ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נורווגיה - ALESUND ?

פורום אירופה
    7
    45
    12307
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מירה ד.
      מירה ד. נערך לאחרונה על ידי

אשמח לחוות דעת מאנשים שהיו בעיר הזו, האם היא ייחודית , שונה מערים
      אחרות בנורווגיה ? כמה זמן רצוי להקדיש לה?
      האם כדאי ללון בה בלילה(מבחינת פעילויות לא כספית) ? או שהיא עיר מתה בלילה?

תודה מראש לעונים!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hאורי
        hאורי נערך לאחרונה על ידי

נורווגיה - ALESUND ?
        היי
        אני לא יכול לענות כמעט על אף שאלה שלך מפני שלא ישנתי ולא הייתי באלסונד אלא רק ביום.לשאלה האם היא עיר יחודית ושונה מערים אחרות
        התשובה היא כן בהחלט מפני שנבנתה מחדש אחרי 1904 בסיגנון הארט נובו.אבל זו לא שאלה שאפשר לענות עליה כ'כ בפשטות כי לא כתבת מה האלטרנטיבות שלך ובאילו ערים בכלל תהיי בנורבגיה.אם במקום אלסונד תבקרי בברגן אז ודאי שברגן עדיפה.אני יכול לומר לך שמדובר בעיר יפיפיה וגם יפת נוף,וכל הדרכים המובילות אליה כולל דרך הים הן מהיפות ביותר שיש בכלל בעולם. לדאבוני נתקענו שם בפקק בדרך לתצפית על העיר מהר אקסלה הנחשבת מאסט ולא היה זמן לעלות לשם במדרגות.בין שתי הערים טרונדהיים ואלסונד אני אהבתי את אלסונד יותר, אף כי המקובל להגיד שטרונדהיים היא יפיפיה יחודית.אם הייתי צריך לבחור בין שתיהן במקרה שלי לא הייתי יודע.גם הדרך מגירינגר לאלסונד(נגד כוון השעון) דרך אנדלסנס היא מסלול הנסיעה הכי יפה שאני זוכר בנורבגיה.וכנ'ל בכיוון ההפוך דרך גרוטי דלסניבה (עם כוון השעון.)
        בכל מקרה גם אם איין מה לעשות שם בלילה ורק לגור, זה נראה לי מקום מצויין ליציאה לכל הטיולים באזור כולל לדרך האטלאנטית וספק אם אחרי הטיולים היפים האלה עוד ישאר לך כוח לבילויים.קבלי את מה שיש לגוגל להגיד בנידון ויש לו הרבה.ואת הכניסה לעיר מכוון הים
        IMG_0225.JPG IMG_0239.JPG
        IMG_0225.JPG(גודל:49.73KB)IMG_0239.JPG(גודל:59.19KB)

• חיי לילה באלסונד
        IMG_0225.JPGIMG_0239.JPG
        • hאורי

נורווגיה - ALESUND ?

הכניסה העירה מ"היבשה" העיר
          הכניסה העירה מ"היבשה"(גודל:60.79KB)העיר(גודל:66.34KB)

העירהכניסה העירה מ
          • מירה ד.

נורווגיה - ALESUND ?
            תודה!

התכנון שלנו הוא להגיע מכיוון LOM דרך דרך הטרולים ל-אנדלסנס ומשם
            לקריסטיאנסונד(הנקודה הצפונית ביותר שלנו) ,ממנה לעבור בדרך האטלנטית ולרדת חזרה לכיוון גירינגר (משם ההמשך הוא לכיוון מטה
            דרך בריקסדל נרופיורד ועוד... עד ברגן.
            והשאלה לגבי אלסונד היא ,האם לנסוע מסיום הדרך האטלנטית לאלסונד
            (להיות בה לילה במלון או רק לעבור לכמה שעות ולהמשיך ולחפש לינה בקמפינג)
            או בכלל לדלג על אלסונד ולנסוע מהדרך האטלנטית ישר ל-גירינגר.
            ההתלבטות היא בין כמה שעות/יום בעיר יפה או עוד כמה שעות/יום באיזור
            הפיורדים. ולכן השאלה ,כמה אלסונד מיוחדת והאם שווה להקדיש לה זמן
            מתוך 8 ימים סיבוב בארץ הפיורדים.

אני מקווה שהבהרתי יותר את שאלתי .
            • מירה ד.

נורווגיה - ALESUND ?
              ואו! התמונות שלך מדהימות!!!
              ובכלל נראה שהיה לכם מזל לא נורמאלי !! כל הזמן שמש ,שמיים בהירים
              ראיתי זאת גם בתמונות קודמות שפרסמת פה בפורום.
              הלואי עלינו גם ימים יפים כאלו בטיול שלנו!
              • hאורי

נורווגיה - ALESUND ?
                הבהרת את עצמך היטב ואני יכול לענות לך ע'פ מערכת הטעמים והנסיון שלי
                שלא כוללת שום בילויי לילה בשום עיר נורבגית,ולכן אולי חסר בה משהו
                בזמן הקצר העומד לרשותך שעתיים לעיר כולל העליה לתצפית יספיקו.אבל לא צריך לעשות שום החלטה מוקדמת ולהחליט על הלינה ספונטנית ולפי התקדמות הטיול.את יכולה למצוא את עצמך לנה בדרך דרומה אפילו בהיטר בקמפינגים בעמק היפהפה המוליך לקרחון בריקסדאל.
                • hאורי

נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!
                  תודה על הקומפלימנט. בעידן הדיגיטלי כולנו צלמי נישונל גיאוגרפיק.
                  אני בעצם רוצה להבהיר משהו שלא כ'כ ברור לא מהכתיבה כאן ולא מקודם.
                  אם תסתכלי במפת משלין עם כבישים ירוקים ותסמני לך את אלסונד בשעה 9
                  מולדה בשעה 12 אנדלסנס בשעה 2 גירינגר בשעה 4 הכניסה לבריקסדאל בשעה 6 תקבלי מעין מעגל של כבישים ירוקים על המקום הכי יפה בעולם לטעמי, ואני כבר ראיתי הרבה.ז'א תבצעי את כל המעגל הזה בנסיעה וכמה זמן שיקח יקח, כי זה ריכוז דרכים עם פיורדים הכי יפה בנורבגיה ואת הפיורד של גיירינגר תעשי גם כן בשייט קצר מגירינגר הלוך ושוב אפשר בלי האוטו.אני הקדשתי לקטע הזה לפני שלושים שנה 4 ימים (כולל הקרחון)עם ילדים ואף אחד מאיתנו לא שכח משם אפילו דקה . בדלסניבה הם אמרו "אנחנו נשארים כאן". לך יש לזה לדעתי רק שלושה ימים.אל תתלי יותר מדי ציפיות בדרך האטלאנטית, שאינה דרך נוף כ'כ מרהיבה.במשלין הדרך אפילו לא מסומנת ככביש ירוק.אז אם כל הכבוד ליונסקו, אלסונד יפה יותר מהכביש הנחמד הזה.וכל קטע כביש על המעגל שתארתי יפה פי כמה.יתכן שמעניין שם יותר כשיש גלים גבוהים, יתכן שכפרוייקט הנדסי זה מעניין, אבל כדרך נוף יש המון יפות יותר, אפילו הדרך לבית ג'אן.קבלי רוכב אופניים בתצפית של דרך הנשרים על 7 האחיות וגיירינגר פיורד.הבחור בדרכו לנורד קאפ!!! וגם את איידסדאל מהמעבורת החוצה לכיוון הטרול סטיגן.לדאבוני עוד היה סגור שם במאי.-כדאי שלא תחמיצי את שני הכבישים המפורסמים האלו.
                  IMG_0313.JPG IMG_0335.JPG
                  IMG_0313.JPG(גודל:58.62KB)IMG_0335.JPG(גודל:52.16KB)

IMG_0335.JPGIMG_0313.JPG
                  • מירה ד.

