נורבגיה
-
שאלה לאורה-הקתדרלה בטרונדהייםאכן, זו אותה הקתדרלה (מצרפת קישור), והיא פשוט מדהימה!
הקישור שאורי נתן, הוא לכנסייה על שם אותו הקדוש. דרך אגב, גם באוסלו יש קתדרלה לכבודו.
אורה
-
לאורן:אתה ענק -קבל תודה ענקית
אהלן אורי,
בכיף ובבקשה!!
שמחתי לסייע
המשך תכנון מוצלח ובעיקר, שיהיה אחלה טיול שבעולם...!!!
אני מניח שאחרי נורווגיה, ניו זילנד תשמח לארח אתכם..
אורן -
לאורן:אתה ענק -קבל תודה ענקיתאהלן אורן
האמת שניוזלאנד נדחתה כבר ממזמן עקב העלות המטורפת של הטיסות ואורכן הבלתי אפשרי.לפני זמן קצר טיסת אל על (מבצע לשלושה ימים )בשילוב
טיסה של הניוזלאנדים,עם אפשרות לרדת לכמה זמן שרוצים בחזור, בהונג קונג.עלתה כ1600 $ (סוף מרץ) כשהחזרה אחרי כמעט חודש.
באותו זמן טיסה דרך עמאן ואבו דאבי לאוסטראליה כ 1400 $ המחירים האלו
איפשרו לנו טיול בניוזילאנד בתקציב מעט יותר גדול מאשר לנורבגיה.היה צריך למצוא פרטנרים בתוך כמה ימים כי הנהיגות שם רבות ואני לא נוהג.
פרסמתי מודעה במחפשים שותפים,חיפשתי פארטנרים ולא מצאתי.לטיול מאורן במחיר אסטרונומי ל18 יום שעולה כ12000$ ,לזוג יש קונים.לטיול שלנו לא מצאתי.-תהיה גם שנה הבאה- אם לא יברח לנו החשק לשבת במטוסים 24 שעות. אנחנו לא הולכים ונעשים צעירים ולא בטוח שהגבים שלנו יעמדו במשימה. -
אורה ואורי(או בקיצור:אוריה)-תודה על התשובה -
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלושאלות לבעלי נסיון אמיתי.
מה ההבדל בנוחיות בין כסא קומפורט ורגיל.אייך מזמינים מקומות מסומנים(לא הצלחתי למצוא באתר).באיזה צד של הרכבת מכוון ברגן לאוסלו יפה יותר.מצ'ב אתר הרכבת לרענן את זכרונכם.
http://www.nsb.no/home/?articleID=6588
-
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלואורי -
לגבי רוב השאלות אין לי תשובה. רק יכולה לומר שנסענו מאוסלו לברגן ברכבת וקנינו את הכרטיסים בתחנת הרכבת עצמה, כולל הזמנת מקומות הישיבה.
ביחס לעניין הצד היפה יותר - הנסיעה עוברת במסלול יפהפה. אולם, חלק גדול מהדרך עובר במנהרות ובמכסות שלג שמגיעים פתאום ללא הודעה מוקדמת. כרגיל, רוב המצלמים מצליחים לצלם מנהרות (אחד מחוקי מרפי). בכל מקרה, אני בטוחה שיש צד יפה יותר, אבל ממש לא זוכרת איזה (בכל זאת - זה היה ב- 91'). את ההוכחה לעניין הצד מצאתי ביומן שכבתנו, במשפט הבא המתייחס לעניין הנוף מהחלון: "השאלה היא איך תמיד אנחנו מצליחים להידפק עם מקומות הישיבה?".
אני מקווה שתצליח מבעוד מועד למצוא מישהו שזוכר יותר ממני....
-
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלוהיי אורה
עפרית בפורום ארופה, זכרה (לא בבטחון) שצד ימין יפה יותר.חבר שראה את השאלות, צילצל ואמר צד ימין-אבל לא יעזור לך, הזמנן דרך האיטרנט את המחיר הכי נמוך ומה שיתנו לך זה מה שיהיה.כל דקה שאתה מבזבז הנוק מתחזק כמו מטורף.בקיצור, הזמנתי באינטרנט,קיבלתי מקומות בקרון 7.ב45$ לנוסע,מושבים171/2.נדע באיזה צד כשנעלה,תודה, יהיה טוב. -
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלואהלן אורי ! בקרונות הרכבת יש בדרך כלל שתי דלתות, כך שאם תעלה בקידמית והמקומות יהיו מצד שמאל תרד ותעלה מהדלת האחורית והמקומות יהיו מצד ימין.
אני עשיתי את הדרך הזו ברכב ולא זוכר שוני גדול בין שני הצדדים ולעניות דעתי בנסיעה כל כך ארוכה המראות היפים יהיו משני הצדדים ולאו דווקא מצד אחד. תהנו! -
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלואני בטוחה שיש משהו בדבריו של אילן לגבי היופי בשני הצדדים....
על כל מקרה - תעדכן כשתחזור ולנוסע הבא ברכבת זו ברגן-אוסלו (שיכנס לפורום) תהיה כבר תשובה. אולי זו תהיה אני במקרה (הלוואי)?????
נסיעה טובה!!
-
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלואורי - יש לך יופי של תכנון, נראה לי שיהיה לכם טיול מקסים!!!!
יש לי הצעה לפינלה.
בדרך מברגן לאוסלו, עיצרו בפלאם. קחו את הרכבת העולה/יורדת בפיורד הצר ביותר - הנרופיורד. לאחר שתיהנו מאוד, חיזרו לרכבת הבאה שתיקח אתכם לאוסלו. הרכבת מתואמת עם הרכבת בקו אוסלו/ברגן.
http://www.tripi.co.il/ShowItem.action?item=4292744
http://www.visitflam.com/default.asp
חייבת לסייג שהמידע נובע רק מתכנונים ולא היינו שם.
רבקה -
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלוהיי רבקה
תודה על כל הרצון הטוב.יהודה כבר הציע את זה.ראי תגובתי לעניין(גם להצעתך) בהודעה 13 .אכן טיול הרכבת הזה מפורסם מאוד כולם מוכרים אותו כחבילה של יום יומיים ואפילו שלושה תחת השם Norway in nut shell
האמת שכבר מאוחר מדי להכניס את הקטע הזה, כי כבר קניתי אתמול את כל הכרטיסים כולל טיסה בהתאמה לזמן הרכבת בלי קליפת האגוז. -
נורבגיה - רכבת ברגן אוסלואו קיי. זה ילמד אותי לקרוא את כל ההודעות באשכול
רבקה