ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נהיגה עצמאית בתאילנד

פורום תאילנד
    7
    12
    2591
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוסי.ר
      יוסי.ר נערך לאחרונה על ידי

מעניינת אותי התשובה לשאלה : מדוע ישראלים מבוגרים ואחראיים כאשר הם נוסעים לטיול לאירופה ולאנגליה הם שוכרים רכב ונוהגים עצמאית וכאשר זה נוגע לתאילנד הם תופסים פחד ופיק ברכיים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איתן ששון
        איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

מכיוון ש
        אולי חוששים שהתמרורים לא יהיו ברורים מספיק (אגב, זה די נכון ממה שראיתי בצפון תאילנד, לא תמיד כתוב באנגלית )
        • דר. דודו
          דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמאית בתאילנד
          אני מניח שישנן כמה סיבות:

1. נהיגה בצד שמאל - ללא ספק ישנם אנשים שחוששים מהנושא.

2. בנגקוק - לא הייתי ממליץ לאף אחד לנסות לנהוג שם

3. שילוט - לא בכל מקום יש שילוט ברור באנגלית.

4. אי ידיעת אנגלית של התאילנדים - אם מתברברים, יש קושי לתקשר ולקבל הוראות.

5. נושא של ביטוחים ותאונות - אנשים חוששים מהסתבכויות בנושא

6. אלטרנטיבות - בגלל המחירים הזולים בתאילנד, קיימות אלטרנטיבות זמינות כמו למשל לשכור רכב עם נהג, דבר שבארצות אחרות עלול להיות יקר מאד.

לסיכום: השילוב של מספר בעיות וחששות + הזמינות של אלטרנטיבה זולה - גורם לכך שמעט נוהגים עצמאית בתאילנד.

• ccshlomo
            ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמאית בתאילנד
            דיברנו על זה תמול שילשום אבל אשאל אותך את השאלה ההפוכה, איזה היגיון יש בזה שאחזיק רכב?
            כשרק הגעתי לצפון שכרתי רכב פעמיים שלוש אבל זה לא הסתבר לי כחסכוני או נוח במיוחד. הסתדרתי יופי עם רכב ונהג או תחבורה ציבורית איכותית ורכב פרטי לא חסר לי.
            בבנגקוק עצמה אין לי כוונה לנהוג, זה נראה לי תענוג מפוקפק ביותר, מה גם שיש כאן יותר מוניות מנוסעים ובכלל אני מעדיף את ה10 דקות בסקאיטריין על פני שעה במונית לאותו יעד בדיוק. אז להחזיק רכב בשביל טיול פעם בחודש שגם אז אני מעדיף בד"כ לטוס ליעד ולא לנסוע? נראה לי חסר טעם.
            באירופה וארה"ב עברתי בד"כ מרחקים די ארוכים כל יום ובאופן "תיירותי"יותר, מזוודות, חברה וכאלה לכן אז זה נראה הגיוני יותר לשכור רכב. בשום עיר גדולה, מנהטן, מדריד, מילאנו או רומא לא החזקתי רכב שכור, רק מחוץ לערים.
            וממש בסוד, גם בת"א ידעתי שלא כלכלי לי להחזיק רכב אבל עשיתי את זה, מטעויות לומדים.
            • avi
              avi נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמאית בתאילנד
              Twisted Evil
              לא יודע לבי אחרים.
              אני נהגתי כבר בכל העולם כולל דרא"פ, אנגליה קפריסין בצד שמאל
              אירופה וארה"ב כמו אצלנו
              ובצרפת עם הידים על הראש....... Shocked גם בפריז
              בפעם הראשונה שנהגתי בצד של האין נהג חשבתי שזה יהיה נורא קשה, אבל זה זרם בטבעיות גמורה, פרט להפעלת וישרים במקום וינקרים....
              ואם אתה זוכר הייתי מבין אלה שכל הזמן טענו שזה מסוכן וכו'.
              אחרי עוד פעמיים שלוש בתאינד התחלתי לשים לב לשילוט וכו'.
              ובאיזה שהוא שלב כתבתי לך ובפורום שכל מי שיש לו נסיון בנהיגה וביטחון אין שום בעיה לנהוג בתאילנד, השילוט באנגלית יש מיספור על הכבישים ומי שיודע לקרוא מפה אין לו בעיה.
              אבל אני פשוט מתעצל, בחיי סתם עצלות, התחבורה הציבורית כ"כ נוחה
              זול מאד לעשות טיול עם רכב שכור+נהג, אז אני מתעצל, עד כדי כך ירדתי שבפאי שכרתי אופניים Embarassed
              • יוסי.ר

נהיגה עצמאית בתאילנד
                למה שאלתי את השאלה הזו ??
                ובכן, שאל פה מישהו לגבי הואה הין וצ'ה האם. עניתי לו שבשני המקומות נקודתית אין מה לראות ,אבל הסביבה שלהם משגעת. יש שמורת טבע יפיפיה וישנם אתרים נוספים באזור כולל עיירות נהדרות לאורך הים עם בתי מלון משגעים. זה נראה כאילו מגיעים לסוף העולם אבל זה כל כך קרוב והאפשרות לטייל שם חופשי עם רכב שכור היא נהדרת. ישנם המון מקומות כאלה בתאילנד וכמו שנוסעים בין כפרים באנגליה, סקוטלאנד או אוסטריה אפשר לעשות את זה גם בתאילנד.
                מי שכבר היה ולא רוצה עוד פעם "צפון בנגקוק איים" בהחלט יכול להנות מהאפשרות הזו.
                לגבי השילוט : אני יכול להגיד שנהגתי אלפי קילומטרים בכל רחבי תאילנד. מעולם לא ניתקלתי בחוסר שילוט או בשילוט לא ברור . בשביל להיתברבר בתאילנד צריך כשרון מיוחד .אם יש לך מפה טובה עם מספרי כבישים אתה מגיע לכל מקום, גם בחורים הכי נידחים הכבישים ממוספרים.

שלמה, לא התכוונתי שאתה תיקנה רכב, זה ודאי מיותר במיוחד בבנגקוק וגם אני משתדל לא לנהוג שם אלא רק להיכנס ולצאת.

דודו : באנגליה ואוסטרליה ישראלים נוהגים בצד שמאל.
                רק משוגע נכנס עם ררב שכור ללונדון או ניו יורק
                רכב מחברה מסודרת, אויס או הרץ מבוטח כמו באירופה
                לא בדקתי אף פעם את העלות של רכב עם נהג אבל הגיונית זה צריך להיות יותר יקר מה גם שלהיות צמוד ימים שלמים לעוד בן אדם אפילו הנחמד בעולם זה לא כל כך נעים.

• ccshlomo
                  ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

יוסי, אתה צודק לגמרי
                  בקשר ללהיות צמוד לעוד בנאדם ימים, כשעשיתי את זה זה העיק עלי לפעמים.

אני גם יודע שאתה לא נוטה למתוח ביקורת, רק מתעניין, אז אספר לך משהו למרות שזה בפומבי וכנראה לא מתאים לך לבצע.

יצא לי לא מעט, גם בצפון תאילנד וגם במדינות אחרות לסגור דיל עם בחורות שהכרתי והיו לי נחמדות. נוסעים יחד לטיול על האופנוע, אני משלם את ההוצאות, אוכל, לינה וכדומה, הן דואגות לנהיגה בהתאם למסלול שבחרתי ולמו"מ עם המקומיים.

לדוגמא: בנסיעה עוד 10 ימים לויאטנם תחכה לי ידידה מטיול קודם בשדה התעופה לאסוף אותי, נטוס יחד למרכז המדינה, נטייל שבוע שבועיים או עד שימאס לנו על אופנוע שאשכור, נחזור לסייגון וניפרד כידידים.

רק שאנשים לא יקבלו מזה רעיונות, זה לא משהו שמתאים לכל אחד ולא משהו שעושים עם מישהי שהכרתם 10 דקות, את הטיול הראשון יחד עשינו רק בביקור השני שלי בויאטנם, אחרי שכבר הכרנו טוב.
                  • סבתא מטיילת
                    סבתא מטיילת נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמאית בתאילנד
                    יוסי ר. הידוע כתומך נלהב בנהיגה עצמאית בתאילנד , עודד אותנו
                    לעשות זאת - ואחרי מספר טיולים ברכב שכור בתאילנד - בצפון בינתיים,
                    אני רוצה להאיר כמה נקודות. הנסיון האחרון היה השבוע , שלושה ימים בצפון הרחוק ההררי והירוק .
                    השילוט בכבישים גם באנגלית . הכבישים מסומנים , ממוספרים וניתן לעקוב בעזרת מפה. למרות שבטיול קודם , באזור נאן , בחרנו לסע בדרך מסוימת הררית ויפה ולפי המפה היינו אמורים להגיע לעיירה קטנה . מאד נהנינו מדרך נופית מקסימה עד ש... הגענו לסופה , לפי המפה - יש המשך לכביש ובמציאות ?... נאלצנו לחזור !
                    מצב הכבישים - גם במקומות נידחים - בהחלט טוב .
                    נכון שההפרש בעלויות בשכירת רכב+נהג לבין שכירת רכב לנהיגה עצמית
                    הוא קטן , בכל אופן הכייף האמיתי לדעתי, להיות חופשיים בדרך ולהתנהל בטיול לפי רצונך.
                    למרות כל האמור , בטיול ראשון בתאילנד הייתי ממליצה על רכב+נהג.

• יוסי.ר

הי סבתא
                      שמח לשמוע
                      • סבתא מטיילת
                        סבתא מטיילת נערך לאחרונה על ידי

הי סבתא - היי יוסי
                        מגיעה לך בהחלט - תודה !
                        • דר. דודו
                          דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמאית בתאילנד
                          היי יוסי .... אני מקווה שאתה לא מנסה לשכנע אותי לנהוג בתאילנד .. Very Happy

דרך אגב - גם בבנגקוק קל ונעים לנהוג (יותר מאשר בת"א) .. הבעיה היא רק להכיר כי קל מאד להתברבר. אין לי שום בעיה לקחת מונית - אני גר סמוך לכביש ראשי ולמרכז מסחרי והרבה מוניות ממתינות שם והשומר בבנין יזמין מונית להכנס עד פתח הבית .... אבל עדיין מרגיש יותר בנוח להסתובב עם מכונית בבנגקוק. הפעמים היחידות שאני לוקח מונית הם כאשר אני יודע שצפוי לי מקום עם בעיות חניה (דבר די נדיר בבנגקוק). באזור סוקומוויט - אני מחנה את המכונית ליד תחנת רכבת עילית ומשתמש ברכבת.

כבר אמרתי את זה כמה פעמים ואומר שוב - אני מכבד מאד ומעריך את השתלבותם של יוסי ואשתו בחיים בתאילנד ומידת החופש והעצמאות שלהם. תאמינו לי - אין הרבה כאלה.
                          • nati544
                            nati544 נערך לאחרונה על ידי

דודו שכחת להוסיף.....
                            "השלמת ההכנסה" של השוטרים עלולה לעלות יותר משכירת רכב עם נהג....
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון