רכבות בשוויץ
-
שלום ,
אני מתכננת לנסוע לשויץ ולהגיע משדה התעופה למקום האירוח ב Aeschi Bei Spiez ברכבת .למעשה זו הפעם הראשונה שלי באירופה כך שאני ממש לא יודעת כלום . קיבלתי קצת מידע מאתר התוריסמוס שלהם אך עדיין יש לי המון שאלות אתחיל לאט לאט :
1 . האם מישהו יכול לתת לי כמה מקומות נוף מעניינים אליהם אוכל להגיע ברגל , באופניים או בתחבורה ציבורית , בסביבת המקום ( אני מתכוונת לחזור כל ערב לאותו גסטהאוס ) .
2 . ראיתי באתר הרכבת שלהם המלצה לשלוח את המטען בנפרד . אני לא מבינה אם זו רק המלצה או שזה הנוהג שם . מישהו יודע ?
תודה בינתיים
-
רכבות בשוויץ - עוד שאלה
האם מישהו יודע איך מתנייעים שם בתוך האזור , למשל מאשי לאינטרלקן או לאתר התיירות , להרים וכו' ? האם יש אוטובוסים לכל מקום קטן ? טקמפים ? מוניות ? רכבת ?
תודה לכל המסייעים
-
רכבות בשוויץל-Aeschi Bei Spiez לא מגיע רכבת אלא עד SPIEZ ומשם יש להמשיך באוטובוס.
אפשר לשלוח מזוודות לכל תחנת רכבת מאויישת בשוויץ, אפילו ישירות משדי התעופה. לך זה לא מעשי, כי במקום היעד שלך אין תחנת רכבת. -
רכבות בשוויץ - עוד שאלההתחבורה הצבורית בשוויץ מאוד מסודרת. לרב המקומות המיושבים ניתן להגיע ברכבת או באוטובוס. לפסגות ההרים ואתרי תיירות וסקי ניתן להגיע בפוניקולר או ברכבל. -
רכבות בשוויץהיי דפנה,
ממקום הלינה שלך תוכלי להגיע לכל האתרים
בקנדרטג=אגם אושינין, עמק קנדר, וכ לאדלבודן והמפלים שלידם.
לעמק לאוטרברונן, לדוגמה:מפלי טרומלבאך, מירן, ומסלולי ההליכה שם.
לעמק גרינדלוואלד, כולל שילטהורן, פירסט, מנליכן, ועוד ועוד.
אפשר לטייל בעיירות והטירות מסביב לאגמים טון ובריאנץ, לשוט בהם, לקחת טיול באוטובוסי הדואר ל3-4 מעברי ההרים.
כמובן לנסוע ליונגפראו, ואולי גם לטיטליס וללצורן (קצת יותר רחוק, אבל אפשרי).
בקיצור , יש לך המון אפשרויות, שעליהן תוכלי לקבל פרטים בטוריסט אינפורמיישן ובגסטהאוס עצמו.
התחבורה בשוויץ מעולה ומגיעה לכל מקום.
תהני, ושבת שלום! -
רכבות בשוויץוואי !
תודה , תודה לכם . מיד אני מתחילה לחפש את כל המקומות האלה ב google earth .
שבת שלום גם לכם
-
רכבות בשוויץדפנה שבת שלום
התחבורה בשוויץ היא הדבר הנפלא ביותר שיש - כשאת מגיעה לאינפורמציה את צריכה רק למסור לאן את רוצה להגיע והם מדפיסים לך כרטיס שעליו רשום :מספר הרכבת , מאיזה רציף , כמה זמן נסיעה עד ליעד , במקרה שאת צריכה החלפה איזה רכבת מאיזה רציף וכמה זמן עד ליעד וכדומה בדיוק של דקות..... את לא מאמינה כמה זה מסודר!!!! הלוואי עלינו רבע מזה!!
התחבורה מגיעה לכל מקום .
אני השתמשתי ב SWISSCARD שהוא מאוד מאוד יקר אבל היה לי שימושי כי השתמשתי רק בתחבורה ציבורי (שייט, רכבות בינעירוניות , רכבלים וכדומה).
ישנתי באזור אינטרלקן והגעתי ליום אחד אפילו לברן המדהימה , למפלי הריין , לטרומפלך , גרינוולד המקסימה וכדומה.
מקווה שתסתדרי ותהני
-
רכבות בשוויץ ועודתודה , תודה .
אנחנו מתכוונים להיות שם רק שישה ימים כך שנראה לי שלא כדאי לרכוש את הכרטיס , נכון ?
ועוד שאלה : איך החשמל שם ? השקעים יתאימו למטעני הבטריות שלנו ? -
רכבות בשוויץ ועודהתקעים של רוב המטענים הם בעלי 2 פינים עגולים. לשוויץ אין צורך במתאם עבור תקעים אלו.
-
רכבות בשוויץ ועודזה תלוי במספר הפינים בתקע החשמלי של המטען. אם התקע בעל זוג פינים הוא יתאים לכל שקע. אולם אם התקע שלך תלת-פיני הוא לא יתאים לשקע השוייצרי. השקע המשולש בשוייץ נראה כך (לינק מצ"ב). הפין של ההארקה טיפה נמוך יותר מהזוג. -
-
ועכשיו אל השוויצריםתודה רבה רבה לכל המסייעים .
מעניין אותי לדעת איך האנשים שם . אני קוראת בספרו של לפיד ( כן , מדריך לפיד האנטיקה ) : " . . . מעבר להגינות , האדיבות והיעילות . . אל תקווה מהם להרבה . תיירות היא עסק והשוויצים סוחרים טובים - על כן ינהגו בך כהלכה . אבל אל תצפה לחיוכים או לשיחה לבבית ספונטנית עם מלצר , שוטר או אפילו נהג מונית . השוויצים אנשים רציניים . . . . שחוש ההומור שלהם נקבר עמוק מתחת למפל שלג . . . "
בהמשך הוא מזכיר אמירה על השוויצרים , שאת אומריה הוא מכנה " חורצי לשון " ובכל זאת מזכיר אותה : " אלוהים עשה את שויץ יפה כל כך כדי לפצות אותה על אזרחיה " .
מה דעתכם ? אולי השויצים נפתחו קצת מאז 1980 ? או שלפיד הגזים ?
מבחינתי חלק חשוב בטיול הוא להיפגש עם אנשים . לרדת מזה ? מה אתם אומרים ?
ועכשיו שאלה פרקטית יותר : מה מצב הטלפונים הציבוריים שם , באזור אליו אנחנו נוסעים ? והמחירים של שיחות הטלפון ? מה יהיה חסכוני יותר לקחת טלפון מכאן או להשתמש שם , לשיחות פנימיות , בטלפונים ציבוריים ?
שוב , תודה תודה . באמת אתם עוזרים לי מאוד מאוד -
ועכשיו אל השוויצריםלשיחות פנימיות - טלפון ציבורי זול משמעותית מסלולרי ובודאי מסלולרי ישראלי.
-
ועכשיו אל השוויצריםלפיד אמר בימי חייו כמה דברים נבונים, וכמה שטויות. לא צריך להתייחס לכל מה שהוא אמר כתורה מסיני. אני מכיר שוייצים סימפטיים, ושוייצים פלגמטים. כנ"ל אנגלים, כנ"ל גרמנים, וכנ"ל (כן, מה לעשות...) ישראלים. -
ועכשיו אל השוויצריםמה שנכון, נכון!
-
טיטליס ?האם באמת אפשר לצאת מאשי בתחבורה ציבורית , להגיע עד לטיטליס לעלות עליו ולחזור באותו יום ?
תוכלי להסביר לי בדיוק איך עושים זאת ?
נראה נורא מפתה , אך האם זה אפשרי ? צריך להגיע לאינטרלקן ואחר כך לאנגלברג , לא ? -
טיטליס ?באופן עקרוני כן.
אם יוצאים ממש מוקדם בבוקר, לוקח כ- 3.5 שעות, ולכן ניתן לביצוע.
להגיד לך שזה אידיאלי? לא.
אישית-לא הייתי נוסעת לטיטליס, אבל בהחלט כן ללוצרן.
במקום לטיטליס-הייתי עולה ליונגפראו, למרות המחיר. (תהיה לך הנחה, בתאם לפאס שתקני).
אתר התחבורה מציע לנסוע דרך ברן, לוצרן ואנגלברג...
את יכולה להזין מקום יציאה ויעד, ותקבלי הצעות לנסיעה. -
טיטליס ?אפשרות נוספת לנסוע ל-Mürren (כשעתיים) ומשם לעלות ברכבל ל-Schilthorn. יש נוף מהמם משם ביום בהיר, ויותר זול מלעלות ל-Jungfrau.