היער השחור- מסלול רגלים יחפות פארק החושים
-
אשמח לדעת איפה בדיוק ניתן יש פארק חושים ומסלול רגלים יחפות
אם אפשר לקבל קישורים
ומהם מסלול הקסמים,הגמדים וטוני התרנגול?
-
היער השחור- מסלול רגלים יחפות פארק החושיםצירפתי לך קישור לאתר של מסלולי רגליים יחפות. משם תיכנס לאתר הגרמני ושם תחפש לפי הנפה של היער השחור.
המסלול ב- Gutach הוא גם מסלול חושים.
מסלול טוני התרנגול, שמכונה גם מסלול הגמדים (אל תתבלבל עם מסלול הגמדים בשוייץ) נמצא ב- feldberg (לא על ההר) ונקרא בגרמנית:
Der Wichtelweg im Auerhahnwald.
מסלול הקסמים נמצא ב- Todtnau. המסלול מתחיל בראש הר ה- Hasnhorn. עולים באותו רכבל, שעולים איתו למגלשות ההרים המפורסמות.
נקרא בגרמנית: Der Zauberweg am Hasenhorn.
צירפתי לך גם את הקישורים למסלולים האלה.
רק למען גילוי נאות. לא הייתי במקומות הללו. הידע הוא מתןך תכנון הטיול שלנו ליער השחור בקיץ הקרוב.
-
היער השחור- מסלול רגלים יחפות פארק החושיםתודה רבה רבה -
היער השחור- מסלול רגלים יחפות פארק החושיםהיי נעמי,
כמה שאלות.
אני רואה שיש מסלול רגלים יחפות (ארוך) בגוטאך ואחד קצר ב muggenbrunn
3. Gutach im Schwarzwald
Central Black forest
„Park with all Senses“: 2,1 km barefoot trail with different soil materials and stations for various sensory experience. Entrance fee: 4 €, children 3 €.
Information: Gasthaus zum Löwen, +49 - 7833 - 96956
4. Muggenbrunn im Schwarzwald
Südlicher Schwarzwald
„Barefoot Trail“: 600 m trail with different soil materials, balancing tree and wading through a brook. Entrance fee 1 €, free for guests of the village.
Information: Tourist Info Todtnauberg, +49-7671-969690
האם מסלול החושים בגוטאך הוא משולב עם מסלול החושים או שזה נפרד?
האם את יודעת מה ההבדל ברמת הקושי בין שני המסלולים?
לא הצלחתי למצוא את מסלול הקסמים - אודה לך אם תוכלי לשלוח לי קישור למסלול הזה
תודה רבה
אחוה
-
מסלול רגלים יחפות, דרך הקסמיםבשום אופן לא לנסוע במיוחד למסלול הרגליים היחפות ב-Muggenbrunn. הוא אמנם חביב, אבל קצרצר. מה שכן, זה מומלץ למי שמגיע בכל מקרה לטודנאו (זה ממש קרוב לשם).
אנחנו עשינו גם את מסלול הגמדים וגם את דרך הקסמים - הם מאוד שונים האחד מהשני, גם מבחינת הנוף והיער וגם מבחינת הצפיפות. מסלול הגמדים הרבה יותר קל ויש יותר הרגשה של יער. דרך הקסמים זה יותר טיול רגלי עם תחנות עצירה לילדים.
אני אנסה לצרף את התרגום של אמא שלי לסיפור של דרך הקסמים. -
היער השחור- מסלול רגלים יחפות פארק החושיםהי אחוה.
אין לי מושג מהם רמות הקושי של המסלולים.
בגוטאך, המסלול הוא רגליים יחפות וחושים ביחד.
הקישור לדרך הקסמים נמצא בתשובה שלי ל-לג. -
דרך הקסמים -
תרגום הסיפור של דרך הקסמיםלא הצלחתי לצרף קובץ, אז העתקתי את הסיפור:
דברים שקורים בדרך הקסמים
אילקס ופרפרה הם שני גמדים חמודים שגרים במאורה ליד שביל הקסמים. מדוע הוא נקרא כך? בגלל אבן מיוחדת במינה שנמצאת שם, אבן שעושה קסמים. אך רק לאילקס ולפרפרה ידוע סוד קסמה של האבן הזאת, שנותנת ליער את צבעו הירוק.
