ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אטרקציות באזור פטיה ,. שרשור חדש ,.

פורום תאילנד
    11
    32
    267719
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמעון מפטיה
      שמעון מפטיה נערך לאחרונה על ידי

באזור פטיה ובעיר עצמה קיימים ומופעלים מגוון רחב של אטרקציות ואתרים תיירותיים רבים , מסביב לפטיה ישנם כ -30 פארקים וגנים לאומיים או פרטיים כגון ה ''''נונג-נוש'''' (Nong Nooch) ,''''טייגר-זו'''' (Tayger Zoo),''''אופן-זו'''' (Open Zoo ) , פארק אבני מליון השנים ועוד הרבה אחרים בסגנון כזה או שונה במקצת כמו פארקים לאומים ואתרים כמו ''''הר הבודהה'''' (ציור מוזהב של בודהה ענק בתוך ההר עצמו ) או הר ה''''ביג בודהה'''' (בודהה ענק בראש ההר בתוך פטיה עצמה ) ,מצפה פטיה ,פארק פטיה והאומגה ליד ,מיני-סיאם ,מוזיאונים ותצוגות תרבות ,אתרי ספורט וספורט ימי ,קניונים מרכזי קניות ושווקים , אולמות קולנוע ובאולינג ומופעי תרבות ובידור כמו ה''''אלכזאר'''' ו''''טיפני שואו'''' , חופי ים ואיים מסביב ועוד הרבה מקומות שאשתדל לפרט בנפרד בהמשך,...
      פטיה עצמה מפורסמת בעיקר בגלל חיי הליילה השופעים שבה ושלל המועדונים ,הדיסקוטקים והברים שמצויים במרכזה או לאורך ה''''וולקין-סטריט'''' ששוכן דרומית לכביש החוף של פטיה , בפטיה ישנם גם מגוון רחב של שירותי מסאג''ים למיניהם (תאי ,שמן ,רגליים ,ספא ועוד..) שפרושים בכל חלקי העיר בין הברים והמסעדות הרבות,בהמשך אני אספק מידע ואינפורמציה על האתרים והאטרקציות התיירותיות שקיימים בפטיה ובאזור בכלל ,.
      לינקים לאתרים המתויירים ,....
      http://www.nongnoochtropicalgarden.com/
      http://www.kkopenzoo.com/
      http://www.tigerzoo.com/
      http://www.thaistonepark.org/
      http://www.pattayafloatingmarket.com/
      http://www.easykart.net/
      http://www.liveplay.in.th/
      http://mythailand.flaggy.ch/pattaya/eng/minisiam.htm
      http://www.treetopasia.com/thailand-holiday/bangkok-pattaya

זהו רק חלק קטן מהלינקים של האטרקציות ומקומות הבילוי שבאזור פטיה ובהמשך אני אפרט על עוד המון אטרקציות ואתרים (זה כמובן תלוי בהמשכיות של השרשור ללא הפרעה כלשהיא מהפירוט שאפרט בהמשך ,.)
      העיר פטיה מתואמת לכל מגוון התיירים שפתוחים לרעיון ,בין אם זה משפחות או זוגות בירח דבש וכדומה ,או בין תיירים צעירים או מבוגרים שמחפשים גם להנות ולמצות זמן אחר בצורה שונה מההמטליות הרגילה שלהם ,.
      בשני העשורים האחרונים העיר פטיה הוזכרה בעיקר בשל תכונות תיירות המין שבה ורוב סוכני הנסיעות בארץ (בעיקר ) השתדלו שלא לפרסם או להזכיר אותה בכלל בעיקר מהסיבה שכל הדילים והמלונות בה זולים בעיקרון יחסית לשאר חלקי תאילנד והקומישיין שלהם נמוך יחסית לשאר המקומות ולכן הסטיגמה של העיר נשארה בעינה מבלי שינויים ,בשנים האחרונות חל שינוי פוטוגרפי ומנטלי בעיר בהקשר הקיים וחלו המון שינויים מעשיים לשינוי התדמית וקהל התיירים הקיים בעבר ,השינוי הוביל ליצירת קהל תיירים שונים בסטטיסטיקה הקיימת ופתיחת שעריה של העיר לכל סוגי התיירות בפועל ,.
      שינוי התדמית והתצורה של העיר נערכו בהתמדה בשנים האחרונות והובילו למצב שכיום בהווה כל סוגי התיירים מכל השכבות והסוגים יכולים להגיע לפטיה ולהנות משלל סוגי האטרקציות ומקומות הבילוי שבה ,.
      בתור אחד שחי בפטיה בחמש שנים האחרות והיה עד וערני לכל השינויים שחלו בה מכל הבחינות ,אני כיום יכול לקבוע בביטחון שהעיר פטיה מתאימה לכל תייר ומספקת כתשעים אחוז מכל האטרקציות שקיימות בכלל בתאילנד (חוץ מנופי הג'ונגלים בצפון ובאיזור קנצ'אנבורי,.) ובכל מה שקשור לתיירות המין והסטיגמה הקיימת אני יכול רק לומר שזה קיים ברוב האיזורים בתאילנד אם בבנקוק עצמה או בפוקט או בקוסמויי וצ'אנג מאי ופשוט מי שמחפש את זה אז ימצא בכל מקום ובעיקר בפטיה באזורים מסויימים ,אבל, מי שלא מעוניין להיתקל בזה אז פשוט בכל איזור בתאילנד הוא אמור להימנע ממקומות מסויימים וכנ''ל לגבי פטייה עצמה ,.(והמבין - יבין ) ,.
      לאחר השרשור האחרון בנושא שנבלם ,אני נותן עוד סיכוי אחד להמשכיות של הנושא -פטיה למשפחות ולכלל ,בהמשך אני אמשיך להביא עוד המון לינקים לאטרקציות באיזור פטייה .
      לגילוי נאות אני אמשיך ואומר שאכן אני קשור בצורה עיסקית לתיירות של פטייה ,אבל ,בצורה אובייקטית ורצינית אני יכול לומר שבאמת כל תייר יכול להגיע לפטייה ולחוות איזשהו חלק ממכלול האטרקציות שקיימות בה מבלי ''להיפגע'' מהסטיגמה שנדבקה אליה ולהנות בצורה מושלמת מדברים וממנטליות שונה ומעשירה שבטח אין בארץ המוצא שלו,.

כל מי שרוצה מוזמן להמשיך בלינקים ושירשורים בנושא פטיה והאיזור ,.

טיול נעים ומהנה ,.

לבבות בפטיה
      לבבות בפטיה (גודל:14.92KB)

לבבות בפטיה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יוסי.ר
        יוסי.ר נערך לאחרונה על ידי

שמעון
        אני איתך באש ובמים.
        כל מה שכתבת מילה בסלע.
        סוכני הנסיעות הפרובנציליים הישראלים אכן לא ממליצים על פטיה משום שהם עדיין קוראים את לונלי פלאנט של שנות השבעים , הם לא יצאו מגבולות המדינה והם חושבים שפטיה נשארה כפי שהייתה אז.
        ברשותי דירה להשכרה בפטיה. בשנה האחרונה הדיירים שלי היו זוגות נשואים מאירופה. יש לי ברשימת ההמתנה זוג נשוי אמריקאי שהזמינו את הדירה לחודשים נובמבר עד פברואר, מה שמעיד שהאוכלוסיה המגיעה לפטיה היא לא רק גברים זקנים שמחפשים מין.
        גם אני כתבתי בעבר ואני אומר עכשיו שפטיה מציעה לתייר את כל מה שיש בתאילנד . בפעם הראשונה שהגענו לעיר ונכנסנו דרך ה BEACH ROAD חשבנו שאנחנו בחוף פטונג בפוקט, ממש מדהים הדמיון.

יש עוד המון אתרים ואחד היפים שבהם הוא :The Sanctuary of Truth

מיקדש הבנוי כולו מעץ , מועמד לאחד מפלאי עולם.

נמשיך להמליץ ולעודד תיירים להגיע לעיר המדהימה הזו.
        • מיקדש האמת
        • איתן ששון
          איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

שמעון! כל מילה מיותרת, אין על פטאיה!!
          • דר. דודו
            דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

יוסי
            עקבתי מקרוב אחרי בניית המקדש הזה. במשך תקופות ארוכות גרתי בוילה שנמצאת ממש על החוף, כ 300 מטר דרומית מהמקדש ... וכמעט כל יום הייתי הולך על החוף לראות איך מתנהלת העבודה בבנייתו - באמת מדהים.
            • יוסי.ר

דודו
              הפעם אני מסכים לכל מילה שלך Laughing Laughing Laughing
              • דר. דודו

יוסי... גם זה קורה לפעמים ....חח .. 🙂
                • avi
                  avi נערך לאחרונה על ידי

תודה ליוסי ר ולשמעון
                  Twisted Evil
                  לא זוכר מי מכם ותיק יותר בפורום אבל דעתי על פאטייה, ויוסי ר לבטח זוכר היתה גרועה ביותר וזה רק משמועות וסיפורים ששמעתי.
                  באיזה שהוא שלב, יוסי התחיל לכתוב על מה יש בפאטייה פרט ל"עבודת הבורא" Laughing

(שאין מקום בתאילנד שהיא נפקדת)ולתקן את הרושם המטעה שהיה
                  והאמת שמאד התרשמתי גם מהדבקות וגם מהאתרים. Shocked
                  וכבר מזמן הפסקתי לכתוב לאנשים ולייעץ שלא לנסוע לפאטייה, כי הבנתי שיתכן והאינפורמציה אינה מעודכנת או אינה אובייקטיבית, כי מי שמחפש "צדיקות" ימצא אותן בכל חור בתאילנד
                  Embarassed
                  ורציתי להודות ליוסי ולשמעון שהעמידו אותי על טעותי,ומה שחשוב יותר הוסיפו לי יעד בין רבים נוספים שאני אבקר בהם כשאסע לתאילנד.
                  • samiso
                    samiso נערך לאחרונה על ידי

לא מומחה לפטיה...אבל
                    בעשור האחרון יצא לי להיות 5 או 6 פעמים בפטיה (לא אשכח את ההלם תרבות בפעם הראשונה ב 2001)ויש לציין שאכן המקום הולך ומשתפר,טיילת החוף יותר נקיה ועברה שיפוצים,החוף עצמו יותר נקי,רחובות 3,2,ו-4 כבר לא שוממים כמו בעבר,הקניון החדש והבית קולנוע VIP שבו,וכל האטרקציות שהוזכרו הופכים אותה למקום אטרקטיבי לכל הגילאים במרחק שעה משדה התעופה...פרט לבחורות הצווחניות בוולקין סטריט וסביבתו... Laughing Laughing Laughing אהההה וגם נפתחו מועדונים חדשים וברמה טובה.
                    ומילה טובה לשמעון(מפטיה)ארל בחור מקסים ישר הוגן ומתפרנס בכבוד...ולראיה בפעם הארונה שהייתי בפטיה בנובמבר 2008 הגעתי אליו וביקשתי שימליץ לי על מלון עד 1000 באט,הייתי בטוח שהוא ימליץ על החדרים שבבעלותו אבל בשיא יושרו הכווין אותי למלונות אחרים ואפילו לא רמז על החדרים שלו (בדיעבד חבל שלא לקחתי ממנו חדר)כ"כ נתן לי את מספר הנייד שלו לכל מקרה שלא אאתר את המלון.
                    אין לי כוונה לעשות פה פרסומת כי אני בספק אם הוא צריך את זה כי שמו רץ לפניו אבל מה שמגיע מגיע בזכות.
                    • ccshlomo
                      ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

תודה ליוסי ר ולשמעון
                      אני הייתי בפטאיה בסונגקראן האחרון עם זוגתי ובתה, וכאן המקום להודות לשמעון שסייע בארגון מלון מדהים, נפשה הרכה של הילדה לא נפגעה מכלום גם כשטיילנו בוולקינג סטריט, רק חבל שזמננו היה מוגבל ונגענו רק באפס קצהה של העיר.
                      בכוונתנו לשוב בהקדם להשלמות. זו עיר חביבה ביותר. ההתרשמות שלי רק מנסיעה לאורכה היא שלא חסרה שם גם "תאילנד אותנטית" אם מתרחקים קצת מהחוף.
                      • יוסי.ר

אבי, תודה על הדברים
                        וכשתגיעו לפטיה אתם מוזמנים להיתקשר ולקבל את כל העזרה והיעוץ ומובטח לך שלא תתאכזבו.
                        • ccshlomo
                          ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

יוסי, חזרת כבר לפטאיה?
                          • samiso

לא מומחה לפטיה...אבל
                            תיקון קל :בפטיה הייתי לאחרונה בפברואר 2009
                            • דר. דודו

אל תדאג, סמיסו ... הביקור נרשם ... 🙂
                              דרך אגב - האם כבר לקחת שיט בשוק הצף החדש ???
                              • יוסי.ר

ב 9.6 נהיה בפטיה
                                • samiso

לא
                                  נראה לי שהשוק הצף עוד לא היה קיים אז...בכל מקרה הספיק לי פעם אחת ב 2001 השוק הצף ליד בנגקוק...חוץ מזה ראיתי באחד השירשורים שקטלתה אותו... Evil or Very Mad
                                  • דר. דודו

סמיסו
                                    בפברואר 2009 השוק הצף בפאטאיה כבר היה קיים ... אתה מדבר על לפני 3-4 חודשים
                                    • samiso

דודו
                                      נדמה לי שהוא נפתח רק בחודש מרץ...
                                      • דר. דודו

סמיסו
                                        לקחתי את אחי לראות את השוק הצף של פאטאיה בפברואר ... שווה לך לנסות, אפילו תקבל כובע מקש.

במקדש העץ על חוף הים בדרך ל Naklua היית ?????
                                        • avi
                                          avi נערך לאחרונה על ידי

תמשיך שמעון זה מעניין
                                          Twisted Evil
                                          וגם אם לא כולם מסכימים איתך
                                          זה מעניין לא פחות מנושאים אחרים שהועלו כאן......
                                          • יוסי.ר

http://www.pattayaphotoguide.com/
                                            קבלו אתר צילומים + מפה של פטיה. כוונו את הבובה הצהובה למסלול שאתם מעונינים ותקבלו את פטיה ורחובותיה אצלכם במחשב.
                                            האם יש עוד עיר בעולם עם אתר כזה ???
                                            • פטיה בצילומים
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון