נפאל בדצמבר-ינואר
-
לבעלי הנסיון פה, האם טיול בנפאל בדצמבר-ינואר זה משהו אפשרי(כלומר, כיפי)?
אני מודע לכך שהעונה האידיאלית שם היא אוקטובר נובמבר אבל מאילוצים כלשהם אני אולי אאלץ להגיע לשם רק בדצמבר. -
נפאל בדצמבר-ינוארביקרתי מס. פעמים בנפאל אך לא בדצמבר ינואר . אני אומר את דעתי לא מניסיון אלא מתחושה
חודשים דצמבר - ינואר הם חודשים קרים מאוד . מעברי ההרים חסומים בשלב וכמות התיירים מועטה . מדריך הטרקים של נפאל מציע מס. אפשרויות לטרקים בחודשים אלה . בין היתר את טרק הפון היל באנאפורנה , טרק הלאנטאנג ואת הטרק מג'רי לנאמצ'ה באזאר בואך לאוורסט . בפועל הספר ממליץ . בשטח אמור להיות קררר מאוד . אז לשיקולכם עניין הקור .
אני מקווה שמישהו עם ניסיון מעשי בשטח
ייתן דעתו .
בהצלחה .
-
נפאל בדצמבר-ינוארמעטים יהיו בעלי ניסיון טיול בחודשים אלו כי זו באמת לא העונה. קר מאוד בתקופה זו. וליסוע עד נפאל בשביל לקבל ערפל בפונהיל, ולג'עג'ע את הדרך מג'ירי לנמצ'ה באזאר (לא אטרקציה) - לא נשמע לי כדאי במיוחד. -
נפאל בדצמבר-ינוארהיי bubugu,
כפי שכתבו לפני, הולך ומתקרר, הולך ומתקררר.
בדצמבר אפשר עדיין לטרק, בעיקר בטרקים "הנמוכים" (האגמים הקפואים קופאים לקראת אמצע-סוף דצמבר). בטרקים הגבוהים יותר יתכן ויהו מקומות בלתי עבירים בשל השלג (פאס טורנג לה בטרק אראונד אנאפורנה בטוח יהיה סגור).
מבחינת הראות - זו תקופה מצויינת!!
אני ממליץ יותר על אוקטובר-נובמבר.
טיול מהנה,
-
נפאל בדצמבר-ינוארשלום שלום,
מנסיון אני כותבת לך שלדעתי לא כדאי להגיע בחודשים האלה, כמו שאמרו קודם הולך ומתקרר..והקור שם זה נוראי , בעיקר כשהתנאים הם לא משהו...בימים אלה (ואפילו בשנים אלו אפשר להגיד..) יש הרבה בעיות של חשמל ומים כך שלהתקלח במים קרים כשגם ככה קר זה לא תענוג...ויש לזה עוד לא מעט השלכות...עדיף להגיע כשקצת חמים יותר ולהינות על בטוח!!
אבל נפאל מדהימה אל תוותרו עליה!!