אוטובוס תיירים
-
בכללי מנושאים פה באתר הבנתי מה האוטובוס תיירים נותן כמה עולה ואיפה הוא עובר
השאלה שלי היא כזאת
בקו הכחול יש תחנה בקאמפ נואו רציתי לדעת אם אני יכול לחכות בתחנה שבקאמפ נואו ולעלות משם ולרכוש את הכרטיסים לאוטובוסים?
פשוט המלון שלי נמצא ממש קרוב לקאמפ נואו וסתם מיותר שאני ינסע עד לכיכר קטלוניה אני גם יוכל על הדרך להתחיל בסיור באיצטדיון ומשם להתחיל לטייל באוטובוס של הקו הכחול -
אוטובוס תייריםעדיף לא לעלות מכיכר קטלוניה.. יש בד"כ תור המתנה.
בכל אוטובוס, פרט לנהג, נמצא נציג מכירות שמוכר כרטיס לאוטובוס או בודק אם ברשותך כרטיס תקף.
שים לב שהמסלול של האוטובוס מעגלי, לכן חשוב לתכנן מראש באילו תחנות תרצו לרדת. אפשר להתייעץ עם הנציג, הם אדיבים ומסייעים.
יש תחנות משולבות בהן ניתן להחליף קו (למשל, תחנה אחרי מוזיאון בארסה נמצאת תחנה משולבת בה עובר גם הקו האדום)
אפשר להקדיש יום אחד למסלול האדום ויום נוסף למסלול הכחול.
כדאי לשאול במלון שלכם היכן ממוקמת התחנה הקרובה של אוטובוס התיירים, ואם ניתן לקבל דרכם קופון הנחה לאוטובוס התיירים (בתשלום סמלי) או בלשכת התיירות בכיכר קטלוניה .
לבדוק תחזית מזג אויר ולהצטייד בהתאם בחולצה ארוכה/צעיף - בעיקר בשעות הערב כשקר בנסיעה.
כייף גם סתם לשבת בסיור פנורמי ולהסתכל על העיר מהאוטובוס ולהקשיב להסברים באוזניות, לא חייבים לרדת בכל תחנה.
* למוזיאון הכדורגל תקדימו ותגיעו לפני הפתיחה.
נסיעה טובה
-
אוטובוס תייריםברוב המלונות ניתן לרכוש את הכרטיס של האוטובוס.
בעצם משלמים 3 יורו במלון מקבלים את המפות וחוברת הקופונים , מציגים את הקופון של ההנחה באוטובוס ומשלמים את ההפרש (פחות 1 יורו הנחה לכרטיס). -
אוטובוס תייריםאפשר להתחיל מסלול בכל תחנה, כפי שכבר נאמר. שים לב שיש 2 חברות שונות והנסיעה תקפה רק לחברה ממנה נרכש הכרטיס.
כמו כן לשים לב שהמסלול הירוק פעיל רק בקיץ. 15 באפריל עד 25 בספטמבר.
כדאיות הרכישה תלויה בזמן העומד לרשותכם בעיר. -
אוטובוס תייריםתגידו לי אם הבנתי נכון
אני יכול לרכשו כרטיס ליומיים נגיד לאוטובוס עם הסמל של העין בכרטיס הזה יש לי אפשרות לעלות יומיים על האוטובוסים האלה איפה שאני רוצה מתי שאני רוצה ולאיזה קו? או שאם ביום הראשון עליתי על הכחול אז אני לא יוכל לעלות על האדום
במקום לנסוע עד לכיכר קטלוניה ולפי מה שאמרתם יש שם תורים מטורפים אני יכול ללכת 10 דקות לקאמפ נואו ולעלות משם על הקו הכחול ונגיד ביום שאני ירצה לעשות את הקו האדום אני ירד בתחנה ששתי הקווים מגיעים ויחליף לאדום
זה אפשרי?
-
אוטובוס תיירים"אני יכול לרכשו כרטיס ליומיים נגיד לאוטובוס עם הסמל של העין בכרטיס הזה יש לי אפשרות לעלות יומיים על האוטובוסים האלה איפה שאני רוצה מתי שאני רוצה ולאיזה קו
במקום לנסוע עד לכיכר קטלוניה ולפי מה שאמרתם יש שם תורים מטורפים אני יכול ללכת 10 דקות לקאמפ נואו ולעלות משם על הקו הכחול ונגיד ביום שאני ירצה לעשות את הקו האדום אני ירד בתחנה ששתי הקווים מגיעים ויחליף לאדום"
אכן כך...
-
אוטובוס תייריםכאמור, ההחלפה היא חופשית.
קונים כרטיס שמאפשר שימוש חופשי בקווים הכחול, אדום, ירוק.
קח בחשבון שהסיבוב המלא של כל אחד מהקווים (כחול, אדום) אורך כשעתיים זמן נסיעה,
ככה שאם מתישהו תרצה לחזור למלון למשל, זה לא יהיה חכם לעשות שוב את כל הסיבוב של המסלול הכחול.
תהיה מצוייד גם בכרטיסיית מטרו שתיקח אותך יותר מהר.
בינתיים תקרא קצת על כל אחד מהאתרים, תבדוק מה עשוי לעניין אתכם.. מחירי כניסה לאתרים וכו'.
מוזיאונים? אומנות..
מרכזי קניות?
שווקים מקומיים?
פארקים ?
קתדרלות וכנסיות? הסגרדה פמילייה המפורסמת - לבקר בתוכה או מספיקה לכם התרשמות מבחוץ?
גאודי ?
ארכיטקטורה - בתים מודרניסטים - התבוננות מבחוץ או להכנס פנימה..
בהר היהודים, יש המון אתרים - תקרא ותחשוב מה יתאים לכם. אנחנו אהבנו מאוד את המבצר ואזור האצטדיונים.
קחו בחשבון שבחלק מהאתרים יש תורים ממושכים..
בהמשך אפרט תחנות מומלצות, לדעתי, שכדאי לרדת בהן.