ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרטיס אדום/כרטיס שחור

פורום טיולי משפחות
    6
    13
    5693
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורית59
      אורית59 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,
      האם למישהו ממנוסי היער השחור יש רשימה מסודרת של מה כולל הכרטיס האדום ומה כולל השחור?
      כמו כן האם מומלץ לקחת צימר שנותן את האדום או שעדיף לקחת צימר זול ללא הכרטיס האדום.
      נא המלצתכם החכמה!
      תודה ויום טוב
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • R e e F
        R e e F נערך לאחרונה על ידי

כרטיס אדום/כרטיס שחור
        יש בעקרון 3 כרטיסי הנחות ביער השחור, הראשון זהו כרטיס ה-konus אותו מקבלים בתמורה למס המקומי הנגבה ע"י בעלי הצימר, הוא מעניק הנחות שונות ובמקומות שונים רק הנחות קטנות ולא תמיד משמעותיות. בנוסף הוא מקנה נסיעה חינם בתחבורה הציבורית שכוללת רכבות ואוטובוסים וכל זאת בתחומי היער.
        הכרטיס השני עליו את מדברת זהו כרטיס ההנחות - The SchwarzwaldCard אשר מעניק עשרות רבות של כניסות חינם לאתרים שונים , הוא מגיע במס' וריאציות והנפוצה שבניהן היא כרטיס משפחתי לזוג + 3 ילדים עד גיל 17 ב- 99 יורו לשלושה ימים (לא חייבים במחובר, אפשר לפצל) ואם קונים את ההרחבה של הכרטיס בסה"כ 204 יורו, ניתן להשתמש בו יום אחד גם לפארק אירופה.
        הכרטיס השלישי שניתן לקבלו ולא ניתן לרכוש אותו זהו הכרטיס האדום - hochschwarzwald והוא גם כן נותן כניסות לכמה עשרות אתרים ואטרקציות וכפי שכתבת הוא מייקר במעט את הלינה.

עכשיו לגבי הזווית שלי ומהניסיון שלי לגבי כדאיות:
        לגבי הכרטיס השחור (99 יורו) במבט ראשוני כשעושים חשבון רואים שמספיק להיכנס ל-2 אטרקציות ביום וכבר כיסיתם את הכרטיס, האמנם? חלק מהאטרקציות מאוד זולות ובמרבית המקומות ניתן לרכוש כרטיס משפחתי, כך שיש סוג של אשליה בחוברת המרכזת את האטרקציות ולמה התכוון המשורר?

למשל בחוברת מצוין שכניסה למפלי טריברג עולה 5 יורו למבוגר ו-3.5 יורו לילד כלומר אנחנו כמשפחה של 5 היינו צריכים לשלם ע"פ המפתח הזה 22 יורו, שזה המון כסף ולכאורה כבר מצדיק לקנות את הכרטיס השחור, אך לא כך הוא הדבר ובפועל הקופאית הציעה לנו כרטיס כניסה משפחתי שעלה בסה"כ 8.5 יורו לכולם.

עוד דוגמה: בחוברת מופיע שבגן החיות בלנקריך, כניסה למבוגר 3 יורו ולילד 2 יורו, כך שהיינו אמורים לשלם 13 יורו, כרטיס משפחתי עלה 5.5 יורו.

תוסיפי לזה את העובדה שלהרבה אתרים כמו בריכות שחיה כמו אקווה פאן בשלוכזי(לא פארקי מים) וכיוב' הכניסה עולה בסה"כ 2-2.5 יורו ליום שלם ובחלק מהבריכות יש גם מגלשות מים.

אנחנו לנו ב- 2 מקומות 3 לילות בצימר ללא הכרטיס האדום, שילמנו 50 יורו למשפחה ללילה וצימר נוסף עם הכרטיס שבו שילמנו 75 יורו ללילה.

האם בעקבות זה שקיבלנו כרטיס חינם השתנתה המהירות שבה טיילנו ונכנסו יותר אתרים בכל יום? חד משמעית לא! יש לנו את הקצב שלנו להתעורר בזמן חופשה ואנחנו אוהבים לדגם ארוחת בוקר משפחתית בחצר ובכלל כשזה בצימר הטובל בירוק אז אנחנו עוד יותר לוקחים ת'זמן.
        הלינה בצימר השני של קלאודיה (oberengenbachhof) באייזנבאך, הייתה שווה כל סנט גם ללא קשר לכרטיס האדום שקיבלנו ממנה, רק מהנוף הנשקף מחלון הצימר אפשר להגיע לגיל 120 Very Happy .

ועוד הערה קצרה לגבי הכרטיס האדום, אתם יכולים לקבל אותו כבר בבוקר שבו אתם נכנסים לצימר ומיד לצאת ולהנות, כך למעשה שאם הזמנתם 3 לילות, את הכרטיס אתם מקבלים ל- 4 ימים.

צירפתי קישורים לכל אתר בו ניתן לקרוא או להוריד קובץ הסבר ורשימת אטרקציות.
        IMG_4580.JPG IMG_4594.JPG
        IMG_4580.JPG(גודל:23.89KB)IMG_4594.JPG(גודל:22.48KB)

• konus
        • schwarzwaldcard
        • hochschwarzwald
        • oberengenbachhof
        IMG_4594.JPGIMG_4580.JPG
        • tom2703
          tom2703 נערך לאחרונה על ידי

כרטיס אדום/כרטיס שחור
          הי
          ראי את ההודעה שלי בנושא המלצות שוות על היער השחור. אני מאד ממליצה שם לקחת מקום עם הכרטיס האדום. אני לא יודעת מה גילאי הילדים שלך, שלי בני 4 ו- 8. הילדים שלי מאד (מאד מאד ) נהנו בבאדפרדייס (מגלשות המים בטיטיסי). המקום עולה 50 יורו למשפחה לשעה וחצי. היינו שם 4 פעמים בגלל שהיה לנו את הכרטיס האדום. פארק שטיינוואסן עולה 70 יורו למשפחה ולא היינו הולכים לשם ומשלמים את זה אם לא היה לנו את הכרטיס האדום. (היינו מסתפקים בפארק אירופה). אם את מוצאת מלון או צימר שנותן את הכרטיס את מסודרת למרבית האטרקציות השוות לכל תקופת השהיה.
          קרן
          • אורית59

כרטיס אדום/כרטיס שחור
            תודה תודה על התגובות.
            קרן- האם פארק שטיינוואסן מתאים לגילאי 10, 13..?
            באיזה צימרים שהיתם?מומלצים?
            • אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

כרטיס אדום/כרטיס שחור
              בוקר טוב,
              ההסבר של ריף מאוד ממצא לטעמי.
              אם עלות כרטיס משפחתי מוזיל כל כך הרבה את עלות הכניסות,לא נכנסים למרחצאות או פארק אירופה-שאלת כדאיות הכרטיס מותלת בספק.
              השאלה מה נחשב להרכב המשפחתי,כמה ילדים וגילאיים??האם זוג+ילד זה משפחתי המוזל?
              אם יש עדיין זמן הייתי שואלת באתר של היער השחור לגבי הנחות משפחתיות.הם עונים מהר.
              לנו,ללא ילדים ועם מרחצאות הוא היה שווה.
              לגבי הכרטיס האדום והפרשי מחירי לינה.הלינה ביער השחור זולה יותר מלינה בצפון ארצינו,אך עדיין לשלם עבור טיול ארוך של 10-14 יום ללינת כוכב עם כרטיס האדום,אני בספק עם מתאימה לטיול עצמו וגם לכיס.
              גם בנוף הכי יפה קשה להסתובב הלוך/חוזר בטיול ארוך, ולהיכנס כל יום לשעה לבריכה הכי מפוארת יכול להטריף,את ההורים.
              כל אחד יש לו את הקצב הטיול שלו וסגנון.
              יער השחור-הוא לא רק מרכז-דרומה,הוא שטח גדול וכדי להנות מכולו(לא חייבים כמובן)כדאי לחלק לינה ולהנות משני האזורים ועולמות הכרטיסים Very Happy .
              תראו את אגם שלוכזי באשכול של ליאור,וחבל שלא הגיעו לאגם ממולסי הקסום בצפון.
              גם דרומה מטיטיזי יש יער הפתעות:d
              אמה
              • אורית59

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                התכנון שלנו זה 6 ימים ביער השחור(כולל יום באלזס)+6 ימים בשוויץ.
                והילדות בגילאי 10,13.
                יש לי בילבול עם כל הכרטיסים למרות שריף וקרן מתחילים לעשות לי סדר..
                • R e e F

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                  אורית,
                  פארק שטיינוואסן תפור בול לגילאי 10, 13 !
                  יש בו רכבת מהירה בתוך מנהרה, קרוניות חשמליות מהירות, מגלשות הרים, אבוב משפחתי ענקי שגולש במורד מגלשת מים, מוזיאון "יער שחור" עם הסברים, קולנוע 4 מימד עם סרטי ילדים, שעת סיפור לכיפה אדומה ושאר אגדות היער, מופע קוסם בעונה, בבימה המרכזית, מה עוד... מתקנים, מגלשות ומגרשי שעשוים, חיות היער כו עופרי איילים, איילים, חזירי בר ועוד. רכבל שאפשר לעלות ולרדת ברגל במסלול שעובר בתוך היער.
                  לא יהיה יותר פשוט אם אשלח לך ברושור??? Laughing

לגבי הכרטיסים, ברגע שתכנסי לאתרים שצרפתי, זה יהיה ברור עוד יותר ואם גם אז תהינה שאלות... אז בבקשה... Cool

אמה,
                  אני מסכים עם דברייך בהחלט ולדעתי ניתן למצות את האטרקציות המוצעות בכרטיס האדום בשבוע לערך. אנחנו עשינו את המגלשות בטודאו פעמיים והרגשנו שמיצינו, גם את באד פרדייז, פעם אחת על הבוקר שעה וחצי וביום האחרון 3 שעות בערב/לילה עד הסגירה ובתכלס היו המון אטרקציות שלא הגענו אליהן, כפי שכתבתי לא עשינו יותר מ- 2-3 אטרקציות ביום.
                  היער הוא מקום עצום וכפי שכבר התבטאתי כאן בפורום, בקושי הצלחנו לגרד ממנו טיפה במהלך השבוע שבו שהינו בו.
                  אני חושב שטיול עם פיצול לינות כאשר בחלק לוקחים עם הכרטיס האדום ובחלק ללא הכרטיס בהחלט עשוי להוזיל עלויות, בעיקר כשמדובר על 14 לילות ויותר ואז 20-25 יורו חסכון לכל לילה הופכים להיות בקלות 200-300 יורו, אולם לכל אחד יש את השיקולים שלו.

לא מן הנמנע שהיער השחור ייבחר על ידנו שוב כיעד לחופשה משפחתית, יש עוד המון אפשרויות בילוי שלא הגענו אליהן ונשמח לבקר באזור המקסים שוב.
                  • אורית59

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                    ריף,אני אשמח מאד אם תשלח לי ברושור!!
                    Laughing Laughing
                    אני אכנס לאתרים ואם יהיו לי שאלות לא נהסס...
                    באיזה גילאים הילדים שלך?יש לך את סדר היום שעשיתם?
                    שוב,תודה על שיתוף הפעולה!
                    • R e e F

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                      ההרכב שלנו מעט שונה אנחנו זוג +7,12,16

לגבי דיווח ומסלולים יומיים, טיפים וגם תמונות, בקרוב כאן בפורום וגם בבלוג שלי.
                      • אורית59

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                        יש כבר בלוג או בדרך..?
                        • R e e F

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                          בלוג יש, פוסט על היער השחור טרם הושלם... Rolling Eyes

שלחתי לך הודעה פרטית
                          • steinwasen
                          • הבלוג של R e e F
                          • ג'מוס
                            ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                            היי אורית
                            בבלוג שלי תוכלי לקרוא מספר פוסטים ובעיקר סיכום הטיול שלנו מהקיץ של שנת 2011 ליער השחור ושוויץ וגם פוסט על כל האתרים הנכללים בכרטיס היער האדום.קישור לבלוג - בחתימה שלי!

בהצלחה
                            ג'מוס
                            • שמוליק ל
                              שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

כרטיס אדום/כרטיס שחור
                              אורית,

רק קצת לחדד מעבר לכל הדברים הנכונים שכבר נכתבו כאן -

אנחנו חזרנו מטיול של 12 יום ליער השחור ויש לנו שלושה ילדים - 14.5, 10.5 ו - 8.5. פרסמתי אשכול די מפורט אודות החוויות.

בעניין כרטיס היער השחור אותו קונים (המכונה כאן הכרטיס השחור - זה שקונים ולא זה האדום שמקבלים במקומות הלינה היקרים יותר) -

אנחנו לנו בצימרים שלא נתנו את הכרטיס האדום וכן קנינו את הכרטיס הזה - כולל פארק אירופה - ב - 204 יורו.
                              כאשר נכנסים לפארק אירופה כמעט בלתי אפשרי שהכרטיס לא יתגלה ככדאי - והשאלה היא רק עד כמה כדאי.
                              פארק אירופה לבדו למשפחה כמו שלנו היה אמור לעלות בסביבות 180 יורו.

אני מסכים לגמרי עם ריף שחלק מהאתרים בכרטיס הזה אולי פחות כדאיים כספית ממה שנראה תחילה (אגב - ריף - אנו קנינו בטרייברג את הכרטיס המשולב שכלל גם כניסה למוזיאון החמוד שממול למפלים וזה עלה אכן יותר ממה שציינת אם אני זוכר נכון),
                              אבל - יש כמה אתרים שכן עולים לא מעט ונכללים בכרטיס הזה ואם רוצים לנצל אותם - החישובים יכולים בהחלט להשתנות.

אני מתכוון למשל לעולם המים בקונסטאנץ שהכניסה אליו מאוד יקרה (יש לגביו חילוקי דעות כאן. אנחנו ממש נהננו שם), וגם לרכבל בפלדברג ולרכבל שאונסינלנד - וגם צירוף של אתרים ביום סטנדרטי של מסלול השעונים (טרייברג, מוזיאון פתוח ועוד) הוא לא רע בכלל ליום הפעלה של הכרטיס הזה. הבנתי שגם המרחצאות שכלולות שם אינן זולות.

בקיצור - לנו הכרטיס הזה חסך לא מעט למרות שאנחנו ממש לא 'מהרצים' ולא היינו במרחצאות ובאד פרדייז - שם כן היינו - ממילא לא נכלל בכרטיס הזה.

בעניין הכרטיס האדום -
                              השאלה היא מה העלות הנוספת ללינה.
                              ריף מצא מקום מצויין - ולדעתי - חריג - שנותן את הכרטיס הזה למרות שמחיר הלינה שלו סביר - 75 יורו.
                              אנו לנו בצימרים פנטסטיים שעלו בממוצע 60 יורו ולא נתנו את הכרטיס.
                              הרושם שלי הוא שעל פי רוב - ההפרשים הם יותר לאזור ה - 30 - 50 יורו ללילה בין מקומות שנותנים לכאלה שלא, ואז - עשו לכם את החישוב.

אני הצעתי כבר בעבר לנקוט בדרך הבאה -
                              בידקו מקומות לינה שנראים לכם.
                              אם ממילא בחרתם מראש במקום והסתבר שהוא נותן את הכרטיס האדום - הרווחתם וזה מצויין.
                              אם לא - ומצאתם דווקא צימר שאתם רוצים שלא נותן את הכרטיס - בידקו אם יש אחד אחר שנראה לכם שכן נותן את הכרטיס - ואז בידקו את הפרשי מחירי הלינה.
                              לאחר מכן - בידקו לאיזה אתרים חינמיים של הכרטיס האדום אתם צופים שתגיעו (וכמה פעמים - אם אתם נמנים על 'הארנבים' או לפחות על צבי הטורבו..) - וכך תוכלו לדעת אם משתלם לכם לשלם יותר על מנת לקבל את הכרטיס הזה.
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון