ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אירלנד באפריל

פורום אירופה
    8
    18
    5616
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shai_lametayel
      shai_lametayel נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      שאלה קלה לפני תכנון טיול לאירלנד:
      מה מזג האוויר הצפוי באמצע אפריל? האם מאפשר טיולים?
      ובאשר לאתרים השונים? האם נסגרים מוקדם במיוחד (או בכלל) או שמא אפשר לבקר בהם?

תודה מראש,
      שי
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Ronen. 0
        Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

אירלנד באפריל
        מזג האוויר שם הפכפך ולא צפוי-רצוי אם אפשר לדחות בחודשיים.
        רונן
        • dhz
          dhz נערך לאחרונה על ידי

אירלנד באפריל
          מצד שני, גשם צפוי בכל יום בכל עונות השנה. זה ענין של מזל.
          • shai_lametayel

אירלנד באפריל
            תודה למגיבים.
            מכיוון שדחייה של חודשיים לא אפשרית ולפי מה שהבנתי (גם ממקומות נוספים), נושא הגשם הוא בעיקר עניין של מזל, החלטנו ללכת על זה.
            עכשיו רק נותר לקוות שלא נתבדה יותר מדי... Rolling Eyes
            • Yonatan in Dublin
              Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

מזג האויר באירלנד לא צריך להיות שיקול
              בעת בחירת מועד לטיול.
              הרבה יגידו "לא כדאי לנסוע באפריל. עדיף לחכות עד יולי/אוגוסט". אבל בשנתיים האחרונות היה מזג אויר מקסים באפריל לאורך כל החודש, ודווקא ביולי/אוגוסט ירד בלי סוף גשם.
              לכן צריך לבחור את המועד שמתאים ופשוט לקוות לטוב.
              • Ronen. 0
                Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

מזג האויר באירלנד לא צריך להיות שיקול- לך על זה
                מצטרף לדעה של קודמי-מזג האויר באירלנד משתנה בכל אופן לא מדובר בדכ בסערות-בשביל לבקר באתרי נוף וטבע וכן בטירות ומצודות אפשר בהחלט להסתדר!!!תהנו
                רונן
                • אילי
                  אילי נערך לאחרונה על ידי

מזג האויר באירלנד לא צריך להיות שיקול- לך על זה
                  אנחנו היינו באירלנד בנובמבר האחרון והיה נפלא. כבר שמעתי על הרבה שטיילו בקיץ ושסבלו ממזג האויר יותר מאיתנו. מזג האויר בהחלט לא צריך להוות שיקול.והעובדה שזו עדיין לא עונת התיירות רק תתרום להנאה...
                  • shai_lametayel

הולכים על זה
                    אני שמח לראות הרבה תגובות אופטימיות נוספות..

ומכיוון שכבר הזמנו כרטיסים, עכשיו נותר לתכנן את המסלול.
                    אשמח אם תוכלו לייעץ במספר קושיות שנתקלתי בהן (אני פונה ללב שלכם... Razz 😞

1. שכירת רכב - את היום/יומיים הראשונים אני מתכנן לבלות בדבלין. לאחר מכן, לשכור רכב ולצאת למסע לאורך החוף. לפיכך, התכנון הוא לקחת את הרכב מהעיר ולא משדה התעופה. יש סיבה מיוחדת להעדיף בכל זאת את שדה התעופה? טראומת נהיגה בשמאל? פקקים מטורפים?
                    2. אני מתכנן לעבור מדבלין לאיזור קורק במשך יום אחד. האם יש המלצות מיוחדות לעצירות/אתרים בין דבלין לקורק , מלבד גני Powerscourt, מנזר Glendalough (בספק) ו-Rock of cashel?
                    3. איי אראן - בעקבות הרבה המלצות, הבנתי שכדאי/חובה לבקר באיים, ולכן היעד הוא Inis Mór. האם כדאי להעביר את הלילה במקום (שיט בערב, לינה, וחזרה בערב למחרת) או שעדיף להסתפק בביקור יומי של מספר שעות?
                    ובאותו נושא? האם יש המלצה/העדפה למעבורת מסוימת מבין אלה הפועלות שם?

בתודה מראש,
                    שי
                    • hezi_p
                      hezi_p נערך לאחרונה על ידי

הולכים על זה
                      אז ככה:
                      היינו באירלנד ביוני האחרון,
                      1.שכרנו רכב מהארץ דרך חברת אוטויורופ שעובדים באירלנד עם יורופקאר,
                      המחיר שלהם היה הכי זול. היינו בדבלין יומיים ולקחנו את הרכב מהעיר בשעות הצהריים והיה בסדר גמור, יצאנו מהעיר דיי מהר והחזרנו את הרכב בנמל התעופה לפני הטיסה חזרה לאחר 10 יום.

2.אנחנו נסענו בהתחלה מדבלין ישר למערב לאיזור גאלווי ( 3 שעות נסיעה). את האיזור הקרוב יותר לדבלין עשינו בסוף. לגבי גני Powerscourt אני לא התלהבתי בכלל, לעומת זאת ב - Glendalough וב - Rock of cashel כן הייתי ממליץ לבקר. כמו כן מומלץ לבקר בקילקני ואולי אף במזקקת הוויסקי ג'מיסון.

3. מומלץ מאד להיות באיי אראן. אנחנו הגענו לשם במעבורת הראשונה של שעה 10.00, שכרנו אופניים וטיילנו בכל האי עד אחרי הצהריים בערך בחמש. לפי דעתי אין סיבה לישון שם ומספיק יום אחד.
                      לגבי מעבורות, יש 2 חברות שמפעילות מעבורת :
                      http://www.aranislandferries.com/
                      http://www.arandirect.com/
                      אנחנו נסענו עם הראשונים מהנמל שב - ROSSAVEAL שבאיזור גאלווי

אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות
                      • jack7
                        jack7 נערך לאחרונה על ידי

הולכים על זה
                        אנחנו טיילנו באירלנד בספטמבר האחרון.
                        גם אנחנו שכרנו רכב דרך יורופקאר שללא ספק הכי זולים (מציעה לוודא רק את התוספות הנדרשות לתשלום באירלנד שלא כלולות בעלות הבסיסית)
                        אנחנו לקחנו את הרכב בשדה התעופה אבל רק בגלל שהתחלנו את הטיול אל מחוץ לדבלין (היעד הראשון היה וויקלו) והחזרנו את הרכב לדבלין שם שהינו ביומיים האחרונים לטיול.
                        אני כן חושבת שנכון לא להכנס לדבלין בתחילת הטיול לפני שמתרגלים לנסיעה בצד שמאל ולאופן הנהיגה.
                        בנסיעה לכוון קורק כמובן שחובה לטייל בהרי וויקלו. היעדים שציינת הם היעדים המרכזיים בהם מומלץ לטייל. אני דווקא לא הייתי מוותרת על חצי יום טיול ב Glendalough
                        לגבי איי ארן - אנחנו יצאנו במעבורת מdoolin שזאת עיירה/כפר מקסים בסמוך לצוקי מוהר. המלצתי היא לשהות לילה דווקא בעיירה ודי ביום אחד באיי ארן (שוב, אולי בגלל שאנחנו הגענו לאי הקטן בגלל סערה שלא אפשרה לצאת לאיים הגדולים יותר*).אני בכל אופן יכולה לספר שבעוד שבועיים אני יוצאת שוב לאירלנד לטיול ארוך יותר והפעם אין לי כוונה לחזור לאיים. יש עוד המון מקומות מומלצים אחרים.
                        בכל אופן אין לי ספק שתהנו מהטיול. בין אם תבחרו בהמלצה כזאת או אחרת מובטח לכם טיול נפלא.
                        • dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

הולכים על זה
                          ההיכרות שלי עם אירלנד מתמקדת במספר איזורים בהם עשיתי טיולי הליכה מאורגנים. אחד האיזורים הללו היה מחוז וויקלו מדרום לדאבלין. על פי תכניתך אתה מתכנן לחלוף די ביעף על איזור זה וחבל. על Glendalough לא הייתי מוותר. זה מקום יפה ביותר וגם מענין. ניתן לבקר בחורבות עיר הנזירים וגם לעשות טיולים רגליים באיזור. לטעמי מגיע למקום זה אפילו יותר מחצי יום (אני ביליתי בו יום שלם).
                          וזה רק וויקלו. בדרך עד לקורק ודאי יש מקומות מענינים ויפים אחרים אותם תאלץ לפספס בגלל לוח הזמנים הקצר.
                          עם זאת, לטעמי האיזור היותר יפה באירלנד הוא החוף המערבי ולו הייתי מקדיש את רוב הזמן.
                          לגבי Inishmor אני סבור שמספיק טיול של יום באי. האי לא מאד גדול ומספר האתרים המענינים איננו מאד גדול. אין לי המלצה למעבורות ספציפיות.
                          • shai_lametayel

הולכים על זה
                            שלום שוב,
                            ותודה רבה לכל המגיבים.

1. כאמור, אנחנו מתחילים בטיול בעיר דבלין ולכן נראה שניקח את הרכב מהעיר עצמה. המטרה היא לצאת מיד מהעיר ולא לטייל בעיר עצמה. מהתגובות השונות שקראתי, הבנתי שמשני המקומות מסלול הנסיעה סביר ולכן לא אמור להשפיע. המטרה היחידה היא לחסוך מעט זמן (העלויות עצמן די מתקזזות מכיוון שיש עלות נסיעה לשדה תעופה לעומת "מס עיר מרכזית")...

2. רשמתי לעצמי את Glendalough.
                            באשר לאיזור וויקלו, משך הטיול המתוכנן מחוץ לדבלין הוא כשבוע וכרגע התכנון הוא להתרכז במסלול קורק-קונמרה: טבעת ברה, טבעת קרי, קילרניי, חצי-האי דינגל, צוקי מוהר, גאלווי, איי אראן וקונמרה. המטרה היא לטייל (ברוגע) ופחות לקפוץ ממקום למקום (ובתקווה שהגשם לא ישבש יותר מדי מהתוכניות).
                            זאת הסיבה שהתכנון כרגע הוא להגיע מדבלין לקורק (+-) ביום אחד.
                            האם אתם ממליצים להשקיע יום נוסף (שניים במקום אחד) בקטע דבלין-קילקני-קורק במקום באיזור המתוכנן?

3. הסיבה המרכזית ללינה באיי אראן הייתה נסיון "להרוויח" כמה שעות לטיול באי עצמו, מכיוון שזמני המעבורות הן 10:00-יציאה 17:00 חזרה (מה שמשאיר כ-6 לטיול באי).
                            התרשמתי מהתגובות שזה אמור להספיק, ולכן אולי נחליף את הלינה באי בלינה בדולין/גאלווי.

4. שאלה חדשה:
                            יש לכם המלצות למקומות לינה (B&B) סבירים בדבלין, עד 100euro (אפשר פחות)?
                            בינתיים נתקלתי ב: clifden house, Charles Stewar, trinity lodge. יש המלצה לאחד מהם?
                            • Yonatan in Dublin

הולכים על זה
                              1. לא הבנתי את המשפט הזה: " אנחנו מתחילים בטיול בעיר דבלין ולכן נראה שניקח את הרכב מהעיר עצמה. המטרה היא לצאת מיד מהעיר ולא לטייל בעיר עצמה." לדעתי יש כאן סתירה. תקן אותי בבקשה אם אני טועה. אם אתם לא מתכוונים בכלל להכנס לדבלין בהתחלה כדאי לקחת אוטו ישר בשדה התעופה ולצאת לדרך. אם אתם מתכוונים להיות בדבלין בהתחלה, לא צריך אוטו. ממש לא בעיה לקחת אוטו במרכז העיר לפני שאתם רוצים לצאת לטיול.

2. אני גם ממליץ להיות בגלנדלוך. מקום יפה ומיוחד. לדעתי הוא יותר יפה מקאשל. לא בעיה להגיע מדבלין לקורק ביום אחד, גם אם עוצרים בגלנדלוך בדרך.

3. איי אראן. אני עדיין לא הייתי שם, אבל אני יודע שיש שם כמה B&B ונדמה לי גם אכסניית נוער אחת. לדעתי רעיון לא רע לישון שם במיוחד אם לא מצליחים להגיע לשם מוקדם בבוקר. מה שכן, הים שם הוא לא בדיוק רגוע. הרבה פעמים אי אפשר להגיע לשם בכלל בגלל סערות ורוחות, לכן חייבת להיות לכם תכנית ב'.

4. B&B בדבלין: אין הרבה. שמעתי טובות על מקום בשם The Townhouse. יש להם אתר. חוץ מזה אני מצרף אתר מלונות מדהים. תכניסו את מילת המפתח "דבלין" עם תאריכים ותקבלו מאות דילים. אם יש שאלות על מלון ספציפי אשמת לענות (אם שמעתי על המלון).

• Hotels Combined
                              • shai_lametayel

הולכים על זה
                                יונתן, תודה. זה היה זריז במיוחד...

1. כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך...
                                הכוונה היא להתחיל את הטיול בעיר דבלין ולטייל בעיר עצמה.
                                לאחר מכן, התכנון הוא לקחת את הרכב מהעיר, כאשר המטרה היא לצאת מיד מהעיר (מהרגע שלקחנו את הרכב) ולא לטייל בעיר עצמה עם רכב.

3. נלקח בחשבון. היום שמוקדש לאיים הוא די גמיש (מתוך 3 ימים), במטרה לאפשר להתכוונן לפי מזג האוויר.

4. The Townhouse יקר יחסית.
                                באתר שהבאת אכן יש הרבה מלונות, אולי אפילו יותר מדי..
                                הרשימה קצת ארוכה, כך שקצת קשה לאתר שם משהו רלוונטי.
                                נתקלנו ב-Cassidys Hotel, שנראה חביב ובמיקום טוב. מה דעתך עליו?
                                • Yonatan in Dublin

הולכים על זה
                                  1. או-קיי, הבנתי. אם כך אין בעיה לקחת את האוטו בעיר. מה שכן, כדאי לבדוק את החברה הזו - http://www.enterprise.ie הם זולים מאוד ואפילו באים למלון לקחת אותך למשרדים שלהם.

2. בקשר לדרום מערב, אם אתם קצרים בזמן לדעתי אפשר לוותר על טבעת קרי. ים של נהיגה, ונופים הרבה פחות יפים מחצי האי דינגל.

3. אני לא ישנתי במלון בדבלין אף פעם (יש לי בית). אבל על מלון קאסידי דווקא דיברו פעם בפורום. אני מבין שהוא לא רע. מה שכן, באתר שנתתי לך, מצאתי את מלון O'Callaghan Davenport במשהו כמו 85 יורו ללילה. הוא מלון מצויין, וכך גם שאר המלונות ברשת הזו. גם להם יש אתר http://www.ocallaghanhotels.com אבל שם המחירים הרבה יותר גבוהים.
                                  • hezi_p
                                    hezi_p נערך לאחרונה על ידי

הולכים על זה
                                    אם אתם קצרים בזמן, לא כדאי לכם לוותר על החלק המערבי. לא לוותר על קונמרה ועל פארק קונמרה. אנחנו נסענו ישר מדבלין לגאלווי וישנו לילה אחד בגאלווי ( עיר מקסימה ). ביום לאחר מכן נסענו לאיי אראן ואחה"צ המשכנו לקונמרה וישנו בקליפדן, כך שקמנו בבוקר היינו בלב קונמרה ולא ביזבזנו זמן. ממליץ לכם לישון לילה בדולין ולא להחמיץ את טבעת דינגל
                                    • wwwgali
                                      wwwgali נערך לאחרונה על ידי

הולכים על זה
                                      אתרים נוספים מומלצים:
                                      • רכב
                                      • מלון
                                      • shai_lametayel

הולכים על זה
                                        היי,
                                        בסופו של דבר הזמנתי רכב באמצעות אופרן שפועלים עם Budget אירלנד.
                                        לאחר תשלום על ביטוח/ביטול השתתפות עצמית המחירים בהם די דומים.
                                        למען האמת, המחיר ללא הרחבת ביטוח (ביטול השתתפות עצמית) בהזמנה מ-Budget או europcar ישירות זול משמעותית מזה המוצע בארץ: ההבדל הינו בסביבות 80 euro לשבוע, אולם התוספת להשתתפות עצמית הינה 15 euro ליום, כך שזה מתקזז.

לגבי מלון, כרגע הזמנתי מקום בקאסידי.

אחזיר רשמים על המלון/השכרת הרכב לאחר שאשוב...

תודה רבה על המידע הרב.
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון