מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטות
-
היי פורום. מבקשים את עזרת הפורום להחליט, בין טיול מאורגן, לעצמאי שבועיים בתאילנד. אנו זוג בני 55, טרם היינו במזרח כלל. והאים בגילנו אפשרי טיול עצמאי בתאילנד.הטיול מתוכנן לדצמבר.תודה ושבת שלום. -
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטותאהלן ניסו
א.55 אז אתם צעירים ואני מקווה שאתם גם מרגישים כך...
ב.שבועיים קצר לטעמי אך בהחלט אפשרי.
ג.דצמבר שיא העונה לכן התפוסה והמחירים בהתאם.
ד.תאילנד מאד קלה וידידותית לתייר ובכל גיל.
עכשיו השאלה מאורגן או עצמאי !!!
אם אתם לא עצלנים ומוכנים לקרא חומר בפורום או בלונלי פלנט או כל דבר אחר וכן יש לכם ידע בסיסי ביותר באנגלית אז ללא ספק ממליץ לכם על טיול עצמאי.
אם אתם ראש קטן ולא בא לכם לקרא וללמוד להזמין טיסות פנים מלונות ואטרקציות למינהם,אזיי תשלמו יותר תעשו מאורגן ואני גם מניח שתהינו פחות.
זו דעתי האישית בלבד -
samiso לדעתי זה לא ממש כך.כמי שטייל גם מאורגן וגם לבד בתאילנד אני אומר כך.
במאורגן: תראו הרבה יותר,תספיקו הרבה יותר,יהיה לכם הרבה יותר נוח,תשמעו הרבה יותר,תשנו במקומות טובים יותר,יהיו לכם שני מדריכים צמודים (ישראלי ותאילנדי) שמסדרים הכל והמחיר יהיה יותר נמוך מאשר אם תעשו את אותו דבר לבד.
כל החברות שמטיילות מאורגן, נוסעות בד"כ לשבועיים ומספיקות המון.
אבל דבר אחד גדול יהיה חסר - לא תרגישו את תאילנד, כמו אם הייתם נוסעים לבד.
-
השאלה העיקרית היא
האם אתם בגילכם הצעיר כבר מספיק בשלים לטיול עצמאי.
האם יש לכם נסיון בתכנון טיול עמצאי.
והאם אתם מוכנים להשקיע בתכנון.
אם התשובות לשלוש השאלות חיובית, אז דעו לכם - תאילנד היא המדינה הכי נוחה וידידותית למטייל העצמאי.
החוויה של מפגש עם האוכלוסיה המקומית - שבהרבה מקרים היא המושכת והיא הממכרת , הרבה יותר גדולה בטיול עצמאי מאשר בבועת האוטובוס הממוזג של טיול מאורגן
את המילים האלה במדוייק כתבתי ל"סבתא המטיילת" שכיום חיה זמנית (אני מקווה) בציאנג מאי.
אז תחליטו
ואם כן
אז קדימה לעבודה
קנו את הלונלי פלנט על תאילנד בעברית
קנו מפה
תתחילו לקרוא
סמנו מקומות עניין
קחו בחשבון שטיול נכון(לדעתי) בשבועיים לא אפשרי לכל תאילנד, ואם אתם באמת רוצים ליהנות
חלקו את הטיולים שלכם לשניים
ובשבועיים הראשונים ( השנה) טיילו באיזור בנגקוק והצפון או
באיזור בנגקוק והאיים. -
ארז...יכול להיות שאתה צודק כי אני לא עשיתי מאורגן אבל אישתי עשתה ואחרי ששמעתי מה עשו בטיול לעומת העלות הבנתי שעדיף עצמאי,אבל יתכן שבחברות אחרות עם מסלול שונה מדריכים שונים קבוצה שונה זה היה נראה אחרת... -
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטותמצד אחד...מאחר והטיול הוא לשבועיים,ללא ניסיון כדי לבדוק אופציה לטיול מאורגן בעיקר מבחינת עלות מול הספק- תספיקו יותר זה בטוח, תהיו "רגועים" יותר לא תרגישו שאתם מפספסים ובעיקר העלות הטיול לא תהיה הרבה יותר יקרה במאורגן.
אגב- היה דיון על כך פה לפני כמה חודשים ובאמת העלות של מאורגן לא הייתה כל כך גבוהה כמו לטייל לבד בזמן קצוב.
אבל להיות בטיול מאורגן זה בעיקר עניין של אופי שלכם..
מקסימום-בפעם הבאה כבר תבינו מי נגד מי ויהיה לכם יותר קל לנסוע לבד.
נצד שני- פה אם אתם יודעים אנגלית ברמה טובה , לא מפריע או יותר נכון תהנו מהחוויה של להתמודד לבד עם טיסות מלון וכו' אז עם תיכנון טוב של המסלול טרם היציאה אתם יכולים להספיק המון אבל בטוח לא כמו מאורגן, אבל כדי שבאמת תספיקו יותר ותחושו את תאילנד לא מבעד רק לחלון האוטובוס.. יש להאריך את הטיול העצמאי לכיון של מינמום 3 שבועות עד חודש.
שימו לב שבטיול עצמאי אתם צריכים להתחיל להזמין מלונות-טיסות כולל פנים כבר מעכשיו כי זו עונת התיירות הכי חמה שם (דצמבר)
אתם מכירים את עצמכם הכי טוב...
בכל מקרה צפויה לכם חוויה.
-
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטותיש כאן בפורום לא מעט בני 50 וגם יותר שמטיילים עצמאית. טיול מאורגן לדעתי הוא החמצה של החוויה.
אולי כדאי לעשות טיול מתואם דרך סוכן נסיעות שגר בתאילנד כמו למשל מרטין בכתובת שיעזור לכם ב "תפירת" הדברים. -
גם אני בדיעה של טיול עצמאינכונה האימרה שבזמן קצוב רואים יותר בטיול מאורגן מאשר בטיול עצמאי. אבל השאלה היא האם חשוב לראות יותר מקומות ובקצב רצחני או לטייל בנחת והמחיר הוא לראות פחות מקומות . מאחר ותאילנד ערוכה לטיול עצמאי כדאי יותר טיול עצמאי. לאלה שלא בטוחים בעצמם יכולים לקחת טיולים מאורגנים מקומיים (עם מדריך פרטי) בתיאום עם סוכנים ישראלים וכך להחליט על הקצב הרצוי בטיול. ממה ששמעתי מאנשים שיצאו לטיול מאורגן של שבועיים עולה שהם ראו הרבה מקומות אך היו מעט מאד זמן בכל מקום וזה פגע להם בהנאה מהטיול. הדוגמא הכי בולטת זה פוקט. בטיולים המאורגנים נמצאים בפוקט במקרה הטוב יומיים. איך אפשר להנות מפוקט ביומיים כשביום אחד עושים שייט ?
תמיד טוענים שצריך לחלק את הטיול לשלושה חלקים. צפון, איים ובנקוק. בטיול מאורגן זה מצחלק להרבה יותר .... ובלחץ. -
השאלה העיקרית היא , והתשובה - טיול עצמאימאשרת (כרגיל) את דבריו של avi. ומודה לו(שוב)
ולאנשי הפורום האחרים שעודדו אותנו לפני 4 שנים לטייל באופן עצמאי בתאילנד.
אני מכירה היטב את ההתלבטות שלכם .הרשו לי להוסיף כמה מילים. טיול מאורגן הוא בעצם מסע מהיר ודחוס .רואים יותר , כן , אבל לא חווים את
המראות כי "צריך להספיק" .וזאת מנסיונם של חברים רבים שנסעו במאורגן. תאילנד באמת ערוכה לתיירות , אפשר בקלות
להתארגן מראש ולהעזר בהמלצות הרבות שיש בפורום, גם לגבי סוכני נסיעות מקומיים. יש לכם זמן עד דצמבר להערך.
