יוגה בדרמסלה
-
שלום לכולם...
אני מחפש מקום בדרמסלה מקלוד גאנג או בכלל בצפון, אבל בעיקר שם, מקום מומלץ וטוב לעשות בו סדנת יוגה...
משהו שעשה ויכול להמליץ אני אשמח
ולספר בכלל מה היה לו וזה...
תודה וסוף שבוע נעים
אלעד -
יוגה בדרמסלהלמרות שיש גם מס' אופציות בדרמסלה לדעתי המקום בשבילך הוא רישיקש שמתהדרת בתואר בירת היוגה העולמית, יש בה שפע של אפשרויות ליוגה בכל הרמות וגם את האשראם בו הביטלס עשו יוגה (למרות שהוא כבר לא פעיל אבל מגניב לבקר בו).
בדרמסלה יש מגוון מאוד גדול של קורסים ופעילויות אחרים.
-
Himalayan Iyengar Yoga Centre-יוגה עם שרת בדרמקוטאלעד שלום,
יש אפשרויות אחדות ליוגה בדרמסלה.
אתאר לך אחת מהן שהיא נחשבת מעולה עבור רבים :
זה בית הספר שנקרא Himalayan Iyengar Yoga Centre . נמצא בדרמקוט. המורה הנו שרת (Sharat Arora )והוא מלמד בשיטה של ב.ק.ס איינגר, אצלו הוא למד. איינגר , אם אינך יודע, כתב ספרים רבים, ביניהם "אור על היוגה" שבו הוא מדגים את התנוחות בעצמו בצורה מרשימה ומנחה איך לעשותן. הספר תורגם לעברית ומי שעושה יוגה(בשיטות שונות, גם אשטנגה) - עשוי למצוא בו עניין רב.
שרת מורה מצוין. מלבד הצד הפיסי של ביצוע האסאנות בדיוק רב - שרת מתייחס להיבטים האחרים של היוגה, שהרי יוגה היא דרך חיים והשקפת עולם ולא רק 'חיטוב-עיצוב'. יש כמובן גם מדיטציות, ריטריטים ושיחות.
הקורס הבסיסי הוא קורס של 5 ימים. הקורס מתחיל כל שבוע ביום שלישי ומסתיים בשבת אבל אתה צריך להגיע לשיחת הסבר והיכרות ביום שני(יום לפני תחילת הקורס),ואחריה להירשם. יש קורסים ארוכים יותר. הכרתי שם ניו זילנדי אחד, שכל שנה עושה חודשים אחדים יוגה אצל שרת, וחוזר 'לרכב על לוויתן' באוקלנד ולהרוויח קצת כסף ביתר השנה.
שרת נמצא בדרמסאלה מחודש אפריל בערך ועד אוקטובר ואז הוא עובר לארמבול.
שרת נמצא בדרמקוט. דרמקוט, בהנחה שאינך יודע, הנו כפר מעל באגסו, שגם הוא כפר (עברית שוטפת מדוברת בו חופשי.. ) שנמצא מעל מקלוד גאנז', ששם נמצא המקדש של הדלאי לאמה ומקום הממשלה הטיבטית הגולה
ושם לנים תרמילאים אירופאים (וגם אני) ומקלוד גאנז' נמצאת מעל העיר דרמסלה שהיא עיר הודית מאובקת ומפויחת ובעצם, לא בשבילה אנשים נוסעים מקצווי תבל למקום הזה.
דרמקוט זה מקום לקוח מתוך חלום,אתה עומד גבוה מן העננים המרחפים תחתיך.. הכול ירוק.. אורנים (או שאלה עצי מחט אחרים) ירוקים ותמירים מגיעים לשמיים..נוף משגע, אוויר צלול..
אז ככה - המידע הזה נכון לקיץ 2007 אבל נראה לי שלא השתנה (בטח שלא הנוף).
אני מצרפת לך צילום מדרמקוט וקישורים לאתר של שרת ולאתר של ב.ק.ס איינגר.
אם אתה רוצה ללון בדרמקוט - אפשר אצל שרת או בגסט האוזים האחרים.
תתרגל, תחלום,תהנה, יש, יש ממה,
נילי.
-
ומרוב שהלהבתי את עצמי מדרמקוט - 2 תמונות נוספות..בעצם, זו הדרך מבאגסו לדרמקוט..
למישהו יש תמונות נוספות מדרמקוט להרגיע את הגעגוע שתפס אותי ?
לילה טוב,
נילי
-
ומרוב שהלהבתי את עצמי מדרמקוט - 2 תמונות נוספות..תודה רבה
היית שם בעצמך?
יש למשהו עוד מקומות להמליץ באזור? -
ומרוב שהלהבתי את עצמי מדרמקוט - 2 תמונות נוספות..אלעד שלום
עשית אתה עושה יוגה ? (לי לא נראה לי )אם אני צודק
תנסה להיחסף לזה בארץ יש הרבה סוגים ,שיטות של יוגה וחבל לבזבז את הזמן בהודו לחפש איזה זרם מתאים לך
אם אתה עושה אז קבל בטל לכל
-
דרמסאלה - להיות ברגע..היי אלעד,
כן ודאי שהייתי, אבל ביוגה, ובשום קורס אחר, לא יכולתי להתמיד בכל התרגולים כי אלה היו כמעט ימיי הראשונים בהודו, והייתי בסערת רגשות ובטירוף חושים, ואיפשרתי להודו הכאוטית להיכנס לי לורידים בכל העוצמות (בעצם היא לא שאלה רשות), וגם הגוף לא הגיב טוב לתרגול של האסאנות, אולי בגלל השינו במזון, הנסיעות המתישות וכו'. העדפתי בדרמסאלה לטייל בטבע או לשבת מול הנוף הערפלי עם העננים הרובצים מתחת ודגלי התפילה המתנפנפים, לראות את הטיבטים ולדבר אתם (יש לי חברה קטנה משם שעד היום אנחנו בקשר),הלכתי למוזיאון הטיבטי (מזכיר את אתרינו להנצחת השואה),נסעתי לנורבולינגה, ביום אחר למנזר גיוטו לשמוע את הקארמה פה (אומרים שהוא השני לדלאי לאמה), מובן למקדש הדלאי לאמה לראות שוב ושוב את ההתנצחות המצחיקה של הנזירים, אכלתי במסעדות המצוינות, נסעתי להפגנה של הטיבטים נגד קיום האולימפיאדה בסין הדורסנית(כבר עבר),ומנגד מסאג'ים אירוודיים חלומיים, טיבטית הזמינה אותנו לביתה, נפגשנו עם תרמילאים מאירופה ומארצות הברית (ישנו במקלוד ושם לנים בעיקר התיירים הזרים) והיה לי לו"ז צפוף ומעניין...
ומה שכן הצלחתי שם - קצת - להיות ברגע. בלי עבר, בלי עתיד, בלי מחשבות רודניות ושיפוטיות.....וזה המון.
בקיצור, הייתי במצב של היקסמות ולא יכולתי להתרכז, להתאמץ, לשבת, להיכנס פנימה. גם ברישיקש לא ממש הצלחתי.
אתה עושה יוגה בארץ? חי יוגה?
תביא בחשבון שיוגה בטיול זה סיפור אחר, לפחות עבורי ולמרות שכאשר הייתי בהודו, זו הייתה תקופה שעשיתי המון יוגה אשטנגה ופילאטיס בארץ.
לא אהבתי את הקטע של ישראלים שהגיעו, מיד התנחלו בבאגסו ופצחו בשיחות על הארץ והלכו לשרת מבלי שבארץ הם עשו אי פעם יוגה, רק כדי לסמן וי על פריט בקטלוג של 'מה תעשה במסע בהודו'. אבל.. אולי זו הייתה עבורם התחלה למשהו חדש ואני לא שופטת..
בקיצור, דראמסאלה היא מקום לחזור אליו ולא סתם המתרגלים הכבדים והמעריצים של שרת היו כאלה שזו לא הייתה הפעם הראשונה שלהם שם..
שבת שלום,
נילי.