תודה!!!
                    עזרת לנו להחליט , בדיון מהיר עם חצי מהזוג השני שנוסע איתנו , החלטנו באמת לוותר על הדרך האטלנטית ולהגיע לאלסונד לפחות לכמה שעות.
                    השטח שציינת הוא באמת עיקר הטיול שלנו,ולפי חשבוני נהיה רק בשטח הזה כ- 4 ימים. מקווה שיספק אותנו.
                    ושוב תודה.

• יהודה אודי
                      יהודה אודי נערך לאחרונה על ידי

נורווגיה - אולסונד
                      היי

מצ"ב קטע מהמסלול שביצענו ושלא רשמתי בפרסומים השונים :
                      לאחר השייט על הגרייגאר הגענו ל hellesylt ומשם המשכנו ל ALESUND.

המסלול :
                      "המשך נסיעה מהעיירה hellesylt בכביש 655 צפונה לכוון העיר ALESUND.
                      כביש 655 הוא אחד מהיפים ביותר בנורבגיה, הרים מושלגים, מפלי מים, אגמים יפים. אסור להחמיץ.
                      במהלך הנסיעה בכביש 655 חולפים על פני העיירה OYE ומגיעים ל- LEKNES.
                      מ- LEKNES הפלגה של כ- 20 דקות לעיירה SAEBO.
                      (המחיר 79 קרונות. המחירים הנקובים הינם לרכב + 3).
                      מ -SAEBO המשך נסיעה בכביש 655 לעיירה orsta ומשם בכביש E39 לעיירה- festoy .
                      מ festoya שייט נוסף ל -solavagen בעלות של 60 קרונות.
                      א"כ המשך נסיעה בכביש 14 וובהמשך בכביש E 69 עד העיר ALESUND

לינה –
                      עדיף למצוא מקום לינה לפני ההגעה לעיר, או לבצע את ההזמנה למלון, צימר, כבר בארץ.

במרכז העיר יש מרכז מידע
                      אם המשרד סגור, יש בכניסה תיבה עם עלונים ובהם פירוט כל המלונות והצימרים בסביבה.

http://www.imageshop.no/alesund/
                      http://www.visitalesund.com/default.asp?sp=GB&bhcp=1

למחרת

העיר נחמדה,לא משהו מיוחד.רעייתי מאוד התלהבה.
                      האטרקציה, תצפית מהממת מהר בשם "אקסלה", שנקרא גם ההר העירוני, גובהו 190 מטר.
                      מפסגת ההר ניתן לצפות על הפיורד המהמם, על העיר לרבות הנמל העתיק והנמל החדש, על ההרים היפים שמסביב וכן על מספר איים שמסביב לעיר : "גיסטה", "ויגרה" ו"אלדרוי".
                      אין צורך לצאת לבקר באיים. נסעתי לאי "ויגרה". משעמם "פחד".
                      מה גם שצריך לנסוע בכביש אגרה ולשלם 72 קרונות לכל כיוון עבור הנסיעה בכביש.

המשך נסיעה מאולסונד - עד לכניסה לקרחון בריקסדאל.
                      המסלול :
                      מאולסונד - ( 13:20 ) נסיעה בכביש 656 לכוון העיירה magerholm..
                      במהלך הנסיעה, הכביש "נגמר" וכדי להמשיך חייבים לעלות למעבורת.
                      (13:30) - מהעיירה magerholm עד לעיירה sykklven . ( העלות 69 קרונות ).
                      א"כ - נסיעה בכביש מס' 60 לאורך אגמים, הרים מושלגים ונופים מדהימים, עד ("stranda" (15:20 ).
                      מ"סטרנדה" - נסיעה דרומה בכביש 60 עד ל עיירה "הליסיילט", 27 ק"מ (שבה היינו לפני הנסיעה לאולסונד)
                      א"כ המשך נסיעה בכביש מס' 15 לסטרין.
                      לאחר שחולפים על פני העיירה "סטרין" ( 17:10) מגיעים לעיירה loen (18:10.
                      בעיירה loen - קיים מרכז של "טוריסט אינפורמשיין", ומלון בשם loenfjord" "
                      קישורים למלון:
                      http://www.voyagenow.com/hotels/Loen/Loenfjord.html
                      http://www.hotelium.com/Norway_Hotels/Loen_Hotels/Loenfjord. htm

