ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הרי הווז' -אלזס - שאלה ל limi14

פורום טיולי משפחות
    2
    7
    3117
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • naama AA
      naama AA נערך לאחרונה על ידי

שלום limi14,

ראיתי שענית לנעמי (בשאלה על המסעדות) שטיילת שבוע בהרי הווז'.
      מכיוון שלא מצאתי הרבה מידע על האזור (הרוב בצרפתית) מאד מעניין אותי לדעת את מסלול הטיול שלך ומה מומלץ.
      אנחנו נהיה שבוע באלזס ויום אחד מתוכנן לאזור ההר, בחלק הקרוב יותר לקולמר.
      חשבתי אולי להגיע לmunster, יש שם מרכז מידע על שמורת הטבע עם תצוגה גדולה (אבל זה עלול להיות משעמם ובצרפתית), ואז להמשיך לכביש הפסגות ולשלב גם מסלולי הליכה קצרים.
      אשמח מאד למידע נוסף,
      בתודה מראש!
      נעמה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • limi14
        limi14 נערך לאחרונה על ידי

הרי הווז' -אלזס - שאלה ל limi14
        היי נעמה,
        להלן סקיצת הטיול שעשינו. אני לא ממש זוכרת חלוקה לימים אבל אם זה מאוד חשוב לך אולי אצליח בעזרת התמונות לשחזר את המסלול (טיילנו לפני כמה שנים והחומר לא נשמר במחשב).
        חשוב לציין שטיילנו כזוג ללא ילדינו היקרים כך שהמסלול לא מלווה אטרקציות וכד'.
        אנחנו טיילנו באלזס כחלק מטיול בצפון מזרח צרפת הגענו לאלזס מכיוון בורגנדי והמשכנו לכיוון לורן המקסימה.
        אנחנו מאוד אוהבי טבע וטיולים רגליים כך שמזה נבנה רוב הטיול שלנו. אלזס כה מקסימה שלא משנה מה תבחרו זה תמיד בינגו.
        התחלנו באיזור faverois (גבול שוויץ), טיילנו ביער המקסים hagenthal le bas ובסביבתו, טיולים רגליים סביב פסגת ה ballon, פסגת הווז' hohneck, קולמר, מחנה ההשמדה סטרוטהוף נצווילר, obernai,איזור nideck (המפלים, שרידי הטירה ועוד) ואיזור ננסי (שלדעתי זה כבר לורן).
        אם יש לך שאלות נוספות אשמח לנסות לעזור,
        לימור
        • limi14

נזכרתי
          אם אתם מתכננים להיות שבוע באיזור והאנגלית שלכם מאפשרת קריאה טובה מומלץ מאוד לרכוש את מדריך משלין של אלזס (אני לא בטוחה שאפשר לקנות בארץ). מדריך מעולה, מקיף ועדכני.
          טיול נעים!
          • naama AA

נזכרתי
            תודה לימור,
            נראה שהיה לכם טיול מקסים!
            הטיול שלנו יתרכז באזור שסביב קולמר ולא נצליח להגיע לכל המקומות שצייינת.
            ההתלבטות שלי היא איך לארגן יום טיול אחד.
            חשבתי להגיע ל grand ballon או ל hohneck או לשניהם. מה שלא הצלחתי למצוא זה אם יש שם מסלולי הליכה קלים. אם אצטרך לבחור אחד מהם מה יותר מומלץ?
            חשבתי גם להגיע לlac blanc . האם טיילתם שם?
            לפי מה שקראתי כל האזור מלא במסלולי הליכה אבל בגלל קוצר זמן אני רוצה למצוא את המסלולים היפים ביותר (ומצד שני אני עם ילדים שלא מתלהבים ללכת הרבה.)
            תודה רבה,
            נעמה
            • limi14

נזכרתי
              האם תוכלו להגיע לאיזור nideck? אני חושבת שהוא יתאים לילדים (יש מפלים, שרידים יפים של מבצר ועוד כמה אטרקציות). שני ההרים שציינת בסך הכל דומים מבחינת האטרקטיביות שלהם. בבלון יש שביל יפיפה המקיף את ההר.
              אם כל מה שיש לכם הוא יום אחד לאזור הייתי מציעה לכם להכנס ללשכת התיירות בקולמר ולבקש המלצות. הם אלופים בזה (לתשומת לב משרד התיירות הישראלי).
              • limi14

נזכרתי
                לגבי האגמים - מקסים מאוד הוא האגם השחור (lac noir) הנמצא בינות ההרים בלורן (על גבול אלזס). ה lac blanc הוא גדול והמוני (יחסית) יש בו המון פעילויות ספורט (למי שאוהב) לא בילינו בו אלא חלפנו.
                • naama AA

נזכרתי
                  הי לימור,
                  למפלי nideck כנראה לא נגיע. זה גם רחוק יותר ממקום הלינה שלנו וגם קראתי שבקיץ יש זרימה חלשה והמפלים לא מרשימים.
                  בדקתי במפה לגבי האגם השחור. נראה יפה מאד ולא רחוק (כתוב 35 דק' נסיעה) משם זה גם לא רחוק להגיע לhohneck. הגרנד בלון רחוק הרבה יותר אז כנראה נוותר גם על זה.
                  בכל מקרה אתייעץ גם בלשכת התיירות .
                  תודה רבה, עזרת לי מאד.
                  נעמה
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון