ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

************TTT *** Thailand Top Ten *************

פורום תאילנד
    24
    54
    253729
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הרוזן מקוסמוי
      הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל חברי הפורום .
      החל מהיום ובמהלך כל חודש יולי ניתן להציע 3 מקומות / אתרים / מבנים שחייבים לבקר בהם בתאילנד .
      הבחירה חייבת לענות על 3 תנאים :
      1. יחודיות : חובה שיהיה אטרקטיבי וייחודיות שאין במקומות אחרים .
      2. במסלול התיירות : הבחירה חייבת להיות משהו שניתן לשלבו בתוכנית טיול של שבועיים שלושה .
      3. חובת הוכחה : חייב להוסיף תמונה למקום שהומלץ (ניתן להוסיף כל תמונה אפילו אם הושגה באינטרנט ולא צולמה באופן אישי ).

כל משתתף יכול להגיש רשימה (שתכיל 3 מקומות מדורגים עפ"י הסדר) , פעם אחת בלבד . אין לרשום יותר מ 3 מקומות ואין להגיש יותר מרשימה אחת לכל משתתף .

בסוף חודש יולי , יבדקו כל הרשימות ויועבדו לרשימה אחת שתכיל את 10 המקומות שחייבים לבקר בהם בתאילנד TTT - Thailand Top Ten .

מקווה שתשתפו פעולה ובסוף נצמיח רשימה שתהיה יחודית לפורום תאילנד
      ומי יודע אולי הרשימה גם תגיע לאיזה מגזין תיירותי נחשב .

שבוע טוב לכולם .
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • סגול סוכנות נסיעות בתאילנד
        סגול סוכנות נסיעות בתאילנד נערך לאחרונה על ידי

קשה לתמצת את פוקט ל3 נקודות
        3 נקודות יחודיות לפוקט:
        1 טיול 4 איים (גיימס בונד)
        טיול לחופים ומערות מיוחדות – מפרץ פנג-נגה, שטח ימי של כמה עשרות קמ"ר, הוכרז כשמורת טבע לאומית לפני עשרים שנה. בתוך מימי התכלת של ים אנדמן זרועים עשרות איים סלעיים, קטנים וגדולים, מכוסים יערות טרופיים עם צמחייה מגוונת שזרעיהם הובאו הנה על ידי ציפורים נודדות ממרחקים. השילוב של איים גירניים וגלי הים יצר מערות רבות אשר הכניסה אליהם היא על ידי קיאקים. הים באזור תמיד רגוע וללא גלים גבוהים. נוף קסום ומיוחד זה משך את יוצרי הסרט ג'יימס בונד להסריט כאן את אחד הסרטים.

2. טיול 7 איים - קופיפי
        לדעת רבים אלו האיים היפים ביותר בתאילנד, האיים נמצאים במרחק של 45 קילומטרים מפוקט לכיוון קראבי – מזרח. קו-פיפי מורכב משני איים, קו-פיפי דון הגדול יותר והמיושב וקו-פיפי לאיי אשר אינו מאוכלס אך מכיל לגונות נסתרות ומפרצים קסומים. אחד מהם, מאיה ביץ', נבחר בשנת 1999 לשמש כאתר הצילום של הסרט "החוף". מים צלולים ושקופים, חול לבן, אלמוגים ודגי ים טרופיים. למרות ששם הטיול הוא שבעת האיים הכוונה היא לשבע עצירות ב שלשה איים. טיול שבעת האיים הוא בגדר חובה באיזור

3. פנטסי - מופע מרהיב לכל המשפחה
        זוכה פרס האטרקציה הטובה היותר בפרסי התיירות של תאילנד.
        יוצרי הספארי וורלד ליד בנגקוק הקימו את מרכז חיי הלילה והשעשועים שבאי פוקט, המיועד לכל אחד מבני המשפחה, הפנטסי – אגדת ים.
        קומפלקס ענק בשטח של כ100 דונם הכולל כפר אירועים, קרנבלים, משחקים ומרכז קניות שבו מזכרות ומלאכת יד ממיטב המסורת התאילנדית.
        מסעדות מזנונים ודוכני מזון בהם מבחר מנות מהמטבח התאילנדי, האסייתי והבין לאומי.
        כל מה שראית בדוכנים ברחוב ולא העזת לטעום יופיע כאן ברמה גבוהה ונקייה!
        מופעים עוצרי נשימה של המסורת התאילנדית בהם באים לידי ביטוי הקסם והמסתורין התאילנדים.
        הצופים נחשפים לחוויה מתקיפת חושים העוסקת בתרבות התאילנדית, בקסמים ובאקרובטיקה בגובה של כמה קומות, אפקטים של אור וקול, מופעיי לייזר, פילים ושלל ביצועים של מאות רקדנים.

ביי בנתיים
        יריב - סגול
        סוכנות טיולים בפוקט
        james bond rock.jpg קו-פיפי.jpg
        james bond rock.jpg(גודל:8.80KB)קו-פיפי.jpg(גודל:6.72KB)

james bond rock.jpgקו-פיפי.jpg

תמונה עבור פנטסי פוקט
          פוקט פנטסי 1.jpg פוקט פנטסי 2.jpg
          פוקט פנטסי 1.jpg(גודל:8.02KB)פוקט פנטסי 2.jpg(גודל:7.72KB)

פוקט פנטסי 1.jpgפוקט פנטסי 2.jpg
          • נדב הרגיל
            נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

זה ממש קשה, אני אנסה.
            שלוש מקומות במסלול התיירות -
            1. מפלי ERAWAN ליד העיר קנצ'נבורי, ואיזור העיר קנצ'נבורי - נהר קוואי והסביבה.
            העיר קנצ'נבורי נמצאת צפון מערב לבנגקוק, במרחק של 3 - 3 וחצי שעות נסיעה.
            במרחק של שעה - שעתיים נסיעה מהעיר (תלוי באיזה כלי רכב נוסעים) ישנו פארק עם מפלים שנקרא ERAWAN.
            הפארק מיוער ומוצל, תיירים זרים ומקומיים כאחד נמצאים בו ומבקרים בו.
            המפלים מתחלקים ל - 7 מפלים, כאשר השביעי הוא הגבוה ביותר והראשון הוא הנמוך ביותר. על מנת לעבור ממפל אחד לשני יש צורך בהליכה בשבילים, ולעיתים הם מסולעים וכרוכים בעלייה, אבל לא משהו שאי אפשר לעבור אותו, וזה אפילו מתאים למשפחה שאוהבת ללכת.
            המפל הראשון והשני יוצרים מעין בריכות שאנשים אוהבים להשתכשך בהם ולקפוץ למים שלהם. מהמפל השני ומעלה רואים פחות ופחות אנשים.
            לדעתי, מקום מדהים!!
            אחד המפלים. מקרא המפלים בכניסה לשמורה.
            אחד המפלים.(גודל:16.79KB)מקרא המפלים בכניסה לשמורה.(גודל:19.08KB)

אחד המפלים.מקרא המפלים בכניסה לשמורה.
            • נדב הרגיל

המשך -
              2. מגדל ביוק 2 בבנגקוק -
              הבניין הגבוה בתאילנד, בן 70 ומשהו קומות. הוא גם מלון וגם מסעדה וגם תצפית. הבניין היה המלון הגבוה ביותר בעולם, אבל תואר זה נשלל לבורג' אל ערב בדובאי.
              מאפשר תצפית על עיר תוססת, חיובית ונחמדה.
              כיף לא נורמלי! Smile

מלמטה. מלמעלה.
              מלמטה.(גודל:19.27KB)מלמעלה.(גודל:18.11KB)

