פארק אדירונדק –
-
פארק אדירונדק – תצפית ברכב מפסגת הוויטפייס או עליה ברכבל? ניסיתי למצוא האם הרכבל עובד כעת ביוני? (בעקבות קריאה באתר שאנשים הגיעו ורכבל עובד רק בקייץ). לא הצלחתי. האם משהו יכול לעזור? האם ניתן להסתפק לעלות לתצפית במאונטיין פייס רק באוטו? האם יש המלצה על מסלול הליכה או ניתן להסתפק בנסיעה ברכב?האם משהו יכול להמליץ על לינה באיזור לייק פלסיד במחיר נוח? האם מומלץ להקדיש לפרק יותר מיום? אנחנו קצת לחוצים בתוכנית. מבקשת פרטים על שמורת וואזבל קאסם ? -
פארק אדירונדק –רותי שלום
מבטיח להתיחס לשאלותייך בהקדם בסוף השבוע הזה,במידה ולא תקבלי תשובות מספקות עד אז.
מוני -
אוזבל צאזםמדובר בקניון צר ומרשים, בהליכה קלה, ייחודי לאזור.
יש שם בעקרון גם אפשרות לרפטינג, אם רוצים. לא פועל כל השנה.
ניתן ללכת בערוץ עד לנקודת האיסוף של המונית לחזרה או לחזור רגלית.
אנחנו מאוד אהבנו. -
אוזבל צאזםשלום רותי
מדובר על פיסגת הוויטפייס הגבוהה שאליה פונים קלות ליד הנקודה הנקראת Willmington אל כביש 431 ולדרך העולה לרכבים אל מגרש חניה שליד השפיץ כאן ישנה אפשרות לעלות במעלית אל הנקודה הגבוהה ממנו תצפית מרהיבה ביום עם ראות סבירה,קר קצת יותר למעלה תדאגו למעיל זה או אחר שישי בהישג יד בצאתכם מהרכב.
ישנה גם אפשרות לעלות מדורג רגלית מחות המזכרות ומרכז המידע שבהר.
אני מצרף תמונה של המסלול המדורג.
עכשו לא לטעות קרוב יותר ללייק פלאסיד יש פסגה נמוכה יותר של הוויטפייס מאונטיין הנמוך אליו לא עולים עם רכב שלכם אלא עם רכבל כפי שכתבת ככה שלא תטעו ,ולדעתי כדאי להעדיף את העליה לפסגה הגבוהה בנהיגה עם הרכב,כביש רחב ומעולה!
אם אתם לחוצים בתוכנית שאני כרגע לא יודע אותה,אז אפשר שלאחר האתרים של הטבע הנ"ל תמשיכו ליעד הבא ותעזבו את האדירונדאק.
במידה ואתם לא מוצאים לינה במחיר שפוי בלייק פלאסיד אני יכול רק להמליץ על לינה בעיירה סאראנאק לייק 15-20 דקות בלבד מלייק פלאסיד
אנחנו לנו בבסט ווסטרן שבעיירה הזאת(אין ארוחת בוקר )אבל תוכלו לדעתי(ליד הקבלה יש חדר עם כל המכשירים שאפשר לחמם וכו') ולהכין לכם משהו אם ישארו לכם פרודוקטים .
-
אוזבל צאזםקודם כל אני רוצה להודות לך על התשובות המהירות ומפורטות.התוכנית בגדול היא כזאות:
12.6 עוזבים את אזור פילדלפיה ועולים לכיוון איתיקה .שם אנו רוצים לראות את ווטקינס גלן (כשעתים לפי הערכה שלך),מפלי בטר מילק,אוניברסיטת קורנל,ומפלי טוננוק.לינה באזור איתיקה
13.6 לעלות על כביש 89 לאורך קאגם קיוגה,להכנס כן או לא לשמורת מונטוזמה(כדאי?)ולנסע דרך אולד פורג עד ליק פלסיד ולינה באזור
14 אוזבל קאסם,וויט פייס מאונטיין,ןאולי גם אם כדאי את high falls george.לרדת ולישון באלבני.
15 מערות נטיפים האו וחזרה לניו יורק.
יש לציין שאת בושקיל פלס אנחנו עושים ביציאה מניו יורק לכיוון פילדלפיה.
אשמח לקבל את חוות דעתך על התוכנית. האם לא תכננתי יותר מדי נסיעה כל יום? האם הית מוסיף או גורע משהו מתוכנית?
ושאלה אחרונ לגבי קטסקיל האםכדאי להוסיף בדרך חזרה?
ושוב המון תודה והערכה על פועלך. -
אוזבל צאזםרותי
ב-12/6 אם אתם בפילדלפיה תצאו בשעה סבירה על הבוקר כי עד לווטקינס גלן(ובדרך אליה לעבור כמובן דרך העיירה Mountour Falls לראות את המפל בלב העיירה).
להגיע לאיתקה כפי שרשמת על ה-13 ואז תראו את המפל של Butermilk ממש בפאתיה של העיר,ואת שאר הערהב תעשו בטבע של קורנל יוניברסיטי
מביקור ב- Cornel Plantation וכמובן לא לפספס את מפל 5 הקומות הנופל מה-Beeb Lake (ראי תמונה).
אין שום סיבה לנסוע ביום הזה לטאגונאק,מאחר ואת רוצה לנסוע למחרת על ה-89 צפונה והרי הטגנוק נמצא על אם הדרך הזאת 11 מייל מאיתקה.
אבל במחשבה שניה אם נוסעים דרך מונטזומה הדרך ללייק פלאסיד מתארכת משמעותית הנה הלינק
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=ith aca+ny&daddr=montezuma+ny+to:43.794889,-74.641113+to:Lak e+Placid,+NY&hl=iw&geocode=&mra=dpe&mrcr=1&a mp;mrsp=2&sz=8&via=2&doflg=ptk&sll=43.360955 ,-75.258555&sspn=1.86108,3.47168&ie=UTF8&ll=43.3 60955,-75.258555&spn=3.722352,6.943359&z=7
לעומת הדרך הקצרה יותר מאיתקה
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=ith aca+ny&daddr=43.675818,-74.882812+to:Lake+Placid,+NY& ;hl=iw&geocode=&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=1&sz =7&via=1&doflg=ptk&sll=43.17012,-75.082795&s spn=3.733612,6.943359&ie=UTF8&z=7
לכן תוותרו על מונטסומה ואולי בכל זאת תנסו לדחוף את הטאקונאק
ב-12/6 אבל לא בכל מחיר!!!
13/6 כנראה הדרך הארוכה ללייק פלאסיד לתדלק בבוקר את הרכב.
14/6 לא צריך גם האוזאבל קאזם וגם בהיי פולס גורג,אלא אם אתם אוהבי שמורות קניוני מפלים.
לסיכום אין הרבה ברירות ולהיות מוכנים ליום אחד עם נסיעה ארוכה
רובה בכבישים הפנימיים באדירונדאק 13/6 הכוונה,אבל עם הכנה נפשית תוכלו לו -ליום הזה ותבלו ברחוב הראשי של לייק פלאסיד בערב גם אם תלונו בסאראנק לייק,אליה תגיעו קודם.
מוני
-
אוזבל צאזםמוני בוקר טוב
רציתי לשאול להיכן אתה מתכוון בשמורה המדורגת? האם לשמורת ווטקינס גלן? האם אתה ממליץ לעשות את המסלול בשמורה?בטאקנוק אני מבינה שכדאי רק לצפות עליו?אולי נצליח לדחוס אותוב-12 ולעלות לישון בסירקוז למשל ולחלק את הנסיעה הארוכה ושעות האור של מחרת מה דעתך?
אני מקווה שאני לא מנצלת יותר מדי את הענות המהירה שלך. אבל התשובות שלך פשוט משדרגות את הטיול שלנו.-תודה!!! -
אוזבל צאזםרותי בוקר טוב
אכן כשאני אומר השמורה המדורגת אני מתכוון למעשה לגולת הכותרת של השמורות באגמי האצבעות הנמצאת בווטקינס גלן,והיא מומלצת בוודאות.
על מנת תצליחו לדחוס את הטאקונאק ובהחלט שאתם לא תוכלו ללכת בערוץ שלו עד המפל,ולכן יש אפשרות לצפות עליו מכביש מקביל לערוץ המפל הזה
לגבי ה-12/6 והמשך ללינה בסירקיוז,תביאי בחשבון רותי שהגעה מפילדלפיה אל האצבעות והתנועה מווטקינס גלן לאיתקה גם צורכת מנין לא קטן של קמ' ושעות הגה ,ושלא לדבר על הביקורים שצריך לעשות,כך
שבלתי אפשרי לקדם ללינה בסירקיוז.
אני מצרף לינק להמחשה והכנסתי גם את המעבר במונטור פולס לפני ווטקינס גלן:-
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=phi ladelphia+pa&daddr=montour+falls+ny+to:Watkins+Glen,+NY+ to:Ithaca,+NY+to:syracuse+ny&hl=iw&geocode=&mra= ls&sll=37.0625,-95.677068&sspn=30.957823,35.771484&a mp;ie=UTF8&ll=41.50035,-76.014404&spn=3.653199,4.471 436&z=7
הייתי ממליץ ביום של איזור פילדלפיה ב-11/6 לקדם את עצמכם חזק קדימה ללינה,אחרת תצטרכו לקום מוקדם ב-12/6 כי אי אפשר להגיע בתוך השבועיים הראשונים של יוני לאצבעות ולא להספיק את המייטב.
לסיכום ב-12/6 וב-13/6 דרושה משמעת עצמית גבוהה ותוכלו לעמוד ביעדים.
את לא מנצלת שום דבר ,פשוט צריך להתחשב בכך שאתם ערב נסיעתכם.
מוני -
אוזבל צאזםתודה תודה ושוב תודה!