיטים - הר המורמולדה, בולזאנו, עמק גארדנה - מהמם. שווה את הנסיעה.
אל תשכחו לשריין יום אחד לפארק הגארדאלנד. מומלץ לרכוש את כרטיס הכניסה המהיר למיתקנים כבר בתחילת היום. יש מלאי מוגבל של הכרטיס ולקראת 11 גילינו כי הכרטיסים אזלו.
נסיעה טובה ותבלו.
אימי -
צפון איטליה באוגוסט-עזרה!!!פנה לאורן ובקש הקישור לאתר המצויין שבנה בעקבות טיולם בשנה שעברה. לא מוצאת כרגע הקישור. שם המשתמש שלו: oeoaio1609.
אתר נוסף הוא של שלומית יפת- ביאליק http://www.mishpahool.co.il/ -
בקשר לכוכב:אנחנו עשינו טיול כוכב באזור אגם מאג'ורה ובדיעבד זה בזבז לנו המון זמן.
הכבישים מפותלים וצרים. תמיד יש איזה אגם שצריך להקיף בכדי להגיע לנקודה הבאה. לפעמים יש פקקים כי הכביש צר.
-
צפון איטליה באוגוסט-עזרה!!!תודה רבה על ההתייחסות לכולם.
אימי, כמובן שלא נוותר על הגרדלנד ואפילו נעשה פארק נוסף.
לגבי הדולמיטים הרי שגם אנו לא מתכוונים לוותר אולם יש לי התלבטות האם לקחת לינה באיזור זה מכיון שהנסיעות הן די ארוכות. -
צפון איטליה באוגוסט-עזרה!!!עוז, שלום.
ראשית, תודה לברנדי היקרה על המחמאות!!
למזלך אני "קצר מאוד" בזמן, אז אני אהיה ענייני..
:
1. לתקופה של עשרה לילות באוגוסט עם 3 ילדים, מומלץ בחום (רב מאוד) להזמין מקומות לינה מראש. לא חובה היום או מחר, אבל מומלץ לסגור מראש...
2. לתקופה כזו ניתן לבצע טיולי כוכב אולם לדעתי תצטרכו לפחות 2 מקומות לינה.. ולא אתפלא אם שלושה..
3. יש אפשרות למספר מסלולים ושילובי אזורים, תלוי בהעדפות שלכם. בינינו, עזוב כללים ו"מסלולים אידאליים"...
תראו מה בא לכם, איזה אגמים ו/או אזורים וכמה הרים וכמה ערים... מה מתאים עם הילדים, מה מתאים לילדים.. ולכם... משם, כבר תתחיל לבנות מסלול אידאלי וכמובן מקומות לינה.. מקומות לינה נועדו לשרת את הטיול ואת המסלולים ולא להיפך...
לאחר ששבנו מטיול משפחתי של 9 ימים בצפון איטליה ביוני האחרון (באזור אגם גרדה, עמק המינצו', ונציה,ורונה, שולי הדולומיטים, אזור אגם מאג'ורה כולל חלקו השוויצרי, אגם אורטה ועוד), בנינו אתר מידע משפחתי בשם "הטיול שלנו לצפון איטליה ביוני 2008". האתר כולל פירוט כל המסלולים לפי ימים ואזורים ומתן טיפים, עצות והמלצות בנוגע לשלבי התכנון, מקומות לינה, מסעדות, נהיגה ברכב שכור, אתרים, אטרקציות והמסלולים עצמם (כולל טלפונים, כתובות, שעות פתיחה, מחירים, כתובות אינטרנט)וכמובן גלריית תמונות עשירה מהטיול. באתר יש גם פורום תגובות והודעות ונמצא למצוא שם מידע נוסף.
אז אתם מוזמנים להיכנס ללינק המצורף ואני מקווה שהחומר יסייע לכם בתכנון הטיול: http://site.2all.co.il/ouritaly/
או בלינק הבא: http://www.2all.co.il/web/Sites/ouritaly/
אם יש עד שאלות, שאל!!
שיהיה לכם טיול מוצלח!
אורן