תהנו
                      • רבקה.ק.
                        רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

נורווגיה - אולסונד
                        הי מירה

לצערי לא היינו באלסונד, אך בתכנוני הנוכחי לצפון נורבגיה, כל פעם שאני מחפשת מבנים מיוחדים, ארכיטקטורה מיוחדת וכו', אלסונד עולה ראשונה ברשימה.
                        אז הנה כמה לינקים:

http://gigapan.org/viewGigapan.php?id=462&window_height= 604&window_width=1263

http://findarticles.com/p/articles/mi_hb6472/is_199809/ai_n2 5769761/

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%85lesund

http://norway-travel.suite101.com/article.cfm/the_art_nouvea u_masterpiece_of_coastal_norway

בקיצור, אני ודאי הייתי הולכת לאיבוד בעיר יומיים לפחות.... אבל זמן...

רבקה
                        • מירה ד.

נורווגיה - אולסונד
                          תודה לכולכם ! אני עוד צריכה לעבור על אתרי האינטרנט שנתתם .

שאלה ליהודה: האם אתה זוכר כמה זמן בערך לקח לכם המסלול מ- hellesylt ל-ALESUND ? (אתרי המפות לא עוזרים הרבה ,כי הם לא מכניסים בחשבון את זמני המעבורות וההמתנה להם)
                          אני חושבת שכן פירסמת את המסלול הזה(או אולי זה היה מישהו אחר)
                          חשבנו לעשות את המסלול הזה אבל בכיוון ההפוך .

תודה
                          • hאורי

נורווגיה - אולסונד
                            גם לי יש שאלה אליך יהודה בקשר לכביש הזה שמעולם לא נסעתי בו ואני חושש מאוד , שהדווח שלך גורם לאנשים לנסוע בכביש שלא נחשב כ'כ, לפחות ע'י משלין למשהו יפה במיוחד ואינו מסומן ככביש ירוק.לא קראתי עליו בשום מקום מיוחד ואין עליו שום תצפית נוף מפורסמת וכן הלאה. לכן ובעיקר בגלל הסמכותיות: "כביש 655 הוא אחד מהיפים ביותר בנורבגיה,"-מאיפה לקחת את זה? על סמך איזו השוואה הגעת למסקנה הגורפת הזו?. ממה שאני רואה כרגע במפה, כל מה שהכביש הצדדי הזה עושה הוא מקצר דרך מגיירינגר לאלסונד ובהחלט אם תשאל בויה משלין איך להגיע לאלסונד הוא ישלח אותך דרכו.אבל המטרה בטיול כזה באזור, היא לא הקיצור אלא היופי .אייך אתה יכול להגיד דבר כזה כשעדיף ופי מליון יותר יפה על דעת כל העולם זה לנסוע מגיירינגר לאלסונד דרך אנדלסנס כלומר דרך הנשרים דרך הטרולים וההמשך המרהיב מערבה. לותר על המסלול הזה תמורת מפני שנדמה לך שהוא אחד היפים בנורבגיה זה אבסורד גדול.אל תעלב בבקשה.תחשוב שמפני שעברת בכביש מסויים, אתה אולי יוצר אופנה ושולח אנשים לשם.זו אחריות גדולה מדי, אלא אם כל העולם ובן דודו והנורבגים אכן אומרים כמוך.
                            • דנט
                              דנט נערך לאחרונה על ידי

למירה(היא החשובה כרגע,כי היא בדרך לשם...)
                              חוות דעת נוספת לגבי הדרך האטלנטית אוכל לתת לך ב-27 או 28 ביוני(עוד כעשרה ימים)-אם חבריי,שאמורים להיות שם אז,ידווחו לי בזמן אמת.
                              דעתי האישית,שלא מסתמכת על נסיון(לא הייתי בנורבגיה,רק קראתי חומר),היא שאלסונד מתאימה למי שעושה מסלול "מעגלי"-שבכיוון אחד מגיע לצפון(אנדלסנס/מולדה/קריסטיאנסונ וגו')דרך כ'63 וחוזר מהמערב(או להיפך).לחבריי,שנוסעים מברגן לצפון ולא חוזרים,הכנסתי את אלסונד-בעיקר עבור התצפית נהר אקסלה-אבל הורדתי בהמשך כי זו סטיה די רצינית(ויקרה...)שתבוא על חשבון מקומות יפים אחרים.זו דעתי ולא אוכל להתעמת עם יהודה על כך כי הוא היה שם,אבל מה איכפת לי-אורי ישמור עלי(והוא גם מצא לי בעבר מתכון שחיפשתי הרבה זמן,אז אני חייב להיות בעדו...).
                              • מירה ד.

תודה!
                                דנט , אשמח לקבל חוות דעת מחבריך , אנחנו טסים ב- 2 ליולי, כך שתספיקי לרשום לי את חוות דעתם על האיזור.

נכון לעכשיו המסלול המתגבש ב- 8 ימים ( ללא אוסלו)הוא :
                                אוסלו- אלברום - לום - שמורת הטבע : Jotunheimen- לום - DALSNIBBA-
                                דרך הנשרים , דרך הטרולים - אלסונד - HELLESYLT - שייט ל-GEIRANGER
                                - בריקסדל - מוזאון הקרחונים-Nerofjorden שייט - ווס -EIDFJORD-

בנקודה זו לפי מצב הזמן שנשאר לנו נחליט אם לשבור ל-ברגן או להמשיך ל-עמק המפלים בכביש 13 - HAUGESUND - ברגן .
                                ושוב לפי הזמן (ובספק מאד גדול אם יהיה) -אפשרות לרדת עד לצוק
                                המטיף ומשם לברגן.

מה דעתכם על המסלול ? כמה לדעתכם נספיק ממנו? האם פיספסנו משהו שהוא MAST ?

תודה!

• אבי lll
                                  אבי lll נערך לאחרונה על ידי

אני כתבתי את דעתי בעבר על הדרך האטלנטית:

(לפני כשנה)

3. הדרך האטלנטית בנורבגיה תגובה ל - 2 11/05/2008 18:23
                                  אבי lll
                                  שליחת אימייל לכותב 229 הודעות עד כה

לאורי ! בדיון שהזכרת כתבתי וצרפתי תמונה. הייתי בדרך האטלנטית ,
                                  המקום חביב בלבד לא שווה את הנסיעה הארוכה. הדרך יפה מאוד בצילומים ממעוף הציפור, במבט על. בנסיעה ברכב קשה להתרשם.

נורבגיה 059.JPG
                                  (גודל:4.28KB)

• דנט
                                    דנט נערך לאחרונה על ידי

עמק המפלים?
                                    מירה,הייתי מבסוט שמיציתי את "כל" החומר על נורבגיה והנה באת לי עם עמק המפלים.אני לא זוכר שהשם הזה הוזכר אי פעם בלמטייל(מישהו אמר סנילי?).כבר העברתי את המפות לחבריי אך אנסה הערב לבדוק פרטים ולהתלבט האם להכניס למסלול(נוסעים מברגן דרך נורהיימסונד לאיידפיורד-האם מתאים?).יש משהו נוסף?
                                    • יהודה אודי
                                      יהודה אודי נערך לאחרונה על ידי

למירה ולאורי

היי

מירה:

זמן מהליסיילט לאולסונד - כ 4.5 שעות, כולל השייט במעבורות.

לאורי :
                                      אנחנו הגענו להליסיילט לאחר השייט על הגיירגאר.
                                      יצאנו בבוקר מהעיירה אנדאלסנס, המשכנו בדרך הטרולים א"כ המשכנו בנסיעה בכביש 63 עד לעיירה VALDAL, א"כ נסיעה לעיירה SYLTE
                                      ולאחריה לעיירה LINGE.
                                      מ-LINGE שייט קצר במעבורת (Ferry ) עד לעיירה - AIDASDAL.
                                      המשך נסיעה בכביש 60 ל``Geiranger`` בדרך המכונה "דרך הנשרים", אורכה 30 ק``מ. יופי של נוף ירוק והרים מושלגים.
                                      לפני ההגעה לגיירנגאר, קיימת בצד הדרך תצפית מהממת על הפיורד.
                                      חובה לעצור. בשעה 17:00 עליה למעבורת, עם הרכב, והפלגה מ"גיירנגאר" לעיירה hellesylt. השייט ארך כשעה.
                                      ומשם המשכנו לאולסונד.

לגבי כביש 655 :
                                      בהשוואה ל"דרך הנשרים" או הדרך מ"אולדן" לקרחון "בריקסדל"
                                      או בהשוואה לכביש 50 ל-oppheim, ואחר כך דרומה בכביש E16 ל-VOSS, בדרך משגעת, המזכירה ביופיה את הדרך מאינסברוק שאוסטריה לאגם "בודן" שבגבול אוסטריה, גרמניה שוויץ, כביש 655 הוא יפה מאוד וממולץ לנסוע בו לכוון אולסונד.

תהנו

• מסלול ל- 9 ימים בנורבגיה
                                      • hאורי

לדעתי הלא קובעת, אלסונד יפיפיה,צוק המטיף תורידי.מאחר שס'ה הזמן קצר מאוד,תקטיני מזמן אוסלו מה שאפשר.לא שאיין מה לעשות בה,באלטרנטיבות ובזמן שבידך הנוף חשוב יותר.ערים כמוה עוד תראי הרבה.
                                        • hאורי

ערב טוב אבי
                                          ממש מתנצל שההודעה שלך חמקה מעיני.זה ממש נכון שכבר הזהרת אותנו מראש שלא ניפול מהכיסאות בדרך האטלאנטית ולכן היתה לי הפתעה קטנה מקריסטיאנסונד, ממשחקי השמש בעננים ומכמות התושבים באיים ובקרבת הערים.כבר הייתי במקומות בעולם שהדרך האטלאנטית ומה שבקצותיה היתה יכולה להחשב אולי כדבר הכי יפה. למשל בארמניה שלבד מהאררט שבטורקיה,אין שם אתרי נוף מסדר גודל נורבגי.במאי השנה חלק מהדרכים הכי יפות ב"קטע המאסט" היו עדיין חסומות בשלג. נשארתי עם זמן טיול אותו ניצלתי עבור הדרך האטלאנטי המפורסמת.לחשיבה באלטרנטיבות לנוסעים לזמן כ'כ קצר כמו מירה, יש בעיה להחליט על מה לותר כי הכל יפה,אבל יש יפה מאוד ויש גם מרהיב ועל המרהיב לפחות יש הסכמה.
                                          קבלו את הדרך האטלאנטית. אם ראיתם את המצגת הזו דלגו,אפילו נורבגיה לא תעלב.
                                          • הדרך האטלאנטית
                                          • מירה ד.

אוף ! הכל כל כך יפה !!!!!!
                                            הגעתי למסקנה שכמעט לא משנה איזה כביש נבחר ,בכל פינה יחכו לנו
                                            מפלים , פיורדים ,נופים מדהימים. אז מה שנשאר לנו זה לנסוע לאן
                                            שיקחו אותנו הכבישים והמעבורות , מה שנספיק נספיק ומה שלא.....
                                            מי יודע ..אולי נצליח לנסוע שוב אי פעם.

תודה לכולכם!
                                            (רגע ,לא נפטרתם ממני , עד הנסיעה בטח יהיו לי עוד שאלות)
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון