*************תחזית מזג אויר שבועית בתאילנד **************
-
בין הצעות הכי דבליות שקראתי בזמן האחרוןדבר ראשון, הייתה הסכמה כאן בפורום לא להשתמש במילים בוטות, יהיה נחמד אם תצטרף לזה.
דבר שני, זה די נכון דווקא, לפי שינוי כיוון הרוח ועוצמתה בעלי הדוכנים באמת מעריכים אם עומד לרדת גשם ומכסים את הסחורה, ברוב המקרים הם גם צודקים.
מזג האויר יכול להשתנות מקצה לקצה תוך שעה. -
כל אחד שציין מה היה אתמול בעיר שלוואכן יורד אצלי גשם כבר שעתיים. -
קורס קצר במטראולוגיהתחזית מזג אוויר היא תמיד תחזית אבל... למרות שחלק מזלזלים, יש המון נתונים של לחץ ברומטרי, עננות בגובה רם / בינוני / נמוך, שקע בסביבה, או לחילופין רמה, כל אילו נותנים עזרה בקביעת תחזית, נכון שיש המון משתנים ולכן זו רק תחזית ולא משהו בטוח.
לפני 14 שנים עזבנו את ישראל על יאכטה (קרני) בהפלגה מערבה, דרך הים התיכון, האוקיאנוס האטלנטי, הים הקריבי, האוקיאנוס השקט...
במשך הזמן אתה חייב ללמוד, סופה בים - לא דבר נעים.
אני אשתדל לתת תחזית לשבוע בפוקט, ככל שהימים מתרחקים יותר ממועד התחזית סיכויי ה"פגיעה" יורדים.
תחזית לשבוע הקרוב בפוקט.... מחר סיכוי לגשם גבוה יותר, ורוח של 20 קמ"ש מכיוון דרום מערב, יום שני ירידה בחוזק הרוח, ויותר שמש וכך ממשיך עד סוף השבוע -
רוח ותחזית מזג אוויר
לאחר כמה שנות נסיון,
למדתי שההתראה הראשונה המתקבלת אפילו לפני ההודעות של השירות המטאורולוגי על גשם מתקרב היא הרוח!
התחזקות פתאומית של הרוח ומשבים ממש חזקים.
מה שבא מיד אחרי הרוח הוא קיפול דוכני רחוב.
ותוך כמה דקות עד חצי שעה מתחיל גשם.
ההתראה הזו עובדת בתאילנד וקמבודיה , בויטנאם אף פעם לא ירד גשם אלא כשהייתי במלון וכנ"ל בלאוס.
אבל ההתראה הזו היא קיצרת טווח למי שמתכנן לנסוע בעוד חודש -
לסגול מפוקט נו באמת..."מנפלאות הגוגל"
וגם באתר הזה יש התיחסות לכך 
בשביל מה ליצור שירשור מיותר?,פירסום סמוי
?
מצורף לינק לתחזית שעה אחרי שעה בפוקט וכול עיר אחרת. -
לסגול מפוקט נו באמת...היי כריסטו
אהבתי, באמת, באתר הראשון כתוב שבשעה 9 ירד גשם אבל ב11 הוא יגמר, יופי, מתאים לי מאוד, רמת הדיוק... החלטנו להוריד את הכביסה וב11 נחזיר אותה...
באתר השני כל השבוע עננים עם סופות רעמים וברקים, ולילה לילה גשמים.
אז...
לא נוח לך שמשהו טורח וכותב תחזית (לא הכי מדוייקת אבל בכל זאת), אל תפתח את השרשור, אבל ככה לזלזל?
מצטער שנגררתי אחריך.
ביי בנתיים
יריב - סגול
-
הדיעה שלי מאותה הסיבה שאפילו אתה ציינת על ההבדליםבאתרים השונים.יוסי.ר התייחס לנושא בצורה הכי נכונה שמזג האויר הפכפך במיוחד בתקופה הזו יכול להשתנות כול חצי שעה,אז לתת תחזית זה יהיה יומרני ולא רציני.אפשר להסתפק באתרים השונים למי שאובססיבי.אם בכול זאות תראה נכון להמשיך לתת ביטוי לנושא הזה מהסיבות השמורות לך ולמנהל הפורום
אז שיבוסם לכם.
-
חברה
הכוונה שלי היתה לתחזית כפי שהיא מופיעה בטלוויזיה.רדיו,אתרים, עם ההסברים מידי פעם למשל - מה זה סופות רעמים ,דבר שאינו מוכר באקלים שלנו ומפחיד נורא מטיילים.
את ההסברים האלה הרוזן יצטרך לסנן ולהשאיר את מקצתם,והשאר תהיה תחזית,רחוקה וקרובה לטובת מי שמתכנן לנסוע ולמי שכבר שם. -
סייג לחכמה - שתיקה! וזה מכוון גם אלי -
לישראלנדים באשר הם.שני אתרים שנותנים כמה תחזיות לאותו יום. מעניין לבדוק את רמת הדיוק שלהם. אולי הם יודעים משהוא שאנחנו לא יודעים
.
. -
לכריסטושלום רב
בינתיים מי שמחליט על איזה שרשור מיותר ואיזה לא זה אני ולא אתה
אז בבקשה ממך , כבד את הכותבים ואת התייחסותם הרצינית , אם לא נאה לך ,אתה לא חייב לקרוא את השרשור , פשוט דלג עליו .
אתה יכול להביע את דעתך ,מבלי לזלזל באחרים .
כל תגובותיך המזלזלות נמחקו . -
*********תחזית מזג אויר שבועית בתאילנד *********רעיון יפה ומבורך.אבל מה זה כבר יכול להועיל למי שתיכנן לטוס .במועד מסויים.ידוע לכולנו שמזג האויר משתנה כל רגע . אז חברים תמשיכו לכתוב . ומי שטס לתאילנד. שיטוס. הכל עינין של מזל + - וזה לא מה שישפיע אם לטוס ולאן.אבל שוב כל הכבוד לכם . שבכול זאות חושבים . -
*********תחזית מזג אויר שבועית בתאילנד *********arieav שלום
נכון , אני גם מאמין שאף אחד לא ישנה באופן דרסטי תוכניות , אבל תסכים איתי שזה יכול לתת תחושה טובה והבנה נכונה לאיך ניתן להסתכל על מצב מזג האויר בתאילנד בעונה זו , מושגים מפחידים כבר לא כל כך יפחידו וסיכויים לגשם / סופה / מונסון כבר ילקחו בחשבון ויקבלו את היחס ההולם אך ללא פניקות מיותרות .
בסוף ההרגשה והתחושה של האנשים היא שקובעת ולא מה באמת קורה במציאות , אם נקבל פידבקים טובים , נמשיך עם זה , ואם לא אז ניסינו ונדע לעבור הלאה . -
לא ניתן לתת תחזית אמינה....לא ניתן לתת תחזית אמינה ליום קל וחומר לשבוע, מזג האויר הטרופי הינו הפכפך ומשתנה משעה לשעה ומאיזור לאיזור כך שאנני חושב שהמידע יהיה יעיל למעט אנפורמטיבי עכשוי בלבד. אם עכשיו גשום בפוקט זה לא אומר כלום אם אני מגיע מחר ורוצה להתייחס לזה (ואפילו אם אני מגיע עוד שעתיים). ואף אחד לא יכול "לנבא" מה יהיה מזג האויר כולל השרות המטראולוגי. וזה מזכיר לי סיפור נחמד..
"היה זה סתו, והאינדיאנים בשמורה המרוחקת שאלו את הצ'יף החדש שלהם האם החורף עומד להיות קר או מתון.
הואיל והוא היה צ'יף אינדיאני בחברה מודרנית, הוא מעולם לא חונך על ברכי הסודות העתיקים. כאשר הביט בשמיים, לא יכול היה לומר מה עומד להיות מזג האויר. ובכל זאת, על כל צרה שלא תבוא, ענה לבני השבט כי החורף אכן עומד להיות קר, ושעל בני הכפר לאסוף עצים להסקה כדי להיות מוכנים.
כמו כן, בהיותו מנהיג מעשי, עלה במוחו לאחר מספר ימים רעיון. הוא הלך עד לתא הטלפון הקרוב, התקשר לשירות המטאורולוגי ושאל: "האם החורף הקרב עומד להיות קר?"
"נראה כאילו חורף זה אכן עומד להיות קר למדי," ענה החזאי מהשירות המטאורולוגי.
לפיכך חזר הצ'יף אל אנשיו והורה להם לאסוף עוד יותר עצים, כדי להיות מוכנים.
שבוע מאוחר יותר הוא התקשר שוב לשירות המטאורולוגי.
"האם זה עומד להיות חורף קר מאד?"
"כן, זה בהחלט עומד להיות חורף קר מאד."
הפעם הורה הצ'יף לאנשיו לאסוף כל פיסת עץ שיוכלו למצוא.
שבועיים מאוחר יותר, הוא התקשר לשירות המטאורולוגי שוב.
"האם אתם בטוחים לגמרי שהחורף עומד להיות קר מאד?"
"לגמרי," השיב האיש מצידו השני של הקו, "זה עומד להיות אחד החורפים הקרים ביותר מאז ומעולם."
"איך אתה יכול להיות בטוח כל כך?" הצ'יף שאל.
והחזאי השיב: "האינדיאנים אוספים עצים כמו משוגעים..."
יום טוב.
-
אהבתי AG -
הבן אדם צודק. -
*************תחזית מזג אויר שבועית בתאילנד **************תחזית מזג אוויר לשבוע הקרוב בפוקט (30.6 - 6.7)- שמש רוב הזמן, רוח חלשה מכיוון דרום מערב, גובה הגלים 60 ס"מ - 80 ס"מ, מזג אוויר מעולה לנופשים.
למרות כל זאת - הנבואה ניתנה ל..., וגשם של 20-30 דקות יכול להיות בכל רגע (אזור טרופי)
ביי בנתיים
יריב - סגול
סוכנות טיולים ישראלית בפוקט