ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דולר ישן

פורום צפון אמריקה
    5
    9
    32728
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ליאב עדי
      ליאב עדי נערך לאחרונה על ידי

שמעתי ששטרות הדולר הישנים אינם מתקבלים בברכה בארה"ב.
      א. האם נכון הדבר?
      ב. אם כן היכן כדאי להחליף, בבנקים בארה"ב או כאן בארץ. האם צריך לשלם עמלה בזמן ההחלפה?
      בברכה מרים
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

דולר ישן
        אני הבנתי מכמה פורומים, ביניהם ב-YAHOO, שיש רבים המסרבים לקבל שטרות ישנים. אמנם החוק בארה"ב מכיר בכל שטר שהונפק משנת 1861 כשטר לגלי, אבל ישנם חוקים אחרים הנונתים גושפנקא לאלה המסרבים לקבל כל שטר.
        גם אם תגשו לבנקים בארה"ב, פעמים רבות תיתקלו באלה המסרבים לתת לכם שירות כי אינכם מנהלים חשבון באותו הבנק.
        לסיכום: אני הייתי מחליף את הדולרים הישנים כבר בארץ אצל חלפן מורשה או בבנק, גם אם זה יהיה כרוך בתשלום עמלה, למנוע אי-נעימויות בארה"ב או חוסר במטבע.
        • עוזי
          עוזי נערך לאחרונה על ידי

דולר ישן
          אין שום צורך להחליף. אני כעת בארה"ב וחששתי מאותו עניין אבל חברים אמריקאים אמרו לי שאין בעיה ואמנם בכל מקום - ניו יורק, איתקה, ניאגרה, האריסבורג, וואשינגטון, פלורידה וכו' קיבלו את הדולרים הישנים כולל שטרות של 100 בלי להניד עפעף.
          • אופיר
            אופיר נערך לאחרונה על ידי

דולר ישן
            בעולם לא מקבלים בדוכני ההמרה ובבנקים שטרות דולרים ישנים. בארה"ב מקבלים גם מקבלים.
            • אופיר

עוד שאלה קטנה
              אם בארה"ב לא מקבלים את השטרות הללו, למה שבבנקים בישראל ירצו להתעסק עם זה ולהמיר אותם? מה הם יעשו עם הכסף?

כמובן שבארה"ב מקבלים את הכסף.
              • dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

דולר ישן
                אני מצטרף למה שאמר אופיר. אני השתמשתי בשטרות ישנים של $20 (עם ה"ראש הקטן") ב- 2005 ללא כל בעיה. מקבל הכסף הביע פליאה על כך שהוא רואה שטרות ישנים, אבל קיבל אותם בלי שום בעיה.
                אגב, בינתיים הוחלפו שטרות ה- 20 פעמיים. פעם אחת לסדרת ה"ראש הגדול" בשנות ה- 90 ופעם שניה לשטר הצבעוני בשנות ה- 2000.

נסיון להחליף שטרות אלו שלא בארצות הברית עלול גם לעלות בעמלות שונות. המלצתי: המתינו לארצות הברית.

לגבי מתן שירות בבנקים אמריקאיים. מנסיוני בתחום פדיון המחאות נוסעים, לא סירבו לתת לי שירות אף פעם, וביקרתי בבנקים שונים במקומות שונים ברחבי ארצות הברית.
                • reuben13
                  reuben13 נערך לאחרונה על ידי

דולר ישן
                  אני לא הבנתי למה לא לנסות להחליפם בארץ ? אם ניסיתם, לא הצלחתם, או שמא כרוך בעמלה מופרזת, OK, קחו אותם אתכם לארה"ב. הניסיון של מספר אנשים בארה"ב יכול להיות שונה מהניסיון של אחרים.
                  • אופיר

דולר ישן
                    למה בכלל לנסות להחליפם בארץ? שטרות דולרים סחירים בארץ על אחת כמה וכמה סחירים בארה"ב. למה צריך את הכאב ראש הזה?
                    • dhz
                      dhz נערך לאחרונה על ידי

דולר ישן
                      מסכים איתך. אפשר לנסות להחליף. אם לא מצליחים או אם עולה כסף לבצע ההחלפה, לקחת לארצות הברית.
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון