עונה מתאימה לסצו'אן-יונאן
-
הי,
אז אני מודה שכבר התבלבלתי לחלוטין מרוב תכנונים.
התחלתי לתכנן מסלול לכ-4 חודשים, יוני-ספטמבר, כשמרכז הטיול אמור להיות סביב איזור הבאק-דור של סצ'ואן-יונאן וטיבט.
קצת הפחידו אותי עם אופי הטיול בסין, השונה מאוד מהודו (שם אני אורח די קבוע
), ככה שהחלטתי להשאיר לי בטיול איזה פתח מילוט לכיוון הודו/תאילנד.
בכל מקרה - בהתחלה תכננתי לטייל באיזורים הנ"ל ביוני-יולי, אבל אז הבנתי שזו העונה הגשומה.
ולשאלותי:
1. האם העונה הגשומה באיזור הזה דומה לעונה הגשומה בהימלאיה ההודית והנפאלית (שם באמת קשה לתכנן טרק בין יוני לאמצע ספטמבר) או שהיא פחות בעייתית?
2. ואולי עדיף לדחות את תחילת הטיול לאיזור אמצע ספטמבר? (אם להשוות עם ההימלאיה ההודית - טירקתי שם פעם באמצע אוקטובר ועדיין ירד עלי גשם כבד,כך שאני תוהה אם הכל עניין של מזל או שיש הבדלי אקלים)
ובנוסף - מתי, לפחות באופן רשמי ופחות רשמי, מסתיימת העונה הגשומה?
3. למישהו יש אולי רעיון למסלול שונה בסין,שיותר מתאים לתקוםה שציינתי (לא ערים, בעיקר טבע)?
אשמח להצעות
תודה רבה
עוז -
עונה מתאימה לסצו'אן-יונאןהמממ, אני טיילתי בסין לא מעט פעמים, כולל טיול ארוך בין מרץ ליולי לפני שנתיים. במה שהיתה אמורה להיות "העונה הטובה" - מרץ עד מאי - מזג האויר היה ערפילי וגשום. דווקא באיזור חודש יוני היה מזג אויר טוב לטיולים, למרות ממטרים פה ושם. עשיתי טרק מאוד ארוך במחוז יונאן בסוף יוני ולא הייתה לי שום בעיה. אני זוכר שאת מסלול הבקדור טיילתי לפני כמה שנים באוקטובר ומזג האויר היה ערפילי. בקיצור - מזג האויר בסין וברמה הטיבטית פחות צפוי מאשר זה שבהודו, כך שלא הייתי משנה את התוכניות במקומך.
-
תודה רבה! -
עונה מתאימה לסצו'אן-יונאןהמגיב הקודם סיכם את עניין מזג האוויר אבל לי יש משהו אחר- הבק דור הוא מסלול מאוד נחמד ויפה, אבל גם אם עושים את כל הסטיות וההטעיות המוכרות, להערכתי הוא לא לוקח יותר משבועיים-שלושה, לתכנן עליו מסלול טיול של 4 חודשים נראה לי קצת מוגזם...
מסלולים שהייתי מציע לך לבדוק- בהמשך אולי לבק דור יש אפשרות לעשות מסלול מליטאנג לאורך הגבול עם טיבט צפונה אשר מסתיים בשינינג, מסלול יותר נידח מהבק דור ולכן גם קצת יותר מאתגר לביצוע, אבל מאוד יפה (טוב, מודה, עשיתי רק את חלקו). עוד מסלול- במחוז גויג'או מסלול נהדר שמתחיל מגוילין ומסתיים בקאיילי שאליו אפשר לצרף עוד מסלול שמתחיל בגויאנג וממשיך מזרחה אל תוך יונאן (וניתן לסיימו בקונמינג).
והכי חשוב, כמו בהודו- תזרום! -
עונה מתאימה לסצו'אן-יונאןהי,
מסכים עם השורה התחתונה שלך לגבי לזרום, אבל הספקתי להכיר את עצמי ואני תמיד רגוע יותר אם יש לי תכנית חלופית (ע"ע הסינים שסוגרים את טיבט והאיזור כל שני וחמישי).
תיכננתי על הבק-דור זמן של 5-6 שבועות ולא ארבעה חודשים.
באופן כללי - התכנית שלי באמת הייתה להגיע לבק-דור ובמידה ואני נשאר עם לא מעט זמן ביד, לעלות לכיוון צ'ינגהאי (כמו שכנראה התכוונת בנוגע לדרך לשינינג), שהומלץ עליו רבות בפורום של הלונלי פלאנט. הבעיה הגדולה - הבנתי שאין שם ממש מקומיים שמבינים אנגלית, כך שאני קצת חושש לבנות על מסלול כזה, בטח כשאני מטייל לבד.
בכל מקרה - במידה ובאמת יימאס לי מהסינים, הרעיון הוא לגלוש לתאילנד/הודו ולהעביר שם חודש או יותר בסבבה, במידה והאיזור יימצא חן בעיניי - תמיד אפשר להצפין, אפילו עד מונגוליה.
במידה ויש לך טיפים על איזור צ'ינגהאי או המסלול השני שציינת מגווילין (אני נוחת בהונג קונג) , מאוד אשמח לקבל פרטים.
תודה רבה,
עוז
-
מחוז Guizhouקצת על מחוז Guizhou -
עונה מתאימה לסצו'אן-יונאןלגבי עונות - ככלל אצבע לא מחייב העונה הגשומה ביונאן/סצ'ואן והסביבה נמשכת מאמצע יוני עד אמצע ספטמבר, אבל הגשם לא בעוצמות המונסון שאתה מכיר מהודו/נפאל ולא באמת מפריע. ככל שמצפינים פחות גשום, ובטיבט כמעט בכלל לא (העונה שם אמצע מאי עד אמצע-סוף אוקטובר, כמובן בכפוף לגחמות הסינים).
אם אתה חובב טרקים אין בעיה "לבזבז" זמן ארוך ב"בק דור" (לי לקח כ- 7 שבועות להגיע מקונמינג לצ'נגדו דרך ה"בק-דור", כולל גיחה לעמק הנו-ג'יאנג וכמה טרקים - צירפתי לך קישור).
לצ'ינגחאי אפשר להגיע מצפון סצ'ואן דרך גארזה ומניגנגו (עם גיחה לדגה), משם חוצים ליושו בצ'יגחאי ודרומה לשינינג, או מצ'נגדו דרך סונגפאן והפרקים, לנגמוסי, שיאחה (בגאנסו), טונגרן ומשם לשינינג.
אפשרות מרתקת נוספת היא מחוז שינג'יאנג בצפון-מערב, אבלך עדיף לא בשיא הקיץ.
אין לך מה לחשוש מענייני האנגלית - תצטייד בשיחון טוב ותסתדר די בקלות, ומן הסתם גם לא תהיה לבד.