סקוטלנד לוך לומונד
-
בתכנון שלי של טיול בסקוטלנד אני שוקלת את האפשרות לנון בלוך לומונד כמה לילות ולעשות משם טיולי כוכב.
מה דעתכם? מה המקומות שניתן לשלב ?
האם זו אפשרות טובה?
תודה מראש.
רונה -
סקוטלנד לוך לומונדאני אישית לא חסיד גדול של טיולי כוכב אלא אם יש באמת ריכוז מאוד גדול של אתרים ליד מקום מסוים ו/או יש אילוצים (כמו טיול עם ילדים קטנים שיותר קל להם להיות כמה ימים באותו מקום). באופן יותר ספציפי, האזור של לוך לומונד קרוב מאוד לאיזור של הטרוסאכס שהוא איזור יפהפה (עם Queen Alizabeth Forest Park, Loch Katrine והקבר של רוב רוי בין היתר) ולגלזגו. אפשר גם להגיע בקלות לסטרלינג משם אבל לכל נקודה אחרת, כבר עדיף להתקדם במסגרת הטיול שלך. עוד משהו ששווה לחשוב עליו, לוך לומונד הוא אולי האגם הגדול ביותר בסקוטלנד, אבל לטעמי, הוא לא ממש מהיפים שבהם ובאלוך, שהיא העיירה המרכזית באזור חמודה אבל קצת ממוסחרת. אם את כבר רוצה להתמקד באזור, מציע לישון קצת יותר מזרחה בטרוסאכס (Callander או Aberfoyle). -
נסעיה מSTATFORD UPON AVON ל-SCOTLANDתודה רבה לתגובתך. אני הולכת לילמוד אותה.
יחד עם זה גיליתי שאני בבעיה בתכנון הנסיעה מסטטפורד אפון אבון לסקוטלנד. בתכנון המקורי הכללי ביותר חשבתי לנוע ממנה ל-
לsnowdonia.
לנון שם (כמוון לטייל ) ואז למחרת להמשיך לסקוטלנד.
עכשיו גיליתי שזמן הנסיעה הוא ענק .
אלטרנטיבה שהייתה היא לנסוע ללייק דיסטריקט ואז ממנה לסקוטלנד.
גם זה לא משהו - כי יוצאים שני ימי נסיעה של שעות רבות.
ובנוסף אנו נטייל בסקוטלנד בהרבה אגמים יפים ככה שחבל להוסיף
שהיה נוספת מאותו הסוג ואולי לבתר על המקומות אחרים שאין לראות
במקום שהוא לא סקוטלנד.
הודא לכל אחד שיעזור לי .
תודה שוב.
רונה -
נסעיה מSTATFORD UPON AVON ל-SCOTLANDמי הנוסעים? כמה ומתי? אם כבר סיפרת - מצטערת, לא זוכרת.
אני אישית הייתי נוסעת רצוף עד סקוטלנד, כמובן עם עצירות רענון קצרות בסרביס'ס לאורך האוטוסטרדה. זה קצת בעייתי עם ילדים קטנים וזה שאני עשיתי את זה לילדי (מורגלים בנסיעות ארוכות, כמו כמה ילדים בריטים אחרים) לא מהווה המלצה לעשות את זה לילדים אחרים...
הרעיון לרדת מסטרטפורד-און-אייבן וסנואודוניה מוצא חן בעיני... כפי שאולי ראית בתשובות אחרות שלי.
אם הטיסה ללונדון כבר מוזמנת הייתי שוקלת לשנות לפחות את מקום שכירת הרכב (לגלזגו או אדינברו) ולקחת טיסת פנים. אם אתם נוחתים בלוטון או בסטנסטד תבדקי את איזי ג'ט וראיין אייר. מהית'רו תבדקי את BMI Baby, יש להם לפעמים מחירים ממש זולים גם כן. תוכלי לחסוך כך זמן נהיגה ארוך, וגם הדלק לא זול שם.
נעה -
נסעיה מSTATFORD UPON AVON ל-SCOTLANDתודה רבה.
אנחנו זוג אני ובעלי - בני חמישים.
מצד אחד נהגנו שנתיים בצד שמול (זו לא הבעיה)
מצד השני לא רוצים להעביר את הטיול כלו או רובו במכונית.
היינו רוצים גם לטעום את אנגליה מחוץ ללונדון שהינו בה מספר פעמים
- זו הסיבה שנוסעים מלונדון לסקוטלנד וחזרה.
אם בכל זות תוכלי לעזור עם האילוצים הקיימים אז מאוד אשמח.
ושוב תודה,
רונה -
שם המשחק: prioritiesאתם צריכים להחליט מה הכי חשוב לכם, ולנסות לראות איך מכניסים את הרשימה למסגרת הזמן לפי סדר חשיבות.
לטייל באנגליה ולנסוע לסקוטלנד זה לא אותו הדבר. ההגיון אומר שאם אתם נוסעים כל כך רחוק אתם אמורים "לתת כבוד" לאתרים הסקוטים, ואם אתם מחליטים שאזורים שונים באנגליה וויילס הם חובה, תבינו שתוכלו לראות הרבה פחות בסקוטלנד.
לא זוכרת כמה זמן יש לכם - 11 ימים, נדמה לי. אם אני זוכרת נכון, ואם מדובר על ימים נטו, ואם אתם מתעקשים - תכננו יומיים בדרך לסקוטלנד ויומיים בדרך חזרה, וישארו לכם 7 ימים לסקוטלנד. אפשר לתכנן סיבוב נחמד ואני בהחלט מוכנה לעזור לתכנן מסלול כזה, אבל מחכה קודם לשמוע ממך - כמה ימים באמת יש לכם, ומה הדברים שהם בבחינת חובה.
נעה -
שם המשחק: prioritiesתודה רבה לנכונות לעזור וכל התגובות.
את זוכרת נכון - יש לנו 11 ימים מלאים - בלי לחשב את היום הראשון
שאנו מגעים בשעה 14:00 לוקחים את הרכב ונוסעים ל
statford upon avoi ללינה וטיול ערב בו.
משם למחרת דרכינו לסקוטלנד - לפי דעתי עם לינה נוספת באנגליה.
בסוטלנד הינו רוצים מס ימים באחד האגמים (אם התאפשר) ומשם לעשות
טיולי כוכב , האי סקאי, אדינבורג מס' ימים וחזרה דרך יורק.
אם היה גם אפשר לשלב יום הליכה ב-WHW היה גם מאוד רצוי.
וכל זה לפי כללי המשחק.
אני מודה לך שוב.
בברכה,רונה -
נסעיה מSTATFORD UPON AVON ל-SCOTLANDהדעה שלי טיפה יותר קיצונית מזו של נעה, אני מקווה שתסלחו לי
אנגליה היא יעד תיירותי נפלא בפני עצמו. לא משהו שרואים "על הדרך" לסקוטלנד (ואני מת על סקוטלנד). כנ"ל ווילס.
כמה דוגמאות:
בעוד שסטרטפורד היא עיירה חביבה וציורית, יש עוד המון מה לראות ולעשות באזור שלה (מהאטרקציות המפורסמות יותר של ארמון בלנהיים וטירות ווריק, לאוקספורד שדורשת יום שלם בפני עצמה ועד לכפרים המקסימים שאפשר להעביר בהם עוד יום בשקט), אם תעברו שם לכמה שעות בסטרטפורד, לא גירדתם אפילו את האיזור.
סנודוניה וצפון וולס זה אזור שדורש לפחות שלושה ימים ואם תתעקשו, אין בעיה להעביר שם גם חמישה ימים בשקט. כנ"ל אזור האגמים.
אני בכלל לא אתחיל בלתאר את הצד הצפון מזרחי של אנגליה שידרוש בפני המטייל הרציני לפחות שבוע.
זה לא שאני לא מבין את המשיכה. כשאני הגעתי בפעם הראשונה לסקוטלנד לפני שמונה שנים, גם אני תכננתי גדולות ונצורות (כולל אזור האגמים וסנודוניה). אפילו לא הספקתי לראות את כל מה שרציתי בסקוטלנד באותו טיול והיו לי שם 14 ימים מלאים
המלצתי החמה (כמו זו של נעה): השקיעו את מלוא הזמן שלכם בסקוטלנד או לחילופין, תשאירו את סקוטלנד לביקור הבא וטיילו באנגליה או וולס (או איזשהו שילוב של שתיהן כמו דרום מערב אנגליה ודרום וולס או משהו דומה). לא תתחרטו