קפריסין באוגוסט עם ילדים
-
קפריסין באוגוסט עם ילדיםבעקרון פרומודרוס הוא כפר התפוחים ופדולאס (בו שהינו)כפר הדובדבנים-לא שיהיה תפוחים או דובדבנים באוגוסט אבל שני כפרים יפים וגבוהים-אפשר גם לרכוש ליקרים או ריבות ושאר מטעמים.
רונן
פדולאס-כ1900 מ
פרומדרוס-1700 מ
מזכיר את כפרי הדרוזים ברמת הגולן -
קפריסין באוגוסט עם ילדיםהי לכם,
שמחתי לראות שיש משפחות שנוסעות לקפריסין!
כבר שנים שאני מנסה לשכנע את החבר'ה, אבל אף אחד לא מסכים.
אגרתי כבר כל כך הרבה חומר, שאני יכולה כבר לכתוב בעצמי ספר...
בכל אופן- הפעם אני לא מוותרת, וניסע לבד, ארבעתנו (שני הבנים שלנו בני 10, ו-4). באוגוסט, כמובן.
אם אתם שומעים על משפחה שתרצה להצטרף אלינו (אני מניחה שניקח איזה מלון חוף עם פעילויות לילדים, ונטייל בסביבה), אשמח לשמוע.
פרסמתי כבר בארבעה אתרים, אבל אין לי ספק שאף אחד לא יראה את זה...
תודה,
עדית ג'אנה -
קפריסין באוגוסט עם ילדיםעדית,אשמח לשמוע הצעתך:היכן בקפריסין,מה התנאים,מחיר שביררת(או שכבר סגרתם?)?
את יכולה לשלוח למייל הפרטי באתר. -
קפריסין באוגוסט עם ילדיםהי
הכיוון הוא מלון חוף, לא חשוב לנו היכן. פאפוס היא הכי בריטית, אבל היא מחייבת נסיעה של כשעתיים מלרנקה, איך שנוחתים, ונוהגים בצד שמאל, כידוע...אבל אפשרי.
בימים נעשה גיחות לטרודוס מדי פעם, נרד בצוללת לאניה הטבועה "זנוביה", נלך ל"מעלית הזמן" בפאפוס (כמו זו שבירושלים),
ו...יש לי רשימה של אטרקציות. וגם רשימה של המלונות הכי מומלצים.
עוד לא ביררתי מחירים. יש כפרי נופש שמתאימים למשפחות כי מקבלים שם דירות, וזה יוצא יותר זול.
איך זה נשמע? -
קפריסין באוגוסט עם ילדיםאין לנו בעיה עם מלון בהרים. מבחינת מזג האויר זה עדיף. השאלה מה יהיה לילדים לעשות שם
-
קפריסין באוגוסט עם ילדיםמלון רודון בכפר אגרוס הומלץ ב1001 טיפים כ3 פעמים.
מלון שעושה רושם יותר איכותי מהדרוג (נדמה לי 3 כוכב באיכות של 4)
מחירים נוחים,בריכה לובי ומניח שיש פעילויות לילדים.
נראה לי מיקום מצוין לחופשה עם ילדים.
כחצי שעה משיא הגובה בטרודוס,שעה מהחוף ולא רחוק ממנזרי הטרודוס ומסלולי ההליכה.
שימו בגוגל RODON CYPRUS -
קפריסין באוגוסט עם ילדיםנכון. מצוין. תודה!! -
קפריסין -לשכנע חבריםעדית היקרה
גם אני לא מצליח להסביר למקורבים שקפריסין זה שווה!!
לא שאיי יוון לא מדהימים אבל יש לי תחושה אולי בגלל המרחק הקרוב אולי המודעות אולי מכיון שפעם קפריסין היתה יקרה והיום לדעתי ממש לא-יש איזושהוא חוסר הערכה לקפריסין-לא נחשב..
לדעתי מקום מצוין-אכן "האי לכל השנה"-הייתי מצטרף בכיף אבל התקציב השנה ילך לפרויקטים אחרים.
רונן -
קפריסין -לשכנע חבריםגם אנחנו מחפשים יותר לינה בקרבת הים.הפעם אנחנו בתקופת צימצום ואמורים לצאת כתפרנים,לכן לינה זולה מהרגיל-אך שתהיה בתנאים טובים היא הכיוון.ברור שנצטרך למצוא פעילויות לילדים-כגון פארק המים וחופים יפים.
רונן,מה שעד כה מהע ממני לשים את קפריסין על מפת היעדים היה שהיא מזכירה את הארץ.חופים דומים,הצמחיה,ההרים.ואני מחפש יותר את החופים המדהימים שרואים בתמונות מזקינטוס,קורפו,סנטוריני,כרתים.הא מת שעד כה לא ראיתי תמונה של חוף מדהים(כמו זה עם המים הצלולים שמראים בפרסום בטלויזיה)בקפריסין שיגרום לי להשתאות ולהגיד:"וואו,נוסעים"...
רונן-פרויקטים אחרים?אל תגיד לי שהכסף יילך על שיפוצים וכו' על חשבון חו"ל!לי זה קרה לפני שנתיים(ברור לכולם מי דחקה את התקציב לטיול הקדוש לחו"ל לטובת שיפוצים מיותרים...). -
קפריסין -לשכנע חבריםדנט ידידי הטוב
בוא ננסה לעשות סדר בדברים
1)אכן גם לפי דעתי איי יוון וכפרי יוון יותר יפים או נגיד זאת כך יותר מיוחדים מקפריסין גם בעיני.
2)בקפריסין כמה מפרצים מדהימים ביופים אם כי החופים לא תמיד חוליים אלא לעיתים עם אבנים קטנטנות כמו החוף\מפרץ המדהים בו לנו בצפון מערב האי במלון חוף אפרודיטה.
אבל יש בקפריסין בעיני משהוא שונה ומיוחד-בשקט באווירה בלבביות באוכל המצוין ומעל הכל ברכס הטרודוס המדהים-נופים מנזרים אוויר הרים.
כנראה שאתה צודק אם נשים בצד תחושות שונות שיש לנו כי אנחנו בחול אז מסכים איתך שהוא מזכיר את הרי הגליל הכרמל וכו אבל הנהיגה השונה עצי אורן שחור והמנזרים מזכירים לנו מקום אחר.
3)אני באמת חושב שמלון כמו אפרודיטה במיקום וביחס ובמחיר המצוין יכול מאד להתאים לכם.נמצא לא רחוק ממרחצאות אפרודיטה כך שיש סיכוי שאפרודיטה תעיר אותך בלילה (כשהשיפוצניקית ישנה)ותיקח אותך למרחצאות.ולו רק בשביל הסיכוי הקלוש הזה הייתי נוסע.
4)לגבי חול השנה כנראה דצמבר בודפשט ו\או וינה.
במקביל צריך להקים גינה וריצוף כ25 אלף שח.
אתה רואה איפה הולך הכסף..תודה לאל מסתדרים!!
5)לסיום גם בכרתים לדוגמא יש איזורים משעממים זקיתוס וקורפו יקר מאד-סע לקפריסין פעם אחת בשלב זה-ממליץ.
שבת שלום ידיד
רונן -
קפריסין -לשכנע חבריםנכון . לקפריסין יצא שם של דומה לישראל ויקרה, אבל מי שרוצה לברוח מהים תיכוניות צריך להבין שדוקא בקפריסין, יותר מבכל מקום קרוב אחר, יש השפעה בריטית גבוהה- באי יש עדיין נוכחות בריטית המתבטאת במשפחות החיילים הבריטים שחיות שם, ברבבות התיירים הבריטיים שנוהרים לשם. הרבה בריטים עוברים לשם כדי לגור. הנסיעה היא בצד שמאל, ואנגלית זו שפה רשמית שם. יש אפילו מירוצי סוסים, למי שמעונין...
מעבר לכך, הספורט מאד מפותח שם, ייחודי בעיקר הוא ספורט האופניים- האי מרושת במסלולים. גם של הליכה. וגם לצוללים בקפריסין יש את אחד המקומות הכי נחשבים בעולם- האניה הטרופה "זנוביה". -
קפריסין -לשכנע חבריםאכן פגשתי שני זוגות של בריטים בפנסיה שחיים חצי שנה לפחות בביתם בקפריסין (משהוא בדומה לפלורידה)אלא שלטענתם דוקא המיתון השפיע לרעה על ערך הלישט מה שמקשה על הבילוי שלהם בקפריסין ושאר מדינות היורו-מה שמשפר דוקא את אפשרות הישראלי לנפוש באנגליה.
רונן -
קפריסין -לשכנע חבריםאז ככה- גילוי נאות- חלק מהאנשים אמרו לי שאיי יון יותר יפים, ןכן שהנוף מהטרודוס דומה לגליל, ושהכפרים דומים לכפרי הדרוזים בגליל, שלא ביקרתי מהם מעולם, למרות שהיו כמה חבר'ה דרוזים נחמדים בבסיס שלי בגיבור
. התאכזבתי מהתיאור, אבל במשך הזמן שמתי לב שמדובר באלה שעשו איזה טיול של יום בטרודוס ולא נשארו.
כי מאידך, יש אנשים שדיברתי איתם, וכאלה שקראתי את דבריהם באינטרנט (ישראלים), שאמרו שהנוף שם פשוט עוצר נשימה. לפי המפה אני רואה שרכס הטרודוס מורכב מעשר פסגות לפחות (וכולו מיוער)- הכי גבוהה 1952, 4 נוספות 1700, עוד 3 של 1500, עוד כמה של 1100-1300. אז זה מבטיח נוף יפה. בדקתי ובארץ יש אמנם את החרמון שהוא 2200, אבל מעבר לו ההרים יותר נמוכים ולא צפופים כמו בטרודוס. חוץ מהחרמון יש את הר בנטל שהוא 1500, והשאר עוד פחות. ירושלים לדוגמה היא בין 800 מ'.
לגבי הכפרים- מישהי ירושלמית אמרה לי שהכפרים, מבחינה ארכיטקטונית, יפהפיים ודומים לעין כרם. מה רע?חוץ מזה, קראתי בעשרות מקומות שהקפריסאים מאד סבלניים לילדים ומאד אוהבים אותם- למשל מישהי (באתר בריטי) תיארה את היחס הסבלני לילדה הקטנה שלה במסעדה באיה נאפה.
לגבי המפרצים- לא יודעת לגבי ההשוואה ליון- אבל אמרו לי בהרבה מקומות שהמים יפהפיים- מאד מאד צלולים, ממש לא דומים לאלה של הארץ.
כל מה שתחליטו- העיקר שתהנו!!
-
קפריסין -לשכנע חבריםשמחה לשמוע מה שקרה לערך הליש"ט
-
קפריסין -לשכנע חבריםעדית אכן היפי הוא בעיני המתבונן-אני מכיר אנשים שהיו במקומות מדהימים ולא הצליחו להנות כך שבסופו של דבר זה תלוי ביכולת שלנו כזוג או משפחה לדעת להנות מטיול (וזה לא שקפריסין לא יפה או מהנה..).הקיץ יוצאים מספר רב יחסית של ישראלים לקפריסין -אשמח לקבל משוב והתרשמות.
אחת העיות שיש היא כמות יחסית נמוכה של טיסות-אין למעשה סיבה ריאלית שטיסה כזו קצרה לא תעלה (אולי בעתיד) יותר מ100-150$.
כיום כ260$ למעט במבצעים של הרגע האחרון.
רונן -
לשכת התירות הקפריסאיתלמתלבטים לאן לנסוע-אולי סט של חומר רלבנטי בדואר יעשה לכם את ההבדל-עוד שרות שקפריסין נותנת-מפה,חוברת לינה כפרית,מסלולי טיול והליכה.
איילת-(דוברת עברית-אדיבה) 03-5257442
אמרו לה שאתם מפורום המטייל.תוך מספר ימים החומר אליכם.
מניח שתוך מספר חודשים עד מספר שנים תגיעו לאי הקטן-גדול הזה. -
לשכת התירות הקפריסאיתנכון! קיבלתי מהם המון חומר. הם ישר שולחים, בלי שום בעיה. -
לשכת התירות הקפריסאיתהוסיפו עכשיו גם חוברת מסלולי אופניים בקיצור החברה משתדלים. -
לשכת התירות הקפריסאיתוואו נכון! בדיוק עכשיו קיבלתי מהם בדואר את חוברת מסלולי האופניים....
צרוף מקרים. לא שאשתמש בה הפעם, אבל שיהיה. אי אפשר לדעת. הרי אפשר לשוט לשם עם אפניים באניה מישראל (11 שעעות=לילה).