למומחי צפון ספרד
-
בעקבות המלצות הפורום שינינו את תוכנית הנסיעה מדרום ספרד (עקב מזג אויר "לוהט") לצפונה.
הטיול מתוכנן ליולי, זוג +50 , ל- 14 יום.
ימים 1 – 3 – ברצלונה – כולל מונסארט
יום 4- 5 – קוסטה בראווה, חירונה, םיגראס
יום 6 – 9 – הפירינאים דרך אנדונה, פמפלונה ועד סן סבסטיאן. (נשמח להצעות למסלול ואתרים בדרך)
יום 10 - סן סבסטיאן, בילבאוי סן טנדר
יום 11 – פיקוס דה אירופה
יום 12 – סגוביה , עמק הנופלים
יום 13 – 14 – מדריד
נשמח לחוות דעתכם על המסלול, הצעות, ביקורת, המלצות ועוד.
תודה מראש לעונים
אריאלה
-
למומחי צפון ספרדבגדול מסלול מומלץ מאד מאד עם בחירות מעולות של האתרים.
אם זהו ביקורכם הראשון בברצלונה אז 3 ימים כולל מונסרט נראה צפוף מאד מאד ותאלצו לדלג על חלק מהאתרים.
בנסיעה לפירינאים ולכיוון סן סבסטיאן כדאי לשקול לעשות חלק מהדרך בצד הצרפתי של הגבול ב"ארץ הבאסקים הצרפתית" - מעניין מאד אלא אם מתעקשים להגיע לפמפלונה.
יום 10 נראה קשה מאד לבצוע - גם השלמות סן סבסטיאן גם בילבאו (אמנם רק מוזיאון גוגנהיים אני משער) ונסיעה עד סנטאנדר - עמוס מדי.
פיקוס דה אירופה - מומלץ בכף.
בגדול - מסלול מאד מהנה.
תבלו
-
למומחי צפון ספרדאריאלה שלום
תפסת מרובה-לא תפסת.לא אתייחס לחלק הראשון כי אפשרי אם כי מאד צפוף לדעתי(עד יום 6)
ימים 6-9 לא הרחבת מה הכוונה שלכם לראות במהלך הימים האלו-זה גם קובע את התוואי, הקצב, והאפשרויות.
יום 10 -הכנסת לפחות 3 ימים ביום טיול אחד. סן סבסטיאן "שותה" יום,בילבאו "שותה" גם יום בוודאי אם נכנסים לגוגנהם,מה שמשאיר יום עצוב אחד לחוף הבסקי הספרדי-מעט מדי ולחוץ מדי.
יום 11- אוקי
יום 12- ...נעלמה לי נסיעה של כ400 ק"מ מפיקוס אירופה אל סגוביה ?
יום 13-14 אוקי.
מעבר לכך- מצטרפת להצעתו של קודמי לגבי החלק של הפירנאי הצרפתיים-ואז בכלל נשארתם בלי נשימה .
בקיצור אם תגדירו איזה שמורות, ערים,עיירות או יעדים אתם רוצים לראות בחלק שבין ימים 6-12 יהיה קל יותר לייעץ לכם על מסלול נסיעה ריאלי בתוואי זה. -
למומחי צפון ספרדיום 12- ...נעלמה לי נסיעה של כ400 ק"מ מפיקוס אירופה אל סגוביה ?
ציטוט מיונית
והיא אכן צודקת.
משהו פה קצת לחוץ מידי.הנסיעה מהחלק הצפון מערבי של הפיקוס לסגוביה, כ-400 ק"מ יכול לקחת לפחות 5 שעות נסיעה. הדרך עוברת בתוך העיר הגדולה "אובידה" ששם הברבור בתוך עיר יכול לגזול זמן לא קצר. האם יש לכם GPS ? זה יכול לעזור.
-
למומחי צפון ספרדגם לי המסלול שלכם נראה קצת צפוף ולחוץ...
אולי שווה לכם להשאיר את המדריד והאזור סביבה לטיול אחר, ולרווח את המסלול בפירנאים ובצפון.
קחי בחשבון שהדרכים בפירנאים לא בדיוק אוטוסטראדות, והנסיעה לוקחת זמן.
ממליצה לך להיעזר באתר כמו
http://www.viamichelin.com
ולחשב מרחקים וזמני נסיעה.
ונקודתית:
בפירנאים מציעה לך לטייל בשמורות אייגס טורטס ואורדסה. בצד הצרפתי-קרקס גברני וגשר ספרד. העיירות שהכי אהבתי-אספוט ליד אייגב טורטס, אאינסה, טורלה בסביבת אורדסה. יש עוד המון מקומות, אבל לא רואה איפה אפשר להכניס אותם במסגרת הזמן שלכם.
כמו שכבר כתבו לך: סאן סבסטיאן מקסימה וראויה ליום אחד.
בילבאו מאד אפרורית, כדאי לבקר רק במוזיאון, וגם זה לא בהכרח. אם אתם לא ממש חובבי אומנות מודרנית ובת זמננו, כדאי לבדוק מראש מה התערוכות המוצגות בזמן הטיול, ולהחליט האם שווה לכם בכלל להיכנס אליו. אנחנו די התאכזבנו מהביקור שם.
סנטאנדר-חביבה, אבל במסגרת הזמנים שלכם, הייתי מוותרת עליה. אין מה להשוות אותה לסאן סבסטיאן למשל.
את הפיקוס אפשר לטעום ביום.
סגוביה בוודאי ראויה לדעתי ליום שלם משלה, לא לאחר נסיעה של 400 ק"מ...
וגם אזור מדריד וסגוביה די חם בקיץ. מזג האוויר במדריד לפעמים פשוט בלתי נסבל. יותר חם מתל אביב ולח (לא ברור לי מאיפה הלחות, אבל התנסיתי בה לצערי).
בכל מקרה, מאחלת לך טיול מוצלח ומהנה, וחג שמח!
-
למומחי צפון ספרדתודה רבה לכל המשיבים, בעזרתכם כנראה יהיה לנו טיול משגע (בסופו של דבר)
רמיה – אכן נהיה מצוידים ב- GPS ובמפות. תודה.
נירית – תודה על הלינק לחישובי מרחקים.
לאחר הערותיכם, ועיון מחודש במפות עדכנו את המסלול:
ימים 1 – 4 – ברצלונה – כולל מונסארט – לינה 4 לילות
יום 5 קוסטה בראווה, (עד סנט פליו דה גישולס) חירונה – לינה באיזור
יום 6 – השלמות חירונה והתחלת נסיעה לפירינאים - לינה באיזור ביסאלו
יום 7 – ביסאלו, קסטפוליט דה לה רוקה, ריבס דה פרסר, עמק נוריה -לינה באיזור
יום 8 – נסיעה לאנדורה - לינה באיזור
יום 9 –אספוט ונסיעה דרך צרפת (כביש 64A ׂ) דרך ביאריץ עד סן סבסטיאן - לינה באיזור
יום 10 - סן סבסטיאן, התחלת נסיעה על הכביש המהיר לכיוון פיקוס דה אירופה - לינה באיזור
יום 11 – פיקוס דה אירופה (חצי יום) מתחילים את הנסיעה דרומה -לינה באיזור
יום 12 – סגוביה , עמק הנופלים
יום 13 – 14 – מדריד
שאלותי:
1. האם התכנון כעת נראה יותר סביר?
2. האם לדעתכם לוותר על החלק של פיקו דה אירופה, סוגוביה ומדריד ולחזור
לברצלונה דרך פמפלונה וסרגוסה? ואז אולי יתפנו עוד כמה ימים בפירינאים?
אנא חוות דעתכם.
שוב תודה לכל מענה - אריאלה
-
למומחי צפון ספרדשוב שלום אריאלה,
אתחיל ממה שכי קל לי לענות. בתשובה ל 2-לדעתי כן. אולי תשקלו לחזור מסאן סבסטיאן או בילבאו. אבל זו כמובן דעתי.
וכמה הערות נוספות לגבי המסלול.
*אני חושבת שטוב עשית שהוספת עוד יום לברצלונה.
*קוסטה ברווה מתחילה מ blanes ונמשכת צפונה עד הגבול עם צרפת. קטע הדרך היפה במסלול שלך, הוא מיורט עד סנט פליו דה גישולס. השאלה האם בשביל ה30-40 ק"מ שם, זה שווה? אילו אתרים חשבת לבקר בדרך הזו? לדעתי, החלק היפה בקוסטה ברווה הוא הצפוני-אזור קאדאקס-רוזס ועד הגבול (גם מעבר לו, אבל זה כבר מאריך ).
אישית, הייתי מוותרת על הנסיעה בחלק הדרומי, נוסעת ישירות לג'ירונה, ואחריה, פונה מערבה לכיוון החוף הפראי.
*עוד משהו שלא ברור לי-מה מטרת הנסיעה בצרפת? כדי "להספיק" להגיע לביאריץ, צריך לנסוע על האוטוסטראדה. זה די מרוחק מהפירנאים, ובמסגרת הזמן שלכם, תוכלו (אולי) לעצור במקום אחד.
אני מבינה שזו הדרך שמישלין ממליץ , ואולי אין אפשרות אחרת במסגרת הזמן שהקצבת, אבל אני חושבת ששווה לשקול שוב.
*אם תוותרי על החלק של פיקוס, סגוביה ומדריד, תוכלי לכלול עוד אתרים בפירנאים , גם בצד הצרפתי. לנסוע מאספוט לכיוון גברני וגשר ספרד, לעבור שוב לאורדסה, לנסוע עד פמפלונה וסאן סבסטיאן, ולחזור לברצלונה (או להמריא מהאזור).
העיקר שיהיה טיול מוצלח וחג שמח!
-
למומחי צפון ספרדמכיוון שגם אנחנו כנראה ניסע לספרד בקיץ ולאזור דומה
מה מיוחד בסן סבסטיאן? אני רואה פה התרשמות ממנה וששווה להיות בה יום.
-
למומחי צפון ספרדנירית שלום
ראשית תודה רבה על הערותייך ועזרתך הרבה בבנית המסלול. עשינו שיעורי בית נוספים בעזרת הערותיך המועילות. עיון מחודש במפות והספר של פספורט וכמובן הטיפים מהפורום העלו את המסלול הבא:
יום 1 - 4 – ברצלונה כולל מונסארט
יום 5- 6: החוף הפראי- בלאנס, לורט דה מאר, טוסה דה מאר, סנט פליו דה גישולס, אמפורייס, רוזס, קאדאקס.
יום 7 – מקאדאקס לכיוון ג'ירונה (דרך פיגראס)
יום 8 – ביסאלו, קסטפוליט דה לה רוקה, ריבס דה פרסר, עמק נוריה
יום 9– אנדורה (האם בקטע שבין ריבס דה פרסר לאנדורה יש אתרים מענינים?)
יום 10 – אספוט, פארק איגואס טורטס
יום 11– גבריני, פארק אורדסה וגשר ספרד
יום 12 – סן סבסטיאן
יום 13 – השלמות סן סבסטיאן פמפלונה
יום 14 - חזרה לברצלונה (דרך סרגוסה) לטיסה הביתה
נשמח לתגובות, הערות והצעות נוספות
תודה רבה , אריאלה -
עוד כמה הערות*אתחיל מכך, שאין מצב שתספיקו את יום 11.
לדעתי האתרים שרשמת שם הם כמעט- 3 ימי טיול.
מאספוט לגברני-יותר מ4 שעות נסיעה, והטיול בגברני עצמה, לפחות שעתיים (אם הולכים מהר יחסית), ומשם לאורדסה-בלי גשר ספרד-זה עוד יותר מ3 שעות נסיעה. ואם רוצים לטייל גם בשמורה... וגם בגשר ספרד.
*אולי כדאי לבחור בין שתי השמורות. יש חילוקי דעות איזה יותר יפה. אנחנו אהבנו את שתיהן. מישלין מדרג את אורדסה 3 כוכבים, ואת אייגסס-שניים .
לדעתי, אייגס יותר אלפינית, ואורדסה יותר מיוחדת, עם הקניונים הצרים והקרקס בסוף.
*לדעתי, יש לך יותר מדי ימים באזור המזרחי, ופחות מדי בחלקים האחרים של הפירנאים, ותצטרכו לבחור.
אישית, הייתי מקצרת קצת באזור החוף, וגם מוותרת על אנדורה בטיול הזה. אלא אם יש לך משהו שאת מאד רוצה לעשות שם .
למשל: ביום 8-הייתי מוותרת על ואל נוריה (יש לך נופים יותר יפים בהמשך) ומגיעה עד אנדורה.
תקראי טוב על העיירות לאורך החוף, ותחליטו באיזה כדאי להתמקד. האם יורט דל מאר (שהיא בעיקר אתר תיירותי עמוס) וטוסה (כנ"ל) כל כך שוות את ההתעכבות שם? לדעתי לא, אבל כמובן אתם צריכים להחילט על פי העדפותיכם. האם באמפורייס את מתכוונת לאמפורייה בראווה, המרינה, או לעיר העתיקה? שוב כדאי להתעמק ולהחליט איפה שווה לכם יותר להשקיע את הזמן.
הבעיה עם הפירנאים היא, שלמרות שהמרחקים נראים קצרים, הדרכים איטיות. וכל נסיעה לוקחת הרבה זמן, ואין קיצורי דרך בין העמקים השונים.
לגבי שאלתך על אתרים בין ריבס לאנדורה-יש כמה עיירות נחמדות וחמודות: puigcerda ציורית ויפה, גם ליויה במובלעת הספרדית בצרפת. אבל היא בהחלט פחות אטרקטיבית.
יותר על הדרך- יש עיירה מקסימה כאילו תלויה על צלע ההר- Bellver de Cerdanya, וגם seu de urgel נחמדה מאד.
כמובן שכל הדרך נופית ומרשימה.
ולשואל על סאן סבסטיאן: זוהי עיר מקסימה על שפת האוקיינוס, עם חוף יפה, רובע עתיק חמוד, רחובות, סמטאות ציוריות, וכמה אפשרויות לתצפיות, וכמובן אוכל יוצא מהכלל, בייחוד לאוהבי דגים ופירות ים.
אווירה כיפית, גם. בהחלט שווה יום.
אריאלה, לדעתי, החלק הכי כואב בתכנון טיול, אלה הויתורים שנאלצים לעשות.
נדמה לי שאת מגיעה לשלב הזה. אבל בסוף, ייצא לך טיול נהדר.
אגב, מה החטלת לגבי מקומות הלינה? אתם מזמינים מראש או מוצאים על הדרך, במקום? כי אם אתם הולכים על האפשרות השניה, אז התכנון לא צריך להיות כזה מדוקדק, ותוכלו יותר לזרום...
מצד שני, יש האומרים שהיצע הלינות בפירנאים לא מאד גדול. לא יודעת, כי אנחנו ישנו בעיקר בקמפינגים, ולא הייתה לנו בעיה למצוא מקום, כמובן.
-
עוד כמה הערותתודה על ההסבר לגבבי סאן סבסטיאן. -
עוד כמה הערותנירית בוקר טוב - שוב תודה על ההערות וההצעות. נעשה שיעורי בית ובטח נחזור לעוד שאלות.
קלעת בול!! - החלק הכי כואב זה להבין שאין מספיק זמן לראות הכל, או מה שהלב רוצה. כאשר התחלנו לתכנן את הטיול הוא היה בכלל לדרום ספרד - אנדלוסיה שמאוד מאוד משכה אותי. בעקבות ההעות בפורום שינינו לצפון ספרד - עם מדריד ופיקוס דה אירופה, אחר כך צומצם שוב ... ועדיין לא סופי...
אבל כל הכייף של הטיול מתחיל (לדעתי) כבר בתכנון...
לגבי הלינה- בדרך כלל אנחנו זוג שזורם עם הטיול ללא הזמנת לינות מראש. לגבי ספרד, הלב אומר לזרום, אבל חלק מהטיפים בפורום דווקא טוענים שאם יש מקום לינה מוזמן, ניתן לטייל עד תשע וחצי - עשר בלילה, יחד עם זאת זה פוגם בספוטניות של הטיול - , וצד שלישי טוען שאין הרבה מאוד הצעות ללינה בפירינאים - בקיצור, ההחלטה עדיין מתבשלת לנו בראש.
שוב תודה נירית, על העזרה הרבה והיעילה והסדר שאת עושה לנו בראש (ובמסלול)
חג שמייח
אריאלה -
עוד כמה הערותראיתי שענו לכם בפירוט רב - אני מצרפת את מה שהיה בנסיעה דומה שעשינו שכללה מסלול מאוד דומה - אבל - מפארק איגוואס טורטאס שהיה מדהים הבנו שלהגיע לצד המערבי (סן סבסטיאן , בילבאו וכיו"ב) זה הרבה יותר מדי זמן נסיעה ואז פשוט חזרנו לכיוון ברצלונה.
המסלול בגדול היה:
ברצלונה - 4 לילות(ללא מונסרט)
קוסטה בראווה - 3 לילות, קדאקס, עלייה דרך פיגוראס (ויתרנו על חירונה)
נסיעה לכיוון הפירנאים (ארוכה) לא נכנסנו לאנדורה ולצרפת - לילה לא מתוכנן בעיירה שאני לא זוכרת את שמה - עקב המרחק המתיש
פארק איגואס טורטאס - 2 לילות
חזרה למונסראט - לילה
לגבהי לינה - ישנו בקמפינגים שמספקים בקתות עץ מקסימות או בונגלוס (פחות מקסימים אבל סב ירים בהחלט) בהם יש מטבח מאובזר. אבל כמובן שיש לא מעט מלונות יקרים יותר ומפוארים יותר
מקווה שזה יעזור - לי באופן אישי נראה שעדיף פחות אבל בכיף -
עוד כמה הערותnetalis תודה רבה על האינפורמציה, בהחלט עוזרת! כל פיסת מידע מבהירה את הענינים והכיוון הכללי של התהוות המסלול.
גם אנחנו לא חסידי המלונות הגדולים והמפוארים, שלא לדבר על הוזלת עלויות.ושאלות בעקבות כך: האם הזמנתם את הקמפנגים/בונגלוס מראש? מה עלותם? (כוונתי לא מדויק, אלא סדר גודל כמובן) הבנתי משיטוטי בפורום ובספרים כי יש הרבה אופציות מלבד מלונות,כמו צימרים ומוטלים קטנים ומשפחתיים, האם הקמפינגים עדיפים עליהם? זולים מהם?
אני מאוד מתחברת למה שכתבת(וככל שעובר הזמן והמסלול מקבל אופי סופי יותר, זה רק מתגבר) שעדיף פחות אבל בכייף...
שוב תודה רבה על התייחסותך.
חג שמח
אריאלה -
אשמח לקבל קישור להזמנת בונגלוס שתיארת