לגבי גילכם - אתם באמת צעירים חברים
אני מאחלת לכם טיול מוצלח ומהנה.
-
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטות
היי ניסו - תאילנד קלה וידידותית למטייל העצמאי - תשתיות התירות שלה זמינות ונוחות .
אין לך מה לחשוש מנושא הגיל - פרט לקריאות " מאמא פאפא " מהמוכרות בנייט בזאר תרגיש תמיד צעיר ב 20 שנה .
דצמבר היא שיא עונת התיירות , מזג האוויר נוח והיעד בהחלט מומלץ .
אם תחליט ללכת על עצמאי - רצוי ועדיף לחקור קצת את היעד ולהרכיב מסלול ( לא קשה ) בעזרת המיידע בפורום .
שרותי תיירות - תוכל להעזר בגל מהפורום עליו יש חוו'ד טובות מאוד .
בכל המקומות תוכל לבסס חלק מהטיולים בטיולי יום מאורגנים בעלויות נמוכות יחסית ובכך לכדת 2 צפורים במכה אחת - גם סיור מאורגן , גם הדרכה גם מכירים כל פעם אנשים אחרים ( ואם לא מדובר על טיול ג'יפים זה בד'כ גם מארצות אחרות ) ו... העיקר זה במינון נכון מסיימים אחה'צ ואתה חופשי לדרכך .
כל שירותי התיירות ( טיול חד יומי , כרטיסי נסיעה,או טיסה ניתנים להשגה בסוכנויות שמצויות כפטריות אחרי גשם בכל מקום .
בנפרד מצרף לך מאמר שכתבתי בפורום שכן בנושא .
-
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטותוהכתבה שברחה -
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטותעשיתי את שניהם.הפעם הראשונה היתה במאורגן.אחר כך 3 פעמים עצמאית.
מבחינת תקציב זה יעלה לך כמעט אותו דבר בסופו של חשבון.
במאורגן אתה תראה פי 10 דברים שאם היית רוצה לעשות אותם לבד לא היית מגיע אליהם בחיים מכיוון שלא היית יודע שהם קיימים.
אני ממליץ לפעם הראשונה - מאורגן! -
מאורגן או עצמאי לתאילנד התלבטותבקיץ שעבר , בעלי ואני בני 52 , טיילנו חודש ימים באופן עצמאי.
הכנו שעורי בית בעזרת המלצות מחברי הפורום.
מידי פעם הצטרפנו לטיולים מאורגנים ולרוב לבד .
בהחלט מומלץ ועדיף .אתה אדון לעצמך , לא תלוי בקצב של אחרים .
היו מומות שנשארו יותר מהמתוכנן ולחילופין עזבנו מקומות מוקדם יותר מהמתוכנן.
בהצלחה
ריקי ( גם אני מורה מאילת
-
samiso לדעתי זה לא ממש כך.דעתי האישית - טיול ראשון ולזמן קצר - קחו טיול מאורגן - תראו, תרגישו, תחוו ואת הטיול הבא בתאילנד תעשו באופן עצמאי.
אני חושש שטיול ראשון לזמן כל כך קצר ובאופן עצמאי עלול להביא ליותר חוויות שליליות מאשר חיוביות. כמובן שהכל גם תלוי באופי שלכם ובאנשים האחרים המטיילים אתכם בקבוצה.
-
תוספת קטנהההחלטה היא כמובן שלכם ותשמעו דיעות שונות והפוכות לגמרי כך שהרבה זה לא יעזור לכם. אתם צריכים לקחת דף ועט ולסמן את הדברים החיוביים והשליליים בסוגי הטיול השונים ולקבל החלטה לבד.
אומר לכם את דעתי לגבי אספקטים שונים:
1. מחיר - לדעתי, טיול עצמאי ייצא יקר בהרבה אם תעשו בו את אותם דברים שתקבלו בטיול מאורגן.
