"רכבלים" ביער השחור - סדר
-
מעיון בפורום ראינו כי יש רכבל אחד או שניים בפרייבורג
וכן רכבל אחד או שניים בפלדברג
האם אפשר בתמצית להגיד מה היתרונות והחסרונות של כל אחד והאם ניתן להסתפק באחד מהם? יש מומלץ?
אנו זוג עם ילדים
תודה מראש על עזרת חברי הפורום
-
"רכבלים" ביער השחור - סדרמצטרף לבקשה -
מה אומרים המבינים? -
לא הבנתי את השאלההאם אתם שואלים לגבי הרכבלים עצמם או על מסלולי טיול מהרכבלים?
או אולי אתם עולים ברכבל בשביל תצפית?
כמו כן, חשוב לציין את גילאי הילדים.
יש רכבלים נוספים ביעור השחור (למשל ב-todtnau).
היינו ברכבל (גונדולה) בפדלברג, אבל לא עשינו שם טיול (זה היה אחרי מסלול הגמדים) ואולי לכן זה לא היה כל כך אטרקטיבי.
בטודנאו עלינו ברכבל כסאות ועשינו טיול רגלי מקסים.
ברכבל של פרייבורג לא היינו. -
לא הבנתי את השאלהמיכל תודה
אצלי זה עם בנות 12 ו15
מדובר על יום כיף בטבע ולא רק תצפית
-
רכבל ותצפית בלבד. ללא טיול. איזה רכבל מומלץ יותר? -
"רכבלים" ביער השחור - סדרהי,
אנחנו היינו בפסגת הר ה - Schauinsland, ממנו ניתן להשקיף על פרייבורג עצמה והסביבה.
http://www.freiburg-home.com/travel_&_tourism/family_day s_out/schauinsland_cable_car/
העלייה לפסגה היא ברכבל, שנחשב לארוך בגרמניה. טיילנו בפסגה כשעה. הנוף מדהים ונהננו מאד.
בהמשך אותו היום טיילנו בפרייבורג עצמה.
היינו גם בפלדברג (לא באותו יום) וגם שם עלינו ברכבל לפסגה. בפלדברג כדאי לרדת ברגל. אצלנו החבורה כבר היתה עייפה וויתרנו.
שבת שלום,
זיוית
נ.ב. עכשיו ראיתי שאתם לא מתכוונים לטייל. הנוף מהשואיסלנד מרשים יותר. אבל בכל זאת כדאי אם אפשר לעלות קצת מעבר לתצפית שנמצאת מיד עם היציאה מהרכבל שממנה ניתן לראות רק את פרייבורג. -
"רכבלים" ביער השחור - סדרזיוית יש לי שלאה אליך אני גם רוצה להגיע לתצפית אבל עם הרכב כי אני עושה את פרייבורג בבוקר ואני לא יספיק גם לטייל בעיר וגם רכבל כי הוא לפחות שעה וחצי הרכבל ולכן אני רוצה להגיע אם הרכב לקראת השעה 18:45 ככה לנסוע לשמה ולראות האם זה אפשרי להגיע עם רכב לראות תנוף והאם אין לזה שעות סגירה או משהוא כזה ואפשר לבוא בשעה כזו?????
תודה רבה -
"רכבלים" ביער השחור - סדראור,
העלייה ברכבל לוקחת כ 15-20 דקות.
אתם יכולים לשנות את הסדר. קודם לעלות להר ואח"כ לטייל בעיר.
ניתן לעלות ברכבל בין 9-18 נכון לשנה שעברה. -
"רכבלים" ביער השחור - סדראבל אם אני רוצה להגיע ישר לפסגה עם הרכב ולראות את התצפית לעצור בפסגה לצאת מהרכב לראות ת'נוף אפשר זה לא סגור או משהוא זה כביש והאתר שנתת זניכנסים אליו למטה זה כתובת ההגעה לתצפית או שזו הכתובת שמשם עולים לרכבל??
תודה -
"רכבלים" ביער השחור - סדראה אתה עולה לרכבל 20 דקות ואיך חוזרים גם ברכבל לרכב??? ולמה אני שואל כי יש לי חנייה במרכז העיר וממנה אני הולך לשור ברגל ולרחובות אני הסתכלתי במפות של גוגל באתר שנתת יש לטה תכתובת של הרכבל עכשיו ברגל מהחנייה במרכז העיר זה רחוק ללכת אז רציתי לדעת אם יש חניי ברחוב הזה מאיפה שעולים לרכבל איך זה הולך????
תודה -
"רכבלים" ביער השחור - סדר
הר בלכן פחות מדובר בפורום, אבל גם שם יש רכבל לפסגה, הוא בגובה למעלה מ-1400 מטר (רק טיפה פחות מפלדברג) ונחשב כנקודת תצפית טובה ליער השחור, לאלזס, להרי הווז', להרי היורה והאלפים. הרכבל יוצא מיישוב בשם Multen, דרומית לטודנאו.
http://www.belchen-seilbahn.de/
http://www.mythische-orte.com/dn_belchen-schonau-black-fores t/
לאור,
אני חושבת שלפסגות הרי היער השחור ניתן להגיע גם ברכב (לא הסתכלתי על פלדברג, אבל כן ראיתי במפה את הכבישים העולים להר של פרייבורג, שאני לא מצליחה לבטא את שמו בעברית צחה, להר בלכן ולהר קנדל). וודאי שאם עולים ברכבל ניתן גם לרדת ברכבל לאותה נקודה, וכדאי מאוד להיעזר במפה אמיתית מניר חוץ מאתרי המפות האינטרנטיים ובכל מקרה לקנות לפני הטיול מפה בקנה מידה 1:200,000 ולא פחות מזה. אם אין לכם זמן להגיע בשעות פעילות הרכבל, אתם יכולים לנסות לעלות להר של פרריבורג וגם אם יש מחסום או שהכביש נגמר, ליהנות מהדרך עד לאן שאפשר להגיע. כשאוהבים טבע גם הדרך יפה, ולפעמים היא העיקר, וגם אם רואים את הנוף מגובה 800 מטר ולא מגובה 1,200, הולכים באיזה שבילון שמוצאים במקרה מרחק קצר הלוך וחזור, נכנסים לתוך היער להצצה קצרה - גם החוויות האלה מוצלחות ויקנו לך את התואר "בוגר היער השחור". -
"רכבלים" ביער השחור - סדראז זהו האתר אם תכנסי לאתר שזיוית נתנה של הרכבל בפרייבורג אאני לא יודע שאת מעלה תאתר יש תמחירים ולמטה יש כתובת עכשיו אי לא יועד אם זו כתובת שממנו עולים לרכבל או כתובת של התצפית בגלל זה אני צריך תכתובת של הצפית ואני מאמין שאני יכול להגיע אם הרכב לראות תנסוף כי את הנסוף אתה רואה שאתה מסיים תרכבל אתה יורד ממנו בסוף הנסיעה ואז רואה מכביש או לא יודע מאיפה כי לעשות רכבל אני לא יספיק גם רבל גם להסתובב בעיר כי החנייה בעיר רחוקה מהרכבל וברגל זה רחוק מאוד ואני עוזב את פרייבורג ב- 13:30 ככה לכוון פארק החבלים שכלול בכרטיס משעה 14:00 אבל אני עושה בפלדברג רכבל אז זה לא העניין אני רוצה לראות תצפית רק ומעדיף להסתובב בעיר בבוקר 3 וחי שעות זה יפה להסתוב בעיר מה שאני יעשה אחרי טיטיסי שאני יסים תפארק חבלים ואת השייט אני ינסע לפיסגה ויראה מה שיהיה יהיה מקסימום עשינו טיול אבל אשמח אם את יודעת את הכתובת של התצפית רק ?
תודה רבה -
"רכבלים" ביער השחור - סדררונלדיניו - נסה בספרדית , אולי נבין...
את מה שכתבת פשוט לא מבינים. -
"רכבלים" ביער השחור - סדר
בחיי שניסיתי לקרוא