שמות מאכלים בהונגרית
-
שלום לכולם
האם מישהו יודע איך כותבים בהונגרית מרק גולש ושמות של מאכלים ועוגות שאוכלים בהונגריה?
תודה
סמדי -
שמות מאכלים בהונגריתהיי סמדי,
לפני הנסיעה של שירלי לבודפשט רבקה "ציידה" אותה בשמות מאכלים הונגריים על מנת שתבין את התפריטים במסעדות.
מצרפת לך קישור לאשכול. ראי הודעה מס' 42 - באדיבות רבקה
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2759914/srch-%D7 %9E%D7%A8%D7%A7+%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9#msg_2759914
עפרה -
שמות מאכלים בהונגריתתוספת קטנה למנה העיקרית שהגישה לך עפרה ניתן לקבל בקישור המצורף.
זהו חלק מסיפור הטיול המרגש של רבקה.
תוכלי לקרוא את כל הסיפור של רבקה אם תעשי חיפוש של המילה טרנסילבניה - יש להגדיר חיפוש בכותרת ומעל 18 חודש!
הג'מוס -
שמות מאכלים בהונגריתהיי ג'מוס-תודה על הלינק.
בוקר טוב רבקה.
כמה נפלא היה לפגוש הבוקר את המקבץ הנהדר הזה של רבקה מלפני כמעט שנה שעושה חשק לחזור לרומניה שוב ושוב.
חכו חכו רבקה וג'מוס, כמה הרבה אומגה3 ושרצים, שאני הולך להביא לכם "שתי אצבעות"(על הגלובוס) מהרגייטה.
אני מתחייב בזה מראש לא לדעת את שמות המאכלים ופרות הים משולחנות הסמורגסבורד העמוסים.
ולשואלת יש לי הצעה שאמנם לא נבדקה בהונגריה-שבה לבושתי עוד לא הייתי {כמו עוד כמה מקומות על הגלובוס
))
בכל מסעדה עם מטבח שמכבד את עצמו(גם עממית) אני מבקש לראות את המטבח ומה הולך בסירים.אם הטבח או המלצר יודעים אנגלית-זו חגיגת אמיתית שבסופה גם חוזרים הביתה עם מתכונים וגם יודעים מה להזמין. יחסים טובים עם שף גאה, מביאים להמון טעימות ולכל מיני מתנות לשולחן שאפילו לא דמיינתם את קיומן-יאמי?!- אבא אמא והסבתא של היאמי!!!
"ולפעמים החגיגה נגמרת"- בשניה שראיתם מטבח מלוכלך.
-
שיחון לתייר המתחילהונגרית ושפות נוספות.
דווקא מרק גולש אין בשיחון הזה, אבל מילים אחרות שימושיות.
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3132672,00.html
-
שיחון לתייר המתחילאיזו התרגשות לחזור לאשכולות ההם...
תודה עפרה וג'מוס, וסמדי שלכבודך היה הכל.
טוב דווקא מרק גולש לא היה שם, אז הנה:
gulyásleves
= גולש לווש.
הבעיה העיקרית היא שצריך להתאמן על המבטא....
אורי -
נרשם, מחכים לתמונות, לא נתקרצץ על שמות, ושיהיה בבקשה הרבה תמונות של אומגה 3
אם לא נעקוב אחריכם (יש סכנה כזו, קלושה) אז נספק בתמונות...
רבקה
-
שמות מאכלים בהונגריתתודה לג'מוס, אורי וענת ועפרה על עזרתכם.
סמדי -
מרק גולש בהונגריתעפרה , תודה רבה.
סוף סוף, בזכותך, אני יודעת איך כותבים מרק גולש.
בדרך החכמתי הידע נוסף. -
מרק גולש בהונגריתשלום סמדי! ראשית התודה לרבקה שהיא כידוע לי עם שורשים הונגריים, היתכן שגם עופרה ?
אני שמח בשבילך שלמדת לכתוב אך מניסיוני האישי הבעיה עם ההוגרית היא הקריאה, בכפר קטן בטרנסילבניה ניסיתי לשאול לגבי הכתובת של הצימר שהיתה בידי והית צריכה לראות את הבעת הפנים של האישה אותה שאלתי.
יצאתי מזה ע"י שמסרתי לה את הדף עם הכתובת ואז עיניה אורו.
-
מרק גולש בהונגריתלאילן: התכוונתי , בהודעה האחרונה, להודות כמובן ל ר ב ק ה.
כאשר אני כותבת את מה שאני רוצה להגיד, ( במקרה זה- מרק גולש), במקום ל" שבור את השיניים" אני פשוט מראה את המילה הכתובה.