רומניה - מערת סקרישוארה
-
שלום רב!
אנו יוצאים בעוד שבועיים לרומניה ומתכננים לטייל שם ברכב שכור דאצ'יה לוגאן ורצינו לשאול מס' שאלות:
א. האם כדאי לסטות 80 ק"מ לכל כיוון לצורך ביקור במערת סקרישוארה?
ב. אם כן מה הוראות הנסיעה וההגעה ברכב הכי קרוב שאפשר?
ג. היכן ניתן להשיג מפה של האזור?
ג. עמק אורדנקושה - האם אפשר לקבל עליו פרטים?
בברכה:
יוחאי. -
רומניה - מערת סקרישוארהא.רק למערה לא שווה לסטות 80 ק"מ לכל כיוון. במסגרת טיול בהרי האפוסן כדאי להגיע גם לכאן
ב. אפשר עם דצ'יה לוגאן להגיע עד כ 200 מטר מהמערה
ג. מפה טובה אפשר לקנות בחנויות ספרים בערי רומניה או בדוכני רוכלים באתרי תיירות בדרך. כמו כן ניתן להוריד מאתרי אינטרנט העוסקים בהרי האפוסן.
ד.לא הייתי שם אז אין תגובה.
-
רומניה - מערת סקרישוארהאם הזמן והתכנון מאפשרים זאת למה שלא תבקר מצפון בכביש קלוז' לכוון אוראדיה יש שילוט הכוונה כ 15 קמ אחרי היציאה מקלוז ואם פספסת בהמשך יש עוד שלט הכוונה שמאריך את הדרך אני ממליץ להכנס דרך כביש זה למרות שישנו כביש דרומי יותר שהוא כביש האורך של האפוסן וגם בו יש הכוונה למערת הקרח -
רומניה - מערת סקרישוארהבלינק המצורף יש גם מפה. המערה נמצאת משמאל לסימן CABANA RUNK .לפני שנתיים החלו לעבוד על הדרך העולה מכביש 75 ליד הכפר GARDA DE SUS ויתכן וכל העליה כבר סלולה באספלט. אני עליתי עדין בדרך העפר. -
רומניה - מערת סקרישוארהשבוע טוב יוחאי ! אם אתה באזור ביו ראשון הקרוב ל-20 ליולי היתי ממליץ לך לבקר ביריד הבנות ב - MUNTELE GAINA . זה פסטיבל עממי עם הופעות פולקלור. ראה בקישור.