מלמטה.מלמעלה.
              • נדב הרגיל

המשך -
                3. האטרקציה השלישית היא לאוהבי המסיבות.
                מסיבת הפול מון באי קו פנגן.
                האי קו פנגן נמצא באיים המזרחיים של דרום תאילנד, שיט של חצי שעה עד שעה צפונית לקו סאמוי.
                האי פחות מפותח מבחינת תשתיות משכנו קו סאמוי, והרבה דרכים באי משובשות, דבר שהופך חלקים גדולים מהאי ללא נוחים ונגישים.
                האיזור העיקרי בו מתרכזים מירב התיירים האי הוא איזור ההאד רין, אשר מחולק בצורה גסה לחוף "הזריחה" (SUNRISE) וחוף "השקיעה" (SUNSET). ישנו גם חוף "לילה" היפה והשקט שפונה לעבר האי סאמוי.
                אחת האטרקציות שגם בזכותה ידוע קו פנגן היא מסיבת הפול מון החודשית, שכשמה כן היא - מסיבה שמתקיימת בליל ירח מלא.
                המסיבה הזו התחילה בקטן באחד מהגסטהאוסים על חוץ הזריחה בהאד רין, ועם השניםן התפשטה והפכה לידועה, והיום היא מושכת אליה אלפים של אלפים של אנשים צעירים ומבוגרים כאחד שגודשים את כל חוף הזריחה בהאד רין משעות הערב עד שעות הצהריים למחרת.
                באי קופנגן פועלים שוטרים סמויים, במיוחד בזמן המסיבה. מיותר לציין שהשוטרים הם לא הסיבה שבגללה אין לאף אחד צורך לגעת בסמים!! אבל מי שבכל זאת לא יודע לשלוט בעצמו, אז אזיקים או כלא יעשו את ההפחדה ויניעו אותו מזה. טיילו בטוח! Smile
                אחת הבעיות של קו פנגן היא שבסביבות מסיבת הפול מון ישנה תפוסה לא נורמלית באי, ולכן הרבה מטיילים שלא הזמינו מראש נתקעים בלי מקום לישון.
                תהנו! Smile

אחרי הפול מון. פול מון.
                אחרי הפול מון.(גודל:5.55KB)פול מון.(גודל:9.94KB)

פול מון.אחרי הפול מון.
                • שושי
                  שושי נערך לאחרונה על ידי

המשך -
                  יש לי אין סוף פינות מיוחדות בתאילנד, אבל אלך לאלה שיש לי תמונות מהם, טוב מכל מקון יש לי תמונות, אבל דיגיטליות....
                  נתחיל מצ'נג מאי:
                  ארוחת ערב בסיגנון קנטוקי, בילוי ערב מקסים, הרבה הופעות, ואוכל מיוחד .
                  המקום השני, גן החיות הגדול בעיר, זו היתה הזדמנות בשבילי לראות דובי פנדה, מול העיניים

ארוחת קנטוקי בצ דב פנדה בצ
                  ארוחת קנטוקי בצ'נג מאי(גודל:20.07KB)דב פנדה בצ'נג מאי(גודל:23.66KB)

ארוחת קנטוקי בצ'נג מאידב פנדה בצ'נג מאי
                  • אילניתש
                    אילניתש נערך לאחרונה על ידי

שכחת להוסיף פרט מעניין
                    בבריכות יש גם דגים, ובזמך השכשוך במים הם נוגעים בך...
                    יש הקוראים לזה "פיש מסאג'" ויש הקוראים לזה "יאאק"
                    אני נמנית על הסוג השני... Laughing

בריכת דגים.jpg הגשר על נהר הקוואי.jpg
                    בריכת דגים.jpg(גודל:5.74KB)הגשר על נהר הקוואי.jpg(גודל:6.33KB)

בריכת דגים.jpgהגשר על נהר הקוואי.jpg
                    • איתן ששון
                      איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

גנים
                      אני אוהב גנים.מאוד אוהב גנים!
                      הכי יפים נמצאים בצפון ליד צ'אנג ראי "דוי טונג רויאל גארדן"
                      מדהימים!
                      האתר השני הוא "בנג פאין" ע"י בנגקוק.
                      משגע!
                      האתר השלישי, בפטאיה "נונג נוץ".
                      פארק שמשלב גם הופעות פולקלור וגם גנים תאילנדים וגולת הכותרת היא הגנים הצרפתיים שבו.
                      מהמם!
                      • samiso
                        samiso נערך לאחרונה על ידי

די איתן...
                        קרעת אותי לגמרי.... Laughing Laughing Laughing
                        סוכם שלא מספרים בדיחות יותר תכבד הסכמים... Laughing
                        עשית לי את היום...
                        אהבתי את הסימן קריאה...
                        • איתן ששון
                          איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

