פארק אירופה ושטרסבורג
-
יש לי שתי שאלות נפרדות, שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהן.
1. לגבי פארק אירופה- באתר שלהם מצוין, ששעות הפתיחה הן 9:00-18:00
ושבעונה הבוערת תתכן שעת סגירה מאוחרת יותר. למי שיש ניסיון- מהי שעת הסגירה בפועל בקייץ?
2. לגבי שטרסבורג- האם ניתן לחנות במקום אחד ומשם לטיל גם לקתדרלה וגם לצרפת הקטנה? האם זהו מרחק הליכה סביר?
בתודה מראש לכל העונים
נעמי. -
מצתרפת לשאלה של נעמי -
מצתרפת לשאלה של נעמיבסביבות השעה 21:00 בערב ככה
אור -
פארק אירופה ושטרסבורגשתי תשובות
א. שטרסבורג- כן. אבל יש קצת הליכה.
ב. פארק אירופה -לפחות בעיתוי בו הייתי,שיטה מוזרה למדי ,לפי עומס הקהל הם מחליטים לסגור יותר מאוחר. עובר כרוז ומודיע (ואנחנו כמובן לא יודעים את זה וגם לא מבינים מה מודיעים) .
טיפ-לצאת משם כשכולם יוצאים.
אין לי דרך אחרת יותר יעילה לדעת מתי באמת סוגרים(מפתיע לגבי הגרמנים המסודרים כל כך). -
פארק אירופה ושטרסבורג
כשהיינו שם ביום שבת באמצע ספטמבר, יצאנו קרוב ב-20.00 ולא היו עדיין סימנים שהפארק עומד להיסגר. לקראת שעת הסגירה הרשמית ב-18.00, נכנסו המונים לפארק, אני חושבת שמקומיים. יש להם איזה מידע סודי שהם מפיצים אותו למי שהם רוצים. -
ליונית ,זיוהתודה על התשובות.
מה זה קצת הליכה, ק"מ, שניים?
יש באתר של שטרסבורג רשימה של החניונים.
החניון הכי מרכזי הוא: PLACE GUTENBERG. האם יש סיכוי שעוד יהיו בו מקומות חניה בצהריים?
מישהי פעם המליצה כאן בפורום לחנות ב- PLACE KLEBER, אבל לא מצוין באתר של שטרסבורג שיש שם חניון.
מישהו יודע משהו על זה?
-
פארק אירופה ושטרסבורגפרק אירופה: אכן מכריזים על שעת הסגירה לפי העומס בתורים. אנחנו עזבנו לאחר 19:00 ועדין המתקנים הפופולריים היו פעילים והיו בהם עדין תורים גדולים. אם אינכם מבינים גרמנית אפילו בסיסית (בסך הכל צריך לדעת לשמוע את המספר המציין שעה), ניתן תמיד לשאול מישהו כשהכרוז מכריז על שעת הסגירה.
חניה בשטרסבורג: אנו חנינו במפרצי חניה ברחוב כשהתשלום במכונה סמוכה (מקבלים ממנה כרטיס עם ציון זמן פקיעת זמן החניה, אותו מניחים במכונית כשהוא גלוי לפקחים) וגילינו להפתעתנו, שהחניה בין 12:00 ל-14:00 הינה בחינם. אין לצרפתים דבר קדוש יותר מהפסקת צהרים
-
לצביקהתודה על התשובה.
כמה עלתה החניה לשעה?
באיזה אזור חניתם? -
חניהמקום חניה מדויק אינני זוכר. זה היה ממש במרכז כשבמרחק הליכה סביר היה מבנה גדול ובו כלבו של C&A, חנויות נוספות ומסעדות. הסתכלתי כעת בגליון חשבון ההוצאות שלנו ואני רואה, ששילמתי שם רק 0.70 אירו על הזמן שחרג מהפסקת הצהרים החינמית. ניתן לשער שזה היה לא יותר מ-1.00 אירו לשעה, כשהחניה היתה מוגבלת לשעתיים משולמןת, כלומר לא כולל הפסקת הצהרים החינמית. -
צביקה- תודה. -
צביקה- תודה.אם הבנתי נכון, אנחנו פשוט צריכים ליסוע לפי השילוט למרכז / לעיר העתיקה (או שזה אותו הדבר?) / לצרפת הקטנה?
אחוה
נ.ב אנחנו תמיד נוסעים בערים השונות למרכז ושם מוצאים חניה או ברחוב או בחניון שהתושבים מפנים אותנו אליו.
-
צביקה- תודה.כפי שסיפרתי במקום אחר, לא ביצענו סיור מעמיק בשטרסבורג, אלא סטינו אליה רק כדי לשבור את הדרך (וגם את הרעב) מהיער השחור לטיסה הביתה מפרנקפורט. פשוט נתתי לתוכנת הניווט ולשילוט להוביל אותי למרכז העיר וכשמצאתי חניה בקרבת חנויות ומסעדות, זה התאים לצרכינו. השלמנו קניות ב-C&A, אכלנו ארוחת צהרים טיפוסית לאזור, קצת סיירנו בסביבה והמשכנו הלאה. -
צביקה- תודה.אנחנו ישנו לילה בהולידי אין בכניסה לשטרסבורג קרוב לבניין האיחוד הארופי. חנינו בחניית המלון בחינם - אני חושבת שהיא היתה פתוחה לכולם... ומשם השתמשנו ברכבת הקלה שלהם , קנינו כרטיס ל 24 שעות ונסענו בה ללא הגבלה...לא זוכרת מחיר. -
הי נעמיהמישהי שהמליצה פעם על החניה הזו היא אני.
הגענו לשם באחד מימי ראשון באוגוסט הקודם, גם אנו לא ידענו איפה לחנות, מה גם שה-GPS התקלקל בדרך, וקבלנו הכוונה ממקומי חביב.
החניון הוא תת-קרקעי, עם כמה כניסות, מעליו רחוב מרכזי של תחבורה ציבורית, התשלום נעשה באמצעות מכונת כרטיסים, לא ממש זוכרת את המחיר לשעה.
לא בדקתי באתר של העיר, אני לא זוכרת את שמו של החניון, אלא רק שנמצא מתחת ל-place kleber, שאנחנו נכנסנו אליה דרך רחוב rue de l'homme de fer. בכל אופן, היה נוח מאוד, קרוב לקתדרלה.
את ההליכה מצרפת הקטנה עשינו לאורך המזח, לא יודעת בק"מ, אבל לקח כ-40 דקות של הליכה נינוחה עם הילדים (כולל התברברות קלה בדרך).
עדי.
-
הי עדיתודה רבה. הצלחתי למצוא את החניון הזה במפת העיר. הוא באמת מתאים גם כדי להגיע לקתדרלה וגם לצרפת הקטנה. אני רואה במפה שסביב הכיכר הזאת יש גם כל מיני חנויות ובתי כולבו. יצא לכם להיכנס אליהם? -
הי נעמי, שוב אניניסיתי לאתר את החניון דרך האתר של העיר שטרסבורג.
האמת, נחמד לראות תמונות ולהזכר.
ראיתי את הכניסה לחניון בו היינו, הכתובת שהופיעה שם -
Place de l'homme de fer, שממש סמוכה ל-Place Kleber.
עדיין לא יודעת אם זה גם שמו של החניון, בכל אופן שם חנינו. -
הקדמת אותי,אנחנו היינו ביום ראשון, כך שחנויות הכלבו היו סגורות.
בחניון היה הרבה מקום. לא יודעת האם כך גם באמצע השבוע.
היות וברחוב שמעל יש תחנה מרכזית של חשמליות, אולי אפשר לנצל זאת כדי לעשות טיול בטראם עד צרפת הקטנה, לפחות כיוון אחד, וכך גם לחסוך זמן וגם להנות מן החוויה עם הילדים. -
שוב תודה -
אשמח אם תוכלי להעלות קישור לחניון שמצאת באתרשל שטרסבורג
תודה
אחוה -
חניה בשטרסבורגאומנם לא הייתי בשטרסבורג עדיין. אני מתכוון לבקר בעיר ביולי הקרוב ואני שואל מדוע להחנות בחניון בארמון קלבר?
לפי הgps שבידי יש חניה גם בכיכר גוטנברג וגם ליד הנוטר דם ושני המקומות האלה הם המרכז התיירותי והם קרובים יותר לצרפת הקטנה.