בקשה לעזרה בלייק פלאסיד
-
שאלה לחברי הפורום- אנחנו אמורים לבקר באיזור לייק פלסיד ב9/8/09 יש לנו אפשרות לשכור בית על האגם לתקופת מינימיום של שלושה לילות. אנחנו עם ילדים בגילאי 8,10 האם יש מה לעשות באיזור למספר ימים האם מזג האוויר מאד גשום בתקופה זו?? אודה על עזרתכם. -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידהשאלה היחידה היא מה תוכנית המסלול שלכם. מאין אתם מגיעים ולאן אתם ממשיכים והאם יש לכם זמן "להשתקע" 3 ימים באותו מקום (רק בגלל הבית) במקום להמשיך הלאה בדרככם.
על השאלה הזאת רק אתם יכולים להשיב לעצמכם. -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידכן יש לנו את הזמן אנחנו מגיעים מאיזור אגמי האצבעות (רק לילה באיזור) השאלה האם יש מה לעשות באיזור הספציפי הזה שלושה ימים? -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידיש המון מה לעשות באזור. החל מטיולי כוכב קצרים ועד לפעילות ימית וכו'.
לא פירטת מה מעניין, אז הכנס לאתר המצורף ורק בחר.
תוכל לתכנן ע"פ האירועים
http://www.lakeplacid.com/
http://lakeplacid.com/flash/planyourtrip/z-tripplanner.htm -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידתודה על האתר. איזה טיולי כוכב היית ממליץ באיזור? -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידשלום
בהמשך לפעילויות סביב שני האגמים שבעיירה ולביקור עצמו שדודו צירף
אז סיבוב כולל ביקור בשני אתרי טבע אפשר לעשות בתוואי הבא
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Lak e+Placid,+NY&daddr=High+Falls+Gorge+to:whiteface+mountai n+ny+to:jay+ny+to:elizabethtown+ny+to:NY-73%2FNYS+Route+73+t o:keene+ny+to:Lake+Placid,+NY&hl=iw&geocode=%3BFQi2p AIdj8WY-w%3B%3B%3B%3BFbcboQId00ub-w%3B%3B&mra=ls&via =5&doflg=ptk&sll=44.201897,-73.784866&sspn=0.466 651,0.88028&ie=UTF8&ll=44.252085,-73.773193&spn= 0.466253,0.88028&z=10
האתרים הם שמורת ה- high falls gorge ,והעליה עם הרכב שלכם לתצפית מהוויטפייס מאונטיין,וסיבסוב על מנת לחזור על ה-73 ללייק פלאסיד.
במזג אויר טוב הייתי הולך בלייק פלאסיד גם על הסיור במתקנים האולימפיים(אולימפיאדת החורף),החוויה היא בעיקר העליה למגדל הקפיצות למרחק משם נוף נוסף יפה פה,ועד כמה שידוע לי מנהל המרכז האולימפי שבלייק פלאסיד הוא יהודי חם(אגב היה מדליסט אולימפי ).
נרשמים לסיור במרכז האולימפי,שהוא גם מרכז המבקרים .
חושב שתסתפקו בשני לילות, אלא באמת אתם רוצים להתרגע וזמנכם איתכם.
הלילה הראשון יהיה אחרי הגעה לא קצרה מאגמי האצבעות ואני מקוה שהתוואי שלכם מהאצבעות יעבור דרך לב האדירונדאק.
מוני
-
בקשה לעזרה בלייק פלאסידתודה על העזרה. מה כוונתך לביקור במרכז האדירונדאק? על מה אתה ממליץ? לגבי הלילות מצאנו בית מאד מיוחד על האגם וחשבנו שזו יכולה להיות חוויה קצת אחרת מבתי מלון הבעיה שבעלי הבית דורשים שלושה לילות מינימום ולכן התלבטנו האם זה כדאי והאם יש מה לעשות בסביבה במיוחד לאור בעיתיות מזג האויר. שאלה נוספת- אתמול המליצו לי על נסיעה מלייק פלסיד לאיזור שנקרא סמאגלר נוץ (איזור טבע נוסף שמרוחק כשלוש וחצי שעות) האם זה מוכר? מומלץ? תודה מראש איריס -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידאיריס
אין גבול למקומות המהממים והמומלצים. השאלה היא איפה שמים את הגבול.
לדעתי לקחת מלון בלייק פלאסיד ולצאת ממנו לנסיעה של 3 שעות לכל כיוון, די מיותר.
יש מספיק מה לעשות בסביבה הקרובה ללייק פלאסיד,
ואם באמת רוצים לטייל במקומות שהזכרת ועוד , אפשר לבנות מסלול מדהים, ואז אין טעם לקחת 3 לילות בלייק פלאסיד.
לי נשמע דווקא מדליק, 3 לילות בלייק פלאסיד, קצת בטן גב, קצת טיולים באזור. זו אכן אמורה להיות חוויה אחרת, אבל בתנאי שמנצלים אותה. לא להיות כל היום במלון ולחזור אליו רק בלילה, אתם יכולים לקחת כל מלון אחר בכל מקום אחר.
בהחלט ניתן לתכנן מסלול שיכלול גם את ה Smugglers' Notch, אגם שמפליין ועוד ועוד, מבלי לחזור ללייק פלאסיד.
אתם צריכים להחליט מה מעניין אתכם ולא פחות חשוב, לאן אתם מתכננים להגיע בסוף המסלול. -
בקשה לעזרה בלייק פלאסידתודה תודה. אנחנו מתכננים להגיע בסוף לניו-יורק אבל יש לנו שבוע מהניאגרה למסלול טבע כשלקראת ניו-יורק אנחנו רוצים לעבור בספרינגפילד להיכל התהילה של הכדורסל ובגלוג'סטר לשייט לוייתנים. בלייק פלסיד מצאנו בית על האגם (ולא בית מלון) שמגיעים אליו רק בסירה ודרישת המינימום היא שלושה לילות לכן התלבטנו אם לקחת את זה. מבחינת זמן יש לנו השאלה שהתלבטנו היתה אם יש מה לעשות בהתחשב בילדים (גילאי 8,10) איזור הסמאגלר נוץ? דומה לליק פלסיד?
איריס -
שלושה לילות זה יותר מדילעניות דעתי ובהמשך למה שכתבו קודמיי, השתקעות בלייק-פלאסיד למשך שלושה לילות לצורך טיולי כוכב זה יותר מדי.
יוצא מן הכלל הזה הוא מצב של נופש - אם הרעיון הוא פשוט לנפוש על שפת אגם מירור או אגם פלאסיד אז אפשר כמה זמן שרוצים. המקום מתאים מאד לנופש.
אבל אם המטרה היא לטייל בסביבה אני ממליץ לשהות במקום לילה אחד ומכסימום שניים. כפי שגם נאמר כאן, מקומות מומלצים לטיול בסביבה הם בין השאר: מרכז המבקרים Adirondack Visitor Interpretive Center הנמצא ליד העיירה Paul Smiths, העיירה Saranac Lake, העיירה לייק-פלאסיד עצמה, עלייה ל- Whiteface Mountain, הליכה רגלית ב- High Falls Gorge וזהו, פחות או יותר.
מומלץ מאד לטייל ב- Ausable Chasm הנמצא ליד Keeseville. אבל זה מרוחק יותר עבור טיול כוכב. אם נוסעים לשם מומלץ כבר להעתיק את מקום הלינה הבא הלאה ואז אפשר כבר לחשוב על מעבר לוורמונט - חציית אגם שמפליין במעבורת - ולמשל ביקור במוזיאון שלבורן.
ואשר לאזור Stowe, הר מאנספילד (Mt. Mansfield) ואזור ה- Smuggler`s Notch - זה כבר ממש רחוק. מקומות יפים מאד לטיול אבל כדי לטייל בהם צריך להמשיך הלאה. ממש לא מומלץ במסגרת טיול כוכב מלייק פלאסיד.
דוד