הלו..
                          סמיסו התעוררת??
                          Laughing בוקר טוב!!!!!!!!!!!!
                          אני באמת אוהב גנים !
                          בוא נגיד שאני אוהב גם גנים.
                          אבל פה אני לא מוסיף דבר מפאת הבטחתי לרוזן להיות ילד טוב ירושלים Sad
                          • הרוזן מקוסמוי

הי יריב
                            רק כדי לחדד נקודה , הכוונה הייתה למקומות/אתרים/מבנים בכל תאילנד ולאו דווקא בפוקט בלבד .
                            אין לי שום בעיה ומכבד את הבחירה , רק רציתי להבהיר אם הייתי מובן שמדובר בכל תאילנד .

אם כן אז סבבה והכל בסדר .

ברור שהבנתי שהמטרה ליצור "נקודות חובה לביקור" בכל תאילנד, היות ואנו בפוקט, המחשבה הראשונה שלנו היתה לתת נקודות בצאנג-מאי, אבל במחשבה שניה החלטנו מקוריים ולתת נקודות ב"פוקט"
                              למרות זאת רק 3 בפוקט? זו היתה הכוונה שלי.
                              ביי בנתיים
                              יריב - סגול
                              סוכנות טיולים בפוקט
                              • Jenny2
                                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

כדי שאיתן לא יפסל על סעיף 3...
                                מצטרפת להמלצה על גני דוי טונג.
                                גני דוי טונג1.JPG גני דוי טונג2.JPG
                                גני דוי טונג1.JPG(גודל:18.62KB)גני דוי טונג2.JPG(גודל:28.37KB)

גני דוי טונג2.JPGגני דוי טונג1.JPG
                                • ארז1
                                  ארז1 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי יש רק מקום אחד
                                  ואני כותב מקום כי העם מכנה אותו ריילי,
                                  אבל לדעתי החוף הוא פרא ננג.
                                  מקום לישון כדי להביט בשקיעה, באו ננג.

והמקום , הריילי.
                                  P1000430.JPG resized_IMG_0931.jpg
                                  P1000430.JPG(גודל:17.90KB)resized_IMG_0931.jpg(גודל:5.41KB)

resized_IMG_0931.jpgP1000430.JPG
                                  • שמעון מפטיה
                                    שמעון מפטיה נערך לאחרונה על ידי

דילמה קשה ,....
                                    האמת היא שבתאילנד יש כל כך הרבה אטרקציות מגוונות שקשה מאוד לשים את האצבע על השלושה שבגדר ה''חובה'' ,לדעתי זה ממש תלוי בסוג האנשים עצמם ובמטרת הטיול ומטרותיו ,..
                                    לכל תייר יש את המטרות והשאיפות האישיות שלו להשגה במהלך חופשתו ולכן צריך להתייחס בצורה אינדיוואלית לכל אחד בנפרד ,.
                                    מי שאוהב טבע ירוק ונופים פסטורלים ,אז רצוי שיגיע לצפון תאילנד לטרק אישי או קבוצתי וכן לאיזור קנצ'אנבורי והסביבה ואפילו ישלב את הנסיעה בטרקים בנפאל או לאוס או ויטנאם ,..
                                    מי שאוהב יותר כיוון של נופים פתוחים וכחולים ,אז רצוי שיתרכז באיים בתאילנד שהיפים בהם הם באזור הריילי ,קו פיפי וקו צ'אנג ,.
                                    מי שאוהב חיי לילה ומסיבות ,אז שיתרכז באי קופנגאן (פולמון/האף מון),פוקט (פטונג ביץ,מנגלה) וכמובן פטיה (וולקין סטריט),..
                                    מי שאוהב גנים (כמו איתן.ש) אז באמת יתרכז בצ'אנג מאי ופטיה ,.
                                    מי שאוהב נהרות ונחלים אז שיתרכז בבנקוק ואפילו יצפין מזרחה לסיור לאורך גדות המקונג ריוור ,...
                                    בקיצור ,קשה להגדיר שלושה נקודות בתאילנד כשהמבחר כל כל גדול ורו-גווני ,אני רוצה רק להוסיף אטרקציה אחת שהיא באמת מיוחדת וחוויתית שמתאימה לכולם וזה ה''פליי דה גיבון'' ,יש את זה בצ'אנג מאי וכן באיזור פטיה ,מניסיון אישי ,זה אטרקציה שחובה לחוות וליישם בתאילנד ,.

פליי דה גיבון פליי דה גיבון
                                    פליי דה גיבון(גודל:14.36KB)פליי דה גיבון (גודל:11.42KB)

פליי דה גיבון פליי דה גיבון
                                    • הרוזן מקוסמוי

חברים יקרים , מי שעדיין לא התייחס , נא לקחת
                                      פסק זמן למחשבה , להשקיע כמה דקות ולהתייחס לנושא החשוב הזה .
                                      בסוף נוציא ממנו משהו טוב שיכול לעזור להרבה אנשים בפורום ולחסוך המון התלבטויות .

תודה .
                                      • קש כפית
                                        קש כפית נערך לאחרונה על ידי

זו המלצה שלי עם הסתייגות, אני לא נוהגת לומר...
                                        על אף מקום ושום דבר שזה מאסט. זה נגד הדת שלי Smile
                                        אפשר לספר על מקומות, אפשר להגיד שהיה שם מעניין, כיף, מדהים
                                        וכדומה, שום דבר לא מאסט, טיול זו הרפתקאה אך שאני רואה את זה
                                        ולכל אחד יש את ההרפתקאה שלו שמורכבת מכל המכלול של מה שעובר עליו
                                        אין דבר כזה מקום מאסט, לא באוצר המילים שלי.
                                        אז זו ההקדמה
                                        ההמלצה שלי תהיה עיר קטנה בשם MEA SARIANG
                                        שנמצאת בצפון מערב תאילנד.
                                        אפשר להגיע אליה מכמה מקומות, אני הגעתי אליה מעיר קטנה אחרת בגבול בורמה
                                        לעיר קוראים מה-סוט. שמעתי עליה לראשונה כשחיפשתי לעצמי מסלול לטיול האחרון שלי
                                        גם שלמה וגם יוסי מפטאיה הזכירו את המקומות וככה נולד
                                        הרצון והרעיון להגיע לשם. אז כאמור מ מה-סוט המשכנו צפונה ל MEA SARIANG
                                        איך הגענו:
                                        מתחנת האוטובוס במה סוט יוצא סוג של טנדר פתוח מאחור
                                        נסיעה של שש וחצי שעות, הנסיעה שהייתה באופן מפתיע יפה, מעניינת וכיפית.
                                        לאורך הדרך עולו וירדו תושבים מקומיים שהם פליטים מבורמה, זאת משום שלאורך
                                        כל הדרך ישנם מחנות סגורים ושמורים של פליטים שברחו מבורמה עקב השלטון שמדכא אותם.
                                        הרבה נקודות משמר גבול או משטרה או צבא שביקשו לבדוק את תעודות הזהות של המקומיים
                                        אלינו לא פנו כלל.

העיר היא יפה וקטנה ונעימה בפנים ומחוצה לה, התושבים המקומים היו מקסימים אלינו, כמעט ואין תיירים ולא מבינים
                                        כאן אנגלית כולל אלה שעובדים במלון. בעיר יש נהר ונשיונל פארק ואזורים לטייל בטבע (שדות
                                        ג'ונגל, נהר, פילים, מעיינות מים חמים, כפרי שבט הקארן)
                                        בכל יום שבת יש שוק סופשבוע נחמד.
                                        חלק מהתושבים וכן הכפרים מסביב הם של שבט ה caren על גווניו.
                                        נקלענו ל=גסט האוס ששמו northwest שם היה נעים מאוד, אנרגיות טובות ויתרון גדול בשל העובדה
                                        שבעלת המקום (טוקטה) וקיטי שעובד אצלה ואיתה ומדריך טיולים, מבינים אנגלית שזה ממש לא מובן מאליו בעיר.
                                        טיול ליום אחד עלה 1000 בהט לאדם מהבוקר עד הערב כולל א.צהריים, מים וקטנוע.

אוטובוס מבנקוק ל MEA SARIANG לוקח כ 11 שעות
                                        נדמה לי שהנסיעה מ MEA SARIANG לצ'אנג מאי באוטובוס המקומי לקחה כשש שעות.
                                        בגלל שלבן זוגי הייתה תאונה בעיר עם קטנוע יצא לנו ל"בלות" בבית החולים של העיר
                                        והחוויה הייתה נעימה יחסית, הטיפול והיחס שם היו מעל לכל המצופה.
                                        גם בעלת הגסט האוס והמדריך שיצא איתנו לטיול היו מדהימים ונשארו איתנו בבית החולים עד לשיחרור
                                        ועזרו בכל מה שהיה אפשר.

אנחנו התאהבנו במקום הזה לגמרי!

IMG_0073.JPG IMG_0095.JPG
                                        IMG_0073.JPG(גודל:11.29KB)IMG_0095.JPG(גודל:16.67KB)

IMG_0095.JPGIMG_0073.JPG
                                        • קש כפית
                                          קש כפית נערך לאחרונה על ידי

עוד שתי תמונות משם ודי
                                          התמונות שהעלתי קודם היו אחת בפארק המדהים שיש לעיר
                                          והשנייה שאני על הקטנוע בדרך חזרה לעיר

כאן יש תמונה של נוף מייצג של הסביבה מחוץ לעיר
                                          ואחת של מפלים בטרק היומי שעשינו
                                          יש עוד המון יפות אבל אי אפשר להעמיס.

זו המלצתי, תהנו.
                                          IMG_0086.JPG IMG_0135.JPG
                                          IMG_0086.JPG(גודל:8.38KB)IMG_0135.JPG(גודל:11.54KB)

IMG_0135.JPGIMG_0086.JPG
                                          • dada83
                                            dada83 נערך לאחרונה על ידי

************TTT *** Thailand Top Ten *************
                                            שלום לכולם!!

אז קצת לפני הנסיעה הרביעית שלי לתאילנד...ואני שוב פה בפורום. קראתי את ההודעה וניסיתי לחשוב ולחשוב ולא עלה לי שום דבר. המקום הכי יפה ומיוחד שנתקלתי בו בתאילנד היה איזור פאי אבל מה לעשות שכבר כל תייר ישראלי מכיר את האיזור ואני לא אחדש לאף אחד שומדבר.
                                            ואז נזכרתי בדרך שאהבתי אפילו לא פחות מפאי. למרות שלי ולבעלי יש את הוויכוח הנצחי - הוא אוהב דרכים ירוקות, הרים וטבע, ואני אוהבת ים שמש וחול. את הדרך הזו אהבתי ולא אשכח אותה לעולם.
                                            שכרנו קטנוע ועלינו את הדרך שמובילה ל-Wat Doi Suthep בצ'אנג מאי.
                                            המקדש עצמו דיי בנאלי, לא שונה בעיניי מכל מקדש אחר בתאילנד
                                            למרות שהמדרגות ממש מדליקות לדעתי Smile
                                            http://img6.travelblog.org/Photos/30994/290555/t/2491496-The -307-Steps-at-Wat-Doi-Suthep-0.jpg

אחרי שסיימנו לבקר במקדש (ממש במקרה..אנחנו לא טיפוסים של מקומות תיירותיים מידי) החלטנו מאיזשהי סיבה להמשיך לטפס בהר ולא לחזור למטה. למי שיש סבלנות להכנס לכל מיני שבילים, ימצא שם מקומות מדהימים!! שלא נופלים מהנופים של פאי וסביבתה. היה שביל צר אחד במיוחד שפשוט הקסים אותי, לצערי אין לי תמונה שלו אלא רק סרט שגדול מידי להעלות אבל אני ממליצה לכל מי שבאיזור לנסות לעלות למעלה ולגלות את האיזור. מקסים!
                                            אני מצרפת את התמונה היחידה שיש לי משם שהיא של מן מפל פשוט אבל מדהים לדעתי.

תהנו בכל אשר תסעו Razz
                                            DSC01300 (Large).JPG
                                            DSC01300 (Large).JPG(גודל:27.95KB)

DSC01300 (Large).JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון