ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בין ברצלונה לרומא

פורום אירופה
    2
    15
    6665
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • izolde
      izolde נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם...

בגלל שהנסיעה מברצלונה לרומא אורכת 20 שעות, רציתי לשאול איפה אתם ממליצים לעצור בדרך, אולי לחניית לילה.

פירנצה לא באה בחשבון משום שמרומא אחר כך מתוכנן לעלות לפירנצה וטוסקנה, ואז וונציה, ואז אינטרלקן (אלא אם למישהו יש רעיון לייעל את זה Smile)

המון תודה (שוב..)
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • izolde

בין ברצלונה לרומא
        ובנוסף - בעניין הפאס -

האם נסיעה ברכבת לילה (נניח מ-8 בערב עד 6 בבוקר) נחשבת ליומיים של ניצול הפאס? Shocked
        • nitsansh
          nitsansh נערך לאחרונה על ידי

בין ברצלונה לרומא
          אם היציאה היא אחרי 7 בערב רושמים רק את התאריך של היום הבא וניתן לנצל את הפאס עד חצות למחרת (זאתומרת היום הזה הוא עד 29 שעות).
          כל זה בתנאי שאין מצב שמחליפים רכבת לפני חצות.

כמו שהצעתי לך קודם, אולי עדיף קודם לבקר בונציה ואח"כ לרדת דרומה.

בעצם... זה לא ממש משנה כי הנסיעה לונציה היא רק 19 דקות פחות... אבל לפירנצה זה כמעט שעתיים פחות...
          • izolde

בין ברצלונה לרומא
            ומה עם מרסיי? מומלצת לחניית לילה או לא Pass-Day worthy?
            • nitsansh

בין ברצלונה לרומא
              ראית את מה שהצעתי בענין טיסה מברצלונה לרומא?

לגבי דרום צרפת... היעד הפופולרי ביותר באזור הזה (לפחות לתרמילאים) הוא ניס ולא מארסיי, אבל אם זה רק לצורך לינה ולמחרת בבוקר את רוצה להמשיך לאיטליה אני לא רואה בזה טעם...
              • izolde

תשובה, וגם שאלות בנוגע לטוסקנה. תודה על הסבלנות!
                ראיתי את ההצעה, תודה, אבל בדקתי את העניין וזה יוצא יקר מדי...

זה נראה לך \ למישהו אחר כאן סביר, נסיעה של 20 שעות ברכבת? ואם כן, אפשר לשרוד אותה ב"מושב נשען" או שמומלץ בחום למען השפיות לשלם סאפלמנט ולישון במיטת קומותיים?

בנוסף, לגבי חבל טוסקנה - מספר שאלות...

1. אנחנו מתכננים שהייה של חמישה לילות בטוסקנה, כולל פירנצה. האם זה נראה מספיק ע"מ לטעום גם מהאווירה הכפרית, היין, המנזרים ועיירות ימי הביניים וגם ע"מ להתרשם מפירנצה?

2. אם כן, איזו חלוקה מומלצת?

3. איך מתכננים טיול כזה בחבל טוסקנה (למשל, לנסוע בדרך היין, לבקר בעיירות "נידחות") וכו', בלי רכב? האם תחבורה ציבורית, במקרה הזה, מספקת? ואם כן - אילו עיירות או כפרים מומלצים לביקור \ ללינה (כאלה שקל להגיע אליהם בתחבורה הציבורית)?

המון, המון תודה על המענה!
                • nitsansh

אני תמיד נסעתי ב-COUCHET או קרון שינה ולא "התכלבתי" על מושב ברכבת לילה...
                  היתרון של נסיעה בלילה הוא חיסכון של זמן, ואם למחרת עייפים ולא יכולים לטייל אז מה החוכמה?

הנסיעה שאת מדברת עליה היא רכבת לילה של 14 שעות מברצלונה למילאנו, ועוד רכבת של 4 שעות ממילאנו לרומא (או לחילופין 3 שעות לונציה או שעתיים לפירנצה). את ממש לא חייבת לקחת את הרכבת הבאה שיוצאת ממילאנו ויכולה לעצור לכמה שעות בעיר הזו... תזכרי שיום הנסיעה הוא בתוקף עד חצות גם אם הוא התחיל ב-7 בערב הקודם...
                  ניתן גם לעשות את ההפסקה בטורינו אם זה עדיף בשבילך, אבל שימי לב שבדרך כלל צריך לעבור שם לתחנת רכבת אחרת.

קחי בחשבון בתכנון 2 דברים:
                  1. הרכבת מברצלונה למילאנו נוסעת רק 3 פעמים בשבוע (אם אני זוכר נכון - ראשון, שלישי וחמישי)
                  2. התוספת ברכבת הזו היא יקרה יחסית לרכבות אחרות.
                  פרטים על הרכבת אפשר למצוא באתר http://www.elipsos.es (או לחילופין .com)
                  או בדף על ספרד באתר http://www.seat61.com (כתוב שם על הרכבות מפריז לספרד אבל אלה רכבות מאותו סוג).
                  • nitsansh

לידיעתך... התוספת המינימלית לבעלי פאסים ברכבת הזו היא 47 יורו!
                    וזה במושב (לפי האתר - זה כמו מושב במחלקת עסקים במטוס). מיטה בתא של 4 תעלה למחזיקי פאסים 71 יורו!

אולי עכשו הטיסה של ראיינאייר כבר לא נראית יקרה...
                    • nitsansh

אגב... לגבי אורך הנסיעה...

כשהייתי צעיר ועשיתי טיול רכבות באירופה כמו שלך, היו לי נסיעות יותר ארוכות... פעם 23 שעות ופעם 21 שעות... וחוץ מזה היתה לי נסיעה של 40 שעות אבל עם הפסקות... נסיעות של 12-14 שעות עשיתי כמה פעמים...
                      בראייה של 20 שנה אחורה אני לא זוכר את זה כמשהו מסויט שהייתי מציע להמנע ממנו... זו חלק מהחוייה של טיול מהסוג הזה...
                      רצוי להתארגן לנסיעות ארוכות עם משהו לקרוא, משהו לשמוע ומשהו לאכול... אבל הכי מעניין זה ליצור קשר עם השכנים לקרון...
                      • nitsansh

בעניין טוסקנה קשה לי לעזור לך, כי לא טיילתי שם באופן עצמאי...

אני חושב שהכי נוח יהיה ללון בפירנצה או אולי בעוד מקום כמו סיינה (צריך לבדוק איפה יש שם אכסניות), ונסיעות למקומות בסביבה לעשות כטיולי יום.
                        המקומות שמקובל לנסוע אליהם:
                        פיזה (העיר עם המגדל העקום...) ולוקה - שתיהן מערבית לפירנצה ואפשר להספיק אותן ביום אחד.
                        סיינה וסאן-ג'ימיניאנו - מדרום לפירנצה. נראה לי שהכי הגיוני יהיה לבקר בסן-ג'ימיניאנו בדרך לסיינה, ואח"כ להמשיך משם לרומא (או אם מגיעים מרומא אז לנסוע קודם לסיינה).
                        מסיינה אין רכבת ישירה לרומא אז כדאי לבדוק טוב את הלו"ז ולראות אם זה מתאים... לעומת זאת מפיזה לרומא יש הרבה רכבות אז אולי יהיה עדיף לבקר שם בין פירנצה לרומא, או לחילופין בדרך מברצלונה לרומא, אם כי זה יאריך את הדרך הארוכה ממילא...
                        מכיוון שמדובר בנסיעות קצרות של שעה-שעתיים ברכבות אזוריות, אני מניח שהמחיר לא מצדיק שימוש בפאס אלא אם יש לכם יום ספייר...
                        לכן כדאי לבדוק גם אלטרנטיבה של אוטובוס.
                        לגבי נסיעות לכפרים, יקבים ומנזרים... זה יכול להיות בעייתי למי שנוסע בתחבורה ציבורית, בעיקר אם נוסעים "נגד הזרם"... התחבורה הציבורית מתוכננת לשרת את התושבים המקומיים, ורוב הנסיעות הן מהכפרים לעיר המרכזית בבוקר ובכוון ההפוך אחה"צ, וזה לא מתאים לתייר שלן בעיר ורוצה לנסוע לכפר בבוקר ולחזור אחה"צ...
                        אני בטוח שכשתגיעו לפירנצה תוכלו למצוא מידע ספציפי איך להגיע לכל מקום, אבל אם חשוב לכם לתכנן מראש אז הייתי מציע לפנות לפורומים של תרמילאים באנגלית (אם אין לכם בעיה לתקשר בשפה הזו...)

נ.ב. כמה פרטים חשובים שנדמה לי ששאלתי ועוד לא קיבלתי תשובות:
                        1. כמה אנשים אתם בקבוצה?
                        2. מתי אתם מתכננים לנסוע?
                        3. מה התקציב שלכם לטיול?
                        • izolde

1. כמה אנשים אתם בקבוצה? - 3
                          2. מתי אתם מתכננים לנסוע? - 9 באוגוסט
                          3. מה התקציב שלכם לטיול? - 20,000

אתה בטוח שזה רק אליפסוס? כי לפי האתר הזה http://fahrplan.sbb.ch/bin/query.exe/en? יש לנו דווקא מגוון אפשרויות...

(ראינאייר עדיין יקר למדי. סביבות ה-60-70 יורו לאדם).
                          • nitsansh

האלטרנטיבות הן יותר גרועות. לפחות 21 שעות עם 4-5 החלפות בדרך. בנוסף לכך, הן "עולות" 2 ימי נסיעה.
                            • izolde

בכל אופן, לא כתוב שם שהרכבת היא אליפסוס... כתוב שזה Euronight (25-30 תוספת), ואז eurostar talia.
                              • nitsansh

אם את מתכוונת לרכבת מס' 11273 שיוצאת מברצלונה ב-19.38 ומגיעה למילאנו ב-9.59 אז זו הרכבת "סלבדור דאלי" של אליפסוס. אין אף רכבת אחרת שנוסעת ישירות מספרד לאיטליה.
                                חוץ מ-4 רכבות הלילה של אליפסוס (או 6 אם סופרים גם את הרכבת לליסבון), יש עוד רק 2 רכבות שחוצות את הגבול מספרד לצרפת. אלה רכבות TALGO שמגיעות רק עד MONTPELLIER בצרפת, וגם בהן יש תוספת, אם כי לא בסדר גודל של אליפסוס.
                                בעוד כמה שנים כשיתחברו קוי ה-TGV של צרפת ו-AVE של ספרד הסיפור יהיה אחר, אבל כרגע זה המצב... הפסים בספרד הם ברוחב שונה מהרוחב הסטנדרטי הנהוג ברוב העולם, ונדרשות רכבות עם סרנים מיוחדים שניתנים לשינוי הרוחב כדי שהם יוכלו לעבור מהרוחב הספרדי לרוחב הסטנדרטי ולהיפך... זו טכנולוגיה יקרה ולכן רק מספר מצומצם של רכבות מצוידות בה. ה-AVE (הרכבת המהירה בספרד) נוסעת על פסים ברוחב סטנדרטי ולא תהיה לה בעיה לעבור לצרפת או פורטוגל.
                                • nitsansh

אני מפנה אותך לעוד מקור... מהאתר של ריק סטיבס:
                                  http://www.ricksteves.com/rail/spainport.htm (ראי בתחתית הדף)
                                  http://www.ricksteves.com/rail/pdfs/09reservations.pdf (טבלה של מחירי מקומות שמורים ותאי שינה... יותר מעודכנת מבאתר RAILSAVER)
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון