סלובניה או צפון איטליה??
-
אז הגענו סוף סוף להחלטה שנוסעים... (7-8 ימים באוגוסט עם 2 ילדים בני 3.5 ו 1.5 שנים), ואחרי שקראנו והתעניינו הצטמצמנו לשני יעדים - סלובניה וצפון איטליה.
אז מה כדאי???? (שיקולי כמה שפחות נסיעות באוטו, מחיר, סביבה יותר אוהדת לילדים קטנים....)
תודה!!!!
-
סלובניה או צפון איטליה??היי
אנחנו היינו באוקטובר שעבר בצפון איטליה, משפחה עם 4 ילדים.
אני יכול להגיד לך שאזור צפון איטליה הוא מדהים, אך ממה שקראתי כאן וכנראה יגידו לך עוד אנשים, זה שבאוגוסט איטליה כמעט בלתי נסבלת מחינת הטמפרטורות ויש הרבה צפיפות של תיירים (וזה נראה ש - 90 אחוז מהם ישראלים
).
בנוגע לאתרים שתהיו בהם - אל תטרחו להיות בהמון לונה-פארקים למיניהם (ויש הרבה כאלה באיטליה), כי הילדים פחות יהנו. אני חושב, שלהם מספיקה פינת ליטוף, או חוה עם חיות מדי פעם. המרכז בטיול הזה הוא אתם, ההורים. תעשו מה שהכי נראה לכם, ואל תשכחו לא להתיש מידי את הקטנים, כלומר: לשון רק במקום אחד ולצאת ממנו לטיולי "כוכב" ולא לכלול נסיעות ארוכות.
יש לי הרגשה (ותקנו אותי אם אני טועה), אך נראה לי שסלובניה פחות מתויירת ולא פחות יפה.
זה היה רק חומר למחשבה
עכשיו תסתכלו קצת באתר, תקראו טיפים ותחזרו עם יותר ידע על שני היעדים.
עומר -
סלובניה או צפון איטליה??סלובניה יעד מצויין לטיול עם ילדים קטנים, אפשר להתמקם בלינת כוכב אחד ונסיעות קצרות.
מומלץ מאוד אנחנו עשינו זאת עם ילדים קצת יותר גדולים.
-
סלובניה או צפון איטליה??היות והילדים פספוסים- ממש לא משמעותי איפה תהיו איתם
ולכן הייתי הולכת על מה שיותר נראה לכם
ואם צפון איטליה-אז לא אגם גארדה אלא אולי קומו או מאג'ורה-לברוח קצת מההמון הסוער.
בגילאי ילדייך הרבה פחות נוסעים למרחקים, כל פינת ליטוף וארנבת טובה כמו גן חיות ענקי ,ובוודאי שפארקי שעשועים יכולים להיות גם ה"שכונתיים" המקומיים.
נקודת המבט אחרת.
ויחד עם זאת לדעתי בסלובניה יש פחות התייחסות לצרכים של פספוסים,לא זוכרת אפילו שראיתי גינת משחקים אחת (אם זה חשוב לכם) אבל יש בה טבע -בהמון!
מכאן -מה שיותר משמעותי וחשוב לכם,ההורים.
הילדים ממילא לא ידעו היכן הם או יזכרו מאומה.
-
סלובניה או צפון איטליה??צפון איטליה זה אזור מדהים. אנו עשינו את אזור לאגו לה מג'ורה יחד עם שוויץ עם ילדה בת שלוש וזה מאוד התאים. באופן אישי אנו מאוד מאוד אוהבים את האזור ובכל הזדמנות חוזרים אליו. מבחינת הילדים האזור מאוד מאוד מתאים.אבל בגלל הגיל של הילדים שלכם לכל מסלול בטבע הילדים יתחברו.
למשל לטייל ביער, סביב אגם, לשכור אופניים (ויש אופניים מיוחדות לישיבה של ילדים), ולשכור סירה ולשוט באגם-כל זה מאוד מתאים בסלובניה. וסלובניה גם יותר זולה מצפון איטליה. מה גם צפון איטליה בתקופה של אוגוסט יכול להיות סיוט מבחינת החום. חברים שלנו היו ופשוט סבלו במלוא המשמעות של המילה.
תבדקו איך מזג האוויר בסלובניה-עם העניין הזה אין לי נסיון. אנו היינו בה באפריל.
סלובניה מקסימה ומיוחדת. מאוד נוחה לטיולי כוכב.- אגם בלד ואגם בוהין, (הילדים יכולים להאכיל ברבורים וברווזים) קניון וינגרט ,מסלולי הליכה בסוצ'ה , הופעות של סוסים- בקיצור המון המון טבע
למשל את לובלינה בכלל לא אהבנו ולדעתי כדאי לוותר אליה מראש. במקום אפשר קצת את אוסטריה שקרובה לסלובניה.