וכעת התרגשות גדולה ביער. מדוע? כי אבן הקסמים נעלמה. מה לעשות כדי למצוא אותה? אילקס, שבעצם התכוון ללכת ללקט פטריות למרק של ארוחת הערב, אמר לפרפרה, "כדאי שנמהר לחפש את אבן הקסמים לפני שהיער יהפוך לשחור".
"אבל איפה נחפש אותה?" שאלה פרפרה.
"אולי העורב יודע, בואי נלך לקן העורבים!" וכך עשו.
מיהרו השניים לקן העורבים, אבל העורב לא היה בקן שלו.
המשיכו השניים ללכת והגיעו לארמונו של מלך הארנבים, רובוס הנרי שמו. הם סיפרו לו מה קרה והוא שלח אותם לסלע העורבים, זה המקום שהעורבים מתאספים לשיחה.
ובינתיים הלך היער והאפיל ולא היה אפשר להחזיר לו את הצבע הירוק.
בסלע העורבים היתה שתיקה. שום עורב לא נמצא שם. אבל לא רחוק משם, ראו הגמדים את עץ האשור הזקן שנשבר בסערה. הם נעצרו לידו ופרפרה אמרה: " שמעתי שלמקום הזה קוראים 'השורש המרוגז', ועכשיו אני מבינה מה קרה, השד של העצים כועס והופך את החיות לצמחים...
"אנחנו חייבים למהר," קרא אילקס, "אחרת יהפכו כל החיות לצמחים שנובלים ונעשים שחורים."
"כן" אמרה פרפרה, "אם לא נמהר יהפוך גם אותנו השד הזה לצמחים."
"אני יודע מי יוכל לעזור לנו – רצפרטץ, הוא כזה חכם."
"נכון" הסכימה איתו פרפרה ושניהם רצו ביער לחפש את רצפרטץ. וזה היה מעשה נבון, כי רצפרטץ באמת ידע שהעכברה פריצי פיפ היא שעזרה לשד לגנוב את אבן הקסמים. אך כשבאו אליה למאורה, אמרה העכברה: "האבן לא אצלי, היא נמצאת אצל מי שדומה ולא דומה לי."
פרפרה פתרה מיד את החידה וקראה: "בוא, מהר, אילקס, נרוץ לקן העטלפים". ואכן, שם היתה האבן הקסומה, והגמדים השתמשו בה מיד להחזיר ליער את הצבע הירוק, ולהחזיר את הצמחים להיות בעלי חיים.
ואחר כך הלכו השניים ללקט פטריות לארוחת ערב.
ואם אתם בסביבה, ילדים, הביטו היטב לכל הצדדים ואולי תגלו גם אתם איזו אבן קסמים ויהיו לכם הפתעות נחמדות.
-
מסלול רגלים יחפות, דרך הקסמיםהי מיכל.
את יכולה לפרט יותר את ההבדלים בין דרך הקסמים למסלול הגמדים? איזו דרך יפה יותר? איזה נוף? עם ילדים באיזה גילאים הלכתם? האם קשה? האם יש עליות?
אשמח לקבל כמה שיותר פירוט.
בתודה מראש
נעמי -
מסלול הגמדים, דרך הקסמיםהיינו עם בת 7 ובן 3.5, אבל הם ילדים שיודעים ללכת (לא מטיבי לכת, אבל הם היו רגילים לטיולים בשבתות עם הליכה של שעתיים-שלוש).
קודם עשינו את מסלול הגמדים: הוא מאוד מתוייר (הרבה אנשים על המסלול), נותן תחושה של "יער שחור" (אפלולי, לח), מרחקים קצרים בין נקודות העניין לילדים, בשבילי המסלול קצת קצר מדי.
לאור ההצלחה שם הלכנו גם לדרך הקסמים (לנו ליד ורציתי עוד מסלול טבע עם אטרקציות לילדים): עולים ברכבל כסאות ויורדים את כל ההר. אנחנו הלכנו לאיבוד בדרך, אז זה לקח לנו 3 שעות הליכה. בקושי היו אנשים (היו כמה שעשו את זה בכיוון הנגדי - בעלייה!). יש יער בדרך, אבל יותר פתוח ומואר. בדרך ראינו צבי מדלג לו וזה עשה לבעלי את כל הטיול. -
מיכלתודה רבה. -
תרגום הסיפור של דרך הקסמיםשלום מיכל
עזרת לי גם מאוד, ועשית קצת סדר בכל המסלולים. תודה
חיפשתי בפורום סיכום טיול שלכם ביער השחור ולא מצאתי, האם יש אפשרות לשלוח אלי למייל את הסיכום או תכנון שלכם
תודה, אמה -
אמה, שלחתי לך מייל -
תרגום הסיפור של דרך הקסמיםמיכל,
אודה לך אם תשלחי גם לי את סכום הטיול שלכם ביער השחור:
תודה,
עינת -
רגליים יחפות - איפה זה בדיוק?אנחנו חושבים להכנס ליער השחור משוויץ (דרום היער). אני מבינה שהפארק נמצא במרכז היער השחור? נכון?
האם הוא נגיש מכיוון שוויץ? אנחנו נלון לילה או שניים ביער השחור.
תודה! -
רגליים יחפות - איפה זה בדיוק?מסלול קצר מאוד של 600 מטר נמצא בדרום היער השחור:
. Muggenbrunn im Schwarzwald
Südlicher Schwarzwald
„Barefoot Trail“: 600 m trail with different soil materials, balancing tree and wading through a brook. Entrance fee 1 €, free for guests of the village.
Information: Tourist Info Todtnauberg, +49-7671-969690
המסלול השני שמשולב עם מסול החושים נמצא יותר במרכז היער השחור (עדיף כשאתם לנים ביער השחור)
3. Gutach im Schwarzwald
Central Black forest
„Park with all Senses“: 2,1 km barefoot trail with different soil materials and stations for various sensory experience. Entrance fee: 4 €, children 3 €.
Information: Gasthaus zum Löwen, +49 - 7833 - 96956
אני עדיין לא ביקרתי בהם ולכן לא יכולה לחוות דעה אבל מיכל התייחסה לזה בשירשור.
אחוה
-
תודה, אחווהאני אבדוק בגוגל את המרחקים.
אני חושבת שנעדיף את המסלול הארוך. הבן שלי מאוד מאוד התלהב מהרעיון שכולנו נלך יחפים...
בכל אופן, מהניסוח שלך אני מבינה שאם לנים ביער השחור, אפילו בדרומי, זה ריאלי להגיע לשם.
תודה.
-
לגלגלית 2אם היית קוראת קצת למעלה באותו שירשור היית רואה את הקישורים ששמתי גם לפארק החושים בגוטאך, שמשולב עם מסלול רגלים יחפות וגם לכל מסלולי הרגליים היחפות (יש כמה כאלה).
לפעמים כדאי קצת לעשות חיפושים ולקרוא מעבר. -
לגלגלית 2נעמי היקרה,
קראתי את כל השרשור, מתחילתו ועד סופו. והקישורים שנתת (תודה רבה!) הם הם שלימדו אותי על קיומו של המסלול הזה.
עדיין אין לי אוריינטציה ביער השחור, כך שקשה היה לי להבין האם ריאלי לצרף אותו למסלול שלנו. אני מצטערת אם הטרחתי בשאלה שלי. -
לגלגלית 2לא התכונתי לפגוע ואת ממש לא מטריחה, פשוט ניסיתי לעזור. יש גולשים שלא מודעים לאפשרות החיפוש.
לגבי התמצאות. כדאי מאוד לשבת עם אחד מהאתרים של המפות, מישלין, google maps וכו'. שם ניתן במהירות לראות את כל הדרכים, מיקומים, מרחקים וכו'.
אני עובדת בד"כ עם google earth, שממש נותן לי אוריאנטציה על כל האזור. את יכולה לסמן בו את הלינות ואת האתרים שאת רוצה לבקר בהם ולשמור את זה. היתרון בו שאת ממש יכולה לראות פיזית את המקומות.
בכל מקרה אם נפגעת, סליחה, זאת לא היתה הכונה.
נעמי