2. חוויות - כמעט כל מי שעושה טיול עצמאי ראשון לתאילנד ולזמן קצר רואה בדיוק את אותם דברים מתויירים לעייפה שרואים בטיול מאורגן. לא תראו שום דבר שונה בטיול עצמאי. בשני סוגי הטיול - לאור העובדה שהוא קצר וראשון - לא תחוו שום מגע בלתי אמצעי עם העם התאילנדי. בשני המקרים - הקשר היחיד שיהיה לכם הוא עם נותני השירותים השונים ולא תמיד אלו חוויות חיוביות. אני חושש שטיול עצמאי קצר עלול גם לגרום לחוויות שליליות לא מעטות עקב הזמן הקצר וחוסר ההיכרות שלכם עם המקום.
לא ברורה לי הכוונה בטיול עצמאי - כמובן שניתן להתגבר על הכל בעזרת כסף - מדריכים פרטיים שילוו אתכם - אך זה עולה לא מעט כסף והופך את הטיול לטיול מאורגן פרטי. אין ויכוח על כך שטיול מאורגן פרטי הוא טוב יותר (אין קבוצה של אנשים שנסחבת אתכם) אך עלותו יקרה בהרבה.
אם הכוונה בטיול עצמאי היא לעשות את הכל בעצמכם - יש לי חשש שעלולות להיות גם חוויות לא נעימות - התברברויות, אכזבות וכדומה.
-
אם הייתי יודע שיש כל כך הרבה מורות באילת
אולי 8 השנים הקשות בחיי, לא היו כיתה א' -
טיול מאורגן באופן עצמאיבתאילנד לא מתנהגים כמו בארה"ב או באירופה, לא שוכרים רכב ויוצאים לדרך.
בתאילנד בכל מקרה יוצאים עם מדריך/נהג.
אז בשביל מה לשלם תחזוקה של משרד נסיעות, טיסה ומשכורת של מדריך ישראלי ומלווה טיול שממילא יתנו למדריך מקומי לעשות את כל העבודה? -
טיול מאורגן באופן עצמאיההבדל הוא שבמקרה של טיול מאורגן, הוא משלם רק חלק קטן מהוצאות אלה מכיוון שהתשלום מתחלק בין הרבה אנשים שנוסעים איתו בקבוצה. -
טיול מאורגן באופן עצמאינקודת המוצא שלך מוטעית.
אם אתה מדבר על טיול מאורגן שמתבצע מישראל אז אתה די צודק, המחירים גבוהים ביחס לתמורה, גם רוב סוכני הנסיעות לא היו במקומות עליהם הם ממליצים.
לגבי סוכני הנסיעות הישראלים שמופיעים מדי פעם כאן בפורום, הם דווקא עשויים לחסוך כסף לטייל המתחיל, גם למנוסה מנסיוני.
צריך לשפוט כל דבר לגופו מסתבר. -
טיול מאורגן באופן עצמאיעשיתי שני טיולים. שניהם לא מאורגנים אחד באוקטובר 2007 ואחד בפברואר 2009. בשני הטיולים נהנתי מאוד ובשניהם קיבלתי הדרכה מאדם שהוא ותיק בטיוליו לתאילנד וטרקר בעוד יעדים בעולם. אם מדובר בטיול ראשון ואין לכם הכוח לתכנן ולתקן תוך כדי תנועה מפאט חוסר בזמן (שבועיים זה קצר לדעתי) אז לכו על טיול מאורגן. בטוח, הכל יוסבר לכם ואין מקום לטעויות (אולי רק לגבי החברה שתבחרו לנסוע איתה). תעשו עכשיו מאורגן ובשנה הבאה לאחר שהיה לכם ניסיון באזור תסעו עצמאית. בהצלחה ואני יכול לומר לכם דבר אחד... אתם מאוד תהנו בכל מקרה