שבת בשטרסבורג
-
אני מחפשת מקום בו נוכל לבלות את השבת.
אנחנו אנשים דתיים ולכן צריכים מקום שבו ניתן לטייל מסביב ברגל.
האם שטרסבורג אטרקטיבית לעניין הזה?
תודה רבה
אחוה -
שבת בשטרסבורגלדעתי כן
אם תמצאו לינה במרכז העתיק , אני חושבת שניתן לבלות שבת נעימה ביותר.
אנחנו התאהבנו בעיר. -
שבת בשטרסבורגהאם את מכירה במקרה מלון דירות באיזור? -
שבת בשטרסבורגלצערי לא
אנחנו נסענו לשטרסבורג לטיול יום מנק' הלינה שלנו באינטרזרטן.. -
שבת בשטרסבורגאנחנו התאכסנו במלון HOLIDAYINN שנמצא ב-פלאס בורדו. לידו ישנו בית כנסת יפהפה שם התפללנו בשבת.
במרחק הליכה קצרה הגענו לאזור היהודי ביום שישי (לא זוכרת כתובות), שם קנינו מצרכים כשרים. -
תודה, האם זה קרוב למרכז?האם זה קרוב לעיר העתיקה וניתן לטייל בשבת ברגל?
תודה
אחוה -
תודה, האם זה קרוב למרכז?האמת שאני לא יודעת איפה העיר העתיקה. אנחנו הלכנו בשבת די הרבה ברגל. אם יעזור לך, יש לי מפה של שטרסבורג. אשמח לשלוח לך אם את רוצה. כתבי לי למייל. -
תודה, האם זה קרוב למרכז?
אחוה,
הסתכלתי בחיפזון ב-tripadvisor וממבט חטוף (בחוות הדעת ובמפה) נראה שהמלון אינו במרחק הליכה מהעיר העתיקה.
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187075-d197335-Revi ews-Holiday_Inn_Strasbourg_City_Centre-Strasbourg_Alsace.htm l
ההליכה מהמרכז (סביב הקתדרלה) ל"צרפת הקטנה" היא לדעתי הליכה נהדרת לשבת. אבל צריך להתמקם או בצרפת הקטנה או במרכז או סמוך לאחת הנקודות האלה.
בלשכת התיירות הסמוכה לקתדרלה קיבלנו את המפה ואת החומר העשיר ביותר שקיבלנו בלשכת תיירות כלשהי בכל טיולינו. נדמה לי שמשלמים שם איזה אירו או שניים, אבל זה שווה כי הם באמת נותנים ניירת מכל הלב
-
תודה, האם זה קרוב למרכז?זיוה צודקת. לפי המפה זה לא הכי קרוב. -
תודה, האם זה קרוב למרכז?הי אחוה.
גם אנו רק טיילנו בעיר היפה.מרכז המודעין אכן מאוד נחמד ויעיל.קיבלנו מהם את כתובת בית הכנסת הגדול.היה אומנם סגור בשיפוצים.נסי לבדוק באתר booking.
זכור לי ששאלו אל קהילה יהודית ושבת בעיר, אולי בפורום אירופה?
אמה
-
בית הכנסתבבית הכנסת הזה היינו בשבת. הוא נמצא ליד המלון בו היינו. -
תודה, האם זה קרוב למרכז?שתי חלופות למטייל הדתי בשטרסבורג בשבת
או לינה במרכז העיר-וטיול רגלי
או לינה במלונות הסמוכים למרכז הקונגרסים ובית הכנסת-ואז אין אפשרות להגיע למרכז העיר לטיול.
-
תודה לכולם,באתר המלון היה כתוב שזה 1 ק"מ מהמרכז...השאלה היא כמובן איזה מרכז...
טוב אני אמשיך לחפש רעיונות ...
תודה רבה
אחוה -
תודה לכולם,באתר המלון היה כתוב שזה 1 ק"מ מהמרכז...אנחנו הלכנו הרבה מאוד ברגל.הגענו למרכז עם הרכב.איזה מרכז? לא יודעת.הבנתי שאם מכניסים לGPS שם העיר מגיעים לבניין העיריה או כיכר המרכזית.וכך עשינו בפועל.ערכנו שייט -נחמד מאוד.הסתובבנו די הרבה ואז הגענו למודעין ומשם לבית הכנסת.חברה שלי לא מוכנה להפסיד אף בית כנסת בטיולי חו"ל.וכל פעם מחדש מתרגזת שהם סגורים.אבל אנו בכל זאת צועדים
.
אם יהיה לכם זמן לשייט אל תוותרו.
אמה -
משהו אני כנראה לא הבנתי נכוןמצאתי מלון שנמצא ליד בית הכנסת הגדול, לפי מה שאת אומרת זה במרכז לא?
תודה
אחוה -
משהו אני כנראה לא הבנתי נכוןאחוה,
בדקתי ב"וימישליין" את המרחק מכיכר בורדו, שבה נמצא מלון הולידיי אין, לבין כיכר הקתדרלה, הלב של העיר העתיקה. המרחק הוא 1.6 ק"מ. יש גם מסלול טיפה קצר יותר, לא באופן משמעותי, שעובר בדרך פחות יפה, ככל הנראה. בדקתי את "הדרך הקצרה" ואת ה"sightseeing". הדרך היפה עוברת בכיכר הרפובליקה המרשימה, שהסתובבנו סביבה עם האוטו כמה וכמה פעמים בחיפושנו אחר חניה. את הדרך שעד לכיכר הרפובליקה אני לא מכירה, אבל הדרך מכיכר הרפובליקה ועד לכיכר הקתדרלה (או לכיכר גוטנברג הסמוכה) היא כולה כבר בתוך העיר העתיקה, תחילה חוצים נהר ואחר כך הולכים ברחובות יפים.
מהקתדרלה לאזור "צרפת הקטנה" זה עוד ק"מ הליכה לפחות, תלוי היכן בצרפת הקטנה ותלוי באיזו דרך בוחרים (בחרנו בדרכים שונות בהלוך ובחזור). זא אומרת, שאם תחברי את כל קטעי ההליכה ותקחי בחשבון גם את הדרך חזרה למלון, זה מסלול של כחמישה ק"מ. אם לוקחים את הזמן והולכים לאט זה לא נורא. חוץ מזה, אפשר להסתפק באזור הקתדרלה וכל מה שסביבה ולקצר את המסלול.
מצד אחד, בית המלון צודק. הק"מ שהם סופרים ומצהירים עליו באתר הוא עד תחילתה של העיר העתיקה. מצד אחר - הם קצת מזייפים. אנחנו הרי רוצים תמיד להגיע אל מרכז העניינים ולא אל השוליים. זה מזכיר לי שלפני שנה וחצי ישנו לילה אחד במלון נובוטל בקולמר. באתר של המלון היה כתוב שבעשר דקות הליכה אפשר להגיע לעיר העתיקה. אני חשבתי שעשר דקות זה ממש קטן עלינו. איפה העיר העתיקה ואיפה עשר דקות? האמת, לא ניסינו ומראש נסענו מהמלון למרכז עם האוטו. הגענו למלון, ראינו עד כמה הוא יושב על היציאה מהעיר והחלטנו לא לנסות את העשר דקות שלהם
.
-
משהו אני כנראה לא הבנתי נכוןהי זיוה,
הזכיר לי טיול בבולגריה.רשום היה 3 ק"צ לעיירת ארבנסי,והחלטנו ללון בה.רק לא הבנו למה אנו נסעים זמן רב כל כך את 3 הק"מ
.
או באחת ממעברי הרים היה רשום 20 ק"מ לגשרים המיוחדים והחלטנו לסתות מהמסלול ולהיכנס גם לגשרים.לא לקחנו בחשבון את הנסיעה של 30 קמ"ש עם סיבובים רבים.למרות הכול נהנינו מאוד ולא מצטערת כלל.
הליכה של כמה ק"מ לא נראת לי בעייתית.רק מאחלת לכם מזג אויר נעים.
אמה