חצי יום במילנו
היי ענת,
דבר ראשון, תקחו בחשבון לפחות שעה הגעה עם הרכב עד מלפנסה. לנו פעם לקח שעתיים להגיע ממרכז מילאנו עד שדה התעופה, אבל זה היה בגלל שנתקענו בדיוק בפקקים של שעות הבוקר (הטיסה עצמה היתה ב- 12 בצהרים).
יום ההגעה - ערב במילאנו - ממליצה על בילוי באזור בררה (השם המדוייק Via Brera). בערבים המקום מלא במסעדות ובארים.
בוקר במילאנו - המלון שלכם, לפי המפה, נמצא כ- 2.5 ק"מ מהדואמו. ניתן להגיע לדואמו בנסיעה של כמה תחנות מטרו או בטיול בוקר אם תקומו מספיק מוקדם. הדואמו זאת האטרקציה המרכזית במילאנו. לדעתי, הדואמו של מילאנו, הוא הכי יפה באיטליה (לעומת פירנצה, ונציה, סיינה...). אפשר להיכנס פנימה ואפשר גם לעלות למעלה במעלית, ולראות נוף יפה של כל מילאנו. המעלית מגיעה עד גובה מסויים, ואם אתם אמיצים במיוחד אז אפשר להמשיך לטפס לבד על הצריחונים שעל הגג. ליד הדואמו נמצאת גלריה ויטוריו עימנואלה, שבכל מקרה לא תצליחו לפספס אותה. זה למעשה קניון קניות, אבל בעלי התקציב הממוצע שביננו יכולים להתייחס אליו כמו אל אתר תיירותי עם עיצוב יפה ומיוחד. מהצד השני של גלריה ויטוריו עימנואלה מגיעים לכיכר לה סקאלה ששם נמצא פסל של ליאונרדו דה וינצ'י וגם בית האופרה לה סקאלה. בשעות היום ניתן להיכנס לתוך אולם האופרה והמוזיאון הקטן שבתוכו.
הזכירו פה בתגובה לפני את הציור המפורסם - הסעודה האחרונה של ליאונרדו דה וינצ'י - הכנסיה בה נמצא הציור קצת מרוחקת ממרכז העיר וגם חייבים להזמין כניסה מראש. לדעתי, אם אתם לא חובבי אומנות מושבעים, מיותר להשקיע בזה את הכמה שעות בודדות שיש לכם במילאנו (אני אישית לא יצאתי מגדרי לנוכח הציור, או שפשוט ציפיתי ליותר בגלל שהזמנו מקומות הרבה מראש).
תהנו!!!
אור